Sabero

Roerkade 39 6041 Roermond Nederland Kaart
31-123456789
9,6 /10
6 recensies

Meer informatie over restaurant Sabero

Uitmuntend
9,6 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
  • 10
    7
  • 9
    0
  • 8
    0
  • 7
    0
  • < 7
    0
Eten
9,7
Service
9,6
Decor
9,6
Prijs-kwaliteit
Gunstig
Geluidsniveau
Rustig
Wachttijd
Kort
7/7 recensies

Jouw recensie over het restaurant Sabero

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
Erik G.
Meesterproever
(20 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 7 dec. 2018
Heb je de laatste tijd het idee ik moet naar iets heel speciaals dan weet ik het voor jullie ga naar dut restaurant je zult daar niet worden teleurgesteld van de eerste amuse tot de laatste bonbon alles in overtreffende trap en alle smaakpapillen worden getest dus laat je maar lekker verwennen door gastvrouw Sonja en TOP Chef Nico. was het in Heeze al de perfectie dit gaat naar een stap verder, alles klopt. Een mooi klein knus restaurant zeer deskundig gerund door gastvrouw Sonja met haar bediening, discreet maar echt geïnteresseerd in haar gasten maar zo kennen we haar al jaren. Chef Nico kan nu ook meegenieten van wat hij zijn gasten voorschotelt, hij kan net over de rand van de half open keuken naar de gasten kijken en ziet hoe ze genieten van al zijn culinaire hoogtepunten. Roermond kan trots zijn op haar nieuwe restaurant, wij zijn in Heeze een beetje jaloers maar met de trein is het een dik half uur dus prima om vaker te gaan. Dus Nico en Sonja fijn dat jullie weer verder zijn gegaan waar jullie zijn opgehouden.
Jos H.
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 15 sep. 2018
Adembenemend goed. Anders is Sabero niet te omschrijven. In een kleinschalige en gemoedelijke ambiance, zijn de twee sterren van Boreas nog steeds in elk gerecht, maar zeker ook in de persoonlijke bediening terug te vinden. Wat een heerlijke smaken, goede wijnen en aardige mensen! Een aanwinst voor Midden Limburg. Wij komen zeker terug!
Huub S.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 7 jul. 2018
Na een zeer hartelijke ontvangst door Sonja Boreas, namen we plaats aan het bargedeelte. Goede stoelen, met een direct uitzicht op de keuken met Chef Nico Boreas ... alleen jammer dat het tussenstuk van de bar, tussen keuken en gast, niet wat lager is. Dit zou het belevingsgevoel, als een soort Chefs Table, nog vergroten - echter een kniesoor die daarover valt.


De huiscocktail met vlierbes (met of zonder alcohol) is heerlijk verfrissend en past perfect bij de diverse amuses. Over het eten kan ik kort zijn, het was absoluut fantastisch.


Het ene gerecht nog verfijnder dan het andere, maar alles in de herkenbare stijl van Nico! Mijn persoonlijke favorieten waren de kreeft, de tarbot en de duif. De kaas, het is en blijft een passie van Sonja, ook helemaal top.


De kaart is klein met een vast menu, dat aldus Nico, zeer regelmatig wisselt en een beperkt aantal a la carte gerechten. Op de overzichtelijke wijnkaart, met een prima prijsstelling, tref je traditionele maar ook moderne wijnen aan. Zelf had ik gekozen voor het wijnarrangement bij het diner.


Het restaurant is modern en stijlvol ingericht en beschikt slechts over 24 zitplaatsen, alsmede de 2 zitplaatsen aan de bar. Er is duidelijk gekozen voor een wat minder formele setting en dit reflecteert zich ook het bedienend personeel. De keuken straalt een serene rust uit en functioneert als een geoliede machine.


Sabero is een absolute aanrader!
Nu, uiteraard zo kort na de opening nog geen sterren, echter de presentatie van Michelin (in Nederland) is op 17 December 2018


PS Parkeren kan in de directe omgeving (slechts 3 Euro, maar je kunt alleen contact en vooraf betalen in de parkeergarage)
Ad W.
Meesterproever
(269 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 3 jun. 2018
We hebben er even op moeten wachten. Een bezoek aan de nieuwe zaak van familie Boreas. Slechts een keer per maand voor lunch geopend, wij zijn erg blij met deze mogelijkheid! Parkeren is iets minder handig dan voorheen in Heeze. De zaak is verrassend klein en hip ingericht. Langs de muren pluche banken, tafels (ovaal en vierkant) zijn van zwart staal met reliëf, de draaistoelen zitten comfortabel. Aan de bar hoge stoelen voor een chefs tafel beleving waarachter we Nico met aan zijn rechterhand de getalenteerde Maikel van Veen in actie zien.


Als aperitief de bekende Marlborough Sauvignon 2016 van Mahi die prima beviel. De eerste amuse werd keurig gepresenteerd op een porseleinen staander die leek op de achterzijde van een tonijn. Een cilinder van tonijn met krokant jasje afgewerkt met toefjes gel van passievrucht. Prima geproportioneerd, met mooie textuur, heerlijk.


Verder met oester in een buideltje van zoetzure rettich op een milde kruidencrème, afgewerkt met een toefje citroengel, wow.


De bekende makaron is inmiddels helemaal geperfectioneerd met een gelaagde smaakopbouw. Je startte met een toets van koffie die overging naar een delicate toets van ganzenlever die op de tong smolt, aan het eind zorgde de krokante anijszaadjes voor een verfijnde droptoets, indrukwekkend.


