Zouthaven

Piet Heinkade 1 1019 BR Amsterdam Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 49
|
31-207882090
7,2 /10
39 recensies

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 49
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Zouthaven

Hoe kom je er?

 • : Parkeerplaats

Openingstijden

Maandag t/m Zondag 11:30 - 21:00
- Lunch 11:30 - 15:30
- Diner 17:30 - 21:00

Services

7,2 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
 • 10
  0
 • 9
  1
 • 8
  11
 • 7
  6
 • < 7
  20
Eten
6,8
Service
7,5
Decor
7,9
Prijs-kwaliteit
Kan beter
Geluidsniveau
Precies goed
Wachttijd
Redelijk
38/38 recensies

Jouw recensie over het restaurant Zouthaven

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
CJ Dippel !.
Meesterproever
(115 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 8 nov. 2018
Voorafgaand aan een concert in het Muziekgebouw aan het IJ gegeten in grand café 4'33. Dit is de nieuwe naam van voorheen de Zouthaven. Exploitant is nu Dudok uit 010. De inrichting is gelijk aan die van de hoofdvestiging op de Meent te 010. Heel grappig en sfeervol. Uitzicht op het IJ was prachtig. De bediening was vriendelijk. Bij het voorgerecht (heerlijke pompoensoep) vergaten ze het brood, dat inbegrepen was. Maar goed, op verzoek kwam het toch. Hoofdgerecht kabeljauwfilet was goed. Nagerecht (Dudok appeltaart) was heerlijk.
Lya V.
Expertproever
(9 recensies)
Gemiddelde cijfer
3 /10
Eten
2
Service
6
Decor
2
 • Datum van je bezoek: 18 sep. 2018
Het mooiste terras van Amsterdam heeft nog steeds een dramatisch slechte keuken. Jaren geleden heette het restaurant Starferry en kon je terecht voor een eenvoudige, maar smakelijke maaltijd in een prima ambiance, leuk ingericht en geweldig terras en uitzicht. We kwamen er regelmatig. Daarna werd het helaas verbouwd naar Zouthaven, een trieste "Noordzee Quick" sfeer in wit en blauw. Ze profileerden zich als visrestaurant, maar de bereiding van vis was echt dramatisch slecht. Tot pap gekookte vis drijvend in saus uit een potje. Eens maar nooit weer. Dit geheel is nu weer omgebouwd naar 4'33. We besloten het nog eens het voordeel van de twijfel te geven. De inrichting laat zich het best omschrijven als een eenzame stationswachtruimte. Het mist iedere gezelligheid. Het personeel is vriendelijk, maar wordt duidelijk niet aangestuurd. Je moet als gast echt je best doen om de aandacht te trekken en dat in een bijna leeg restaurant...En dan het eten. Garnalenkroketjes in een enorme plas remouladesaus. Duidelijk uit een fles. Lekker bij een gebakken visje, maar niet bij garnalenkroketten en niet in deze hoeveelheid. Daarna de vis, met pasta met spinazie en een jus van schaaldieren. In werkelijkheid een bord vol pasta drijvend in warm water met een rozige kleur, en 5 spinazieblaadjes. Het miste iedere smaak. Echt niet te eten. Daarna het dessert: creme brulée met ijs. Het ijs was al meerdere malen ontdooit en weer ingevroren, en zat vol harde waterige ijsstukjes. Aan het ijs zelf zat geen smaak meer, ik vrees dat na zoveel keer ontdooien en invriezen dat het eigenlijk niet goed meer was. De creme brulée was een soort zoete scrambled eggs. Een smerige korrelige substantie. Nu werd het echt te gortig en we dienden een klacht in. De bediende gaf toe dat het ijs ontdooit was geweest en weer ingevroren omdat ze zelf geen diepvriezer hebben...tja, misschien een idee om dan geen ijs op de kaart te zetten? Ik kan nog even doorgaan met de rekening die niet klopte en alle maaltijden van mijn tafelgenoten die van hetzelfde kaliber als de mijne waren. Maar ach, ik laat het hierbij. Een gemiste kans op deze prachtige locatie. Een afrader!
Jennichje K.
Meesterproever
(25 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
6
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 30 apr. 2018
