Wat
Waar

Internationaal Romantisch

Zwart! De mooiste beleving in het donker

Gemiddelde prijs € 36
7,8/10
206 recensies

30% korting op het eten

Gratis serviceOnmiddellijke reservering

Verdien Yums met een reservering via TheFork en profiteer van exclusieve loyaliteitskortingen

Restaurantmenu

 • Gemiddelde prijs € 36 Speciaal verzoek
De prijs voor het viergangen verrasings-diner bedraagt €35,50 *

* Op zaterdag geldt er een toeslag van €2,00 p.p. op het diner

Verrassingsmenu
€ 34,5

Dit menu bestaat uit: Voorgerecht + Hoofdgerecht + Nagerecht

TheFork aanbiedingen

-30% 30% korting op het eten

Niet van toepassing op drankjes. Niet van toepassing op keuzemenu’s. Beschikbaar op het gekozen tijdstip.
Aanbiedingsgegevens bekijken

Niet van toepassing op drankjes.

Niet van toepassing op keuzemenu’s.

Beschikbaar op het gekozen tijdstip.

-30% 30% korting op het eten

Niet van toepassing op drankjes. Niet van toepassing op keuzemenu’s. Beschikbaar op het gekozen tijdstip.
Aanbiedingsgegevens bekijken

Niet van toepassing op drankjes.

Niet van toepassing op keuzemenu’s.

Beschikbaar op het gekozen tijdstip.

Gebruikersfoto's

We hebben nog steeds geen foto's van onze gebruikers

Maak een reservering bij dit restaurant en deel als eerste je foto's.

Waarderingen en beoordelingen

7,8/10
Gebaseerd op 206 recensies
Alleen gasten die bij het restaurant hebben gedineerd nadat ze via TheFork hebben gereserveerd, mogen een beoordeling schrijven.
Keuken :6,9/10
Service :9/10
Setting :8,6/10
 1. • 1 recensie
  6/10

  De ervaring van Dining in the dark is grappig. We hebben zeker gelachen om heel het gebeuren. Echter vond ik de kwaliteit van de gerechten tegenvallen, hier had ik voor deze prijs meer van verwacht.

 2. • 1 recensie
  7/10

  Een bijzondere ervaring met zeer attente bediening. Echter alle gangen tijdens het eten waren koud, zelfs het hoofdgerecht. Hier valt wat aan te verbeteren!

 3. • 1 recensie
  8/10

  het voorprogamma kan verbeterd worden met wat meer interactie zodat het specialer voelt. verder voor naar het toilet gaan tijdens het diner, kan verbeterd worden door bijvoorbeeld een belletje te plaatsen anders wacht je best lang tot dat de ober langskomt om je mee te nemen naar het toilet.

 4. S W.
  S W.
  • 7 recensies
  6,5/10

  Coenraad was een toppertje! Concept is leuk, alleen jammer dat er minder aandacht is gestoken in het eten. Eten in het donker versterkt je andere zintuigen, dus we hadden gehoopt op gerechten met ‘smaakexplosies’. Zeker leuk om het eens mee te maken, maar het eten viel een beetje tegen.

 5. Nieky C.
  Nieky C.
  • 1 recensie
  7/10

  Je hebt totaal geen tijdsbesef en dat vonden wij erg fijn. Wij dachten dat het 'maar' 1 uur was, maar toen we eruit kwamen, bleek het toch dat we er 2 en een half uur hadden gezeten.

 6. Ingrid K.
  Ingrid K.
  • 1 recensie
  6,5/10

  De opzet is uniek, de bediening top. Jammer dat het erg fris was in het restaurant gedeelte en de gerechten niet warm en de smaak van het hoofdgerecht was niet echt smaakvol, beetje eenheidssmaak, niet echt bijzonder.

 7. Yasmine R.
  Yasmine R.
  • 1 recensie
  7,5/10

  De ervaring was top! Leuk openingsspel, de liefste ober ooit en een hele bijzondere ervaring om in het donker te eten! Geen afleiding van de telefoon, echt praten met elkaar. Tijd vloog voorbij. Eten was soms lastig, wat het respect voor de bediening en andere visueel beperkte mensen alleen maar vergroot. Het eten was middelmatig, maar daar kwamen we ook niet voor. We kwamen voor de ervaring en die zullen we niet snel vergeten!

 8. Melanie a.
  Melanie a.
  • 1 recensie
  8,5/10

  erg leuke medewerkers, leuke ontvangst en goed concept. Alleen voor 4 gangen had ik iets meer eten verwacht, per gang had het iets meer mogen zijn.

