Restaurant Down Under

Markt 12 6131 EK Sittard Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 32
|
31-467850214
8,4 /10
24 recensies

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 32
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Restaurant Down Under

Hoe kom je er?

  • : Parkeerplaats & Betaald parkeren in de buurt

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m Zondag 11:00 - 23:00
- Lunch 11:00 - 17:00
- Diner 17:00 - 21:30

Services

Zeer goed
8,4 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
  • 10
    1
  • 9
    5
  • 8
    10
  • 7
    3
  • < 7
    2
Eten
8,7
Service
8,3
Decor
7,8
21/21 recensies

Jouw recensie over het restaurant Restaurant Down Under

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
Bas H.
Meesterproever
(121 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 1 sep. 2018
Lekker gegeten in gezellig ingericht restaurant, een smal stukje Australië in Nederland. Bediend door stoere sheila's en blokes. Gerechten weer eens wat anders, zoals struisvogel en kangoeroe. Een smakelijke avond.
Alana H.
Meesterproever
(13 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 15 jan. 2018
Even absolute aanrader voor een gezellige avond met vrienden of familie. Het eten stelt nooit teleur! Het vlees is zeer goed gekruid/gemarineerd, en aangevuld met groenten en frietjes oid. Vriendelijk personeel, en een prima sfeer. Wel vooraf reserveren, want het is altijd vol.
Wendy W.
Meesterproever
(10 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 18 mei 2017
Vriendelijke bediening, lekker eten en ruime keuze op de kaart. Lang smal pand dat qua sfeer nog wel wat gezelliger mag.
foodloversuzan K.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 29 apr. 2017
Heerlijk gegeten voor een nette prijs.
Vooraf carpaccio wel iets te grote berg sla erop. Als hoofdgerecht steak met pepersaus. Heerlijke saus!
Ook de wijn souvignon huiswijn was een aanrader.
fritsflitspaal .
Meesterproever
(42 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 21 aug. 2016
Leuk vernieuwend restaurant in Sittard met apparte gerechten. De burgers zijn er erg lekker, de devil burger is voor mij echt te pittig ondanks dat ik redelijk goed tegen pittig eten kan. De bediening is gewoon goed en niets op aan te merken. Locatie op de markt van Sittard is ook prima, tevens is t een vrij ruime zaak met voldoende tafels.
DigiDennis .
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
9
Service
8
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 12 aug. 2016
Omdat ik zelf "Down under" geweest ben, was ik erg benieuwd naar dit restaurant. We hebben een lunch gehad met zalm foccacia en een broodje met struisvogelvlees. De struisvogel was heerlijk zacht en mals, het broodje supervers en verder lekker aangekleed.
De zalm had (naar onze smaak) iets te veel ui en had hier liever rode ui gezien ipv witte, maar dat is natuurlijk persoonlijk.
Verder was de bediening vriendelijk! Jammergenoeg wonen we er niet in de buurt, anders hadden we graag eens ook van het diner gebruik gemaakt.
Klasse!
Floris H.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 1 jul. 2016
Mosselen vooraf, heerlijk. Indiase curry om naar huis te schrijven, Desert en Irish coffee.
Prijs-kwaliteit verhouding een 10!
Wij komen terug
thijsde1982 .
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
9
Decor
7
  • Datum van je bezoek: 19 jun. 2016
Gezellig restaurant aan de markt in Sittard. Als voorgerecht had ik een salade met kangoeroe en als hoofdgerecht de pikante mosselen. Beide gerechten waren verrukkelijk alleen vond ik de mosselen erg pittig. Het personeel was aardig en deed hun werk goed. Voor een nagerecht was geen plaats meer maar ook dat zag er goed uit! Kortom: goed gegeten voor een redelijke prijs. Absoluut een aanrader. P.S jammer dat we boven moesten zitten i.v.m. de drukte. Hier was het namelijk een stuk minder gezellig.
N. S.
Meesterproever
(40 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
9
Decor
5
  • Datum van je bezoek: 19 feb. 2016
Wij hebben met 3 personen gegeten. De kangoeroefilet en de gegrillde steak waren erg mals en smaakvol. De gamba's van de grill waren goed, maar erg vet. Ook de groenten waren vet. We vonden het jammer dat er geen side-salad bij het hoofdgerecht werd geserveerd. Frietjes waren prima en alles werd goed heet geserveerd. Dat was top!
Bediening erg vriendelijk en alert.
De inrichting vonden wij niet bijzonder en we hadden een wel erg klein tafeltje.
Erik K.
Meesterproever
(12 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
7
Service
9
Decor
7
  • Datum van je bezoek: 14 nov. 2015
Met een groep van 8 gaan eten. Restaurant heeft een aparte ruimte voor kinderen met kinderopvang. Restaurant was eigenlijk te klein voor het aantal mensen (zaterdagavond). Let dus op met reserveren dat je voldoende plaats vraagt en uit de buurt van de deuren blijft ivm kou. Prijs kwaliteit is prima. Voldoende keuze. Authentieke gerechten en grote porties voor het voor en nagerecht. Prima locatie om ook met kleine kinderen te gaan eten. Goed op de hoogte van glutenvrij dieet.
John L.
Meesterproever
(13 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
9
Service
9
Decor
7
  • Datum van je bezoek: 10 okt. 2015
Normaliter richten wij onze steven richting België om uit te gaan eten. Vandaag op aanraden van een kennis gaan eten bij Down Under in Sittard.
Sittard heeft ons al een paar keer teleurgesteld op het culinaire vlak, dus we gingen met niet veel hoop naar het op Australië geïnspireerde restaurant.