Prachtig locatie en uitzicht. Ben je slecht ter been, dan is de bereikbaarheid via de parkeergarage onder het muziekgebouw ideaal. De kwaliteit van het eten is minder. Niet veel keus, dat is op zich niet storend, maar dan verwacht je zeker dat de kwalitiet van het gebodene goed is. De salade bij het vegetarische gerecht drijft in de olie evenals het voorgerecht. De spinazie soep werd goed bevonden. De bavette wat taai
Peter F.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
2
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 29 apr. 2018
Wat een deceptie na zo'n prachtig concert. Een menu met bitter weinig keuze, gemaakt met het idee: hoe sneller, hoe liever. Voorgerecht met koude asperges: gaat wel, maar dan het hoofdgerecht, de bavette. Geen vraag over de cuisson, merkwaardig, maar dat bevestigt het beeld van serieproductie. Ook het toetje was armoedig en goedkoop. Het lijkt erop dat daar met weinig liefde gekookt wordt. Een dikke onvoldoende. Wat jammer van die schitterende locatie.
Bert S.
Expertproever
(7 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 15 feb. 2018
Hier hebben wij al tientallen malen gegeten - voorafgaand aan een concert in het Muziekgebouw aan 't IJ is er in die buurt verder weinig keus (behalve het wat verfijndere Silk Road in het naburige hotel). Door de jaren heen is er een stijgende lijn te zien geweest (met enige ups en downs); op dit moment is het niveau heel goed. Het geluidsniveau is bij een volle bezetting "levendig" tot "rumoerig", maar vaak is het bij Zouthaven niet heel druk en kun je elkaar goed verstaan.
Klaas R.
Meesterproever
(39 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 11 nov. 2017
Dit keer ging het goed: voorgerecht, hoofdgerecht en toetje kwamen op tijd en smaakten ook goed (huisgemaakte paté, hertenbiefstuk, toetje van de dag). Alleen de fles wijn kwam wat later (na het voorgerecht en na vragen), maar ook die smaakte goed. We konden zelfs koffie nemen voor het concert dat om 20.15 uur begon.
Klaas R.
Meesterproever
(39 recensies)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
6
Service
2
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 29 okt. 2017
Vreemde ervaring in Zouthaven. We zitten om 18.00 uur aan tafel en willen om 20.00 uur naar een concert dat om 20.15 uur begint in het Muziekgebouw. Eerst wordt de bestelde wijn niet geserveerd, pas na vragen komt de wijn op tafel, het voorgerecht is dan al op. Vervolgens wordt het gevraagde brood niet geserveerd, pas na twee keer vragen gebeurt dat. Ook het hoofdgerecht blijft uit. Om 19.30 uur komt de ober ons vertellen dat hij is vergeten het hoofdgerecht aan de keuken door te geven (kennelijk heeft hij alleen het voorgerecht doorgegeven en is hij ook de wijn en het brood vergeten). Om 19.40 uur verschijnt het hoofdgerecht, de pastinaakpuree ontbreekt in het vegetarische gerecht, de ober zegt na navraag in de keuken dat de puree op is, om 19.55 uur komt het toetje. Heel merkwaardig voor een restaurant bij een concertzaal en ook heel jammer, want zo kun je niet rustig eten voor een concert, wat nu juist de meerwaarde van Zouthaven zou kunnen zijn met een theatermenu. Op zich smaakte het eten redelijk, was het betaalbaar en het uitzicht over het IJ was fantastisch.
Loe M.
Meesterproever
(13 recensies)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
4
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 10 mei 2017
We hebben hier geluncht. Meergranenbrood met van Dobben croquet, pulled pork en ceasar salad genomen. Croquet te doorgebakken, proefde ook dat het gebakken was in oud vet. Andere gerechten waren wel heel smakelijk. Helaas geen wifi! Werd verwezen naar netwerk van Muziekgebouw, maar serveester meldde al dat waarschijnlijk niet werkte. Heb gevraagd of ik netwerk van Zouthaven mocht gebruiken maar dat mocht niet. Heel jammer!
