Terug

Recensies Wijnrestaurant Mes Amis

9,3/10
Uitmuntend
Gebaseerd op 677 recensies
Alleen gasten die bij het restaurant hebben gedineerd nadat ze via TheFork hebben gereserveerd, mogen een beoordeling schrijven.

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en bij dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de app of website van TheFork of via onze partnerwebsite en reserveringsmodule van TheFork op de website van het restaurant.

 1. Rik B.
  Rik B.
  • 6 recensies
  8,25/10

  Prima gegeten. Met name de bloedworst, in het Iens dinerdeal menu was erg lekker. De wijnen maken het een 8 ipv een 7. Leuk ook dat er zoveel Limburgse tintjes in zitten. De bediening was zeer attent en ons verzoek voor een kleine aanpassing in het dessert omdat we niet zo'n fans van veel banaan zijn was geen probleem. Iets minder vind ik de keuze om vrij veel met gelei, zalven e.d. te werken. Wat mij betreft liever wat meer de oorspronkelijke producten herkenbaar in de gerechten.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag 'Blackline' graag spelen we in op specifieke wensen van onze gasten. Voor ons concept streven wij naar zo veel en vaak mogelijk te werken met seizoensgebonden streekproducten. We nemen uw opmerking over de gelei e.d. mee om de juiste balans te vinden. Dank en tot ziens!

 2. Peter R.
  Peter R.
  • 3 recensies
  7,25/10

  Uitstekend restaurant. Wij hadden een prima verzorgd driegangendiner met bijpassend wijnarrangement. Helaas kwam de tweede gang pas na twee uur drie kwartier, en alleen omdat we dit zelf bij de bediening aangaven. Het hoofd bediening probeerde e.e.a. te bagatelliseren want hier hadden gasten nooit haast. Toen het tempo werd opgeschroefd werd helaas bij de derde gang de wijn vergeten. Echt jammer allemaal, dit was ons Valentijnsdiner.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag heer Reijneveld, dank voor uw komst en toelichting op uw ervaring. Jammer dat u zo lang heeft moeten wachten. Het is nooit de bedoeling geweest om uw mening te bagatelliseren. De betreffende dag liep inderdaad niet overal en altijd even naar onze eigen wens. Dat spijt ons. We menen te begrijpen dat 'overall' u een prettig Valentijnsdiner heeft gehad bij ons. Hopelijk mogen wij u een volgende keer begroeten met de juiste service. Graag tot ziens.

 3. Marc D.
  Marc D.
  • 2 recensies
  6,75/10

  Op zich prima gegeten en prima wijnen. Wat tegenviel was de snoekbaars die vol graat zat. Dit kan natuurlijk niet en een opmerking dat de kok de graten bij een snoekbaars niet goed kan voelen is vreemd. Als de kok moeite heeft met het voelen van graten zet dan zeker geen snoekbaars op je menu. Na melding gemaakt te hebben kreeg ik het alternatieve gerecht (bloedworst) met bijhorende wijn. Dit was een prima gerecht en wijn. Wat mij in deze tegenviel is dat de service niet verder ging in de vorm van bijvoorbeeld en koffie of drankje van het huis ter compensatie. Vandaar de 6-beoordeling voor service. Nogmaals heerlijk gegeten maar op dit vlak echt de plank volledig misgeslagen.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Beste Marc en Marieke, dank voor jullie terugkoppeling en komst. Net zoals vlees, is vis een natuurproduct waarvan sommige aspecten tot op zekere hoogte te ontdekken zijn. Voor vlees zijn dat soms pezen en voor vis zijn dat soms graten. Dat vinden wij erg vervelend. We hebben geprobeerd deze 'fout' recht te trekken met een ander gerecht en bijpassende wijn en dat vindt u niet voldoende. Wij vinden het jammer dat we niet aan uw aanvullende verwachtingen hebben kunnen voldoen. Ondanks dat, hopen wij u nogmaals te mogen begroeten.

 4. - -.
  - -.
  • 42 recensies
  9,25/10

  Bij binnenkomst vriendelijk ontvangen, direct een gastvrij gevoel. Vooraf de huzarensalade Mes Amis, leuke presentatie. Tussen gekozen voor de bloedworst, met name de garnituren zeer goed op smaak. De coq au vin was de favoriet van de avond, modern gepresenteerde klassieker met mooie garing van de hoenderfilet erbij. Bij de eerste twee gangen de Grillo van Sicilie gedronken, bij hoofd de Dornfelder uit Voerendaal per glas. Aanrader!

