Wat
Waar

Restaurant Van de Leur

Gemiddelde prijs € 30
8,9/10
178 recensies

Eenvoudig en snelDirect bevestigd

Verdien Yums met een reservering via TheFork en profiteer van exclusieve loyaliteitskortingen

Restaurantmenu

Chef-kok Robert Lobensteijn
  • Gemiddelde prijs € 30 Speciaal verzoek

Dieetopties

Biologisch, Notenallergie, Pinda-allergie, Streekproducten, Vegetarische

Gebruikersfoto's

Hamburger van Black Angus

Waarderingen en beoordelingen

Fantastisch
8,9/10
Gebaseerd op 178 recensies
Alleen gasten die bij het restaurant hebben gedineerd nadat ze via TheFork hebben gereserveerd, mogen een beoordeling schrijven.
Keuken :9/10
Service :8,7/10
Setting :8,9/10
  1. William D.
    William D.
    • 2 recensies
    9,5/10

    Van de Leur met het nieuwe concept (voormalige Meatcave): vlees, vis en plantaardig i.p.v. uitsluitend vlees heeft zeker niet teleurgesteld! Geweldig verassende gerechten klaar gemaakt met The Big Green Egg. Wij hebben zes gangen gegeten, 3 vlees, 2 vis, 1 plantaardig. Vooral het plantaardige gerecht was bizar verassend en lekker. Geweldig restaurant met gezellige moderne jonge sfeer -en stoere bijbehorende cocktailbar Bricks. Het dagelijks wisselende menu zonder kaart heeft nog nooit teleurgesteld, en de stoelen zitten erg comfortabel voor een lange avond. Perfect voor een lange zit wie zich wil laten verassen.

  2. Elise R.
    Elise R.
    • 4 recensies
    10/10

    Gisteren zo heerlijk in de watten gelegd. Vriendelijk, gezellig en kundig personeel, van de maître tot de chef. Vreselijk lekker en uitbundig gegeten, zonder over te eten qua porties. De variatie in gerechten maakt deze 'meatcave' meer dan een goed grillrestaurant.

  3. Wilma v.
    Wilma v.
    • 12 recensies
    10/10

    Wat een feest was het weer! Verrassende cocktail, waanzinnig lekkere wijnen en het eten was weer super! Wij reserveren uiteraard weer voor een geweldige avond.

  4. Indra Z.
    Indra Z.
    • 3 recensies
    10/10

    Mijn favo resto????

  5. Mark d.
    Mark d.
    • 5 recensies
    10/10

    Nog net voor de Corona-sluiting heerlijk gegeten. Wat een topervaring. Verantwoord vlees van de hoogste kwaliteit perfect bereid. Aangevuld met een heerlijk passend wijnarrangement. Een culinaire ervaring die ik iedereen aanbevelen. Ik kan niet wachten tot het restaurant weer open gaat.

  6. Annemarie D.
    Annemarie D.
    • 1 recensie
    10/10

    Bijzonder goed (en verantwoord vlees). Mals en perfect bereid. Zelden zo lekker gegeten! Heerlijke bijpassende wijnen ook! Goede sfeer en vriendelijk personeel. Heel tevreden!

  7. Kitty W.
    Kitty W.
    • 35 recensies
    10/10

    Mooi en lekker vlees ..bijzonder goed voorbereid op een big green egg.. . beleefd personeel... fijne uitleg bij wat je krijgt..alles bij elkaar top avond!

  8. Marco T.
    Marco T.
    • 1 recensie
    9,5/10

    Zeer lekker, wel prijzig. Ongeveer 100 pp incl ~5 drankjes en 6 gangen.

  9. Davide B.
    Davide B.
    • 7 recensies
    9,5/10

    Goede en attente bediening en ook een super chefkok die weet wat voor vlees hij in de kuip heeft en hoe die perfect te bereiden. En onderweg ook nog strooit met leuke feitjes over grote koeien! ;) Bedankt voor de leuke avond!

  10. Inge v.
    Inge v.
    • 10 recensies
    10/10

    Uitstraling, plek, service, uitleg, geur, sfeer, smaak, geluid, schoon, soorten vlees, servies: werkelijk alles klopt. Echt fantastisch. We zijn eigenlijk vergeten te proeven dus we moeten hoe dan ook terug! Tot ziens dus en dank voor een fantastisch diner!

  11. Lisa d.
    Lisa d.
    • 4 recensies
    8,5/10

    Leuke zaak! Vriendelijk en oplettend personeel. Leuk om een keer niet een menu door te spitten maar gewoon rustig af te wachten wat je voorgeschoteld krijgt. Duidelijke uitleg bij alle gerechten. Erg leuk om een aantal kleine hapjes te krijgen voor het hoofdgerecht geserveerd wordt. Als je bij reservering aangeeft dat je een bepaald soort vlees niet zo lekker vindt wordt hier ook rekening mee gehouden.

