Gemiddelde prijs € 65
Culinair Hotelarrangement 169 p.p. € 169
Eenvoudig en snelDirect bevestigd
Vermeer is het speelterrein van Chris Naylor. Het creatieve brein van de chef met Britse roots zorgt elke dag opnieuw voor verrassing. Hij uit zijn ...
Lees meer op de website van de MICHELIN-gids
Een verborgen pareltje in onze zorgvuldige selectie van topadresjes
‘Als ik de groenteboer bel zeg ik niet ik wil dit en dat. Ik bel hem en vraag wat heb je?’ Aldus chef Chris Naylor van restaurant Vermeer. De van oorsprong Britse chef werkt alleen met groen dat daadwerkelijk op dat moment voor handen is. Is iets helaas niet meer te verkrijgen, dan past hij zijn menu daarop aan. Je zult hier niet snel dure producten zoals foie gras en kreeft zien, maar wel kwalitatief goede ingrediënten waarvan de smaak optimaal is. De producten in hun pure vorm, daar draait het hier om. Naylor experimenteert graag met groentes. Dit doet hij met producten die hij van kwekers uit de buurt aangeleverd krijgt en in de zomer met groen van zijn eigen daktuin. Maar ook voor bijzondere vis- en vleesgerechten kun je hier terecht. Je eet vier, vijf of zes gangen die bestaan uit ingrediënten die het huidige seizoen te bieden hebben. De kwaliteit van de gerechten is zoals je mag verwachten van een sterrenzaak en ook de bediening is attent en alert zonder stijfjes te zijn. Een fijn restaurant voor een uitgebreid diner. De comfortabele stoelen en banken nodigen in ieder geval uit tot een lange zit!
Geschreven door: Susam Pang van BySam.nl
Fotografie door: Susam Pang van BySam.nl
Uitmuntend
Ontzettend fijne avond gehad, heerlijk gegeten en uitstekende service. De wijnen waren goed afgestemd op de gerechten. We komen hier zeker nog eens terug.
We hebben uitmuntend gegeten , zeer fijne, frisse smaaksensaties in het culinaire arrangement. Alles klopte tot in de puntjes. De bediening was galant en goed. De ambiance was goed en warm ondanks het weinige aantal couverts. U moet hier echt naartoe, mooie wijnkaart.
Dineren bij Vermeer is een ervaring die je niet wil missen. Het eten is pure kunst en elk gerecht is een verrassing. We hebben voortreffelijk gegeten.
We werden gastvrij onthaald met een bijzonder verfijnd en esthetisch diner. De begeleidende wijnen werden met liefde toegelicht. We hebben genoten van deze feestelijke avond en de overnachting in het bijbehorende hotel. Een heerlijke ervaring in deze beperkende COVID tijd.
Een heerlijke explosie aan smaken. Hoog niveau van koken op een moderne eigentijdse manier. Relaxte, leuke bediening in een moderne gezellige ambiance. Wat een topavond!
Gebruik gemaakt van Corona arrangement. Beetje stout misschien maar zo wel horeca ondersteunt. Nooit onveilig gevoeld en Vermeer en hotel gingen zeer correct en zorgvuldig om met alle regels. Zeer goed gegeten, fraai gebalanceerd menu met uitstekend gelukte gerechten. De chef is een absolute crack. Bediening goed geinformeerd, warm en ontspannen. Sommelier deed uitstekende wijn suggesties. Dit is wat mij betreft een topadres. Hoort samen met de Kas tot de top-groenten- restaurants in Amsterdam en ver daarbuiten. Kom graag terug. Zo houden we Corona nog even vol.
Een heerlijke avond gehad ondanks de corona-situatie, waar ze zeer goed mee om gaan. De service vond ik uitstekend; persoonlijk, professioneel en ze luisteren goed naar wensen. Het eten was mooi, smaakvol, creatief en we hebben echt genoten. Van de 5-gangen en vele tussengerechten, was er maar één gerecht wat iets minder aan mijn smaak voldeed maar dat komt omdat ik een vrij uitgesproken smaak heb door de zwangerschap ;) dank voor de mooie avond!
De totale beleving was erg goed. Bediening was ook goed, ondanks het feit dat we ca. 6 verschillende gezichten hebben gezien. Een 3-tal kwamen als een soort stille monniken aan onze tafel de gerechten serveren. Prijs-kwaliteitverhouding vind ik wat uit balans.
Wat een top plek! Super goede service en heerlijke combinaties gegeten/gedronken. Onwijs bedankt voor de mooie avond en zeker tot ziens.....
Weer hele lekkere en verassende gerechten gehad met groenten zonder poespas in de hoofdrol. Veganistisch voor mij, vegetarisch voor haar De aardige, open en vlotte bediening draagt zeker bij aan de positieve ervaring, telkens weer.
