Je kunt niet bij dit restaurant reserveren via TheFork.
Dit zijn een aantal alternatieven die misschien iets voor jou zijn:Gemiddelde prijs € 90
Niet te reserveren op TheFork
Niet te reserveren op TheFork
Dit terrassenkasteel is een van de mooiste huizen van het land! De authentieke charme van het château is voelbaar tot in de kleinste details, het ...
Lees meer op de website van de MICHELIN-gids
Een verborgen pareltje in onze zorgvuldige selectie van topadresjes
Weinig restaurants hebben een fraaier aanzicht dan Château Neercanne. Wie de lange oprijlaan naar het kasteel oprijdt, weet dat er hem iets bijzonders te wachten staat. Statig of overdreven formeel is het restaurant zeker niet: door tot in de puntjes op de behoeften van de gast in te spelen, is iedere beleving anders, en maakt dat veel mensen graag terugkomen. Zeker bij goed weer is Neercanne een heerlijke plek voor een bijzonder diner of lunch; de terrassen bieden een prachtig uitzicht.
Uitmuntend
Prachtige lokale met niet te overtreffen eten. Een feestje! Echt een aanrader 10 met een griffel! Attente bediening, wijn arrangement aan te bevelen.
Wij hebben ons 25 jarig jubileum bij jullie mogen vieren. Van A tot Z top verzorgd. Leuk ontvangst in de wijnkelder, heerlijk menu. Goede, en ontspannen gastvrijheid. Personeel heeft genoten. Dank voor jullie top invulling van onze lunch,. Team van De Koning van Denemeraken
We rijden meermaals per jaar een uur naar ons favoriete restaurant Neercanne. Telkens als we het kasteel zien opdoemen in het mooie Jekerdal voelt het als thuiskomen! Steeds bijzonder correcte en vriendelijke bediening. De beleving is zowel in de mergelgrotten, het restaurant als het adembenemende terras uniek. En wat in het bord en het glas komt, maakt het helemaal af. We kozen voor het zevengangenmenu, voor het eerst helemaal onder de leiding van de nieuwe chef de cuisine Gilbert von Berg, en vonden dit bijzonder mooi opgebouwd en zeer smaakvol. Complimenten! We kijken alweer uit naar onze volgende passage!
Vegetarische 5-gangen menu genomen. Dik boven verwachting! Ook de rest van de tafelgenoten genoot van de uitstekende gerechten en het bijpassende wijnarrangement. De bediening is beter dan in vele sterrenrestaurants. Ze verdienen de ster terug!????
Fantastische lunch. verrassende gerechten . Zoals altijd TOP. Ook goed rekening gehouden met onze zwangere dochter.Zo snel mogelijk ster weer terug.
Verrassend mooie combinaties van Franse en Japanse keuken. Verfijnd en zeer verzorgd.
Vriendelijke ontvangst, stijlvolle bediening, zeer joviaal en toch professioneel. Begeleiding naar de wijnkelder met beknopte uitleg historie is Top!!! Onze complimenten. We komen zeker terug. Let op volgende maand; staat weer een reservering geboekt!! Chapeau Boys and Girls .
Geweldig Restaurant!. Alles klopt van A tot Z...ambiance, eten, wijn, personeel, verrassingseffect, etc.. wij komen hier zeker terug! Hopelijk dan in de tuin met een zonnetje! Keep it up!
We hebben het 5 gangen menu genomen. Was van zeer hoogstaande kwaliteit, net zoals de wijnen. De ontvangst was uitstekend. We namen het aperitief in de wijngrot, wat alles een extra cachet gaf. Kortom een aanrader!
Subliem. Meer durf ik niet zeggen daar in vrees nadien wanneer ik wil er geen plaats meer zal zijn.
We hebben met 8 personen heerlijk gegeten bij Chateau Neercanne. Het eten was voortreffelijk en we staan er versteld van hoe de composities gemaakt zijn. De kwaliteit van het eten was voortreffelijk.
In tijdsbestek van een half jaar 3x gegeten. Gezien de kwaliteit van de gerechten zeker een Michelin ster waard. Bereiding van gerechten aan tafel verhoogt de beleving Ambiance behoort bij die van een kasteelsetting
Fantastische gerechten en goeie smaken, alles klopte! Lieve en professionele bediening die weet waar ze het over hebben. Een top ervaring en wij komen zeker terug!