  12. René W.
    René W.
    • 3 recensies
    3/10

    Wat slecht! Bij binnenkomst om 19:00 uur werden we door een soort lange houthakker ontvangen, die z'n standaardpraatjes afwerkte. We kozen voor 3 gangen. 1e gang was voor mij ok, maar mijn maat kreeg een soort afvalvlees dat bijna geheel uit zenen bestond. Hij kreeg na klagen een ander en beter stuk vlees. 2e gang moest iets van babi panggang iets voorstellen. Dit was feitelijk alleen spek, en dan dus alleen het spek-deel, zonder vlees. 3e gang was een wagyu maar dan uit Finland; heel erg boeiend! En dat werd gepresenteerd als dat het een soort entrecote is. Dit vlees bestond voor een heel groot deel uit puur een vetrand voor mijn maat, en die van mij: een derde was niet te eten, allemaal zenen. Bij het afruimen werd gevraagd of het allemaal ok was, waarop ik zei dat zo te zien aan de zenen op het bord het dus niet ok was. Reactie, al glimlachend, van de bediening: ja dat hoort zo bij dit vlees. Geen ander weerwoord, en dat heb ik hem ook duidelijk gemaakt. Het is blijkbaar slikken of stikken bij Meat Cave in Den Haag. En dat voor 37,50 euro per menu. Ook de rode wijn was werkelijk goed om als azijn in de keuken te kunnen gebruiken, maar deze zet je niet voor aan je klanten. Ook was er met geen mogelijkheid friet te bestellen; op et bord van het hoofdgerecht lag welgeteld 1 krieltje. Uit coulance hebben ze 1 (waarschijnlijk voor hun het goedkoopste) gerecht van de rekening gehaald. Wij hebben nog nooit zo slecht gegeten, en daar waar wij ons in eerste instantie verbaasden over de vele lege tafels en stoelen begrijpen wij dit na die avond volkomen: ons zie je hier niet meer terug. Na iedere klacht ging al het aanwezige personeel uitgebreid met elkaar hebben over duidelijk onze klachten, om vervolgens hoofdschuddend uit elkaar te gaan. Op momenten dat wij aan het eten waren en het personeel even niets te doen had hingen ze ook over de toonbank, en keken verveeld voor zich uit. Echt een restaurant waar je je welkom voelt, not dus! En het mooie is dan ook nog dat de houthakker ons met zijn magische worden 'Tot ziens' naar de deur kijkt. Nou, dat denk ik dus niet dat tot ziens! Ik kan alleen maar vermoeden dat hij deze woorden uitsprak tegen dit restaurant zelf. Dit is geen lang leven beschoren...

    Restaurant Van de Leur

    Het is enorm jammer dat er zo’n grote mismatch is geweest tussen wat u zoekt in een restaurant en wat wij te bieden hebben. We doen iets specifieks sinds 2015 en dan komt het wel eens voor dat een bezoeker andere verwachtingen had.

  13. Daniël  F.
    Daniël F.
    • 1 recensie
    10/10

    Een heerlijke avond met heerlijk eten en drinken. Tempo is precies goed. De porties zijn ook prima. Uiteindelijk 5 gangen genomen. Leuk dat ze vertellen waar de producten vandaan komen. Kan niet anders zeggen dan goeie smaken, mooie producten. Echt een aanrader

  14. Anja S.
    Anja S.
    • 6 recensies
    8/10

    Concept alleen maar vlees, geen groente, geen friet. Dus je moet wel van vlees houden. Als je een liefhebben bent dan is het superlekker klaargemaakt. kwaliteitsvlees op de green egg met lekker marinades Ik vond de prijs aan de hoge kant.

  15. Aurelie G.
    Aurelie G.
    • 12 recensies
    9/10

    Heerlijk gegeten in een sfeervol restaurant. Heel leuk om steeds per gang te beslissen of je een volgende wil. Genoeg ruimte tussen de tafels in, dat is altijd prettig. De bediening was aan het begin heel vlot aanwezig, maar wist regelmatig niet precies wat er op ons bord lag of wat er in de cocktail zat. Voor het dessert hebben we ruim een kwartier geprobeerd de aandacht te trekken en er uiteindelijk maar op afgestapt. Al met al voor herhaling vatbaar vanwege het perfect gegrilde vlees en de heerlijke cocktails!

  16. Arno w.
    Arno w.
    • 2 recensies
    8,5/10

    Kwaliteit van de gerechten was prima, echter wij hadden iets specialere / originelere gerechtjes verwacht. Wel zeer enthousiaste bediening en aangenaam tempo van de diverse gangen.

