Restaurant Château Neercanne

Von Dopfflaan 10 6213 ND Maastricht Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 90
|
31-433251359
9,6 /10
496 recensies
Weinig restaurants hebben een fraaier aanzicht dan Château Neercanne. Wie de lange oprijlaan naar het kasteel oprijdt, weet dat er hem iets bijzonders te wachten staat. Statig of overdreven formeel is het restaurant zeker niet: door tot in de puntjes op de behoeften van de gast in te spelen, is iedere beleving anders, en maakt dat veel mensen graag terugkomen. Zeker bij goed weer is Neercanne een heerlijke plek voor een bijzonder diner of lunch; de terrassen bieden een prachtig uitzicht.

INSIDER tip

Een plekje weten te bemachtigen? Kom vooral op tijd, zodat je voor het eten nog even kunt genieten van de tuinen rondom het chateau - en met een beetje geluk even een blik kunt werpen in de wijnkelder. Die laten ze je vast graag zien.

Over het restaurant Restaurant Château Neercanne

Château Neercanne in Maastricht kent een rijke culturele en culinaire traditie. Chef de Cuisine Gilbert von Berg en Executive Chef Hans Snijders staan garant voor culinair vakmanschap en Limburgse gastvrijheid. Laat u verrassen door de mooie creaties en heerlijke smaakcombinaties. Het aperitief wordt geschonken in de unieke wijnkelder gelegen in de grotten.

Het restaurant biedt een indrukwekkend uitzicht over de baroktuinen en de Jekervallei tot aan Maastricht. Bij mooi weer kunt u lunchen of dineren op het terras.

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 90
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)

Drankprijzen

  • € 7
    Fles mineraalwater
  • € 7
    Glas wijn
  • € 39
    Fles wijn
  • € 16,5
    Glas champagne
  • € 92,5
    Fles champagne
  • € 7
    Koffie
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Restaurant Château Neercanne

Hoe kom je er?

  • : Gratis parkeren in de buurt & parkeerplaats

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m Vrijdag
- Lunch 12.00 - 14.30
- Diner 18:30 - 21:30
Zaterdag
- Diner 18.30 - 21.30
Zondag
- Lunch 12.00 - 14.30
- Diner 18.30 - 21.30
Van 1 oktober tot 1 maart is het restaurant op dinsdagmiddag gesloten.

Services

Uitmuntend
9,6 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
  • 10
    315
  • 9
    129
  • 8
    33
  • 7
    9
  • < 7
    10
Eten
9,8
Service
9,5
Decor
9,4
Prijs-kwaliteit
Gunstig
Geluidsniveau
Rustig
Wachttijd
Kort
385/496 recensies

