Restaurant Grand Cafe De Verleiding

Brouwerstraat 44 6712 AA Ede Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 46
|
31-8420700
7,7 /10
20 recensies

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 46
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Restaurant Grand Cafe De Verleiding

Hoe kom je er?

 • : Parkeerplaats

Openingstijden

Maandag t/m Donderdag 11:00 - 21:00
Vrijdag en Zaterdag 11:00 - 21:30
Zondag 16:30 - 21:00

Services

7,7 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
 • 10
  1
 • 9
  0
 • 8
  1
 • 7
  3
 • < 7
  14
Eten
7,9
Service
6,9
Decor
7,3
Prijs-kwaliteit
Precies goed
Geluidsniveau
Precies goed
Wachttijd
Lang
19/19 recensies

Jouw recensie over het restaurant Restaurant Grand Cafe De Verleiding

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
Suus S.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
5,5 /10
Eten
6
Service
4
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 11 jul. 2018
Na lang wachten kregen we eindelijk de door ons bestelde lunch. De borden waren erg vies: er zaten vieze vingerafdrukken op en er was duidelijk te zien dat er met een doekje overheen was gewreven. Bah. Toen ik daar wat van zei tegen de serveerster, bevestigde zij dat het bord inderdaad vies was. Maar er volgden geen excuses en ik kreeg ook geen korting o.i.d. Wat een slechte service en wat onhygiënisch.
Christa C.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
6
Service
2
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 23 aug. 2017
Eerste opname bestelling 25 min op broodplankje en drankjes gewacht. Lang wachten voor opname keuze eten. Mayonaise bij hoofdgerecht niet gehad. Besteld biertje vergeten. Ontzettend ongeinteresseerde vergeetachtige chago serveersters. Geen aandacht tussendoor.
Chris K.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
4 /10
Eten
6
Service
2
Decor
2
 • Datum van je bezoek: 2 aug. 2017
We zijn hier met z'n tweeën geweest. We kregen achterin de zaal een tafeltje aangewezen, een tweetje. Het was heel rustig, slechts 3 tafeltjes waren bezet, maar mochten niet ergens anders zitten, want dat waren drietjes of viertjes.
Het is een heel lawaaierig restaurant. Alles reflecteert en de tafeltjes staan heel dicht op elkaar.
Nee, voor een avondje uit moet je echt ergens anders zijn.
Ben P.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,3 /10
Eten
3
Service
6
Decor
5
 • Datum van je bezoek: 26 jul. 2016
Ik begrijp de combinatie van een waterige saus met hier en daar een champignon en niet volledig gestripte garnalen niet. Garnalen afpellen prima maar niet in een saus, serveer het dan apart. De saus was echt slecht, compleet geen smaak. Een geplaatste opmerking hierover werd niet goed opgepakt. Ik eet veel buiten de deur maar De Verleiding ga ik zeker niet aan bevelen.
Fluevosm .
Meesterproever
(19 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,3 /10
Eten
7
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 5 jul. 2016
Met collega's heerlijk geluncht bij De Verleiding .
2 hadden een broodje warm vlees De Verleiding, 1 een eiersalade en ik zelf een Lunch De Verleiding. De laatste is echt een maaltijd. Kroket, Hamburger en een gebakken eitje vergezeld van heerlijk wit (in dit geval) oerbrood. Gedronken: 3 jus en een cola. Wat opvalt is het vriendelijke personeel. De prijs/kwaliteit verhouding is ook gewoon goed. Het etablissement zat dan ook goed vol.
Jan B.
Meesterproever
(68 recensies)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
5
Service
7
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 26 mei 2016
3 maanden geleden hier gegeten en niet echt tevreden. Nu een herkansing voor de lunch. Het was mooi weer, dus lekker op het terras gegeten. De proeverij smaakte goed, maar was veel te veel. Hebben ze hier zelf wel eens geprobeerd deze proeverij te eten? Wordt een kliederboel. de broodjes kan je het beste met je vingers eten, want als je gaat snijden zit in een mum van tijd je broodje zalm onder de eiersalade en eet je onderliggende servetje er ook bij op. De sandwich (4 stuks) met kaas en spek was echt veel te veel. 2 broodjes zou voldoende zijn geweest. De Verleiding is ook voor de tweede keer voor mij een beetje een teleurstelling. 3 x is scheepsrecht?
Zikko S.
Meesterproever
(28 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,8 /10
Eten
7
Service
6
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 7 mei 2016
Wij hebben diverse keren een heerlijke lunch gegeten en deze keer besloten we hier te dineren. Op het schoolbord stond een aanlokkelijk weekmenu maar met eronder vermeld dat dit niet op zaterdag te bestellen was. Beetje flauw en ik zie ook niet direct een reden waarom een gerecht niet op zaterdag mag worden gekozen. Vooral omdat het vrij normale gerechten waren, geen bijzondere waar veel tijd in zou gaan zitten. Dan maar iets anders van de kaart gekozen want dit was op een zaterdag.

