Wat
Waar

INSIDERFrans zakenlunch

Restaurant Château Neercanne

Gemiddelde prijs € 90
9,6/10
508 recensies

Gratis serviceOnmiddellijke reservering

Verdien Yums met een reservering via TheFork en profiteer van exclusieve loyaliteitskortingen

Selectie van de MICHELIN-gids 2020

  • Het MICHELIN bordje: kwaliteitsvolle keuken
  • 3 couvert(s) Zeer goede standing

Standpunt van de MICHELIN-gids

Dit terrassenkasteel is een van de mooiste huizen van het land! De authentieke charme van het château is voelbaar tot in de kleinste details, het ...

Lees meer op de website van de MICHELIN-gids

Geselecteerd als INSIDER

Een verborgen pareltje in onze zorgvuldige selectie van topadresjes

Weinig restaurants hebben een fraaier aanzicht dan Château Neercanne. Wie de lange oprijlaan naar het kasteel oprijdt, weet dat er hem iets bijzonders te wachten staat. Statig of overdreven formeel is het restaurant zeker niet: door tot in de puntjes op de behoeften van de gast in te spelen, is iedere beleving anders, en maakt dat veel mensen graag terugkomen. Zeker bij goed weer is Neercanne een heerlijke plek voor een bijzonder diner of lunch; de terrassen bieden een prachtig uitzicht.

INSIDER-tip

Een plekje weten te bemachtigen? Kom vooral op tijd, zodat je voor het eten nog even kunt genieten van de tuinen rondom het chateau - en met een beetje geluk even een blik kunt werpen in de wijnkelder. Die laten ze je vast graag zien.

Beloningen

  • Gault&Millau 2020
  • MICHELIN 2020

Restaurantmenu

Chef-kok Gilbert von Berg
  • Gemiddelde prijs € 90 Speciaal verzoek
Kalfstartaar

gillardeau oester - ganzenlever - jus van dille en XO

Kabeljauw

kingkrab - jus "Meuniere" - schuimige saus van yuzu kosho

Rode mul

asperges - "Matelote" saus - morille

Dieetopties

Biologisch, Glutenvrij, Lactose intolerantie, Notenallergie, Pinda-allergie, Streekproducten, Vegetarische

Gebruikersfoto's

Weet niet meer wat de naam van het gerecht was
Sinaasappel taartje

Waarderingen en beoordelingen

Uitmuntend
9,6/10
Gebaseerd op 508 recensies
Alleen gasten die bij het restaurant hebben gedineerd nadat ze via TheFork hebben gereserveerd, mogen een beoordeling schrijven.
Keuken :9,8/10
Service :9,5/10
Setting :9,4/10
  1. Erwin C.
    Erwin C.
    • 2 recensies
    9,5/10

    Wij hebben ons 25 jarig jubileum bij jullie mogen vieren. Van A tot Z top verzorgd. Leuk ontvangst in de wijnkelder, heerlijk menu. Goede, en ontspannen gastvrijheid. Personeel heeft genoten. Dank voor jullie top invulling van onze lunch,. Team van De Koning van Denemeraken

  2. • 1 recensie
    10/10

    We rijden meermaals per jaar een uur naar ons favoriete restaurant Neercanne. Telkens als we het kasteel zien opdoemen in het mooie Jekerdal voelt het als thuiskomen! Steeds bijzonder correcte en vriendelijke bediening. De beleving is zowel in de mergelgrotten, het restaurant als het adembenemende terras uniek. En wat in het bord en het glas komt, maakt het helemaal af. We kozen voor het zevengangenmenu, voor het eerst helemaal onder de leiding van de nieuwe chef de cuisine Gilbert von Berg, en vonden dit bijzonder mooi opgebouwd en zeer smaakvol. Complimenten! We kijken alweer uit naar onze volgende passage!