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag 'JZijffers', dank voor uw komst en waardering voor onze 'verrassende jasjes'. De juiste wijn-spijscombinatie is altijd een uitdaging maar ook deze keer goed bij u in de smaak gevallen. Graag tot een volgende keer.

 5. Carla A.
  Carla A.
  • 19 recensies
  9/10

  Opnieuw een avondje Mes Amis: gestart met een verrassend en heerlijk aperitief. Toch gekozen voor het Iens Menu, ondanks dat de andere menukeuzes ook goed leken. Dit iens Menu is meer dan de moeite waard: mooie samenstelling, verrassend, goede porties, prijs-kwaliteit: OK!. Voorgerecht met div. bereidingen van biet was heel erg lekker en verrassend, mijn favoriet, alle 4 gerechten waren heerlijk; samen met een paar glazen bijpassende wijnen en met veel enthousiasme door het personeel gebracht en toegelicht. Aanrader! Wij komen terug.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Beste 'Carla97' merci voor uw reactie. Wat fijn om te lezen dat u zo'n fijne avond heeft gehad. Wij doen het graag nog eens over....

 6. - -.
  - -.
  • 4 recensies
  10/10

  Zaterdag 23 januari hebben wij bij Mes Amis voortreffelijk gegeten , met name het gerecht met bloedworst en het hoofdgerecht met kip op diverse manieren bereid, waren super lekker, mooie bijpassende wijnen, deels afkomstig uit Zuid- Limburg.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag 'Sjef Horst', dank u voor uw fijne feedback en komst. We hopen u binnenkort weer te mogen verwelkomen.

 7. Peter v.
  Peter v.
  • 3 recensies
  9,75/10

  Het was super, goede ontvangst, leuke sfeer, perfecte service en heerlijk eten in combinatie met de prachtige wijnen. Subliem. Het restaurant verdient extra waardering voor hun totale service en het heerlijke eten. De bediening was erg persoonlijk en perfect! Een aanrader voor iedereen en we gaan er weer terug.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Geachte heer Van Deutekom, wij worden helemaal 'warm' van de terugkoppeling over uw ervaringen. Dit is de reden dat we in deze bijzondere branche werken. Graag tot ziens dan, we staan weer voor u klaar.

 8. Henny v.
  Henny v.
  • 25 recensies
  9/10

  Verrassende gerechten in een aantrekkelijke ambiance.. mes Amis biedt veel uiteenlopende smakelijke groenten, die aantrekkelijk opgediend worden met bescheiden hoeveelheden maar smaakvolle stukjes vlees. En als je geen vlees eet, is de maaltijd niet minder. Het dessert is eveneens een fraaie combinatie van heerlijke milde naast krachtige smaken en mooie vormgeving. De wijnen pasten achteloos bij de gerechten. Het eenvoudige maar smakelijke brood maakt dat je naar eigen inzicht de niet overvloedige hoeveelheden eten op volume kan brengen. De sfeer is intiem en de bediening op een gepaste wijze betrokken. Goedkoop is het niet als je aanvoer van wijn niet stopt, maar genieten is het wel.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag heer 'Henny76' vriendelijk dank voor uw eerlijke en uitgebreide toelichting. Onze keuken werkt graag met diverse, op elkaar afgestemde smaken, presentaties en portioneringen. En het klopt dat men 'een avond uit' zo duur of goedkoop kan maken als men wenst. Als het maar in balans is. En daar gaan we vanuit. Graag tot een volgende keer.

 9. Bart R.
  Bart R.
  • 6 recensies
  9,5/10

  Wat een heerlijk eten! Het was echt top. En veel kennis van wijn. We konden proeven en inderdaad, de aangeraden wijn paste het beste bij het gerecht. Het eten was ver boven verwachting. Één verbeterpuntje: de amuse kwam uit de koeling en vond ik te koud. Als dat alles is...

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Best Bart Star, vriendelijk dank voor uw prettige feedback en komst. We steken veel tijd in het vinden van de juiste wijn-spijs combi met, waar het kan, een verrassende 'twist'. We zullen uw tip ter harte nemen. Graag tot ziens.