Ons voorgerecht was de uiensoep. Deze soep was iets tussen een normale uiensoep en een franse uiensoep in. Voldoende uien en twee broodjes gegratineerd met kaas. Dit was een heerlijke uiensoep, zeker een aanrader.

Onze hoofdgerechten waren de rumpsteak en de schnitzel 'de verleiding'. Bij de Schnitzel hebben we de champignons (laten) vervangen door gebakken uien. Dat was geen probleem. De beide gerechten waren mooi opgemaakt, zag er leuk uit maar de poeltjes vet waren minder aanlokkelijk. Hoewel het gerecht op zich goed smaakte, was het inderdaad aan de vette kant, ook de gebakken uien zagen er vettih uit en smaakten ook zo volgens mijn vriendin. Dat is toch jammer en haalt een verder prima gerecht erg omlaag.

Als wij daar lunchen zijn we dik tevreden maar als diner is dit niet direct een plek waar wij aan denken om voor terug te keren. Mogelijk komen we nog wel eens tussendoor een soepje eten.
Smulpaling .
Meesterproever
(23 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
7
Service
7
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 17 feb. 2016
De verleiding zit in de gezelligheid, brasserie sfeer. Het eten is grote porties versierd met tierlantijnen. Het eten zelf wordt niet op smaak gemaakt, dat is gewoon jammer. Simpel prima cafe. Bediening doet haar taak maar een beetje hartelijkheid zou het zoveel mooier maken!
Han M.
Meesterproever
(24 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
6
Service
7
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 2 jan. 2016
Dit restaurant was mij op basis van de lunch aangeraden met het idee dat het diner dan ook wel goed zou zijn. De ontvangst was hartelijk en bediening prima. Wij waren met vijf personen en hadden een leuk tafeltje in een, toch wel een beetje, meer als lunchroom, ingericht restaurant. De kaart is eetcafe achtig. Maar met leuke gerechtjes. De voorgerechten waren prima en zouden als ik er een apart cijfer voor kon geven een 7.5 krijgen. Bij de hoofdgerechten was dat anders. Die waren matig, te veel doorbakken en wat aan de droge kant. Eigenlijk was het niet erg verleidelijk. Hoogstwaarschijnlijk proberen wij over een tijdje de lunch bij De Verleiding en komen dan uit op een wat positievere beoordeling.
Daphne D.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
9
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 11 sep. 2015
Samen met mijn vriend gegeten. Leuke sfeer en mooie uitgebreide kaart, waar allergieën goed vermeld zijn. Het restaurant biedt originele gerechten. Genoten van het eten. Hier ga ik vaker heen.
Cynthia V.
Meesterproever
(26 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
8
Service
3
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 24 aug. 2015
Samen met mijn nichtje gelunchd. Het duurde erg lang voordat we geholpen werden (ca 15 minuten). Het personeel is niet vriendelijk. Zegt alleen maar wat nodig is, geen woordje of lachje meer dan dat. Dat is erg jammer. Buiten kun je lekker zitten onder de parasols. Ik had een broodje met geitenkaas en sla. De sla was een verdwaald blaadje sla, verder was het broodje en het beleg erg lekker. Mijn nichtje heeft erg genoten van haar broodje carpaccio. Je hebt aardig wat keuze uit verschillende broodjes en salades. Alleen heb je helaas wel geduld nodig. De service is niet om over een huis te schrijven. Er zijn betere lunchrooms in Ede.
Theo M.
Meesterproever
(15 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,3 /10
Eten
5
Service
5
Decor
2
 • Datum van je bezoek: 22 jul. 2015
weer eens een lunch met collega's gehad in deze duistere grot waar het zo donker is dat we spontaan een kennismakingsrondje deden aan tafel. Het eten is overdadig opgemaakt en met sauzen overgoten om te verbloemen dat het eigenlijk niet bijzonder is, eerder onder de maat.
Het plebs is dol op De Verleiding maar ik vind het echt een duistere grot waar je amper het menu kun lezen zonder het lichtje van je smartphone aan te zetten.
Eddie H.
Meesterproever
(32 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
7
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 10 jan. 2015
Het eten was dit keer prima, de serveersters blijven soms chagrijnig overkomen en hoe meer tafels bezet zijn hoe lastiger het wordt om elkaar te verstaan. Persoonlijk vind ik het iets te prijzig voor wat er geboden wordt.

