Soya

Kleine Noord 53 1621 Hoorn Nederland Kaart
31-229212750
8,8 /10
20 recensies

Meer informatie over restaurant Soya

Fantastisch
8,8 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
 • 10
  1
 • 9
  4
 • 8
  2
 • 7
  6
 • < 7
  7
Eten
9,2
Service
8,6
Decor
8,4
Prijs-kwaliteit
Precies goed
Geluidsniveau
Rumoerig
Wachttijd
Kort
20/20 recensies

Jouw recensie over het restaurant Soya

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
Romy G.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 5 sep. 2018
Eindelijk een leuk en lekker adresje voor sushi! We zijn er gister geweest en hebben echt heerlijk gegeten. Vlotte bediening en alles was heel schoon!
Josmulder .
Meesterproever
(35 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 26 apr. 2018
Wij komen hier diverse malen per jaar en Soya bestaat inmiddels al heel wat jaren. Gezien de formule verveelt het hier niet gezien de uitgebreide keuze van de gerechtjes. Het is net een tapas-restaurant op z'n Japans.
Sjoerd V.
Meesterproever
(10 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 23 okt. 2017
Lekker eten , veel variatie Personeel lijkt iets onpersoonlijker te worden ( veel wisseling ?) lokatie en ambiance is leuk opgezet en hebt privacy aan je eigen tafel
Eddy T.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
3,5 /10
Eten
2
Service
2
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 27 nov. 2016
Wij zijn er zondag 27-11-2016 geweest nav de recensies die we hadden gelezen op internet.Daar lazen we dat de bediening vroeger te wensen over liet , maar dat dit in de loop van de tijd verbeterd was. Dit hebben wij niet gemerkt.
We kwamen binnen , er was weinig publiek en kregen een tafel aangewezen. De jonge dame gaf uitleg over de gang van zaken . Wij ons briefje invullen en wachten tot ze onze bestellijstjes kwam halen .
Maar ze had het erg druk met het bestuderen van de bezittingslijst waardoor we geen contact met haat konden krijgen.
Na 20-25 minute gewacht te hebben hebben we ons afgemeld en zijn we naar Pejo gegaan.Over de kwaliteit van het voedsel van Soya kunnen we dus niets zeggen.
Marjon V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
9
Service
9
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 5 aug. 2016
Vanavond een fantastische avond gehad bij Soja in Hoorn! Enthousiaste mensen in de bediening en heerlijke gerechten. Het restaurant biedt een intieme sfeer waardoor je, ondanks de andere gasten, niet het gevoel hebt dat het massaal is. Bedankt voor deze heerlijke culinaire avond! Wij komen zeker terug!
Mormil M.
Meesterproever
(16 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
9
Service
9
Decor
3
 • Datum van je bezoek: 10 jul. 2016
Wat vinden wij het jammer dat dit restaurant er qua sfeer er niet op vooruit is gegaan. Het eten vonden wij altijd al goed en daarom kwamen wij hier vaker maar de tafels zijn nu van elkaar gescheiden door grote groene schuttingen, ik hoef de mensen niet op hun bord te zien maar ik heb helemaal niemand in het restaurant gezien behalve het personeel, Daarom een 3 voor het decor ook al heb ik geen decor gezien. Jammer we gaan op zoek naar een andere Japanner.
Stephanie1980 .
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
6
Service
7
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 27 feb. 2016
Een ruime keuze aan gerechten. Je mag eten wat je wil en hoeveel je wil. Niet echt mijn concept. Ik heb liever wat minder en dan een betere kwaliteit. Al met al wel een heel gezellige avond gehad, vriendelijke bediening en een fijne sfeer in het restaurant.
Jhakira S.
Meesterproever
(43 recensies)
Gemiddelde cijfer
5,8 /10
Eten
6
Service
6
Decor
5
 • Datum van je bezoek: 20 dec. 2015
Bediening was erg rommelig, je moet meerdere mensen aanspreken om een drankje te kunnen bestellen.
Verder is het moeilijk te vinden er word namelijk een verkeerd adres aangegeven.
Sommige gerechten waren van smaak goed , maar sommige niet bijv smaakte de suhirijst anders dan ik ben gewend
Ze serveren wel een heel goed wit wijntje
Nick K.
Meesterproever
(20 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
7
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 14 dec. 2014
Heerlijk gegeten bij Soya! Nog nooit eerder sushi gehad, maar het smaakte prima. De andere gerechten waren ook erg lekker. Echter zat er bijna over alle vleesgerechten een soortgelijk vettig sausje, waardoor veel vleesgerechten hetzelfde smaakten. De service was oke, maar niet top. De eerste bestelling die we kregen klopten niet helemaal met wat we hadden ingevuld en ze leken moeite te hebben met de drukte. Het decor ziet er oke uit, een beetje druk en knus alleen.
Larissavertelman .
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
8
Service
7
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 18 okt. 2014
Al meerdere malen gegeten bij soya, en keer op keer ook erg lekker. Wat ik wel jammer vind is dat de bediening rondloopt met een oortje in waar ze opdrachten te horen krijgen van de basin. Hierdoor komt het personeel onervaren over terwijl ze waarschijnlijk zelf heel goed kunnen functioneren zonder oortje.
beurs .
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
5,3 /10
Eten
4
Service
7
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 5 aug. 2014
eten was smaakloos,meeste niet gaar, sushi smaakte oud, bij 2 ronde hebben we het laten staan en zijn weggegaan,niemand vroeg of het gesmaakt had,absolute afrader
Lisbeth V.
Meesterproever
(79 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 21 jun. 2014
Het eten heeft ons blij verrast, het was bijna steeds zeer mals en lekker klaargemaakt. De porties waren royaal. Ik vond vooral de garnalen-dumplings lekker, een tweede keer smaakten ze iets minder, misschien iets te lang gewacht met serveren? De spiesjes en ook de entrecote waren boterzacht.

