Gemiddelde prijs € 60
Eenvoudig en snelDirect bevestigd
Parkheuvel is het eerste Nederlandse restaurant dat met drie Michelin sterren werd onderscheiden. Erik van Loo volgde Cees Helder op en hield de ...
Lees meer op de website van de MICHELIN-gids
Een verborgen pareltje in onze zorgvuldige selectie van topadresjes
Dit restaurant is jaren een begrip in Rotterdam en dat is geheel terecht. Chef Erik van Loo staat hier - met zoon Juliën - in de keuken en doet uitspraken als “Er zijn maar 2 dingen belangrijk, is ‘t lekker of niet?”. Nou, lekker is het. Fantastisch lekker. De signature dish Bresse Kip staat al sinds 1992 op de kaart en is net als de andere signatures en wisselende gerechten een feestje voor je mond. Het menu kan elke dag verschillen en de kaart wisselt per seizoen. Met de lunch eet je hier al voor €60 een driegangenmenu, maar het loont ook zeker de moeite om voor het achtgangendiner te gaan in de avond. Bij Parkheuvel zit je heerlijk, met uitzicht op de Maas en tijdens de warme dagen is dat vanwege het terras zelfs nog net iets beter.
Geschreven door: Jean-Paul Schaddé Dooren, van Cityguys.nl
Fotografie door: Ashkan Mortezapour van Dishtales.com
Fantastisch
Kwaliteit was op zich goed, alleen de hoeveelheid heel karig.
We hebben een heerlijke middag gehad erg vriendelijk personeel en sublieme gerechten en heerlijke bijpassende wijnen. We komen beslist terug
Wat een belevenis om hier een eer te eten. Elk gerecht is met veel zorg samengesteld. De presentatie is prachtig en de smaken zijn voortreffelijk. Bediening is plezierig, je voelt je niet opgelaten.
Het eten was goed en lekker. Bij binnenkomst werd niet gevraagd of mijn jasje opgehangen kon worden. Ik heb het op de verwarming gelegd en daar heeft het de hele avond gelegen. Verder nog wat kleine puntjes. Voor een 2* restaurant verwacht je dat niet. Bediening was aardig.
Heerlijke smaken. Vriendelijke en kundige bediening.
gezellige bediening en prima eten.
Ik had via The Fork gereserveerd en verzocht of dit op rekening kon van het bedrijf waar ik voor werkte. Hier had ik verder geen reactie op gekregen dus ik was in de veronderstelling dat dit akkoord was. Dit klopte na telefonisch contact met het restaurant niet, nadat ik ze zelf gebeld had. Dat was vervelend. Het eten was ok maar mijne inziens niet Michelin ster waardig. De wijn was wel ok maar ook niet echt heel bijzonder. Kortom, we hadden een leuke avond omdat mijn gezelschap gezellig was maar het eten viel eerlijk gezegd wat tegen en voor zo’n top restaurant weigeren om het op rekening te doen van een gerenommeerd bij Parkheuvel bekend bedrijf vond ik een aanfluiting.
Een restaurant van hoog niveau.
Super service. Mooie amuses. Heerlijke gerechten. Fijne avond en genoten van alles! Interieur hier en daar wat gedateerd.
Erg lekker eten (4 gangen Fork zomer deal), lekkere wijnen met deskundige uitleg, goede service en een fijne ongedwongen ambiance. Absoluut een aanrader!
Voortreffelijk avond gehad vanwege het diner en service. O, ja en en de ligging van het restaurant is idyllisch.
Wijn zou na keuze aan tafel opengemaakt kunnen worden en in het zicht gezet kunnen worden. Uitschenken van restant wijn kan voor de koffie en rekening uitgeschonken worden, zonder dat de klant hierom vraagt.
