Terug

Recensies Restaurant Marius

9,2/10
Uitmuntend
Gebaseerd op 224 recensies
Alleen gasten die bij het restaurant hebben gedineerd nadat ze via TheFork hebben gereserveerd, mogen een beoordeling schrijven.

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en bij dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de app of website van TheFork of via onze partnerwebsite en reserveringsmodule van TheFork op de website van het restaurant.

 1. Lene K.
  Lene K.
  • 84 recensies
  8/10

  Leuk tentje. Heerlijk gegeten, paste ook prima bij mijn beperkingen qua keuze van ingrediënten. Heerlijk aperitief en dito wijnen. Bij een van onze volgende bezoeken aan Amsterdam komen wij zeker nog een keer terug.

 2. Janneke M.
  Janneke M.
  • 5 recensies
  8,5/10

  Heerlijk gegeten, met zorg bereidt, fijne bediening en gezellig. Hier gegeten met mijn ouders en broer voor de verjaardagen van mijn ouders. Een aanrader.

 3. Ewout W.
  Ewout W.
  • 4 recensies
  9/10

  Marius is een uniek restaurant. De uitstraling is dat van een frans provinciaals huiskamer restaurant - wat slordig, informeel met boeken en posters aan de wand. Het bedienend personeel is leuk, informeel en casual. Het marktmenu van 47,50 neemt de belangrijkste plaats in op het menu en dat kozen we dan ook. Wijn is 6,50 per glas en de keuze is origineel en lekker. Genoten! Buiten was het warm en aan het onweren, daarna gingen de deuren open waardoor het heerlijk fris werd in het restaurant. Wij kwam hier voor het eerst in 2003 en sindsdien altijd blij met een avond in Marius - waar sfeer en heerlijk eten de boventoon voeren. Een unicum

 4. Jan V.
  Jan V.
  • 61 recensies
  8/10

  De bistro-achtige uitstraling met een A4 menukaart blijft ons charmeren. Het 4 gangenmenu à 47.50€ was heerlijk. Voorgerecht: geroosterde makreel met diverse groenten en venkeljus; tussen: tarbot met asperges en knolselderijpuree; hoofd: gebraden entrecôte en kalfswang met meiraap, snijboon, peen en salsa verde; dessert: frambozensorbet & aardbeienmeringue. De Bianco Maggiore uit Sicilië paste goed bij de makreel, hetzelfde gold voor de rode Le Régal du loup, een biowijn uit de Minervois in mooie harmonie met de gebraden entrecôte. Deze laatste in wel erg grote porties aangeboden. Zeer vriendelijke bediening, slechts één "verbeterpuntje": niet gevraagd naar de "cuisson", onze entrecôte was erg rood, van de liefhebbers van à point hadden de entrecôtes vast een retourtje keuken gekregen voor een tweede ronde. De wijnen zijn zeer redelijk geprijsd, vermoedelijk 2,5-3x over de kop, we hebben vaak veel hoger meegemaakt. Gelukkig is Marius in onze buurt, we gaan graag terug.

 5. Roger K.
  Roger K.
  • 14 recensies
  4,5/10

  Restaurant Marius zit op vijf minuten gaans van ons huis, maar ondanks diverse aanbevelingen hebben we er nog nooit gegeten. Vanavond komt het er dan toch van. Marius wordt wel beschreven als zijnde een huiskamerrestaurant en bij binnenkomst blijkt daarmee een studentenhuiskamer bedoelt te worden. De inrichting is een ratjetoe van tuinmeubels en ons tafeltje staat zo dicht op de volgende tafel dat het rugspek van de buurvrouw zich op slechts vijftien centimeter van mijn schouder bevindt. Dat is niet echt lekker zitten, zo. Het personeel is één en al glimlach, het lijkt wel afgesproken. Maar, afgesproken of niet, het werkt. Je krijgt het gevoel dat deze mensen hun uiterste best gaan doen om jou een puike avond te bezorgen. Dit gevoel trekt vrij snel weg als blijkt dat ze hier gewend zijn voortdurend en in volle vaart tegen je stoel te lopen. Noem mij een zeurpiet, maar ik vind dat niet aangenaam. Een amusant detail is evenwel dat de ober geobsedeerd lijkt door de dimmer van het licht boven de tafel naast ons. Om de tien minuten meent hij die bij te moeten stellen met een gezicht alsof ons aller voortbestaan afhangt van zijn precisie in die kwestie. Een wonderlijk tafereel. Geheel tegen mijn gewoonte in zal ik kort zijn over het eten. Het voorgerecht van makreel is best aardig, evenals het lam dat we als hoofdgerecht krijgen. Eetcafé kwaliteit, niks mis mee. De chocoladetaart die het dessert vormt ziet er echter niet smakelijk uit en is dat ook niet. Jammer. De problemen beginnen eigenlijk pas als de rekening komt. Die is twee keer zo hoog als de kwaliteit van het eten doet vermoeden. En het karig afgemeten glaasje wijn dat ik gedronken heb blijkt acht euro te kosten. Ik kan niet geloven dat mensen dit accepteren en vraag mij oprecht af waarom deze tent nog niet op de fles is.