Bijzondere plek om te dineren! De ontvangst was zeer hartelijk. Het leek alsof we in een film waren beland. De gerechten waren bijzonder smakelijk en de service was uitstekend. Af en toe ging het er gehaast aan toe en misten de persoonlijke aandacht (onderbezetting van personeel). Prijs en kwaliteit verhouding is meer dan goed!! Naast onze eigen gangen kregen we verschillende keren amuses tussendoor. Wij komen zeker terug!!!
Absoluut een fantastisch restaurant met topklasse smaken, topklasse bediening en een geweldige lokatie. Het is niet goedkoop, maar beter eten dan hier kan niet!
We hebben er een TOP namiddag beleefd, te beginnen met het aperitief in de grotten! Het is een supermooie locatie en het eten subliem. Een aanrader!
Geboekt voor een lunch op het Château. De ligging is fantastisch, in het Jekerdal aan de voet van de Cannerberg. Voor het kasteel een grote terras tuin ingericht in modern Franse stijl, erachter in het mergelsteen gewelven met verschillende ingerichte ruimtes, waaronder de wijnopslag en een ruimte met de eerste Limburgse Wiskie gemaakt van gerst uit de Limburgse hooglanden. Je komt binnen in de grote centrale hal waarnaast het restaurant met luxueus klassieke inrichting, grote kristallen lusters, oude antiek eiken vloer, ronde tafels ingedekt met fijn linnen en rok, waaraan comfortabele armstoelen bekleed met kobalt blauw fluweel met hierop het wapen van het kasteel. We werden begeleid naar een tafel aan het raam, prima. Als aperitief een cava, de Brut van Portium die goed beviel. Ernaast warme Franse chouquettes gekruid met lavas en schaafsel van parmezaan, lekker. De amuse was een tafelbereiding. In een goudkleurig cocktailglas blokjes van gepofte knolselderij met mosterdzaadjes overgoten met een gebonden bouillon van knolselderij en afgewerkt met rasp van Fiore Sardo (een gerookte schapenkaas uit Sardinië) wat voor een aangenaam aroma zorgde. Winterse smaken met een hoofdrol voor de knolselderij. Gevolgd door een amuse duo. Om te starten een mousse van macadamia in een citrus vinaigrette met erop slanke paaltjes granny smith en stukjes witlof, heerlijk. Op een gouden lepel een chutney van rode biet waarop een plakje Florence Maritime (Belgische geitenbrie) en crème van basilicum, afgedekt met gelei van escabeche met een crunch van zuurdesem, erg lekker. De eerste begeleider werd keurig gepresenteerd, van Hoeve Nekum (de buren) een Riesling 2015, elegant met ronde aanzet. Uit de keuken een gerecht met vrolijke kleuren. Dikke plakken licht gepekelde kingfish in een vinaigrette van sambai azijn waarin forel eitjes, afgebiesd met Shiro Miso (sojapasta). Erop een quenelle heerlijke koningskrab salade, balletjes avocado en krokantjes van zeewier. Redelijk complexe smaakbeleving met verfijnde smaakjes en frisse accenten. (8) Uit Spanje Rebels de Batea 2018 gemaakt van Grenache Blanc met tonen van appel en peer. Ernaast stukken licht gemarineerde makreelfilet op een bedje van opperdoezer ronde met stukjes yacon wortel en crispy bleekselderie, afgewerkt met een schuimige beurre blanc en een oesterblad. Een uitgekiende smakencombinatie waarnaast de wijn keurig in balans was. (7,75) Uit Zuid-Afrika een lekkere dikke “Unwooded” Chardonnay 2017 van Constantia Uitsig. De chef presenteerde zelf zijn gnocchi gerecht. Drie bruin geroosterde gnocchis met vloeibare vulling van Mimolette, afgewerkt met geschaafde Mimolette en dotjes crème van knolselderij waarbij dikke plakken wintertruffel, in een schuimige beurreblanc aangemaakt met truffel. Normaliter ben ik niet zo’ n liefhebber van gnocchi maar deze hartige variant met mooie truffel toets is de lekkerste die ik ooit gegeten heb. De chardonnay sloot naadloos aan. (8,25) Over naar Italiaans rood met een Primitivo Merlot