Uit eten bij Parkheuvel is natuurlijk fantastisch. Maar goed, van een sterrenrestaurant en bij dit prijsniveau verwacht je ook iets. Wij hadden gekozen voor een 4 gangen verrassingsmenu (Een The Fork actie) die werden vooraf gegaan door enkele amuses. Gezien deze actie zal ik niet vertellen wat de gerechten waren, maar kwalitatief waren ze stuk voor stuk zeer goed. De hand van Erik van Loo, die wij reeds kennen van eerdere ervaringen bij de Zwetheul, is goed te herkennen. Vrij strakke gerechten, mooi opgemaakt en verfijnd van smaak. De smaken kloppen altijd perfect, maar missen m.i. net de verrassing. Je weet van te voren zeker dat het klopt en ergens verlang je naar een smaakverassing die desnoods mag tegenvallen. Het venijn zat wat mij betreft in de staart. Eén van de beste kaasplankjes die ik gegeten heb (Alleen die van Fred vond ik beter ;-). Maar Parkheuvel heeft wat mij betreft de beste friandises bij de koffie. Echt een superafsluiting! Qua bediening valt me op dat ze vrij jong zijn. (Ook bijvoorbeeld bij FG valt me dat overigens op.) Ik vraag me dan af of dit kostenbesparing is, of dat er geen ervaren krachten te krijgen zijn? Ze hebben het uitstekend gedaan hoor en waren heel vriendelijk, maar missen wat mij betreft de ervaring en de persoonlijkheid van een wat oudere gastheer of gastvrouw, met enige (levens)ervaring. Samen met de inrichting bepaalt de bediening uiteindelijk je gevoel van 'Uit zijn. Die inrichting is in dit geval echt de afknapper. Eerlijk gezegd ken ik weinig restaurants die oubolliger zijn. Hier moet echt een modernisering doorgevoerd worden en/of een stylist aan het werk. Een beetje jammer dat het menu, inclusief dranken, dezelfde prijs had als we kozen voor een bob-arrangement. Ik kan het ergens wel begrijpen, maar toch... in deze tijd. Aan de andere kant werden er weer geen extra kosten gerekend voor een switch maar kaas ipv zoet nagerecht. Alles bij elkaar echt heerlijk gegeten, maar de entourage kan beter.
geweldige ervaring!
Excellent food. Strange service.
Ik heb weer heerlijk gegeten. Het enige puntje is dat ik ondanks dat ik 2x aan tafel had doorgegeven een asperge allergie te hebben, toch asperges op mijn bord kreeg. Ik had het idee dat de bediending (waren verder keurig) ook nog in opleiding was waardoor het er soms iets jeugdig/brutaal uitkwam.
Vanaf begin tot einde fantastisch.
De middag voor mijn reservering had ik 3 gemiste oproepen van Parkheuvel die wilde weten of ik nog kwam. Later bleek waarom: mijn reservering was de enige maar er kwamen nog 2 mensen. Met 3 gasten lijkt zo’n restaurant wel héél erg groot en ik denk dat de verhouding personeel/gasten 2 op 1 was. En het eten? Een 4 gangen menu met wijnarrangement. Er is mij verteld wat het allemaal was maar dat heb ik niet genotuleerd dus pin me niet vast op de details. Begon met wat amuseses die kleine schilderijtjes waren. 1e gang Noordzeekrab in een krokant jasje met een frisse Moezel. Daarna tarbot met een verrukelijk sausje en een Italiaanse witte wijn. Hoofdgerecht Veluws hert met een donkere saus met chocolade vergezeld van een stevige Italiaan. Om af te sluiten met een dessert van bloedsinasappel en ijs met een Oostenrijkse dessertwijn. Tja, wat moet je dan nog zeggen? Niet goedkoop maar wat een feest voor de smaakpapillen! Maar af en toe mag je jezelf toch wel eens kietelen?
Echt een mooie ervaring!
Heerlijk gegeten!
maandag en dinsdag gesloten, groepsreserveringen op aanvraag: info@parkheuvel.nl
Woensdag t/m Vrijdag
Lunch 12:00 - 15:00
Diner 18:30 - 22:00
Zaterdag
Diner 18:30 - 22:00
Zondag
Lunch & Diner 12.30 - 19:00
Heuvellaan 21, 3016 GL, Rotterdam, Nederland
Via het openbaar vervoer vanaf Rotterdam Centraal station: Tramlijn 8, halte Erasmus MC, vervolgens nog 10 minuten te voet. Metro station Leuvenhaven uitstappen, vervolgens nog 15 minuten te voet.
Parkeerplaats
provincie Zuid-Holland, , Euromast,
Culinaire Kunst
Kwaliteit, daar draait het om in de keuken van Erik van Loo. Hij duikt helemaal in het gerecht en zorgt ervoor dat iedere smaak die je proeft maximaal naar voren komt. Aan de voorkant vertalen gastvrouw Anja van Loo en haar equipe de uitzonderlijke prestaties van de keuken naar gastvrijheid en schenken de perfecte wijnen bij al dit moois. Culinaire Kunst.
, , MICHELIN Sterrenrestaurants, Europees, Aan het water, Romantisch, Terras, , Kerst, Oud & Nieuw, Travelers' Choice 2020, Valentijnsdag
American Express, , ,
Restaurant kan worden afgehuurd voor een privé-evenement (Max. 60 personen)
Vertel ons meer over jezelf en we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Meer informatie bekijkenLog in op TheFork Manager en neem contact met ons op via de chat.
Log in op TheFork ManagerEenvoudig en snelDirect bevestigd