Nayolie

Kerkplein 5 2251 BS Voorschoten Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 7
|
31-715613918
8,8 /10
16 recensies

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 7
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Nayolie

Hoe kom je er?

  • : Parkeerplaats

Openingstijden

Maandag t/m Zaterdag 09:00 - 17:00
Zondag Gesloten

Services

Fantastisch
8,8 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
  • 10
    4
  • 9
    10
  • 8
    2
  • 7
    0
  • < 7
    0
Eten
9,4
Service
8,8
Decor
7,8
Prijs-kwaliteit
Redelijk
Geluidsniveau
Precies goed
Wachttijd
Redelijk
16/16 recensies

Jouw recensie over het restaurant Nayolie

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
Ad W.
Meesterproever
(269 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
10
Service
8
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 3 feb. 2019
Na een “must go” tip van een journalist op avontuur in Voorschoten bij chef Kelvin Lin. Het menu sprak me eerlijk gezegd niet zo aan maar de lovende recensies maakten nieuwsgierig.
We waren keurig op tijd zodat de chef tijd had om zijn concept uit te leggen. Hij is zo’n vier jaar geleden na een sabbatical iets gaan doen wat hij leuk vind. Geen chique gedoe maar een laagdrempelig lunchconcept met daarnaast catering en private dining sessies. Dit laatste is een keer per maand met kleine groepen gestart, maar word nu bijna iedere vrijdag en zaterdag gedaan met groepen van zo’n 60 personen. Helaas zijn ze helemaal uitverkocht en de wachtlijsten zijn lang. Hiernaast is de mogelijkheid ontstaan om tijdens de lunch gebruik te maken van de gerechten die op deze avonden worden gepresenteerd. We waren erg nieuwsgierig en gaven de chef carte blanche.


Als aperitief een La Rocca uit de Soave 2016 van Pieropan geschonken uit een luxe drie liter fles die zeer goed beviel. Helaas geen geen hapjes vooraf maar meteen door naar de eerste gang.


De eerste begeleider was een Ine Mankai sake die die deels is gemaakt van zwarte rijst, vandaar de rode kleur. Een verfijnde ronde smaak die aan granaatappel deed denken. In een schaaltje een dikke Hollandse haring gelakt met een 24 jaar oude soja (gelagerd op oude whiskyvaten) met een crunch van gekarameliseerde softshell krab, aan tafel afgewerkt met een dressing van een Japans zoetwater visje. Verfijnde smaken die prima werden aangevuld door de verrassende begeleider, een speciale beleving. (8,75)


Vorig jaar heeft chef Kelvin Lin in Japan succesvol een speciale opleiding afgerond voor het bereiden van wagyu. Dit wilde hij ons graag als pièce laten proeven. Het stuk doorregen wagyu werd even gepresenteerd voordat hij met de speciale bereiding ging starten. De garing gebeurt door middel van maar liefst 18 warmtestootjes van ongeveer 45 seconde met flinke tussenpozen om de warmte door het vlees te laten geleiden.


We gingen verder met een sekt gemaakt van Gewürztraminer 2014 van Bamberger geschonken en een bourgogne glas van Zalto, speciaal! In een stuk verticaal geplaatste boomstam een licht gerookte, subtiel gekruide tartaar van het Spaanse Rubia Gallega rund waarop krokantjes van Japanse aardpeer en afgedekt met een luchtige crème van 48 maanden gerijpte reggiano parmigiano. Verrukkelijk lepelen, mooie volle smaken met ernaast een originele begeleider die het gerecht aanvulde, prima. (9,25)


Uit de Pfalz een droge Riesling Burgweg 2015 van Philipp Kuhn, lekker mineralig en dik met vleugje petrol, heerlijk. Uit de keuken een speciale gerecht, een uitbundig aroma van limoen kwam je tegemoet. Op het bord bereidingen van cassave, papaja en kimchi afgedekt met een lobbig crème van limoenblad, citroengras en gemberwortel, waarop gedroogde vissenkopjes, grof gemalen rode peperballetjes en doperwten cress. Wow wat een smakenavontuur, uitbundig met pikante toets waarnaast de toch krachtige Riesling een beetje weg viel. (9)


Uit de Pfalz een Chardonnay Schweigen 2017 van Friedrich Becker gemaakt in heerlijke bourgogne stijl met verfijnde hout toets. Op een wit bord een borstfilet van roodpootpatrijs bedekt met jonge scheuten en verse kruidenblaadjes waarnaast een crème van gepekelde papaja met Japanse pompoen, aan tafel afgewerkt met een saus van gerookte Elzasser zuurkool. Na de uitbundige smaken van de vorige ronde was dit even terugschakelen naar meer bekende smaken. De patrijs had een goede cuisson en de wijn sloot naadloos aan.(8,5)