    Restaurant Château Neercanne

    Beste V., Hartelijk dank voor uw bezoek aan Château Neercanne. Geweldig dat u meermaals per jaar een uur omrijdt en dat wij tot uw favorieten behoren, Goed om te lezen dat u ook van het zevengangenmenu onder leiding van Gilbert hebt genoten. Wij kijken ernaar uit u een volgende keer weer te mogen verwelkomen op Château Neercanne!
 Met gastvrije groet, Pierre & Team Château Neercanne Gastheer / Directeur

  3. Tim B.
    Tim B.
    • 2 recensies
    10/10

    Vegetarische 5-gangen menu genomen. Dik boven verwachting! Ook de rest van de tafelgenoten genoot van de uitstekende gerechten en het bijpassende wijnarrangement. De bediening is beter dan in vele sterrenrestaurants. Ze verdienen de ster terug!????

  4. Mary D.
    Mary D.
    • 10 recensies
    10/10

    Fantastische lunch. verrassende gerechten . Zoals altijd TOP. Ook goed rekening gehouden met onze zwangere dochter.Zo snel mogelijk ster weer terug.

  5. Machtelt v.
    Machtelt v.
    • 5 recensies
    10/10

    Verrassend mooie combinaties van Franse en Japanse keuken. Verfijnd en zeer verzorgd.

    Restaurant Château Neercanne

    Beste Machtelt V., Hartelijk dank voor uw bezoek aan CHâteau Neercanne. Chef de Vuisine Gilbert von Berg zoekt inderdaad mooie combinaties tussen de klassieke Franse keuken en internationale invloeden. Goed om te lezen dat u hiervan hebt genoten. Hopelijk tot snel op Château Neercanne. Met vriendelijke groet, Pierre & Team Neercanne

  6. Naomi G.
    Naomi G.
    • 3 recensies
    10/10

    Vriendelijke ontvangst, stijlvolle bediening, zeer joviaal en toch professioneel. Begeleiding naar de wijnkelder met beknopte uitleg historie is Top!!! Onze complimenten. We komen zeker terug. Let op volgende maand; staat weer een reservering geboekt!! Chapeau Boys and Girls .

  7. Patrick B.
    Patrick B.
    • 7 recensies
    10/10

    Geweldig Restaurant!. Alles klopt van A tot Z...ambiance, eten, wijn, personeel, verrassingseffect, etc.. wij komen hier zeker terug! Hopelijk dan in de tuin met een zonnetje! Keep it up!

  8. Rik H.
    Rik H.
    • 1 recensie
    10/10

    We hebben het 5 gangen menu genomen. Was van zeer hoogstaande kwaliteit, net zoals de wijnen. De ontvangst was uitstekend. We namen het aperitief in de wijngrot, wat alles een extra cachet gaf. Kortom een aanrader!

  9. Wim V.
    Wim V.
    • 1 recensie
    10/10

    Subliem. Meer durf ik niet zeggen daar in vrees nadien wanneer ik wil er geen plaats meer zal zijn.

    Restaurant Château Neercanne

    Beste Wim V., Hartelijk bedankt voor uw bezoek aan Château Neercanne en de tijd die u genomen hebt om uw feedback te delen. Het doet ons deugd dat u hebt genoten van uw diner. Tot de volgende keer. Met vriendelijke groet, Pierre & Team Neercanne

  10. Anke K.
    Anke K.
    • 1 recensie
    10/10

    We hebben met 8 personen heerlijk gegeten bij Chateau Neercanne. Het eten was voortreffelijk en we staan er versteld van hoe de composities gemaakt zijn. De kwaliteit van het eten was voortreffelijk.

    Restaurant Château Neercanne

    Beste Anke K., Dank voor jullie bezoek aan Château Neercanne. Goed om te lezen dat jullie hebben genoten van het voortreffelijke eten en de mooie composities. Hopelijk tot een volgende keer! Met gastvrije groet, Pierre & Team Neercanne

  11. • 1 recensie
    9,5/10

    In tijdsbestek van een half jaar 3x gegeten. Gezien de kwaliteit van de gerechten zeker een Michelin ster waard. Bereiding van gerechten aan tafel verhoogt de beleving Ambiance behoort bij die van een kasteelsetting

  12. Roos J.
    Roos J.
    • 1 recensie
    9,5/10

    Fantastische gerechten en goeie smaken, alles klopte! Lieve en professionele bediening die weet waar ze het over hebben. Een top ervaring en wij komen zeker terug!