 9. R.M. d.
  R.M. d.
  • 1 recensie
  4,5/10

  Ontvangst is heel vriendelijk, introspel is wel erg kort, kan langer, bediening is goed, alleen de kwaliteit van het eten is ver beneden peil, jammer dat er zo weinig aandacht is voor het eten. Het doel van dit “restaurant” ( begrip kweken voor de blinde medemens) komt niet tot zijn recht, doet hier zelfs afbreuk aan. Directie, doe hier iets aan anders bereikt u niet uw doel.

 10. Jean-Marie F.
  Jean-Marie F.
  • 1 recensie
  8/10

  Echt een unieke beleving om mee te maken, wij hebben er van genoten! De gerechten waren wel aan de eenvoudige kant maar nog steeds prima te doen! Het personeel verdient een pluim!

 11. Jorrit K.
  Jorrit K.
  • 5 recensies
  7/10

  Ons bezoek aan Zwart was helaas niet wat we ervan gehoopt hadden. In onze kamer zat een groep van vier waarvan de twee mannen dronken, luidruchtig en vernielzuchtig waren. In een donkere ruimte was dat voor ons erg onprettig. Zij hadden überhaupt niet binnengelaten moeten worden, maar op z'n minst sneller verwijderd moeten worden. Het eten was ok, maar niet erg spannend voor de setting en de porties niet ruim. Ook stonden bij de ingang kratten met opschrift waardoor bij ons het vermoeden ontstond dat het eten niet vers in de keuken bereid wordt. Eten in het donker is zeker een aanrader. Het doet ontzettend veel met je zintuigen, en elkaar 2u lang niet kunnen zien is een bijzondere ervaring, maar Zwart kan met goed, vers eten nog veel meer uit dit concept halen. Onze ober Martin was een positieve uitzondering in de avond, hij begeleidde ons met enorm veel gemak in de duisternis en deed zijn best om er ondanks de dronken groep nog wat van te maken.

 12. • 1 recensie
  6/10

  Het was een bijzondere ervaring! Het personeel was gastvrij en tevens open over hun verhaal wat indruk maakte. De gerechten hadden wat ons betreft wat meer mogen zijn qua hoeveelheid.

 13. • 1 recensie
  4,5/10

  Wij beseffen dat de 'beleving' het belangrijkste is maar wij zijn echt met honger buiten gekomen. Het waren karige porties voor onze kinderen en voor ons als ouders - we eten veganistisch - was het zeker veel te weinig. Panna cotta is ook niet vegan... dus als jullie dit dieet willen aanbieden lijkt het ons aangewezen om dit ook volwaardig te doen. Voor 37,5 euro per persoon hadden wij voldoende en lekker eten verwacht. Desalniettemin was het een hele belevenis en kunnen wij ons nu enigszins voorstellen hoe een blinde of slechtziende persoon door het leven moet gaan. Petje af voor Gladys, heel vriendelijke dame! Tenslotte: het was ook fris in de eetzaal hoewel we voldoende gekleed waren.

 14. Lisan V.
  Lisan V.
  • 1 recensie
  3,5/10

  We hadden er heel veel zin in en waren erg benieuwd. Aangekomen bij de locatie kwamen we er al snel achter dat ze een uur vertraging hadden. We kregen niks aangeboden tijdens dit uur. We zouden dan pas om 9 uur/ half 10 eten . Een stokbroodje of iets zou fijn zijn geweest. De ober was ontzettend vergeetachtig en sprak niet heel goed Nederlands. Ik moest mijn allergie doorgeven en hij heeft dit 7 keer moeten vragen . Hij herkende het woord paddestoelen niet. Dit geeft niet veel vertrouwen bij het eten in het donker... Het eerste voorgerecht was erg simpel. Het smaakte oké, maar dat was het. Tweede soep was lekker. Het eten in het donker maakt het erg speciaal! Helaas ging het vanaf daar snel bergafwaarts. Het hoofdgerecht liet heeeel erg lang op zich wachten. 1.5 Uur. In het donker. Zonder eten is niet meer leuk. Het hoofdgerecht was ook echt vies. De vis was veel te lang gebakken. Het smaakte niet meer. Excuses voor het lange wachten hielp weinig. Toetje was oké. Al met al leuke ervaring maar het eten is echt beneden de maat. Om het goed te maken werd aangeboden 1 drankje te vergoeden. Hier namen wij geen genoegen mee. Uiteindelijk wel opgelost door alle drank te vergoeden. Jammer. We waren er op de verkeerde avond denk ik.

 15. Nanja K.
  Nanja K.
  • 1 recensie
  3,5/10

  Gast vrijheid en bediening oke. Het voorgerecht was wel lekker maar heel weinig. Het hoofdgerecht was echt super slecht droge vis en koud evenals de groenten niet te eten. Wij waren met een groep van 5 personen en iedereen vond het slecht en gingen met honger naar buiten.