Over naar rood met een Rioja 2005 van het gerenommeerde huis Tondonia geschonken uit een magnum. Ondanks zijn leeftijd nog vitaal en fruitig. In een schaaltje dendeng
blado van ossenstaart (72 uur op 60 graden zonder pikante peper), afgedekt met gestoofde ui, crème van Hollandse aardpeer en stukjes gebakken ganzenlever, aan tafel afgewerkt met vers geschaafde zwarte truffel. Heerlijke smaken die prima combineerden waarnaast de wijn helemaal tot zijn recht kwam. (9,25)


Voor bij het pièce een top Valpolicella 2011 van Dal Forno Romano, geconcentreerd en verfijnd met fluweelzachte afdronk. Voor partner een exclusieve Pu Ehr thee uit 1952 die te vergelijken is met de Romanee Conti (niet in smaak, wel in prijs). Op een leiplaatje keurig getrancheerde, gekonfijte wagyu waarop een kruiden blend van steranijs, zoethout, kruidnagel en Szechuan peper met ernaast een mousseline. Erbij een pincet om te eten. Een perfecte bereiding uitgeserveerd op de optimale temperatuur, absoluut een delicatesse. (9)


Het dessert was een meesterwerk. In een cocktailglas als basis een crème van tonkaboon waarop kruim van Kopi Loewak en een ronde kruidensaus van steranijs, zoethout, kruidnagel en Szechuan peper. Hierin een quenelle ijs van tahiti vanille, gesmolten ganzenlever, soja en kokos en macadamia noten gekarameliseerd in Gula djawa (Javaanse bruine suiker). Wow, wat een smaakbeleving met uitstekende balans tussen zoet, zout en bitter, top! (9,75)


Als afsluiter nog een krachtige espresso met twee heerlijke makarons met hartige luxe smaken (truffel en ganzenlever), jammie.


Bediening vond ik zeer goed verzorgd met de chef in de hoofdrol, gedetailleerde uitleg bij gerechten, keurige wijnselectie en veel achtergrond informatie.


Samengevat was de beleving boven verwachting, originele gerechten met top ingrediënten waarnaast originele en luxe wijnkeuzes. Een memorabele middag. Het prijskaartje was wel even slikken maar was het helemaal waard. Het slechte nieuws voor Nederland is dat de chef medio april mei naar Azië vertrekt. Dus grijp je kans nu het nog kan.
Miranda L.
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 6 aug. 2018
Wat een culinaire verassing, gepassioneerd uitgelegd, heerlijke smaken.... fantastisch. Heerlijke opbouw van smaken, prachtig geserveerde gerechtjes!
Pieter K.
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
10
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 5 sep. 2017
Met een klein gezelschap hier heerlijk gegeten. Chef Kelvin Lin maakt er een prachtige belevenis van. De verschillende gangen zijn geweldig.
Peter W.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 28 jan. 2017
Vanmiddag een heerlijke proeverij gehad. 4 kleine gangen mooi op elkaar afgestemd en met ieder hun eigen heerlijke smaken. We starten met een tonijn gerecht vergezeld door meloen met een verfijnde schuimlaag erop. Daarna een gerecht met winter kabeljauw van de Loffoten
Theo B.
Meesterproever
(48 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
10
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 20 jan. 2017
Het was lang geleden (bij de vorige eigenaar) dat we hier een broodje gegeten hadden maar we wilden het nu weer eens proberen. Bij het binnenkomen bleek al snel dat het geen gewone broodjeszaak meer was maar dat het nu een wat luxere doelgroep had.

Er werd ons keurig en hartelijk gevraagd of we wilden eten of wat drinken. Dinerreserveringen konden pas na augustus want ze waren al volgeboekt. We besloten in ieder geval een broodje te nemen met koffie en we werden voorgelicht hoe het werkte in dit restaurant. We konden een kennismakingsgerecht nemen waarin diverse kanten van de menukaart in terug te vinden zou zijn maar wij besloten een broodje zalm en een broodje warme beenham te nemen met koffie.

Welnu, de koffie is prima en de broodjes (van Turk brood) waren zeer aan de maat en rijkelijk gevuld en smaakvol.