  13. • 1 recensie
    10/10

    Bijzondere plek om te dineren! De ontvangst was zeer hartelijk. Het leek alsof we in een film waren beland. De gerechten waren bijzonder smakelijk en de service was uitstekend. Af en toe ging het er gehaast aan toe en misten de persoonlijke aandacht (onderbezetting van personeel). Prijs en kwaliteit verhouding is meer dan goed!! Naast onze eigen gangen kregen we verschillende keren amuses tussendoor. Wij komen zeker terug!!!

  14. Peter W.
    Peter W.
    • 2 recensies
    10/10

    Absoluut een fantastisch restaurant met topklasse smaken, topklasse bediening en een geweldige lokatie. Het is niet goedkoop, maar beter eten dan hier kan niet!

  15. • 1 recensie
    10/10

    We hebben er een TOP namiddag beleefd, te beginnen met het aperitief in de grotten! Het is een supermooie locatie en het eten subliem. Een aanrader!

  16. Ad W.
    Ad W.
    • 272 recensies
    10/10

    Geboekt voor een lunch op het Château. De ligging is fantastisch, in het Jekerdal aan de voet van de Cannerberg. Voor het kasteel een grote terras tuin ingericht in modern Franse stijl, erachter in het mergelsteen gewelven met verschillende ingerichte ruimtes, waaronder de wijnopslag en een ruimte met de eerste Limburgse Wiskie gemaakt van gerst uit de Limburgse hooglanden. Je komt binnen in de grote centrale hal waarnaast het restaurant met luxueus klassieke inrichting, grote kristallen lusters, oude antiek eiken vloer, ronde tafels ingedekt met fijn linnen en rok, waaraan comfortabele armstoelen bekleed met kobalt blauw fluweel met hierop het wapen van het kasteel. We werden begeleid naar een tafel aan het raam, prima. Als aperitief een cava, de Brut van Portium die goed beviel. Ernaast warme Franse chouquettes gekruid met lavas en schaafsel van parmezaan, lekker. De amuse was een tafelbereiding. In een goudkleurig cocktailglas blokjes van gepofte knolselderij met mosterdzaadjes overgoten met een gebonden bouillon van knolselderij en afgewerkt met rasp van Fiore Sardo (een gerookte schapenkaas uit Sardinië) wat voor een aangenaam aroma zorgde. Winterse smaken met een hoofdrol voor de knolselderij. Gevolgd door een amuse duo. Om te starten een mousse van macadamia in een citrus vinaigrette met erop slanke paaltjes granny smith en stukjes witlof, heerlijk. Op een gouden lepel een chutney van rode biet waarop een plakje Florence Maritime (Belgische geitenbrie) en crème van basilicum, afgedekt met gelei van escabeche met een crunch van zuurdesem, erg lekker. De eerste begeleider werd keurig gepresenteerd, van Hoeve Nekum (de buren) een Riesling 2015, elegant met ronde aanzet. Uit de keuken een gerecht met vrolijke kleuren. Dikke plakken licht gepekelde kingfish in een vinaigrette van sambai azijn waarin forel eitjes, afgebiesd met Shiro Miso (sojapasta). Erop een quenelle heerlijke koningskrab salade, balletjes avocado en krokantjes van zeewier. Redelijk complexe smaakbeleving met verfijnde smaakjes en frisse accenten. (8) Uit Spanje Rebels de Batea 2018 gemaakt van Grenache Blanc met tonen van appel en peer. Ernaast stukken licht gemarineerde makreelfilet op een bedje van opperdoezer ronde met stukjes yacon wortel en crispy bleekselderie, afgewerkt met een schuimige beurre blanc en een oesterblad. Een uitgekiende smakencombinatie waarnaast de wijn keurig in balans was. (7,75) Uit Zuid-Afrika een lekkere dikke “Unwooded” Chardonnay 2017 van Constantia Uitsig. De chef presenteerde zelf zijn gnocchi gerecht. Drie bruin geroosterde gnocchis met vloeibare vulling van Mimolette, afgewerkt met geschaafde Mimolette en dotjes crème van knolselderij waarbij dikke plakken wintertruffel, in een schuimige beurreblanc aangemaakt met truffel. Normaliter ben ik niet zo’ n liefhebber van gnocchi maar deze hartige variant met mooie truffel toets is de lekkerste die ik ooit gegeten heb. De chardonnay sloot naadloos aan. (8,25) Over naar Italiaans rood met een Primitivo Merlot van Feudi Di San Marzano, vol met rijp zwart fruit en een elegante afdronk. Het pièce, stukken licht krokant gebakken en zacht gestoofde short rib van Black Angus waarop smeltende ganzenlever met aardappel kaantjes op bedjes van spinazie, centraal een bereiding van witlof met kleine spruitjes en een paddenstoel in een saus van gerookte boter. Het vlees was om te zuigen, mooie volle smaken die door de frisse tonen van de wijn werden versterkt. De topper van de middag, genieten! (8,75) Als dessertwijn een Welschriesling Auslese 2017 van Gerhard Haider met mooie vanille toets en in de mond ronde zuren. Op het bord een melange citrus fruit van Humberto Martinez (kweker uit Valencia). In gekonfijte yuzusap vruchtvlees van bloedsinaasappel, sinaasappel en grapefruit met plakjes kumquat en parels van witte chocolade, aan tafel afgewerkt met een quenelle pistache roomijs. Heerlijke zuren met sappige texturen, partner had sorbetijs van gember, die vond ik er persoonlijk nog beter bijpassen dan de pistache. De Welschriesling bleef keurig overeind en werd wat ronder. (8) De afsluiter mochten we in de gewelven nuttigen tussen de wijnopslag, prima. Een krachtige espresso met een lekker taartje van dulce de leche karamel op een biscuitje van chocolade. Bediening was uitstekend verzorgd door een groot team, correct met Limburgse gezelligheid. Samengevat kan ik stellen dat de beleving toch wel boven verwachting was. Prima gerechten in klassieke stijl met moderne invloeden waarnaast keurig geselecteerde wijnen op een luxueuze locatie. Een echte verwen middag, tot de volgende keer, bedankt!