 10. - -.
  - -.
  • 9 recensies
  8,75/10

  Goed verzorgde avond gehad bij Mes Amis in Maastricht. Wij namen een driegangenmenu en genoten van sappig gevogelte bij het voorgerecht, malse entrecote met rodewijnsaus en verschillende wintergroentes als hoofdgerecht. Het nagerecht met kokos en ananas was fantastisch, en ik ben geen liefhebber van ananas. Zeer kundige en vriendelijke bediening voor wijn-spijsadvies. Genoeg keus in open wijnen en zeer betaalbaar. Minpuntje vind ik dat mijn partner, die echt niet van zoete dingen houdt en daarom vaak het kaasplankje als dessert kiest, daarvoor weer moet bijbetalen. Maar daar hebben meer restaurants last van. Wij zaten op de eerste verdieping, waar wat meer ruimte tussen de tafels was dan beneden. Wel vond ik de verlichting boven wat kil aandoen.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag 'Dvoorbij', dank u hartelijk voor uw komst en uw feedback. We menen te begrijpen dat u het nagerecht met ananas toch verrassend lekker vond. Dat vinden we geweldig. Kazen als nagerecht vallen, indien normale portie, altijd in een iets andere prijscategorie helaas. Daarom dat we de kleine meerprijs altijd vooraf aangeven. Wij werken met voornamelijk regionale kazen en die zijn ook wat exclusiever. We gaan intern kijken hoe we de verlichting wat zachter kunnen afstellen. Dank voor uw tip. Graag tot een volgende keer.

 11. Sjoske1
  Sjoske1
  • 21 recensies
  7,75/10

  We hebben ons laten verrassen met een vier gangen menu met bijhorend wijnarrangement. Na een lekkere amuse begonnen we met enkele bereidingen van gevogelte, alles lekker mals met fijne bijpassende groentes, dit gevolgd door lekker witte vis en als hoofdgerecht een malse tournedos en voor een van ons die geen rood vlees werd er kalfsvlees klaar gemaakt. Als nagerecht een heerlijke combinatie van ananas en kokos. Ook de bijbehorende wijnen waren alle heerlijk en passend bij de gerechten. De bediening was vriendelijk en attent.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Beste 'Sjoske1', fijn te vernemen dat u zo van de avond heeft genoten. Dan doen we graag nog eens over...

 12. Paul B.
  Paul B.
  • 6 recensies
  8,25/10

  We hebben op Oudejaarsavond heerlijk gegeten bij Mes Amis. Een feestje met veelzijdige gerechten en vele smaken. En lekkere wijnen! Door de zeer volle bezetting ging ons diner wat (te) traag van start. Daardoor moest aan het eind de gang er iets te veel worden ingezet om voor de jaarwisseling klaar te zijn.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag 'Regrub' dank voor uw complimenten. We vinden het jammer dat het service aan het einde iets te snel ging voor u. We zullen erop letten om eerder op te starten. Dank voor de tip.

 13. - -.
  - -.
  • 10 recensies
  8/10

  Zondagavond hier gegeten met zijn tweetjes na een dagje Maastricht op basis van de goede recensies We konden kiezen uit een aantal gangen menu's, wij kozen voor een 3 gangen menu vooraf rillettes van kabeljauw, gewoonweg heerlijk, mooie opmaak verassende structuren en smaken. Hoofdgerecht ree, viel gelijk op een grote variatie aan leuk gepresenteerde garnituren met daaronder een 4tal kleine stukje ree, voor een hoofdgerecht erg minimaal, maar het vlees was ook doorgeslagen, dus hier wat over gezegd. Zonder problemen werd het gerecht opnieuw gemaakt. Dessert Tiramisu, naar mijn smaak iets te droge biscuit, wel lekkere smaak maar miste de zompigheid, van een tiramisu, wederom mooi gepresenteerd. Al met al leuk restaurant waar met liefde gekookt wordt, leuke vriendelijke bediening maar eerlijk gezegd niet de 180 euro waard die we kwijt waren met zijn tweetjes (eten en drinken)

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag 'Lola123' dank voor uw bezoek en uw overwegend positieve terugkoppeling. We gaan uw opmerkingen bespreken zodat we meer aan deze smaakverwachtingen te voldoen zodat ook de prijs zich voldoende verhouden zal. Graag tot een volgende keer.