  17. Olaf H.
    Olaf H.
    • 1 recensie
    7,5/10

    Goed eten, prijzig, vriendelijke bediening, maar vergeten soms een alternatief aan te bieden als een drankje er niet is.

  18. Peter t.
    Peter t.
    • 2 recensies
    10/10

    Ik mis bij de vraag 'Wachttijd' de antwoordoptie 'Precies goed'. Vriendelijke, ter zake kundige bediening Erg lekker eten en bijzonder mooie bijpassende wijnen Fijne sfeer Zeer geslaagd etentje.

  19. Bas H.
    Bas H.
    • 4 recensies
    10/10

    Perfect, precies zoals je verwacht bij de naam MeatCave. Eten was top, bediening prima en concept is leuk.

  20. Mike P.
    Mike P.
    • 3 recensies
    8/10

    Eten wederom net als vorige keer erg lekker, wel merkte we doordat de vorige keer niet super lang geleden is(+-3weken)dat een tussengerechtje en toetje enigzins zins leken op die van de vorige keer. Maar waren erg lekker! Wel wil ik meegeven dat bij sommige gerechten de verhouding van het eten afhing van de chef in vergelijking met vorige keer. Waar vorige keer een goede dot hollandaisesaus bij zat was dat dit keer duidelijk veel minder. Maar al met al weer erg lekker gegeten. Wij komen zeker terug!

Alle recensies bekijken

Meer informatie

Openingstijden

Dinsdag - Woensdag vanaf 17.00

Donderdag - Zondag vanaf 14.00

Routebeschrijving naar het restaurant

Prinsestraat 5a, 2513 CA, Den Haag, Nederland

Openbaar vervoer

Tramhalte Grote Markt

Routebeschrijving

Q-Park Torengarage of openbaar parkeren

provincie Zuid-Holland, , Den Haag Centrum

Over het restaurant

Culinaire genieters die zich graag laten verwennen met een tastingmenu tot wel tien gangen, zijn in goede handen bij Restaurant Van de Leur. De focus ligt op duurzame vis, vlees en plantaardige gerechten. De chef-kok bereidt alle gangen ‘s-avonds live op meerdere Big Green Egg Kamado’s.

Het verse tastingmenu is altijd een verrassing. Met een keuze uit drie tot tien gangen met passende en flexibele bier-, wijn- en cocktailarrangementen is het zorgeloos en verantwoord genieten. Verantwoord omdat Van de Leur enkel werkt met vissers en boeren die een kwalitatief en duurzaam product bieden. Geef bij reservering de dieetwensen aan en laat je verwennen door het team van zus en broer Joëlle en Pim van de Leur.

Restaurant Van de Leur in Den Haag onderscheidt zich met zijn prijswinnende cocktailbar Bricks “Hooch & Brew” waardoor het diner met een bezoek aan de bar te combineren is. Neem plaats op het sfeervolle terras in de Haagse Prinsestraat of schuif met een groep tot wel 20 personen aan de grote diplomatieke tafel.

Services

American Express, , , , ,

Restaurant kan worden afgehuurd voor een privé-evenement (Max. 60 personen)

Af te huren, , , , , , Open op zondag, Toegankelijk voor rolstoelen, Wi-Fi, Wijnkelder

Restaurants rond "Restaurant Van de Leur"

Japans

Izakaya Tengu

Score:8.4

Den Haag

€ 35 (gemiddelde prijs)

Insider

Frans

INSIDER

The Hague

€ 35 (gemiddelde prijs)

Internationaal

Beergarden

Score:8.3

Den Haag

€ 25 (gemiddelde prijs)

Insider

Japans

INSIDER

The Hague

€ 37 (gemiddelde prijs)

Insider

Spaans

Restaurant ñ

Score:8.6

MICHELIN 2020

The Hague

€ 29 (gemiddelde prijs)

Frans

Den Haag

€ 26 (gemiddelde prijs)

MENU

Italiaans

The Hague

€ 22 (gemiddelde prijs)

Internationaal

HUG THE TEA

Score:9.2

The Hague

€ 16 (gemiddelde prijs)

-30%

Italiaans

Giuliano's

Score:8.8

Den Haag

€ 42 (gemiddelde prijs)

Argentijns

The Hague

€ 26 (gemiddelde prijs)

Ben je een restauranteigenaar?

Registreer je restaurant

Vertel ons meer over jezelf en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Meer informatie bekijken

Al een klant

Log in op TheFork Manager en neem contact met ons op via de chat.

Log in op TheFork Manager

Eenvoudig en snelDirect bevestigd