Jouw recensie over het restaurant Restaurant Château Neercanne

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
Wim V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 13 feb. 2020
  • Online gereserveerd
Subliem. Meer durf ik niet zeggen daar in vrees nadien wanneer ik wil er geen plaats meer zal zijn.
Anke K.
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 8 feb. 2020
  • Online gereserveerd
- Recensie is momenteel in behandeling -
B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 30 jan. 2020
  • Online gereserveerd
In tijdsbestek van een half jaar 3x gegeten.
Gezien de kwaliteit van de gerechten zeker een Michelin ster waard. Bereiding van gerechten aan tafel verhoogt de beleving
Ambiance behoort bij die van een kasteelsetting
Roos J.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 28 jan. 2020
  • Online gereserveerd
Fantastische gerechten en goeie smaken, alles klopte! Lieve en professionele bediening die weet waar ze het over hebben. Een top ervaring en wij komen zeker terug!
R.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 28 jan. 2020
  • Online gereserveerd
Bijzondere plek om te dineren! De ontvangst was zeer hartelijk. Het leek alsof we in een film waren beland. De gerechten waren bijzonder smakelijk en de service was uitstekend. Af en toe ging het er gehaast aan toe en misten de persoonlijke aandacht (onderbezetting van personeel). Prijs en kwaliteit verhouding is meer dan goed!! Naast onze eigen gangen kregen we verschillende keren amuses tussendoor. Wij komen zeker terug!!!
Peter W.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 26 jan. 2020
  • Online gereserveerd
Absoluut een fantastisch restaurant met topklasse smaken, topklasse bediening en een geweldige lokatie. Het is niet goedkoop, maar beter eten dan hier kan niet!
T.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 26 jan. 2020
  • Online gereserveerd
We hebben er een TOP namiddag beleefd, te beginnen met het aperitief in de grotten!
Het is een supermooie locatie en het eten subliem. Een aanrader!
Ad W.
Meesterproever
(272 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 24 jan. 2020
  • Online gereserveerd
Geboekt voor een lunch op het Château. De ligging is fantastisch, in het Jekerdal aan de voet van de Cannerberg. Voor het kasteel een grote terras tuin ingericht in modern Franse stijl, erachter in het mergelsteen gewelven met verschillende ingerichte ruimtes, waaronder de wijnopslag en een ruimte met de eerste Limburgse Wiskie gemaakt van gerst uit de Limburgse hooglanden.
Je komt binnen in de grote centrale hal waarnaast het restaurant met luxueus klassieke inrichting, grote kristallen lusters, oude antiek eiken vloer, ronde tafels ingedekt met fijn linnen en rok, waaraan comfortabele armstoelen bekleed met kobalt blauw fluweel met hierop het wapen van het kasteel.


We werden begeleid naar een tafel aan het raam, prima. Als aperitief een cava, de Brut van Portium die goed beviel. Ernaast warme Franse chouquettes gekruid met lavas en schaafsel van parmezaan, lekker.


De amuse was een tafelbereiding. In een goudkleurig cocktailglas blokjes van gepofte knolselderij met mosterdzaadjes overgoten met een gebonden bouillon van knolselderij en afgewerkt met rasp van Fiore Sardo (een gerookte schapenkaas uit Sardinië) wat voor een aangenaam aroma zorgde. Winterse smaken met een hoofdrol voor de knolselderij.


Gevolgd door een amuse duo. Om te starten een mousse van macadamia in een citrus vinaigrette met erop slanke paaltjes granny smith en stukjes witlof, heerlijk.
Op een gouden lepel een chutney van rode biet waarop een plakje Florence Maritime (Belgische geitenbrie) en crème van basilicum, afgedekt met gelei van escabeche met een crunch van zuurdesem, erg lekker.


De eerste begeleider werd keurig gepresenteerd, van Hoeve Nekum (de buren) een Riesling 2015, elegant met ronde aanzet. Uit de keuken een gerecht met vrolijke kleuren. Dikke plakken licht gepekelde kingfish in een vinaigrette van sambai azijn waarin forel eitjes, afgebiesd met Shiro Miso (sojapasta). Erop een quenelle heerlijke koningskrab salade, balletjes avocado en krokantjes van zeewier. Redelijk complexe smaakbeleving met verfijnde smaakjes en frisse accenten. (8)


Uit Spanje Rebels de Batea 2018 gemaakt van Grenache Blanc met tonen van appel en peer. Ernaast stukken licht gemarineerde makreelfilet op een bedje van opperdoezer ronde met stukjes yacon wortel en crispy bleekselderie, afgewerkt met een schuimige beurre blanc en een oesterblad. Een uitgekiende smakencombinatie waarnaast de wijn keurig in balans was. (7,75)


Uit Zuid-Afrika een lekkere dikke “Unwooded” Chardonnay 2017 van Constantia Uitsig. De chef presenteerde zelf zijn gnocchi gerecht. Drie bruin geroosterde gnocchis met vloeibare vulling van Mimolette, afgewerkt met geschaafde Mimolette en dotjes crème van knolselderij waarbij dikke plakken wintertruffel, in een schuimige beurreblanc aangemaakt met truffel. Normaliter ben ik niet zo’ n liefhebber van gnocchi maar deze hartige variant met mooie truffel toets is de lekkerste die ik ooit gegeten heb. De chardonnay sloot naadloos aan. (8,25)