In tegenstelling tot de vorige keren was men dit keer niets vergeten te serveren (ook al twijfelde men wel kort bij het voorgerecht of iedereen voorgerecht besteld had). Het eten was verder prima. Het brood was alleen wat aan de grote kant. De porties waren van voldoende formaat.

Ondanks de goede service toen een glas rode wijn omviel, toch een zes. Het blijft verbazingwekkend dat er serveersters zijn die bij het serveren wegkijken naar andere tafels. Ook was vrij duidelijk dat één van de serveersters niet in haar beste bui was. Tafelgenoten viel dit overigens ook op. Op het aanbieden van drankjes ditmaal geen aanmerkingen.

Zoals in de inleiding aangegeven blijft de akoestiek in dit etablissement te wensen overlaten. Hoe meer tafels bezet zijn hoe rumoeriger het wordt en niet zozeer omdat mensen heel hard praten... Als alle tafels bezet zijn is het erg lastig elkaar te verstaan aan tafel.

Al met al is e.e.a. wel verbeterd sinds de laatste keer dat ik er was, maar het blijft, vooral vanwege de prijs en het gedrag van het personeel, een ondermaatse beleving.
Monica97 .
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
7
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 15 nov. 2014
Ik kom hier vaker lunchen met mijn man ! Ik kies altyd voor hetzelfde eigenlijk(vissalade) omdat ik daarvoor vaker andere broodjes had uitgeprobeerd en dat viel erg tegen en ja het zit ook aan de prijzige kant ! Bediening is niet altyd vriendelijk wel snel en zakelijk beetje stijf !
Kees D.
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
5,8 /10
Eten
5
Service
6
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 13 feb. 2014
Natuurlijk is Ede niet de culinaire hoofdstad van Europa. Verwachtingen laag, geduld hoog, open geest, rustig gemoed geboden. Voorzichtig begonnen met een carpaccio. Klassiek gedacht zie ik de carpaccio als dun gesneden ossehaas, rucola, pijnboompitjes en goede olijfolie, aangemaakt met zwarte peper. Verrukkelijk in al zijn eenvoud. De Verleiding echter dacht er iets anders van te maken, dacht de italiaanse keuken op z'n edes ff te verbeteren. Veel sla van allerlei soorten, rauwe uien, augurk, en een flessevinaigrette oid. Een berg ongedefinieerd geweld op je bord. Paarse strepen met klodders blauw. ACDC met de Ramones er dwars door heen. Met mijn aangeleerde beschaving bracht ik dat ter sprake bij de bediening. Die reageerde ' oh, die carpaccio is bij ons een hardloper'. Zegt dat iets over Ede? Over mij? Over het soort verleiding waaraan zij ons willen blootstellen? Ik ben weggegaan, heb de Smaakpolitie gebeld, die daarop is uitgerukt en met felle charges het etablissement heeft ontruimd en de keukenbrigade in voorlopige hechtenis heeft genomen. In vochtige kelders zijn zij net zolang gemarteld dat zij de receptuur van een carpaccio van achteren naar voren konden opzeggen. Die laatste twee zinnen zijn natuurlijk alleen in mijn dolle fantasie gebeurd, helaas. Best goede rode wijn trouwens. Ambiance is stadscafeeachtig okee.
Eliesje .
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 5 jun. 2013