 14. - -.
  - -.
  • 1 recensie
  9/10

  Wij genoten een 'eenvoudige' 2-gangenlunch: amuse, rillettes van kabeljauw, en hertenbiefstuk met saus van rode wijn en cranberries met prachtige garnituren. Heerlijk! En begeleid door prima wijnkeuze: Müller Thurgau van Landgoed Overst uit Voerendaal, waar ook de apéro 'pareltjes' vandaan kwam, en Shiraz uit Chili.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag heer 'Nick108' fijn dat u zo lekker (uitgebreid) geluncht heeft bij ons. De wijnarrangementen combineren we met zowel internationale als regionale wijnen. De rosékleurige 'Pareltjes van Annaline' (eigenaresse Annaline heeft deze samen met wijnmaker Stan Beurskens van St. Martinus Vijlen gemaakt) komt uit de buurt van het Drielandenpunt/Vaals en de witte mousserende 'Parelwijn' Overst komt ook van het gelijknamig domein in Voerendaal (Kunrade). Tot ziens!

 15. kmanders
  kmanders
  • 2 recensies
  10/10

  Heerlijk gegeten met duidelijke uitleg over de gerechtjes en de bijpassende wijnen. Fijne sfeer, niet te sjiek: ongedwongen en toch speciaal.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag 'kmanders', u heeft ons concept begrepen en goed ervaren. Dank voor uw komst.

 16. Robert E.
  Robert E.
  • 2 recensies
  9/10

  Heerlijke avond gehad bij Mes Amis, zeer vriendelijk en gastvrij ontvangen. Gekozen voor een 4 gangen verassingsdiner en het heeft ons inderdaad zeer positief verrast, het wijnarrangement sloot hier mooi op aan. Bediening is top en dat maakt het een fantastische beleving .!

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag RoJoDoMo, fijn dat u alle aspecten van Mes Amis zo prettig heeft ervaren. We hopen u op basis van deze herinnering in de toekomst weer te mogen ontvangen.

 17. Mariska v.
  Mariska v.
  • 3 recensies
  8,25/10

  Afgelopen zaterdag hier gegeten en het was heerlijk. Beide voor het 3 gangen verrassingsmenu gekozen en een bijbehorend wijnarrangement. Combinatie was erg goed en de bediening erg vriendelijk en professioneel.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag 'Mariska15' dank voor u feedback en uw komst. Graag tot ziens.

 18. Onno O.
  Onno O.
  • 13 recensies
  8,25/10

  Eten was uitstekend met leuke bijpassende wijnen. De service was ook prima met goede uitleg over het eten. Jammer is de buitendeur die iedere keer als er iemand komt of weggaat zorgt voor een flinke vlaag koude lucht.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag heer Onno42, vriendelijk dank voor uw komst en review. We vinden het zeer vervelend dat u de kou van de open deur ervaren heeft. Gezien de aparte weer schommelingen hebben we nog geen maatregelen genomen. Maar dat zullen we binnenkort gaan doen. Dank voor het aandachtspunt.

 19. - -.
  - -.
  • 6 recensies
  9/10

  Heerlijk wijnrestaurant met goed, vriendelijk personeel. WIjnen goed bijpassend en het verassingsmenu was erg lekker met de wijnen erbij

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Beste 'John165' vriendelijk dank voor uw waardering. Mogen wij u in de toekomt weer verwelkomen?

 20. Joost Z.
  Joost Z.
  • 2 recensies
  7,5/10

  Lekker gegeten in een goede ambiance. Het het is met recht een wijnrestaurant. De Nederlandse wijntjes zijn echt bijzonder. Het eten is prima alleen steekt wat bleek af tov de wijnen.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Beste 'Joost225' vriendelijk dank voor uw bezoek en feedback. Graag willen we een gelijkwaardig niveau tussen glas&gerecht. Zou u ons specifieker kunnen aangeven wat u miste? Dat kan op mail@mesamis.nl Dank voor de moeite!

 21. Niek M.
  Niek M.
  • 1 recensie
  8/10

  Heerlijk gegeten en super bijpassende wijnen. Enige minpunt was het aperitief. Deze bleek toen we de rekening kregen €9,50 per glas te kosten. Niet helemaal in verhouding.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag 'Niek_', hartelijk dank voor uw bezoek en terugkoppeling. Onze regionale wijnen en - zeker de mousserende - zijn uniek. Er is veel tijd en materiaal gemoeid met het maken van wijnen in dit noordelijk deel van Europa. De betreffende mousserende wijn wordt volgens de ambachtelijke en professionele 'methode traditionelle' gemaakt en valt daardoor in een andere prijscategorie. Jammer dat in uw ogen daar niet de juiste kwaliteit (en wellicht toelichting) voor geboden is. We beraden ons momenteel om een toegankelijker alternatief aan te kunnen bieden.