 6. Luke K.
  Luke K.
  • 5 recensies
  8/10

  Heerlijk gegeten en goede service! Twee man bediening en toch nog persoonlijke aandacht. Het eten was wat veel, maar beter te veel dan te weinig, we hebben genoten.

 7. Eelco M.
  Eelco M.
  • 13 recensies
  8,25/10

  Goed eten, ontspannen en redelijk adequate bediening. De setting inspirerend maar gezien de prijs nier per se passend. Wel een plaats om weer naar terug te gaan. Vooral in verband met het eten.

 8. - -.
  - -.
  • 12 recensies
  8/10

  Weer een heerlijk avondje gehad bij Marius! Top eten, lekkere wijntjes en even daarvoor nog kunnen genieten van een drankje bij worst omdat we te vroeg waren. Helemaal goed & gastvrij!

 9. Jurgen V.
  Jurgen V.
  • 45 recensies
  8,75/10

  We hebben genoten van een fantastisch 4 gangen menu, waarbij we ons lieten verrassen. In een sfeervol huiskamerdecor worden zalige gerechten voorgeschoteld. Het voorgerecht was ietsje aan de flauwe kant, maar het tussengerecht, hoofdgerecht en dessert (zalige kazen, maar voor de anderen prima zoete desserts) waren fantastisch. De wijnen waren mooi en bijpassend. En de bediening was prima.

 10. Emmylou L.
  Emmylou L.
  • 6 recensies
  10/10

  De bediening heeft ons goed geholpen en warm ontvangen en de chefs hebben fantastische gerechten neergezet. Het wisselende menu is leuk en verrassend Het restaurant heeft een aangename huiselijke sfeer waardoor het er meteen gezellig is zodra je binnenkomt. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende bezoek!

 11. Dino D.
  Dino D.
  • 49 recensies
  8,75/10

  Vrijdagavond met 2 personen gegeten, zeer gastvrij en vriendelijke bediening van begin tot eind. Verstopt in de zeeheldenbuurt met een interieur wat mij doet denken aan een oude schoolkantine. Goede wijn suggesties (wij namen de Bianco Maggiore Sicilia). Eten was subliem, vooraf voortreffelijk aangemaakte zalm waarbij de rauwe bloemkool een verrassende smaak "bite" gaf, als tussengerecht de kabeljauw met subtiele kreeft en kreeftensaus, als hoofdgerecht opnieuw een voorgerecht genomen: vitello tonnato van warm geserveerde kalfssucade, boterzacht en vol van smaak. Als dessert de boerenkazen met een fijne Tawny Port. In zijn geheel niet goedkoop maar prima prijs/kwaliteit verhouding. Kom hier graag terug

 12. Sandra C.
  Sandra C.
  • 30 recensies
  9,25/10

  Op een maandagavond tijdens een table d'hote een prachtige Lievre a la Royal, de Abel Bernard gegeten. Vooraf gegaan door een brandade van gezouten kabeljauw met gepocheerde rogvleugel en spinaziesalade. De haas was volgens klassiek recept gemaakt, zo heerlijk zacht, met daarbij aardappels in ganzenvet gebakken. Bijgerechten (o.a. radicchio) waren ook subliem. Als dessert gepocheerde peer met een sabayon waar je me altijd voor wakker zou kunnen maken. Wat wordt hier mooi gekookt en wat een leuk concept om zo aan te schuiven aan een tafel bij onbekenden. Kom zeker terug, want op deze manier wil ik graag verrast blijven worden en ook nog betaalbaar, 4 gangen menu voor net geen EUR 50, met extra keuze voor mooie betaalbare wijnen. Aanrader!