van Feudi Di San Marzano, vol met rijp zwart fruit en een elegante afdronk. Het pièce, stukken licht krokant gebakken en zacht gestoofde short rib van Black Angus waarop smeltende ganzenlever met aardappel kaantjes op bedjes van spinazie, centraal een bereiding van witlof met kleine spruitjes en een paddenstoel in een saus van gerookte boter. Het vlees was om te zuigen, mooie volle smaken die door de frisse tonen van de wijn werden versterkt. De topper van de middag, genieten! (8,75) Als dessertwijn een Welschriesling Auslese 2017 van Gerhard Haider met mooie vanille toets en in de mond ronde zuren. Op het bord een melange citrus fruit van Humberto Martinez (kweker uit Valencia). In gekonfijte yuzusap vruchtvlees van bloedsinaasappel, sinaasappel en grapefruit met plakjes kumquat en parels van witte chocolade, aan tafel afgewerkt met een quenelle pistache roomijs. Heerlijke zuren met sappige texturen, partner had sorbetijs van gember, die vond ik er persoonlijk nog beter bijpassen dan de pistache. De Welschriesling bleef keurig overeind en werd wat ronder. (8) De afsluiter mochten we in de gewelven nuttigen tussen de wijnopslag, prima. Een krachtige espresso met een lekker taartje van dulce de leche karamel op een biscuitje van chocolade. Bediening was uitstekend verzorgd door een groot team, correct met Limburgse gezelligheid. Samengevat kan ik stellen dat de beleving toch wel boven verwachting was. Prima gerechten in klassieke stijl met moderne invloeden waarnaast keurig geselecteerde wijnen op een luxueuze locatie. Een echte verwen middag, tot de volgende keer, bedankt!
Mooie amuses en gerechten en bediening was helemaal top. Zeker aan te bevelen.
Wat een prachtige locatie! Het aperitief werd ons aangeboden in de wijnkelder en dat was écht zo origineel en fijn om in zo’n sublieme setting te kunnen genieten van een lekker glaasje. Het diner in het restaurant was gewoonweg een beleving. Van begin tot eind werden we verrast met intense, goed op elkaar afgestemde smaken. De bediening van al dat lekkers verliep in een ongedwongen, doch super professionele sfeer. We hebben al vele top restaurants mogen bezoeken, maar Chateau Neercanne verdient een plaatsje in onze top 3!
Het is altijd een belevenis om hier te eten, de mooie grandeur verplaats je in een andere wereld iets wat in Nederland nergens anders te vinden is. Het eten drinken en het personeel was geweldig en passend bij de ambiance. Absolute top.
Van woensdag tot en met zaterdag geopend.
Lunch 12.00 – 13.30 uur
Diner 18.30 – 21.30 uur
Op zondag geopend vanaf 12.00 uur, laatste bestelling om 19.00 uur.
Von Dopfflaan 10, 6213 ND, Maastricht, Nederland
Gratis parkeren in de buurt & parkeerplaats
Château Neercanne in Maastricht kent een rijke culturele en culinaire traditie. Chef de Cuisine Gilbert von Berg en Executive Chef Hans Snijders staan garant voor culinair vakmanschap en Limburgse gastvrijheid. Laat u verrassen door de mooie creaties en heerlijke smaakcombinaties. Het aperitief wordt geschonken in de unieke wijnkelder gelegen in de grotten.
Het restaurant biedt een indrukwekkend uitzicht over de baroktuinen en de Jekervallei tot aan Maastricht. Bij mooi weer kunt u lunchen of dineren op het terras.
, , Europees, Kindvriendelijk, Romantisch, Terras, Tuin, Wijnbar, Kerst, Oud & Nieuw, Valentijnsdag
American Express, , , , ,
Restaurant kan worden afgehuurd voor een privé-evenement (Max. 60 personen)
Af te huren, , , , , , , Open op zondag, Toegankelijk voor rolstoelen, Wi-Fi, Wijnkelder
Vertel ons meer over jezelf en we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Log in op TheFork Manager en neem contact met ons op via de chat.
Niet te reserveren op TheFork
Zoek naar gelijksoortige restaurants met beschikbaarheid.