 22. Esther L.
  Esther L.
  • 5 recensies
  10/10

  In één woord geweldig! Passie, vakmanschap, Super gastvrij. Eindelijk een zaak waar men het vak verstaat. Een absolute aanrader. Volgende keer als ik in Maastricht ben ga ik zeker terug!

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag 'Schoorlsegenieter', dank voor uw waardering en we zien u graag nog eens terug. Groet, team Mes Amis Maastricht

 23. Roger J.
  Roger J.
  • 1 recensie
  7,25/10

  We namen een 3 gangen menu. Het voorgerecht was heel lekker, het dessert eveneens. De hoofdschotel was patrijs en stelde wat teleur: niet sappig ( te droog ) en aangevuld met een stukje varkensvlees. De bediening was professioneel, uitgebreid en deskundig wijnadvies en ook heel vriendelijk. Wel een zeer lange wachttijd (1,5u) tussen voorgerecht en hoofdgerecht.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Beste 'RogerJr', het spijt ons nogmaals dat u langer dan normaal heeft moeten verlangen naar het hoofdgerecht. De behalen van onze reguliere servicesnelheid lukte ons op dat moment niet zoals we dat graag hadden willen hebben. Daar hebben we enorm van gebaald. Hopelijk heeft u de bediening geïnformeerd over de patrijs? Patrijs hoort inderdaad gewoon nog sappig te zijn maar we serveren u even graag een alternatief, indien dat gewenst wordt. Desondanks hopen wij van u nog een kans te krijgen.

 24. Melanie J.
  Melanie J.
  • 2 recensies
  10/10

  Via Iens restaurant weken dit geboekt inclusief wijnarrangement als verrassing voor de (schoon) ouders die 40 jaar getrouwd zijn. Van te voren een arrangement bedrag afgesproken en dit ook kunnen betalen vooraf. Ze zouden in de watten gelegd worden, en dat is ook gebeurd! Helemaal overdonderd door het eten en door de onovertroffen wijnen. De bediening was super behulpzaam en informatief. Van amuse tot aan dessert waren ze overdonderd. Zo lekker, zo verfijnd, "het had zo een sterren restaurant kunnen zijn". Hier gaan we ze nog heel lang over horen :) vrienden zijn al uitgenodigd om ook te komen eten! Super bedankt voor deze ervaring!

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Beste Mellie Jacobs, ook wij vonden jullie traktatie zeer leuk en speciaal zodat we extra ons best hebben gedaan. We houden van positief verrassen en het doet ons goed te vernemen dat dit zo goed bevallen is. Ook bij uw vrienden en uzelf zetten we weer ons beste beetje voor. Tot snel.

 25. Stienen S.
  Stienen S.
  • 4 recensies
  7,25/10

  Verrukkelijk gegeten bij Mes Amis, net als de vorige keren, dit keer met korting. Voor het eten kun je hier echt terugkomen. Mooi opgemaakte borden met kleine kleurige hapjes van verschillende textuur en smaak die over het algemeen positief verrassen. Je krijgt uitleg over wat je op je bord vindt en dat zijn zoveel verschillende dingen dat ik er wat giebelig van werd. De bediening is vriendelijk, de wijn afgestemd op iedere gang, alleen de inrichting laat nog steeds te wensen over, jammer.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Beste 'katja16', merci voor uw komst en review. We besteden zo veel mogelijk aandacht aan de gast zodat uiteindelijk we allemaal een leuke avond of middag krijgen die ons nog lang bij blijft. De opmaak is divers en lichten we graag nog even toe zodat we de 'giebeligheid' kunnen minimaliseren. In het voorjaar hebben we zowel het interieur als het exterieur aangepast. Mocht u ideeën hebben hoe we het toch meer in de smaak van gasten kunnen verbeteren, houden we ons graag aanbevolen. Onder het genot van een kopje koffie vernemen we graag uw voorstellen. Hopelijk tot ziens! Reactie van proever: Prima!