 13. Mila d.
  Mila d.
  • 29 recensies
  8,25/10

  Wow, wat een heerlijke kip was dat, de perfect chicken naar recept van Heston Blumenthal, 2 dagen gepekeld en 4 uur gegaard op 67(?) graden. De soep vooraf was ook een tractatie, ribollita oftewel Italiaanse groente-bonensoep geserveerd op stukjes brood, scheutje olijfolie en parmezaanse kaas erbij. Het dessert, warme peren was wat zwaar na zo'n copieus diner. Dit was een thema-avond, wordt bij Marius wel vaker georganiseerd, erg leuk!

 14. karin d.
  karin d.
  • 49 recensies
  8,75/10

  Zo'n tentje, dat je van je levensdagen niet vindt, tenzij je er in de buurt woont. Of, zoals in ons geval, je moet het via via horen. Bij binnenkomst werden we al vrolijk begroet, we mochten tafeltje uitkiezen. Er was ook een tafeltje, dat liefdevol "Het caravan-tafeltje' werd genoemd. Dat leek ons wel wat. Uitzicht in de keuken, een af en aan lopen van iedereen die er werkt. "Ons" meisje wist waar ze het over had, van wanten en van entertainen. Heerlijke en pure smaken, heerlijke wijn, heerlijke bediening. Heerlijk tentje.

 15. Henk J.
  Henk J.
  • 20 recensies
  8,5/10

  Met het bestuur van TOS Actief (afsluiting seizoen) gegeten bij Marius. Het was de mooiste dag uit de (voor)zomer en we hebben buiten heerlijk een aperitief gedronken. In eerdere recensies las ik over de huiskamersfeer. Ik waande mij meer op het Franse platteland. We kozen voor het 4 gangen menu met bijbehorende wijnen. Het eten werd binnen geserveerd. Het was voortreffelijk! Gerechten die je misschien niet snel zelf gekozen zou hebben (zeebaars met couscous)!? De wijn was prima en Marius maakt louter gebruik van mooie producten en ingrediënten (brood, olijfolie etc.). Marius is een aanrader!

 16. M. B.
  M. B.
  • 8 recensies
  7,25/10

  Ik deel de verschillende meningen van de bezoekers. De sfeer in het restaurant is goed, de bediening toen wij er aten attent en het voelt een beetje als een huiskamer restaurant en we hebben op zich goed gegeten. Maar ze moeten inderdaad oppassen dat ze niet naast hun schoenen gaan lopen wat prijzen betreft. Belachelijk dure wijnen op de kaart en porties van de gerechten zijn veel te klein ten opzichte van wat er gevraagd wordt. Echt compleet uit verhouding.

 17. - -.
  - -.
  • 35 recensies
  9,5/10

  Wat een heerlijk restaurant! Klein, gezellig, en druk op de vrijdagavond dat wij er aten. Uitstekend begin met lekkere worst en olijven, brood en goede olie. Kabeljauw met aubergine was subtiel, de snoekbaars met pompoen die daarna kwam was zo goed dat we met stomheid geslagen waren. Fazant met zuurkool, stukje fazantworst en peterseliewortelpuree was zo mogelijk nog beter. Toetjes lekker, wijnen heerlijk. Kortom een briljante avond. Marius kookt eerlijk, spannend, intens en uitbundig, en zonder poespas. Voor liefhebbers van Rijsel, Bouchon du Centre, Beulings.