Over naar Italiaans rood met een Primitivo Merlot van Feudi Di San Marzano, vol met rijp zwart fruit en een elegante afdronk. Het pièce, stukken licht krokant gebakken en zacht gestoofde short rib van Black Angus waarop smeltende ganzenlever met aardappel kaantjes op bedjes van spinazie, centraal een bereiding van witlof met kleine spruitjes en een paddenstoel in een saus van gerookte boter. Het vlees was om te zuigen, mooie volle smaken die door de frisse tonen van de wijn werden versterkt. De topper van de middag, genieten! (8,75)


Als dessertwijn een Welschriesling Auslese 2017 van Gerhard Haider met mooie vanille toets en in de mond ronde zuren. Op het bord een melange citrus fruit van Humberto Martinez (kweker uit Valencia). In gekonfijte yuzusap vruchtvlees van bloedsinaasappel, sinaasappel en grapefruit met plakjes kumquat en parels van witte chocolade, aan tafel afgewerkt met een quenelle pistache roomijs. Heerlijke zuren met sappige texturen, partner had sorbetijs van gember, die vond ik er persoonlijk nog beter bijpassen dan de pistache. De Welschriesling bleef keurig overeind en werd wat ronder. (8)


De afsluiter mochten we in de gewelven nuttigen tussen de wijnopslag, prima. Een krachtige espresso met een lekker taartje van dulce de leche karamel op een biscuitje van chocolade.


Bediening was uitstekend verzorgd door een groot team, correct met Limburgse gezelligheid.


Samengevat kan ik stellen dat de beleving toch wel boven verwachting was. Prima gerechten in klassieke stijl met moderne invloeden waarnaast keurig geselecteerde wijnen op een luxueuze locatie. Een echte verwen middag, tot de volgende keer, bedankt!
Danielle D.
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 23 jan. 2020
  • Online gereserveerd
Mooie amuses en gerechten en bediening was helemaal top. Zeker aan te bevelen.
Restaurant
Beste Danielle D.,

Wat fijn om te lezen dat u hebt genoten van uw bezoek aan Château Neercanne en dat u ons aan beveelt.

Wij hopen u een volgende keer weer te mogen verwelkomen op Château Neercanne!


Met gastvrije groet,

Pierre & Team Château Neercanne
Gastheer / Directeur
Marc D.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 14 jan. 2020
  • Online gereserveerd
Wat een prachtige locatie! Het aperitief werd ons aangeboden in de wijnkelder en dat was écht zo origineel en fijn om in zo’n sublieme setting te kunnen genieten van een lekker glaasje. Het diner in het restaurant was gewoonweg een beleving. Van begin tot eind werden we verrast met intense, goed op elkaar afgestemde smaken. De bediening van al dat lekkers verliep in een ongedwongen, doch super professionele sfeer. We hebben al vele top restaurants mogen bezoeken, maar Chateau Neercanne verdient een plaatsje in onze top 3!
Restaurant
Beste Marc D.,

Wat leuk dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. Het doet ons deugd te lezen dat u hebt genoten van uw bezoek en de intense smaken. De wijnkelder is inderdaad een sublieme setting om de culinaire reis op het château te starten. We zijn er trots op in uw top 3 te staan, hopelijk kunnen we samen nog vele mooie herinneringen maken.

Wij kijken ernaar uit u weer te verwelkomen op Château Neercanne!


Met gastvrije groet,

Pierre & Team Château Neercanne
Gastheer / Directeur
.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 11 jan. 2020
  • Online gereserveerd
Het is altijd een belevenis om hier te eten, de mooie grandeur verplaats je in een andere wereld iets wat in Nederland nergens anders te vinden is. Het eten drinken en het personeel was geweldig en passend bij de ambiance. Absolute top.
Restaurant
Beste heer/mevrouw,

Wat geweldig om te lezen dat u hebt genoten van uw beleving en de grandeur van het Château. We gaan uw complimenten delen met het team. Wij hopen u een volgende keer weer te mogen verwelkomen op Château Neercanne!