 26. vief07
  vief07
  • 12 recensies
  8,75/10

  We werden warm welkom geheten in deze leuke zaak en begeleid naar de eerste verdieping. Daar begon een klein feestje voor de smaakpapillen. De amuse was fantastisch, een mousse van blauwaderkaas (hier zou ik zo graag het recept van willen hebben). Dit werd gevolgd door 3 heerlijke gangen, voorgerecht enkele bereidingen van eend (bitterbal en stukje bout), hoofdgerecht schelvis en nagerecht een aantal bereidingen van bosbessen. Dit werd uiteraard begeleid door bijpassende wijnen waaronder een 2-tal uit de directe omgeving. Verrassend. Heel prettig dat een karaf kraanwater zonder problemen besteld kan worden. Bijzonder woord van dank aan de fijne bediening die voor iedere tafel ruim de tijd nam om de gerechten en wijnkeuze toe te lichten. Klein minpuntje (maar dat is persoonlijk) 2 redelijk grote groepen die een vloedgolf aan rumoer brachten in deze kleine ruimte waardoor we halverwege de avond moesten schreeuwen om elkaar te kunnen verstaan.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag 'Vief07' hartelijk dank voor uw uitgebreide review en uw bezoek natuurlijk. Fijn te vernemen dat de gerechten en service, u en uw gezelschap zo goed bevallen zijn. Het kan inderdaad voorkomen dat er wat grotere tafels aanwezig zijn. Natuurlijk zijn wij als ondernemers daar blij mee maar dat kan af en toe als minder prettig ervaren worden door de overige aanwezige gasten. Indien er plaats is, proberen wij die gasten een tafel beneden of boven aan te bieden, mocht dat gewenst worden. Zo willen we graag aan ieders' wensen tegemoet komen. Hopelijk mogen wij u weer verwelkomen op een wat rustigere avond. Tot ziens.

 27. Frank O.
  Frank O.
  • 16 recensies
  8,25/10

  Wat hebben wij ontzettend genoten: blauwe kaas mousse met pepergelei als aperitief; 2 soorten eend als voorgerecht, gebakken zeewolf met zoete aardappelmousse en risotto als hoofdgerecht; kaasplankje en bosvruchten dessert na. Alles uiteraard goed begeleid door een héérlijk wijnarrangement. In geen maanden zó lekker gegeten. De wijnen zijn inderdaad niet goedkoop maar kwaliteit heeft een prijs.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag heer Oosterhof, bedankt voor uw waardering voor onze prijs-kwaliteit. Wij hopen u volgende maand weer terug te zien!?

 28. Ivo F.
  Ivo F.
  • 42 recensies
  7/10

  Bij mes amis is de bediening uitstekend en krijg je als gast een goed glas wijn geserveerd, hoewel het voor een "wijnrestaurant" wel wat spannender mag. Het eten komt minder goed uit de verf. Op elk bord liggen teveel smaken die geen geheel vormen. Het lijkt wel alsof de chef zijn technisch kunnen wil demonstreren en daarbij uiteindelijk het gerecht uit het oog verliest.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag 'Ivo76', vriendelijk dank voor uw komst en terugkoppeling. We hebben uw verbeterpunten besproken en zijn mede daardoor ondertussen gestart met een nieuwe kaart en menu. Wij hopen graag u weer te zien en dan te vernemen dat we weer een sprong vooruit hebben gedaan...

 29. Jeroen R.
  Jeroen R.
  • 4 recensies
  8,75/10

  Lekker eten, vooral de kwartel, goede wijn. Vriendelijke service. Op het hoofdgerecht moesten we wel erg lang wachten, verder ging alles uitstekend. Aanrader.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag 'Jeroenra', fijn dat u bent geweest en dank voor uw review.

 30. Ilse D.
  Ilse D.
  • 1 recensie
  8,75/10

  Heerlijk gegeten! We hadden gekozen voor een 4gangendiner met wijnarrangement. Genoten van heerlijk eten, goede wijn en vriendelijke service. Het is niet goedkoop, maar het zeker waard.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag mevrouw Dijkstra, fijn dat u bij ons heeft gedineerd en dank voor uw feedback. Graag tot ziens.

 31. Alina B.
  Alina B.
  • 9 recensies
  10/10

  Ik verbaas me erover dat dit restaurant bij het grote publiek zo onbekend is.....Het eten was lekker, de bediening goed en de wijnen pasten goed bij de gerechten. Voor herhaling vatbaar!

 32. Florentine v.
  Florentine v.
  • 2 recensies
  7,5/10

  Heerlijk gegeten! Alleen de rekening achteraf was ongeveer 2 keer zo hoog als verwacht... Dus iets meer informatie over prijzen zou wel wenselijk zijn.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Beste 'Flortinevanderlaar', onlangs hebben we ons concept aangepast naar verrassen met 'wat de pot schaft'. We hebben even moeten zoeken naar het verhaal aan tafel en hoe we dat met informatie over de prijzen zouden moeten doen. Daar hebben we in uw geval onvoldoende aandacht aan geschonken. Dat spijt ons. We hebben ondertussen uw feedback besproken en de medewerkers geïnstrueerd. Dank voor uw terugkoppeling en graag toch tot ziens.