Verder met een verfijnde Noordzee krabsalade met groene aardbei, avocado en een vleugje kerrie, genieten!


De laatste amuse was een zoetzure tomaten melange met burrata en groenten mostarda, afgewerkt met een luchtige kroepoek van tapioca. Lekker sappig en mooi hoog in zijn zuren.


De eerste begeleider werd keurig door de jonge sommelier in opleiding gepresenteerd. Een witte Beaujolais van Dominique Piron gemaakt van Chardonnay, verfijnd met mooie mineraliteit. Op een mooi wit bord een sappige grietbotfilet met erop stukjes scheermes, dubbel gedopte erwten, stukjes pistache (voor aangename accenten) en ziltige Avruga, afgewerkt met een olie van lavas en een schuimige saus op basis van geitenboter. Top cuisson en een uitstekende smaakbalans, naadloos aansluitend bij de chardonnay die hiernaast nog lekkerder werd. (9,88)


Over naar een zuid Franse Serica Viognier van het huis Vedilhan, vol met tropisch fruit en een vleugje vanille. Op het bord flinke stukken van Jonge kreeft (schaar en staart) bedekt met schijfjes pompoen waarop een frisse gembergelei. Aan de ene zijde een heerlijke verfijnde kreeftenjus met kleine cantharellen en aan de andere zijde een lobbige saus van oranjebloesem. Hele mooie smaken met de kreeft in de hoofdrol, de verrassende gembertoets vond ik geweldig. De viognier was keurig in balans, groots! (9,95)


Een Heerlijke Oostenrijkse St. Laurent van Johanneshof Reinisch was geselecteerd voor bij het pièce, een specialiteit van de chef. Een prachtige presentatie zoals we die kennen van Nico. In de eigen jus gekruid met cacao een cilinder van de borst van Anjou duif met erop een halve cevenne ui, ernaast cilindertje stoof van de bout, schijfjes gelei van snijbiet, toefje crème cevenne ui, een niet zo zoete vijgenconfituur met pitjes en kogel ganzenlever aan een botje. Dit werd aan tafel afgewerkt met een heerlijke ganzenleversaus. Een geperfectioneerd gerecht met uitgekiende wijn-spijs, puur genot! (9,95)


Uit Australië een botrytis Semillon 2014 van Bimbadgen, geconcentreerd met tonen van abrikoos en honing en mooie zoetzuur balans. De presentatie was strak, een grote citroen in een laagje schuim. De citroen was gevuld met een mousse van witte chocolade, onder het schuim zat frisse gelei van citroen met basilicum saus en ganache van witte chocolade. Een mooie smakencombinatie die de wijn nog lekkerder maakte. (9,7)


Als afsluiter nog een heerlijke espresso met optocht aan friandises.


Bediening was onder leiding van Sonja wederom uitstekend verzorgd op informele wijze, verwennerij van start tot finish.


Prijs-kwaliteitsverhouding was uitstekend.


Met deze kleine brigade houd de perfectionistische Chef controle en door de bescheiden openingstijden en aantal couverts is het goed vol te houden. We zijn erg blij dat ze weer terug zijn, en hoe. Wat ons betreft horen ze weer bij de absolute top van Nederland, bedankt!
Jandams .
Meesterproever
(21 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 29 apr. 2018
Op 25 april dineerde ondergetekende in het spiksplinternieuwe etablissement van Nico en Sonja Boreas te Roermond, Sabero geheten. Een restaurant met 20-25 couverts en een semi-open keuken.


Het menu:


Na een 3-tal heerlijke amuses w.o. tonijn met passievrucht en zee-egelkuit, garnalen met harissa en vadouvan en koffie, zoethout/venkelzaad en gevogelte-lever was de aftrap met:


- komkommer/vermouth/geitenkaas/sardienne/groene olijf en mint: een mooie binnenkomer
- als 1e tussengerecht: Noordzeekrab/avocado/kerrie/radijs en geitenyoghurt: verbluffend lekker en de echte Boreas-touch was onmiskenbaar
- vervolgens zeetong/asperges/grapefruit/zee-eik/milde curry: mooi in balans en asperges precies goed van gaarheid
- als piece: anjou-duif/abrikoos/sjalot/duindoornbes/douglasspar/steranijs: de perfecte cuisson van de duif en een hemels gerecht
- als dessert: citroen/pico sour/basilicum/witte chocolade/galanga


Sonja heeft de witte brigade goed in controle, alles functioneert soepeltjes met een vriendelijke en losse bediening. Nico kookt als vanouds en zijn stempel is herkenbaar en dus van absoluut topniveau.
De prijs-kwaliteit is uitstekend te noemen. Geen minpunten dan ? Na lang nadenken zou ik er geen kunnen opnoemen
Eduard L.
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 25 apr. 2018
Wat een heerlijkheid dat jullie weer begonnen zijn, fantastische plek, topgerechten en ontroerende gastvrijheid! Een verrijking voor Roermond en omstreken, wat hebben we dit gemist na sluiting van ons geliefde Boreas.

Petra & Ed.
Eduard L.
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 4 apr. 2018
Wat een heerlijkheid dat jullie weer begonnen zijn, fantastische plek, topgerechten en ontroerende gastvrijheid! Een verrijking voor Roermond en omstreken, wat hebben we dit gemist na sluiting van ons geliefde Boreas.

Petra & Ed.
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.