 18. Kasper V.
  Kasper V.
  • 83 recensies
  7/10

  Borrelen bij de buren (wijncafe worst-zelfde eigenaar) daarna aan tafel. Prima menu 4 gangen; lekkere sappige zalm met mierikswortel, stukje snoekbaars, patrijs, amandelcakje met ijs. Lekker gegeten, gezellige avond gehad. Mooie wijnkaart, bediening prima, maar blonk niet uit in vak- en productkennis (oa geen of matige uitleg gerechten). Interieur is sober en mag zeker wat warmer / gezelliger om er een echt leuk huiskamerrestaurant van te maken.

 19. - -.
  - -.
  • 9 recensies
  9/10

  Verfijnde gerechten, juiste hoeveelheden, eerlijke ingredienten, ronduit heerlijk. Hier staat een kok die smaakcombinaties snapt! Topper: parelhoen met tonijnmayonaise. Grote keuze aan wijnen. Bediening vriendelijk, ontspannen, servicegericht, geduldig (en dat in Amsterdam) entourage best gezellig wel erg klein en de styling vond ik wat wonderlijk: inpakschuim tegen de muren?

 20. - -.
  - -.
  • 54 recensies
  8,5/10

  Na de verhuizing weer eens bij Marius gegeten. De overstap van de intimiteit van het table d'hôte naar een klein restaurant kan wel eens ten koste gaan van de kwaliteit. Gelukkig was dat niet het geval! We vonden met z'n vieren een plekje bij het raam, en zaten daar goed. Het brood (dat steeds werd aangevuld), de olijfjes en de plakjes worst waren weer het vertrouwde goede begin. Het marktmenu begon met twee visgerechten, en dat kan een keer te veel zijn, maar dat was niet het geval. Eerst kabeljauw met octopus, daarna griet met allerlei lekkere groentes (waaronder een Italiaans neefje van de boerenkool). Daarna een stukje wilde eend (met de waarschuwing dat er een kogeltje in kan zitten - die we niet aantroffen. Zijn er nog actieve eendenkooien?). De aanbevolen wijnen pasten goed. Toe had ik lekkere kaasjes, en mijn tafelgenoten een taartje. Na afloop even bij Worst naar binnen gekeken en daarna voldaan naar huis gewandeld.

 21. Henriette d.
  Henriette d.
  • 21 recensies
  7/10

  Lang moeten wachten op de menukaart. De vegetarische maaltijd was eenvoudig, niet verrassend maar zeer smakelijk. De nieuwe locatie is ietwat lawaaiig, maar levendig. Vriendelijke bediening. Het gebodene is aan de dure kant.

 22. Eric v.
  Eric v.
  • 19 recensies
  8,5/10

  Heerlijke eten op verassende plek! Marius kookt vers wat er die dag op de markt te vinden was en verrast steeds weer. Ook prima wijnen en na de verbouwing leuke sfeer. Aanrader!

 23. Johan V.
  Johan V.
  • 47 recensies
  8,5/10

  Bij Marius kom je om gezellig te tafelen. Door de vriendelijke bediening, de ongedwongen sfeer, het table d'hote-concept en de bijzondere plek waan je je bij Marius al snel in een Frans restaurant op een Frans pleintje (op dat pleintje staat ook een plataan, dat helpt ook natuurlijk). De keuken lijkt wel wat op die van Le Hollandais en Bordewijk, al is de keuze wat beperkter (er is 1 menu en per gang 1 alternatief) en zijn de borden wat minder vol. Ik at er recent 2x in het weekend en beide keren was het vol, waardoor het wel wat rumoerig is maar zonder dat je jezelf hoeft te overschreeuwen. Water komt als je wil nog gewoon uit de kraan, de wijnkaart bevat een paar juweeltjes en als je Kees Elfring om advies vraagt blijken er ook nog verborgen schatten op te staan. Buurman Worst is een heerlijke plek om vooraf te borrelen met een plakje worst. Een restaurant om verliefd op te worden...

 24. Dieuwke M.
  Dieuwke M.
  • 7 recensies
  5,75/10

  Zeer gezellig en sfeervol restaurant, leuke bediening maar het eten viel wat tegen na alle goede berichten, met name de prijs- kwaliteit verhouding. Daarnaast twijfelde men aan mijn oordeel dat de vis rauw was, 'omdat de kok nooit fouten maakt'. Zelfde bordje kwam na 10 min terug met zelfde stukje vis in 2 partjes, wat amateuristisch!