We hoefden niet met stokjes te eten, want na vriendelijk vragen kregen we 'normaal' bestek. De service was prima en het is inderdaad leuk om de koks aan het werk te zien.

Het is een beetje donker ingericht en voor het pinnen moest ik bijna het hele pand door naar het andere restaurant in hetzelfde hotel. We wisten dat we voor sommige gerechten extra moesten betalen, maar 5 euro meer vonden we te veel, dus niet besteld. Verder was er voor elk wat wils, ten minste zolang je geen frikandellen etc wilt eten, want dat is er (terecht) niet.

De stoelen zijn wat aan de harde kant, voor wie dat aangeeft, wordt er een kussentje gezocht.

We waren zeer tevreden met de bediening (attent en vriendelijk) dus een fooi!
Rebecca O.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
5,5 /10
Eten
5
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 23 apr. 2014
Eten was veel echt veel te zout. Sushi rijst was niet zoals het hoort. Personeel deed soms heel hun best maar ook soms niet. Wc's zijn erg donker, hok van het personeel was gewoon open en het licht ging daar niet eens aan. Kortom de mensen die dit allemaal zo goed vinden weten niet wat echt sushi is. Voor wat je er voor krijgt vind ik het erg duur. Het was leuk om uit te proberen maar dit was de eerste en de laatste keer. Nog nooit zo slecht sushi restaurant meegemaakt.