De inrichting is niet onze smaak maar ieder zijn ding.
Het eten was verrassend, heerlijke smaken, mooi opgediend
Mijn vrouw bestelde scampi , lekker van smaak veel knoflook, kleine kanttekening : de schalen hebben geen functie en mogen er wel af.
Mijn voorgerecht gegrilde sardines, met een mooie salade en heerlijke dressing Alleen waren ze niet gegrild zoals de kaart beloofde.
Hoofdgerecht: een mooi op de huid gebakken Baramundi met een heerlijke saus, ik had een ribeye waarbij ik had gevraagd deze signant te serveren en warempel hij was perfect ( vaak krijg ik hem dan medium of nog gaarder) mijn complimenten aan de keuken.

Nagerecht : ik had een witte chocolade mousse , goed en heerlijk luchtig maar mijn vrouw had de topper : een parfait van citroengras en gember en naar ons idee een sinaasappelsausje met iets Spaanse peper ... Goddelijk
Bediening is een van de belangrijkste dingen in een restaurant, mensen moeten zich welkom voelen ,wij werden perfect bediend door een economiestudente ( paardenstaart) ..chapeau

Al met al Down Under heeft ons vertrouwen in het Sittardse culinaire een boost gegeven
Ramirez .
Meesterproever
(23 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
9
Service
7
Decor
7
  • Datum van je bezoek: 17 jun. 2015
Eten was echt goed. Voorgerechten soort van tapas schotels echt top. Het hoofdgerecht had ik een steak van (volgens mij) kangaroe wat heerlijk was. Bijpassende coopers stout bier maakte het af. Personeel en locatie niks bijzonders verder
Christiaan V.
Meesterproever
(19 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
9
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 8 nov. 2014
In november ben ik bij Down Under wezen eten met mijn collega's. Australisch, net even een keer wat anders en ook de goede beoordeling op Iens heeft de keuze bepaald.

Ik had anderhalve week te voren gereserveerd, maar het zat kennelijk al zo vol geboekt dat we een uur later pas konden reserveren, maar dat was voor ons geen probleem.
Het zat inderdaad helemaal vol, maar ondanks dat werden we snel en goed geholpen door het personeel, mijn complimenten daar voor!

De inrichting was ook origineel in Australische stijl.

Het eten was ook prima bereid. Zelf begon ik met een carpaccio van huisgerookte struisvogelbiefstuk. De biefstuk was heerlijk mals, en de rooksmaak was maart subtiel aanwezig.
Als hoofdgerecht koos ik ook iets typisch Australisch, een Surf en Turf combinatie van steak en gamba's. Wederom weer prima bereid; de steak was mals en de knoflook gamba's waren goed.
Tot slot hadden we allemaal nog een nagerecht, en ik had een Wattleseed parfait met vanillesaus en sesam- maanzaadkoekjes. Ook het nagerecht was lekker, niet te zoet, en de smaken waren allemaal goed aanwezig.

Kort samengevat, is Down Under is zeker een een aanrader. Het is een leuk, betaalbaar en origineel restaurant voor iedereen die een keer wat anders wil als een standaard biefstukje, zalm of mix grill.