Vanaf begin tot eind een genot. 18e verjaardag van dochter gevierd. we hadden het 5 gangen menu met wijn arrangement erbij. Van alle kanten een goede bediening, met als kers op de taart een uitnodiging tot de chefs table. een goed gesprek met de chef en heerlijk gegeten daar. Het hele team zorgde voor een mooie beleving. aanrader
Het was een geweldige avond. Uitstekend eten en bijzonder wijnen. De sommelier was niet alleen deskundig maar ook uitermate geestig. De bediening was voortreffelijk. Eindoordeel: een 10 (tien!). Dit is de eerste 10 die ik geef en ik heb al veel restaurants met een Michelin ster bezocht. Vermeer verdient een extra ster. Tot de volgende keer.
Inrichting, ambiance, eten uitstekend! Ongekend vriendelijk en kundig personeel Chique, stijlvol maar nooit overdreven. Het eten sensationeel. Value for money.
De laatste keer dat wij bij Vermeer hadden gegeten was nog voor de verbouwing, dus een lange tijd terug. Wij herinnerden ons wel dat het ons destijds zeer goed was bevallen, alleen, doordat er zoveel aanbod op niveau is, duurde het even eer wij terugkwamen. Hoe beviel het ons deze keer? Wij waren met ons drieën en elk van ons had dezelfde ervaring, wij vonden het geweldig. De bediening is erg vriendelijk en attent, maar is eveneens zeer goed op elkaar ingespeeld. Het team functioneert echt als een team en dat is een zeer sterk punt. Eveneens vermeldenswaardig is de sommelier die maakt dat je zin krijgt in de wijn; een waar feest en dat is wat de rol van een sommelier toch eigenlijk behoort te zijn. Top! Over de gerechten, chef Chris Naylor heeft een zeer herkenbare maar uiterst persoonlijke stijl, hij doet ontzettend veel met groente bij ieder gerecht. Prachtige, uitdagende smaken, mooie smaakcombinaties ook; ik herinner mij dat wij de vorige keer een amuse van spruit met kaas kregen, ook toen stonden wij al paf. Komen wij terug? Zeer zeker en nu gaan wij geen jaren wachten. Team van Vermeer en zeker ook de chef, hartelijk dank voor de geweldige avond.
Fantastisch restaurant. Eerste keer hier en zeker niet de laatste. Alles klopt. Personeel attent en meer dan capabel. Eten heerlijk en verrassend. Muziek wat hard maar afijn. Keep it up!
Prima gegeten, verrassende gerechten hoog op smaak en een professionele sfeervolle bediening. Tip: geef/mail bij vetrek een menu mee met de gegeten gerechten.
Zeer professioneel. Echt mega bijzondere en gedurfde gerechten. Super lekker en verrassend. Leuk dat de chefs aan tafel komen. Aan te raden voor een speciale gelegenheden.
Nog nooit zo lekker gegeten. Uitermate vriendelijke bediening. Werkelijk elke gang was een aangename verrassing. Zelfs zaken die ik normaal niet bijzonder lekker vond waren hier op een dusdanige manier klaargemaakt en gecombineerd dat het erg lekker was.
Heerlijk gegeten vanavond. Verrassende smaken zoals groene curry sorbet bij dessert, zeekant met bloemkool of asperges met Marrokkaanse kruiden. Veel groente met veel vis/zeefruit. Dat gecombineerd met een fantastische wijn en een enthousiast sommelier. Bedankt!
Heerlijk gegeten en mooie wijn! Bijzondere gerechten met veel aparte combinaties. En veel groente en vis. Echt een bezoek waard!
Thursday Friday Saturday from 17.00 - 22.00
Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD, Amsterdam, Nederland
provincie Noord-Holland, , , Centraal Station Amsterdam
1-sterren Michelinrestaurant Vermeer in Amsterdam van Chris Naylor heropende in juni 2016 zijn deuren na een grondige renovatie. Er wordt op hoog niveau gekookt en ook de service is hoogstaand, maar toch kan de sfeer van het restaurant het beste omschreven worden als casual.
De natuur is de belangrijkste inspiratiebron voor Chris en er wordt gekookt volgens het ritme van de seizoenen. Ingrediënten worden zo lokaal mogelijk ingekocht en verschillende groenten en kruiden komen uit de daktuin van het bijbehorende NH Collection Hotel. Voor een aperitief kun je terecht bij de intieme bar, waar seizoenscocktails worden geserveerd.
Restaurant Vermeer werkt met een vast menu, waarbij de gast alleen het aantal gangen aan hoeft te geven. De beschikbaarheid van ingrediënten die Chris krijgt aangereikt van zijn leveranciers bepaalt het menu. De gerechten kunnen dus dagelijks verschillen. Uiteraard kan met alle dieetwensen rekening worden gehouden!
Nieuwsgierig geworden naar restaurant Vermeer in Amsterdam? Reserveer direct een tafel, snel online en direct bevestigd.
, , MICHELIN Sterrenrestaurants, Europees, Aan het water, Romantisch, , Kerst, Oud & Nieuw, Travelers' Choice 2020, Valentijnsdag
American Express, , ,
Restaurant kan worden afgehuurd voor een privé-evenement (Max. 60 personen)
Af te huren, , , , Toegankelijk voor rolstoelen, Valet parking, Wi-Fi
Vertel ons meer over jezelf en we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Meer informatie bekijkenLog in op TheFork Manager en neem contact met ons op via de chat.
Log in op TheFork ManagerEenvoudig en snelDirect bevestigd