 16. • 1 recensie
  9/10

  Topbeleving in het donker. Je waant je in de wereld van de blinde medemensen en je zintuigen worden op scherp gezet. Absoluut een aanrader voor iemand die weer eens wat anders wil doen.

 17. Irma K.
  Irma K.
  • 1 recensie
  4/10

  Het was bijzonder om even in de wereld van blinden te stappen. Leuke start. Coenraad deed het heel goed. Jammer dat het eten zo tegenviel. De soep was te dik en niet warm en de aardappelpuree niet weg te krijgen. Ook het hoofdgerecht niet warm. De temperatuur in de eetruimte is te laag. Als beleving een aanrader maar door het eten zou ik dit restaurant niet bij anderen aanraden.

 18. • 1 recensie
  8,5/10

  Een unieke belevenis in het donker. Goede service en behulpzame obers. Wel jammer van de grote luidruchtige groep die bij ons in de zaal aten. We komen zeker terug.

 19. • 1 recensie
  4/10

  Interessante ervaring voor een keer. Het eten zelf was heel slecht (onder andere aanmaak aardappelpuree en aanmaak soep). Ik kom hier nooit meer terug.

 20. - -.
  - -.
  • 3 recensies
  9/10

  Unieke ervaring om in het donker te dineren, echt een unieke beleving, ontvangst en begeleiding door onze slechtziende ober waren fantastisch!

Meer informatie

Openingstijden

Maandag en dinsdag: gesloten

Woensdag t/m vrijdag: 17:45 uur – 23:00 uur

Zaterdag:12:00 uur – 23:00 uur

Zondag: 12:00 uur – 23:00 uur

Routebeschrijving naar het restaurant

Haven 5, 4811 WK, Breda, Nederland

Routebeschrijving

In parkeergarage De Barones of Q-Park Centrum

Over het restaurant

Als het donker wordt en je ziet geen hand voor ogen, dan wordt eten een compleet nieuwe ervaring. En dat kun je nu ervaren bij Zwart in Breda. Aan tafel met vrienden, familie of collega’s die je alleen kunt horen lachen. En proef je daar nou zalm of kip? Nog maar een hap proberen, als je die weet te vinden!

Bij Zwart gaat het licht uit. Want als je niet kunt zien wat je eet, ga je nog beter proeven. En als je dat met elkaar doet, ontstaan hilarische situaties. Waar de een denkt kip te eten, proeft de ander een garnaal. Maar eerst moet je een hap aan je vork zien te prikken. En daarbij niet het glas van je buurman omstoten.

Vooraf krijg je tips van de blinde obers, achteraf bekijk je wie het beste heeft geproefd. Dat is dining in the dark, een ervaring die je zéker wilt meemaken, dus reserveer nu bij Zwart in Breda.

Bij Zwart Breda kun je tevens terecht voor een 3-gangen lunch, hapjes arrangement, High Wine en High Beer arrangement. Alle arrangementen zullen plaatsvinden in het donker.

Kenmerken

Bistro, Brasserie, Hip, Kindvriendelijk, Met familie, Met vrienden, Certificaat van uitmuntendheid TripAdvisor

Services

, , , ,

,

Restaurants rond "Zwart! De mooiste beleving in het donker"

Turks

l'Anatra

Score:9.4

Breda

€ 31 (gemiddelde prijs)

Indiaas

Taj Mahal

Score:7.9

Breda

€ 21 (gemiddelde prijs)

Internationaal

Barbier Breda

Score:8.8

Breda

€ 5 (gemiddelde prijs)

Mexicaans

Breda

€ 30 (gemiddelde prijs)

Thais

T-Thai

Score:9.1

Breda

€ 25 (gemiddelde prijs)

Insider

Moderne keuken

MICHELIN 2020

Breda

€ 38 (gemiddelde prijs)

Insider

Argentijns

Gauchos Breda

Score:8.9

INSIDER

Breda

€ 35 (gemiddelde prijs)

Insider

Frans

Wijnbar Pinot

Score:9.1

INSIDER

Breda

€ 34 (gemiddelde prijs)

Frans

Breda

€ 21 (gemiddelde prijs)

Italiaans

Breda

€ 24 (gemiddelde prijs)

Ben je een restauranteigenaar?

Registreer je restaurant

Vertel ons meer over jezelf en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Meer informatie bekijken

Al een klant

Log in op TheFork Manager en neem contact met ons op via de chat.

Log in op TheFork Manager

Gratis serviceOnmiddellijke reservering