Het enige kleine min puntje vond ik de keuze voor het Australisch bier. Ik vind het goed en origineel om Australisch bier te serveren in een Australisch restaurant, daar niet van, maar het bier van van Coopers vond ik bier heel bijzonder en een beetje slap. Ik weet als bierkenner wel zeker dat er betere bieren uit Australië te krijgen zijn.
Cobi S.
Meesterproever
(22 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 31 okt. 2014
Heerlijk gegeten!!
We kregen bij de menukaart een welkomcocktail.
Voorgerecht gebakken inktvisjes was super.
Daar ik moeilijk keuze kon maken van het hoofdgerecht heeft de vriendelijke serveerster voor mij een combinatie-bord laten maken.Dit was ook super.
Heb helaas geen nagerecht genomen daar ik een kleine eter ben.
Maar bij de koffie zat een stukje brownie en die is zeker aan te raden.
Het was een topavond !!
Kim O.
Meesterproever
(18 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
9
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 27 sep. 2014
Je kunt hier heerlijk eten! Echt een aanrader als je in Sittard op zoek bent naar een restaurantje, vooral als je zin hebt in een lekker stuk vlees. Ik heb de spareribs genomen, die waren echt super! En meer dan genoeg ook. Ik had nog spareribs over en die mocht ik meenemen naar huis. De volgende dag dus ook nog lekker van gegeten :-)
Angela F.
Meesterproever
(46 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,3 /10
Eten
6
Service
7
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 5 aug. 2014
Dankzij de zeer goed recensies hier gaan eten. Helaas was de chef vandaag niet op z'n best. De voorgerechten voldeden soms wel en soms niet. (Sardientjes erg matig, mosselen tonijn en de huisgerookte stuisvogel redelijk tot goed. De hoofdgerechten waren duidelijk minder van kwaliteit. De turf en surf was redelijk net als de Baramundifilet. De red snapper was zonder inspiratie gekruid, misschien wel niet van kruiden voorzien. De zalm was ook redelijk maar bij ribeye was de plank volledig misgeslagen. De bediening was jong en onervaren en werd later gelukkig bijgestaan door een meer ervaren serveerster. Zij kon in ieder geval met wat humor de avond voor sommigen onder ons nog redden. Al met al is het geen echt goede ervaring geweest maar de gerechten die op de kaart staan verdienen een kok met passie voor het vak. Tip: open je restaurant alleen als de chef aanwezig is of als je een uitmuntende vervanger hebt.
An1972 .
Meesterproever
(49 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
9
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 29 jul. 2014
Heerlijk gegeten in dit restaurant. Erg leuk. We werden verwelkomd met een lekkere cocktail. Zalig voorgerechtje van gerookte struisvogelbief, heerlijk malse biefstuk bij de surf en turf, de gamba's waren wel wat geklungel, maar erg lekker (een vingerkommetje met wat citroen zou geen overbodige luxe zijn). Maar de klapper was toch duidelijk de super brownie met ijs achteraf. Lekkere cocktails ook. Man en zoontje van 7 waren ook erg tevreden over hun eten. En ook handig: voor kleine kinderen een mooie speelruimte in de kelder waar ze zich goed kunnen amuseren. Kortom: een absolute aanrader waar we zeker terug zullen gaan!
fritsflitspaal .
Meesterproever
(42 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,8 /10
Eten
7
Service
6
Decor
7
  • Datum van je bezoek: 11 nov. 2013
Lekker gegeten maar niet top. Bediening was te traag en er zit weinig passie in. Ze staan er meer voor het geld dan dat ze echt plezier hebben. Decor zag er wel goed uit maar had iets meer Australische invloeden kunnen gebruiken. Allen carpaccio gegeten. Erg lekker. Hoofdgerecht van mij was rib eye. Goed van smaak maar was iets te doorbakken. Spare ribs waren ook best lekker alleen zat er te veel vet aan. Prijs/kwaliteit was dus redelijk.
Paul B.
Meesterproever
(24 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,3 /10
Eten
9
Service
7
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 9 aug. 2013
Voor de 2e keer in dit leuke Australische restaurant gegeten met jonge eigenaren. We zijn voor het keuzemenu gegaan, vooraf een heerlijke verse carpaccio met truffelmayonaise, vervolgens als hoofdgerecht Baramundifilet en als afsluiter citroenparfait met witte chocolademousse. Alles goed verzorgd en vers. De bediening doet haar best al mag het af en toe wat meer gastgericht zijn.
Danny B.
Meesterproever
(145 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 25 jun. 2013
Werkbezoekje aan Sittard en op goed geluk bij dit restaurant beland. Was zeker geen tegenvaller, is een soort Australisch eetcafe. Avond begon met een goede eendenlever met kangoeroe. Daarna een goede kangoeroe steak met een heerlijke truffelsaus. Was wat weinig vlees maar erg lekker. De Australische cheesecake was huge en erg goed. Tafelgenoten hadden de spare ribs en die waren daar zeer tevreden over. Prima bediening en aardig interieur. Kortom Aanrader!
  • 1
  • 2
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.