Clara M.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 19 feb. 2017
Wij waren hier nog niet geweest. Nu aangenaam verrast, heerlijk voorgerecht van kalfsmuis met tonnato saus en daarna had mijn man een vis gerecht met skrei (soort zeewolf) en ik heerlijke ravioli met diverse groentes. Uit het concertmenu gekozen. Zeer smakelijke rode en witte wijn erbij. Alles prima op tijd, fijne bediening. Wel jammer dat de ober niet wist waar de skrei gevangen werd. Maar zeker voor herhaling vatbaar, goede kwaliteitprijs verhouding. Nu nog wachten op een mooie zomeravond!
Erik H.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
2
Service
6
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 5 okt. 2016
Jammer, dat zo'n prachtig uitzicht verpest moet worden met zo'n jammerlijke prijs/ kwaliteitsverhouding. Wij hadden een sashimi vooraf, die nog nét binnen de HACCP normen viel- maar ja: binnen, dus niet zeuren. Toen kwam de heilbot, die totaal tot een zachte pulp ge (- ja, wat eigenlijk?: -kookt? -bakken? -stoomd? - taserd? -afbakovend? -souvidet?) was op een láf bedje van een door z'n smakeloosheid niet helemaal thuis te brengen puree. Het was duidelijk als schotel in één keer ergens in geschoven, de vis was tamelijk overduidelijk niet afzonderlijk gebakken. Gelukkig heb je maar één keer de kans om iemand een eerste indruk te maken - en deze twee iemanden zijn weg gegaan met de stellige indruk dat er niet écht gekookt, maar ergens in een oventje áfgestoomd was. Dessert: lekker. Bediening: redelijk tot attent ( verschillende jongedames met een onderling at uiteenlopende horeca-instelling) . Wijn: goed.
Erika M.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 23 sep. 2016
heerlijk eten en op tijd, belangrijk als je naar wen concert gaat. Aandacht van personeel tussendoor was soms moeilijk te vangen. Maar ze zijn eigen aardig en dat maakt het goed. En spectaculaire locatie. Fantastische plek om avondje uit te beginnen.
Elsie H.
Meesterproever
(11 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
6
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 6 mrt. 2016
Het eten in de Zouthaven viel ons nogal tegen. We aten er een speciaal menu in Brodsky style vanwege een concertmarathon door het Brodsky quartet. Hoewel de gerechten wel smakelijk waren, mistten ze écht smaak. Het was meer uiterlijke schijn dan echt lekker eten. We vonden de prijs/kwaliteit verhouding echt erg laag uitvallen. De service was ook matig. Bediening kon bijvoorbeeld niet goed adviseren over bijpassende wijn. Verzuimde om een bestelde wijn te brengen en was niet heel alert. De setting is erg mooi (prachtig uitzicht over het IJ), dat is het enige dat er echt positief uitspringt voor ons.
Harry S.
Meesterproever
(32 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,3 /10
Eten
8
Service
9
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 2 dec. 2015
Recentelijk gegeten op uitnodiging gecombineerd met een avondje in het Muziekgebouw. Ik kan de matige cijfers niet verklaren. In een vlot maar prima tempo (het programma begon om 20.30 uur) volgden alle gerechten. Keuze uit twee voor- en hoofdgerechten en dessert afsluitend.
De gerechten zijn goed uitgebalanceerd en je eet in een bijzonder gebouw met uitzicht op het IJ dat in de avonduren met al zijn lichtjes zeer aantrekkelijk is.
Ab M.
Meesterproever
(10 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 15 nov. 2015
Een prachtige plek, zeker vanwege het uitzicht over het IJ.
De kaart is niet uitgebreid maar wel goed, met gerechten van het seizoen (nu bijvoorbeeld hert).
De wijnkaart is prima.
Het diner is prima te combineren met een concert in het Muziekgebouw of het Bimhuis.