  17. Danielle D.
    Danielle D.
    • 4 recensies
    9,5/10

    Mooie amuses en gerechten en bediening was helemaal top. Zeker aan te bevelen.

    Restaurant Château Neercanne

    Beste Danielle D., Wat fijn om te lezen dat u hebt genoten van uw bezoek aan Château Neercanne en dat u ons aan beveelt. Wij hopen u een volgende keer weer te mogen verwelkomen op Château Neercanne!
 Met gastvrije groet, Pierre & Team Château Neercanne Gastheer / Directeur

  18. Marc D.
    Marc D.
    • 1 recensie
    10/10

    Wat een prachtige locatie! Het aperitief werd ons aangeboden in de wijnkelder en dat was écht zo origineel en fijn om in zo’n sublieme setting te kunnen genieten van een lekker glaasje. Het diner in het restaurant was gewoonweg een beleving. Van begin tot eind werden we verrast met intense, goed op elkaar afgestemde smaken. De bediening van al dat lekkers verliep in een ongedwongen, doch super professionele sfeer. We hebben al vele top restaurants mogen bezoeken, maar Chateau Neercanne verdient een plaatsje in onze top 3!

    Restaurant Château Neercanne

    Beste Marc D., Wat leuk dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. Het doet ons deugd te lezen dat u hebt genoten van uw bezoek en de intense smaken. De wijnkelder is inderdaad een sublieme setting om de culinaire reis op het château te starten. We zijn er trots op in uw top 3 te staan, hopelijk kunnen we samen nog vele mooie herinneringen maken. Wij kijken ernaar uit u weer te verwelkomen op Château Neercanne!
 Met gastvrije groet, Pierre & Team Château Neercanne Gastheer / Directeur

  19. • 2 recensies
    10/10

    Het is altijd een belevenis om hier te eten, de mooie grandeur verplaats je in een andere wereld iets wat in Nederland nergens anders te vinden is. Het eten drinken en het personeel was geweldig en passend bij de ambiance. Absolute top.