 33. Bas G.
  Bas G.
  • 5 recensies
  8,75/10

  Aangenaam verrast bij Wijnrestaurant Mes Amis. Samen met mijn vriendin ben ik hier gaan eten afgelopen zaterdag. Wij kregen een mooie ruime tafel voor twee personen boven in het authentieke pand. Na een heerlijk aperitief (van het huis bleek achteraf! Super!) Besloten wij om het 4 gangen verrassingsmenu incl. wijnarrangement te nemen. Wat wij hier leuk aan vonden was dat het echt een totale verrassing was wat we kregen. Het voorgerecht was heerlijk, vooral de gerookte zalm en de zalm tartaar, Gelei van avocado was wat smakeloos en voegde weinig toe. De frisse streekwijn paste er prima bij. Het tussengerecht bestond uit risotto met een heerlijk stukje kabeljauw. Dit vond ik het lekkerste gerecht. Wederom een lekkere streekwijn er bij. Met het hoofdgerecht kwam het vlees, erg goed klaargemaakt en een heerlijke wijn erbij, gemaakt van het zusje van de merlotdruif. Dit was de lekkerste wijn van de avond, waarvoor mijn complimenten want meestal vindt ik de wijn bij het hoofdgerecht de minste. Het dessert bestond uit een locale bavarois, lekker. Dit was de enigste gang waar geen streekwijn bij werd geserveerd maar een muscadel uit Spanje. De bediening was jong, maar correct. Wel miste ik een echte sommelier. Wij hebben een heerlijke en gezellige culinaire avond gehad bij Mes Amis. Als wij weer in Maastricht zijn komen we graag nog eens terug.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Beste 'BaSiQ', hartelijk dank voor uw uitgebreide feedback. We gaan aan de slag met uw aandachtspunten. Iedere medewerker heeft een goede basiskennis over wijn en dit neemt alleen nog maar toe. De sommelier was op deze avond een tijdje op de begane grond werkzaam. Bij vragen had hij u graag te woord gestaan. We hopen u dan ook graag nog eens terug te zien.

 34. Arie v.
  Arie v.
  • 6 recensies
  9,25/10

  vanavond zijn we in het kader van de restaurantweek 'Maastricht aan Tafel' wezen eten bij wijnrestaurant Mes Amis Maastricht? . Wat hebben we genoten, een heerlijk menu met super bijpassende wijnen, fantastische bediening en een geweldige gastvrouw.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Geachte heer Van der Heijden, wij zijn erg blij om deel te nemen aan Maastricht aan Tafel. Wij zien dit als een 3xWIN-situatie: De Stille Armen krijgen een hart onder de riem, u krijgt een mooi menu tegen een scherpe prijs en ons levert dat tevreden gasten op. Mooi toch?

 35. Koos v.
  Koos v.
  • 2 recensies
  8,75/10

  Een driegangen menu met wijnarrangement gehad. Alle gerechten zagen er als een schilderijtje uit en waren erg goed op smaak. Het restaurant heeft (natuurlijk) een grote variëteit aan wijnen, zowel lokaal als internationaal. De bediening was erg vriendelijk en zeer gastvrij. Verder doet het restaurant knus en gezellig aan. Wij gaan hier zeker terugkomen.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag 'Yofresh', naast goed eten, fijne wijnen en dito service, houden we van kunst en dat wordt door u ook op het bord ervaren. Wat leuk!

 36. Jos v.
  Jos v.
  • 50 recensies
  7,5/10

  Les Amis is een klein restaurant aan de rand van het centrum van Maastricht. We hebben daar met een 'heerlijk' arrangement een viergangenmaaltijd genuttigd voor een vriendelijke prijs. De gerechten waren zonder uitzondering goed bereid; vooral de groenten als bijgerecht bij de vis en het vlees wil ik noemen. Voor mijn doen is het noemen van groenten een uitzondering, maar de groenten waren echt lekker; niet te zacht en niet te hard, en prima van smaak. De bediening was prima, dat geldt zeker voor de wijnen die men ons adviseerde bij de gerechten; zeer verrassend lekkere wijnen van nabijgelegen wijngaarden.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag 'boobytube', vriendelijk dank voor uw komst en prettige review. Indien u onze groenten eet, proeft u de regio (en de kwaliteiten van ons keukenteam natuurlijk). Tot ziens!