Ik begrijp de lage beoordeling van de Verleiding niet helemaal. Wat mij betreft een van de betere restaurants in Ede. Goede prijs-kwaliteit verhouding, heel gezellig en knus ingericht en vriendelijk personeel. Ik kom er regelmatig, soms speciaal voor de 10euro kaart, maar soms ook om lekker te eten.
Eddie H.
Meesterproever
(32 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,3 /10
Eten
3
Service
5
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 29 mrt. 2013
Helaas al twee keer achter elkaar zeer slecht gegeten. Het eten van één persoon aan tafel was vergeten. Toen de vergeten maaltijd kwam was de biefstuk ingesneden om sneller te laten garen. Bij een ander was een stuk van de biefstuk afgesneden (aangebrand denken we). Ook waren er stukjes van het servies afgebroken.

Maar één klein bakje aardappelen op vijf gasten is wel erg weinig. Je kan om meer vragen en ik begrijp dat het anders misschien weggegooid wordt, maar voor vijf mensen is het direct neerzetten van een tweede bakje geen overbodige luxe. De boontjes leken opgewarmd in de magnetron, waardoor het omgevouwen spek niet knapperig was zoals het behoord te zijn. Als drankje na chocolademelk genomen, helaas smaakte deze vrij chemisch en was het erg waterig.

Daarnaast duurde het erg lang voordat het personeel door had dat je bediend wilde worden...

Het restaurant ziet er van binnen leuk uit, maar het is er vrij rumoerig. Ook maakt de koffiemachine erg veel geluid bij het malen van de koffie. Blijkbaar was het wildseizoen voorbij, maar de kaart nog niet aangepast.

Al met al een hoop geld voor de kwaliteit die geboden werd. Voorlopig gaan wij hier helaas niet meer heen... Teleurstellend, want een aantal jaar geleden was dit een erg prettig restaurant.
Karin B.
Meesterproever
(30 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,8 /10
Eten
7
Service
7
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 5 mrt. 2013
Prima eten, niet bijzonder maar wel lekker. Behalve het brood vooraf, de bol (donker brood) heeft een bittere bijsmaak. Het cafe is altijd druk want goedbezocht en daardoor ook wat lawaaierig. De gewone prijzen vind ik niet helemaal in verhouding tot de kwaliteit. De dagspecialiteiten (rond de 10 euro) zijn wel goed qua prijs/kwaliteitverhouding. Een gemis is dat tussen de dagschotels geen vegetarische keuze is. Dan moet je eten van de kaart, bijna twee keer zo duur. Al met al prima voor een dagschotel, niet te hoge verwachtingen en je hebt een prima ervaring.
Rien V.
Meesterproever
(19 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
7
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 17 aug. 2012
heerlijk op het terras gezeten en gedineerd. Lekker biefstukje met zorg bereid, ook het dessert was prima. Prijs/ kwaliteit is prima in orde. Service is heel attent, geen gezeur over flessen water bij de wijn maar een karaf gekoeld kraanwater. Inrichting binnen was prachtig en verzorgd een heel goed Grand café, zodanig dat we er de volgende dag weer zijn gaan lunchen.
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.