Bart V.
Meesterproever
(24 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 16 mrt. 2014
Ik heb hier met een groep van 10 familieleden (inclusief 2 liever frites en frikandellen etende pubers) gegeten. Handige centrale locatie in Hoorn met parkeren voor de deur (en ook vlak bij het NS station). Vriendelijke ontvangst en verder prima bediening door jong team. Inrichting tikje donker en niet echt spannend, maar goede stoelen en verder niets mis mee, wel leuk dat de keuken open is.
Het concept is simpel (maar even wennen voor de nieuwelingen): per gang kun je op een bestelformulier per persoon 5 gerechtjes (sushi, sashimi, tepanyaki/gegrilde gerechten, tempura-gerechten, soepen, noodles salades, desserts etc.) aankruisen die vervolgens aan tafel geserveerd worden. Als alles op is, kan de volgende gang met maximaal 5 gerechtjes p.p. besteld worden, en dat net zo lang totdat iedereen vol zit (geen beperking in het aantal gangen, voor 25,50 Euro in het weekend en iets goedkoper door de week). De uitdagingen: 1) niet in de eerste rondje jezelf met 5 porties sushi vullen, 2) onthouden wat je besteld hebt (zeker in een wat grotere groep) en 3) opletten wanneer er iets gebracht wordt zodat je tafelgenoten er niet mee vandoor gaan. Altijd positief: direct een karaf water op tafel met voor iedereen een glas, complimenten.
Kwaliteit van de gerechten was goed, alles smaakte vers, gegrilde gerechten waren goed mals en niet te doorbakken. Ook onze fritesliefhebbers konden prima uit de voeten met chickenwings, garnalen en inktvis in tempuradeeg en andere lekkernijen. Lekkere ijsjes, lychees en gebakken banaan en ananas als dessert.
Na circa 2.5 uur gingen we tevreden weer naar buiten, met een rekening van 330 Euro voor 10 personen (met zo'n 2-3 drankjes p.p.), en namen we ons voor om de volgende keer gewoon 3 gerechtjes per gang te bestellen en ons minder vol te proppen. Maar ja, als het lekker is....
Josmulder .
Meesterproever
(35 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
9
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 12 okt. 2013
Wij eten jaarlijks hier twee tot drie keer. Zo ook gisterenavond met door ons uitgenodigde gasten. Dit om geen risico te nemen. Gegarandeerd goed. Je kunt merken dat dit restaurant deel uit maakt van Madam Cheung (in de top 100 van Lekker). Het concept maximum 5 gerechtjes per ronde in totaal 4 voldoet ruim. Over het eten hoef ik het niet te hebben, alleen lovende recensies, waarmee ik het volledig eens ben.
Jos Mulder
Midwoud
Paul S.
Meesterproever
(11 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,3 /10
Eten
6
Service
6
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 11 okt. 2013
Onverwachts bij Soya aanbeland.
Het was duidelijk een drukke avond en het zeer jonge personeel had de handen vol aan de bestellingen.
De inrichting van Soya is sober Japans. De stoelen zijn wat oncomfortabel, maar verder is alles netjes en schoon.
De sushi en vleesgerechten zijn goed. De groentegerechten met een 'jasje' waren niet lekker en smaakten wat naar oud frituurvet.
Toen wij dit meldden, werd hier wat nuchter op gereageerd. 'Oh, jammer'.

Wij houden er erg van als een restaurant de mogelijkheid biedt de 'choice du chef' te nemen. Dat is in een systeem van aankruisen per gang niet mogelijk. Jammer, maar helaas.

Het personeel had niet altijd een idee van wat ze serveerden.

Leuk restaurant, maar op vrijdag en zaterdag niet echt een aanrader.
Joop O.
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
5
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 8 aug. 2013
Sushi was niet lekker. was vaak vooraf klaarmaken waardoor de nori opkoper om leek de rijst was veel te droog en niet lekker alleen de chefs suprise was wel lekker omdat deze vers werd gemaakt. Ook hierin was de rijst droog maar daar kon ik mee leven. De teppanyaki gerechtjes waren wel erg lekker en een aanrader. Dus zin in sushi, niet naar soya. Zin in teppanyaki met een paar sushi dan kun je hier gerust gaan eten. Leuke ambiance en snelle vriendelijke bediening.
Andreas T.
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
9
Service
7
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 1 mei 2013
Ben al vaker te gast geweest bij Soya, het is één van mijn lievelings restaurant vanwege het concept en de uitstekende sushi en de sfeer die er hangt. Ik geef de service een 7 omdat de bediening regelmatig toch wel wat kleine foutjes maakt, maar het zijn geen fouten die mij erg storen.
Carmen W.
Meesterproever
(49 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
9
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 3 mrt. 2013
Ik ben hier al minimaal 10 keer geweest en het is altijd goed. De bediening is altijd vrolijk en vriendelijk. Het eten is prima, precies zoals Japans eten hoort te zijn. Af en toe zit er iets te veel saus bij de warme gerechtjes, maar het stoort niet. De vis op de sushi is vers en dat proef je gelijk. De rijst van de sushi is precies goed, niet te hard maar ook niet te zacht dat het uit elkaar valt. Zij bezorgen ook sushi en dat wordt dat koel gehouden met een icepack. Het decor is erg mooi, het geeft een donkere warme sfeer. De samoerai-outfit die in het midden van het restaurant staat is ook erg gaaf.
Danny L.
Meesterproever
(25 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
7
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 25 jan. 2013
Hier proberen wij een aantal keer per jaar te komen met vrienden. Sobere inrichting (maar dat hoort zo bij een Japanner). Prima kwaliteit sushi en ook de warme gerechtjes (ribeye-roll)zijn heerlijk. De droge witte huiswijn is het vermelden waard. Uitstekende sauvignon blanc die goed aansluit op de koude gerechten.
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.