 37. André W. H.
  André W. H.
  • 22 recensies
  6,75/10

  Met uitzondering van het rundvlees dat taai was werden er in een 5-gangen verrassingsmenu heerlijke en mooi opgemaakte gerechten geserveerd. De wijnkeuze was niet altijd even goed; in beginsel was gekozen voor regionale wijnen, maar die werden afgewisseld met een Spaanse en een Duitse wijn. Ook had ik bij een vleesgerecht een soepele rode wijn verwacht in plaats van een Riessling. De porties waren zeer ruim, waardoor wij het hebben ingekort tot een 4-gangen menu, wat overigens probleemlos kon. Maar wij werden pas echt teleurgesteld door de prijs, die voor het wijnarrangement met bijna 7 euro per glas ver over de top was! Ik heb de eigenaresse dit per email laten weten, maar zij is hier niet op ingegaan. Een gemiste kans want wij waren best bereid tot een herkansing.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag 'awh'. Bedankt voor uw opbouwende kritiek. We hebben uw opmerking met het keukenteam besproken en besloten de gasten te informeren over de kenmerken van entrecote. We stellen met zorg onze wijnarrangementen samen. We proberen daarin een balans te vinden tussen prijs en verrassing. Het gemiddelde levert een arrangementsprijs en -keuze op die wij reëel en van goede kwaliteit achten. Veel gasten erkennen dit gegeven en beoordelen de prijs-kwaliteitverhouding als goed. Wij denken dat we uw opmerkingen ook in de mail voldoende aandacht hebben gegeven en met voldoende toelichting beantwoord hebben. Uiteraard blijft u als gast van harte welkom voor een herkansing.

 38. Franz C.
  Franz C.
  • 3 recensies
  9/10

  We werden zeer hartelijk ontvangen, hier is de klant echt nog "koning". Aperatief op 't terras? Geen probleem! Voorgerecht op t terras? Ook geen probleem! Heerlijke bubbels-oet-Voelender met n frisse amuse. Zalige witte Spaanse wijn bij een voortreffelijk voorgerecht met gemarineerde zalm, zalmtartaar, couscous, diverse kruiden en nog meer lekkers. Daarbij 2 soorten supervers brood met geweldig lekkere boter. Vervolgens een zalige Chileense rode wijn uit Central Valley???? (zacht, zwoel en vol met veel rood fruit????) bij een mooi stukje gevuld hoender met een heerlijke jus en met super verse groente bijlages en n voortreffelijke aardappelgarnituur. Als afsluiter een ruime kaasplank ( 4 heerlijke varianten ) voorzien van vijgenbrood en een orgastisch lekkere stroop met ????... uiteraard vergezeld door een heel mooie port. Kortom: Bourgondisch Genieten van pure kwaliteit en gastheer(vrouw)schap! Hier komen we zeker terug!!!!!!

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag 'fransz2', hartelijk dank voor uw orgastische review. Goed om te horen dat onze wijn-spijs combi's u zo bevallen zijn. We zien u dan ook graag weer terug.

 39. Tessy D.
  Tessy D.
  • 6 recensies
  9/10

  Het eten was zeer verfijnd en erg smakelijk, de combinatie met de lokale wijnen maakte het tot een bijzonder aangename ervaring. De bediening was vriendelijk en attent. Absoluut een aanrader en bij een volgend bezoek aan Maastricht gaan we er zeker weer eten en drinken!

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag 'TD888' vriendelijk dank voor uw feedback. We zijn blij u te mogen verrassen met passende wijn en spijs. Graag tot ziens.

 40. Anthony V.
  Anthony V.
  • 2 recensies
  8/10

  Ik heb gisteravond heerlijk gedineerd bij wijnrestaurant Mes Amis via de Iens dinerdeal. De bediening was erg vriendelijk, attent en begripvol. Daarnaast was het eten van culinair hoogstaand niveau. Er is nagedacht over de smaakcombinaties/ het productgebruik in de gerechten. Wat mij opviel was dat er veel met streekproducten werd gewerkt en waar de bediening ook over wist te vertellen. De bijgeschonken wijnen pasten goed bij het eten het eten kwam steeds als een schilderij op tafel. Omdat we onze laatste trein terug naar Amsterdam moesten halen hadden we helaas wat haast. Dit begreep de bediening en de keuken zou er rekening mee houden, erg fijn. De volgende keer dat ik Maastricht aandoe ga ik er zeker weer eten.

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Dag 'Anthony16' bedankt voor de waardering. Mochten we voor de volgende keer een hotelovernachting voor u moeten boeken, horen wij het graag ;-)