Jan D.
Meesterproever
(32 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,8 /10
Eten
6
Service
7
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 6 nov. 2015
Het eten was niet slecht, lekker knolselderijsoepje maar droge parelhoen. De bediening was attent, maar als je in de horeca werkt, mag je toch wel weten wat Calvados is. De serveerster lukte het uiteindelijk om de juiste fles te vinden, ondanks alle hectiek. Het uitzicht is geweldig. Jammer dat ik voor het concert van Joshua Redman geen cijfer mag geven.
Rob V.
Meesterproever
(14 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
7
Service
7
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 26 sep. 2015
Het restaurant is beneden gelegen aan Muziekgebouw het IJ. Wij hadden een zogeheten concert menu. Een voorgerecht van zalm mousse van wilde zalm. Mijn tafeldame vond dit erg lekker en ik kon dat beamen. Het tweede gerecht was kabeljauwfilet, gegaard in de oven, met groenten die een beetje waren gekookt/geblancheerd, maar echt onvoldoende gaar, met aardappeltjes. Wij hadden daarbij witte wijn. Ter besluit namen wij 2 kopjes koffie. De aankleding was heel modern, licht met veel glas.ER waren veel gasten en de bediening moest behoorlijk aan de slag. Daarna hadden wij boven een concert. Best aan te bevelen bij een avondje uit.
arnri .
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
5
Service
7
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 26 jun. 2015
Fantastische plek, maar lang wachten en het eten zeer matig. Een rijk gevulde Bouillabaisse stond op de kaart....
Rijk gevuld met heel veel aardappelen en wortelen, twee stukken dezelfde vis en één taaie garnaal.
Volgens de kok zijn er wel 10 verschillende manieren om Bouillabaisse te maken en dus ook als aardappelsoep....
Gelukkig brak mijn partner niets toen hij uitgleed over de natte spekgladde vloer van het herentoilet.
vangemert .
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
5
Service
5
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 17 jun. 2015
De plek is fantastisch maar dat kan niet van de lunch gezegd worden. De omelet met pancetta blijkt omelet met ontbijtspek, begeleidt door droog brood. De mesclunsalade met gegrilde tonijn is heel saai. De tonijn was gelukkig nog rosé van binnen maar lag op een plukje gemengde sla met een half ei en halve tomaat. Onderin nog wat verdwaalde niet gare aardappelblokjes met een merkwaardige bijsmaak. Veel personeel die, goedbedoeld denken we, om de 5 minuten vragen of we nog wat willen drinken. Bij het afrekenen vraagt het meisje of we het wisselgeld terug willen. Ze begreep maar niet dat dit een onbeleefde vraag is en bedankte ons voor de fooi...
Thomas Maxwell .
Meesterproever
(68 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,3 /10
Eten
8
Service
9
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 21 feb. 2015
Een heerlijke plek voor een borrel of diner voordat het concert begint. Moderne setting, groots opgezet, met fraai uitzicht over het IJ. Opvallend gastheerschap van de manager, in positieve zin. Gelijk een dirigent zette hij de toon voor een geslaagde avond. Verder gewoon mooi gepresenteerd, smakelijk eten en prima wijnen. Stevige prijzen, maar die zijn snel vergeten in deze mondaine ambiance. Bij een volgend concert in het Muziekgebouw aan het IJ komen we graag terug.
Petra V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
5,5 /10
Eten
5
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 7 jan. 2015
Vegetarisch gerecht geitenkaas in filodeeg met zoete aardappel is geen aanrader! Het was geen filodeeg, maar papperig, koud bladerdeeg en de geitenkaas was hard en smakeloos. Een enorme teleurstelling.
 • 1
 • 2
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.