    Restaurant Château Neercanne

    Beste heer/mevrouw, Wat geweldig om te lezen dat u hebt genoten van uw beleving en de grandeur van het Château. We gaan uw complimenten delen met het team. Wij hopen u een volgende keer weer te mogen verwelkomen op Château Neercanne!
 Met gastvrije groet, Pierre & Team Château Neercanne Gastheer / Directeur

  20. Armand V.
    Armand V.
    • 1 recensie
    9/10

    Gilbert gaat nu helemaal los na het vertrek van zijn chef Hans. Heel vernieuwend en zeer smaakvol. Met andere woorden, snel uitproberen. Het overtreft alle verwachtingen. Zeker weten. Smakelijk alvast.

    Restaurant Château Neercanne

    Beste Armand V., Bedankt voor de complimenten voor Gilbert. Het nieuwe menu vertegenwoordigt absoluut zijn kookstijl en hopelijk kunnen wij zijn ziel nog meer laten zien. Tot snel! Met gastvrije groet, Pierre & Team Château Neercanne Gastheer / Directeur

Meer informatie

Openingstijden

Van woensdag tot en met zaterdag geopend.

Lunch 12.00 – 13.30 uur

Diner 18.30 – 21.30 uur

Op zondag geopend vanaf 12.00 uur, laatste bestelling om 19.00 uur.

Routebeschrijving naar het restaurant

Von Dopfflaan 10, 6213 ND, Maastricht, Nederland

Routebeschrijving

Gratis parkeren in de buurt & parkeerplaats

provincie Limburg,

Over het restaurant

Château Neercanne in Maastricht kent een rijke culturele en culinaire traditie. Chef de Cuisine Gilbert von Berg en Executive Chef Hans Snijders staan garant voor culinair vakmanschap en Limburgse gastvrijheid. Laat u verrassen door de mooie creaties en heerlijke smaakcombinaties. Het aperitief wordt geschonken in de unieke wijnkelder gelegen in de grotten.

Het restaurant biedt een indrukwekkend uitzicht over de baroktuinen en de Jekervallei tot aan Maastricht. Bij mooi weer kunt u lunchen of dineren op het terras.

Kenmerken

, , , Kindvriendelijk, Romantisch, Terras, Tuin, Wijnbar, Certificaat van uitmuntendheid TripAdvisor, Kerst, Oud & Nieuw, Valentijnsdag

Services

American Express, , , , ,

Restaurant kan worden afgehuurd voor een privé-evenement (Max. 60 personen)

Af te huren, , , , , , , Open op zondag, Toegankelijk voor rolstoelen, Wi-Fi, Wijnkelder

Restaurants rond "Restaurant Château Neercanne"

Insider

Frans

l'Auberge de Neercanne

Score:9.3

MICHELIN 2020

Maastricht

€ 44 (gemiddelde prijs)

Insider

Gastronomisch

Prix de Rome

Score:9.1

INSIDER

Maastricht

€ 35 (gemiddelde prijs)

Italiaans

Maastricht

€ 30 (gemiddelde prijs)

Frans

Maastricht

€ 38 (gemiddelde prijs)

Insider

Frans

MICHELIN 2020

Maastricht

€ 45 (gemiddelde prijs)

Italiaans

Maastricht

€ 24 (gemiddelde prijs)

Chinees

Maastricht

€ 30 (gemiddelde prijs)

Internationaal

Maastricht

€ 28 (gemiddelde prijs)

Syrisch

Bab Tomas

Score:8.7

Maastricht

€ 30 (gemiddelde prijs)

Insider

Regionaal

INSIDER

Maastricht

€ 45 (gemiddelde prijs)

Ben je een restauranteigenaar?

Registreer je restaurant

Vertel ons meer over jezelf en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Meer informatie bekijken

Al een klant

Log in op TheFork Manager en neem contact met ons op via de chat.

Log in op TheFork Manager

Gratis serviceOnmiddellijke reservering