Met gastvrije groet,

Pierre & Team Château Neercanne
Gastheer / Directeur
Armand V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 10 jan. 2020
  • Online gereserveerd
Gilbert gaat nu helemaal los na het vertrek van zijn chef Hans. Heel vernieuwend en zeer smaakvol.
Met andere woorden, snel uitproberen. Het overtreft alle verwachtingen. Zeker weten. Smakelijk alvast.
Restaurant
Beste Armand V.,

Bedankt voor de complimenten voor Gilbert. Het nieuwe menu vertegenwoordigt absoluut zijn kookstijl en hopelijk kunnen wij zijn ziel nog meer laten zien. Tot snel!

Met gastvrije groet,

Pierre & Team Château Neercanne
Gastheer / Directeur
P.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 9 jan. 2020
  • Online gereserveerd
Goede ontvangst heel lekker eten en vriendelijke bediening in een bijzonder mooi kader en een jong team doe zo verder top
Restaurant
Beste P.

Het doet ons deugd te lezen dat u hebt genoten van de creaties van Chef Gilbert en de vriendelijke brigade in het Château. Hopelijk mogen wij u nog vaak verwelkomen en u laten genieten van heerlijke gerechten en service.

Met gastvrije groet,

Pierre & Team Château Neercanne
Gastheer / Directeur
Rob F.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
10
Service
8
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 8 jan. 2020
  • Online gereserveerd
Prima bediening, prima eten, normaal geprijsd voor het gebodene.
Sfeertje is een beetje stoffig, intérieur mag wel geupdate worden.
Jammer, want ik denk dat daardoor er maar 2 tafels bezet waren.
Test T.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 5 jan. 2020
  • Online gereserveerd
Door de jaren heen een aantal bezoeken mogen brengen aan Neercanne. Dit keer voor het eerst met een groep. Alles was perfect verzorgd en het eten met de wijnen was gang na gang geweldig.
Rene V.
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 4 jan. 2020
  • Online gereserveerd
Wat een ontdekking dit restaurant! Wij hebben genoten vanaf het eerste moment. Super bediening en dito eten. Een zeer aangename verrassing was ook dat we het aperitief mochten nuttigen in de grotten waar de wijn bewaart wordt.
Eén klein minpuntje dan toch misschien : de aanduiding van het toilet kan beter maar bedankt om ons zo'n prachtige beleving te bezorgen.
Wij komen zeker terug

Mvg Hilde & René
Restaurant
Beste Rene V.,

Hartelijk dank voor uw bezoek aan Château Neercanne en geweldig dat u hebt genoten van uw beleving. Goede tip, die nemen we zeker mee.

Fijne zondag verder!

Met vriendelijke groet,

Pierre & Team Neercanne
Dorota F.
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 3 jan. 2020
  • Online gereserveerd
Het is buitengewoon fijn om hier te eten. Een feestje op het bord, mooie opmaak en verfijnde smaken. Attent en vriendelijk personeel. Wij hebben van onze lunch genoten.
Raymond S.
Meesterproever
(11 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 3 jan. 2020
  • Online gereserveerd
Zoals altijd ... Super...!
Voor ons steeds een gastronomisch thuiskomen. Heerlijke gerechtjes en een warm ontvangst...! Gewoon ... genieten!
V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 3 jan. 2020
  • Online gereserveerd
Heerlijk gegeten op een top locatie ''
Sfeervol '' met een top bediening ''
Wij hebben er van genoten ''
Tot snel weer '' ????
Aanrader aperitief in de grot '' romantisch
H.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 2 jan. 2020
  • Online gereserveerd
Geweldige service dat we nog een keer ons favoriete gerecht mochten eten. Tevens zeer prettige kennismaking met de creaties van de nieuwe chef
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.