De bediening was zeer voorkomend (soms een beetje té) maar we hebben een goede indruk gekregen van dit restaurant welke beslist heeft afgerekend met het imago van de vorige eigenaar. Het is van harte aan te bevelen.
Simon V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 27 nov. 2016
Niet de eerste keer dat ik bij Napoli heb gegeten. Gisteren met 6 zeer goede vrienden en allen veel gewend als het gaat om Wining&Dining. Kelvin, de chef, de eigenaar de tovenaar had een 4 gangen lunch voorbereid. Bijpassende mooie witte en rode wijnen. Uitstekend is een understatement. Een amuse van het huis om mee te starten was een volledig gerecht. Zoals altijd een explosie van smaken, van samenstelling. Smaak explosies. Mooie uitleg bij elk gerecht. 13.00 uur aan tafel en tegen 17.00 waren we klaar. Geen moment het gevoel gehad zo lang te zitten.
Kelvin is voor mij de culinaire tovenaar, en niet alleen van Voorschoten. Hoop snel weer een tafel te bezetten. Simon van der Graaf
Esther R.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 1 okt. 2016
Het was zeker niet de eerste keer dat ik hier kwam lunchen, al was het alleen al voor de heerlijke thee die wordt geserveerd. Vandaag was het alleen anders: buiten de kaart om kun je tegenwoordig ook kleine gerechtjes bestellen zoals Kelvin (de chefkok) altijd op vrijdag voor een zeer select gezelschap (minimaal een half jaar van te voren reserveren!) serveert. Dat is natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om een keer van deze gerechtjes te proeven. Kelvin legt uit dat het altijd anders uitpakt: zijn ingrediënten zijn afhankelijk van het seizoen en de kwaliteit die voorhanden is. Dat betekent dat je ook echt iedere keer verrast wordt. En deze keer werd ik ook echt verrast: gewoon op een zaterdagmiddag en niet op een van de exquise vrijdagavonden.
Kelvin legt alles enthousiast uit en geeft aan: echt iedere hap van boven naar beneden lepelen zodat alle smaken bij elkaar komen. Bij de eerste lepel begrijp ik al wat hij bedoelt: de verschillende smaken en consistenties vermengen zich in mijn mond tot een explosie van sensaties...en dat allemaal in een enkele hap. Zo heb ik, geflankeerd door uitmuntende thee, vier gerechtjes die stuk voor stuk zo ongelooflijk kunstig zijn samengesteld qua smaken, texturen en structuren dat het mij verbaast, en ik alleen nog maar met mijn ogen dicht wil genieten. En dit allemaal in een zaak met de uitstraling van een (welisbaar betere, maar toch) lunchroom.
De bediening is netjes, professioneel, klantvriendelijk, behulpzaam.
Ik kom hier nog vaker en neem mensen mee. Een uitzonderlijke tent in Voorschoten. Kun je over opscheppen. Helemaal zelf ontdekt.
BarbaraSl S.
Meesterproever
(22 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 28 aug. 2016
Op een zondagmiddag genieten van een High Tea bij Nayolie...hoewel genieten niet helemaal de lading dekt. De verschillende theesoorten, geserveerd in kristallen (wijn)glazen, zette alvast de toon...dit zou een bijzondere high tea worden! Bij ieder nieuw gerechtje kwam Kelvin even langs om te vertellen wat we voor ons hadden én hoe we dat het beste konden eten. De passie is duidelijk te zien en te proeven! Ieder hap geeft weer een nieuwe sensatie. Wij kunnen niet wachten om weer richting Voorschoten te gaan voor een bezoek aan Nayolie!
Marjolein K.
Meesterproever
(15 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
9
Service
9
Decor
7
  • Datum van je bezoek: 18 aug. 2016
Heerlijk geluncht bij Nayolie! Je kunt er een zeer betaalbare proeverij bestellen (wel van tevoren reserveren!) bestaande uit plakjes brioche met allerlei verschillende smakelijke toppings (zoals lam en zalm). Ze hebben ook heel bijzonder gebak, zoals de eenpersoons appeltaartjes. Zelf heb ik de brownie met pecannoten en caramel met zeezout genomen. De gerechten, service en bediening gaan richting Michelinsterniveau, alleen het decor blijft een beetje achter, het straalt niet de kwaliteit van het restaurant uit. Nayolie is een enorme aanrader, en ook erg populair, de bezetting is klein, dus reserveer van tevoren.
vanbinsbergen .
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 12 mei 2016
Mijn vrouw las een reportage in de Beaumonde over dit concept, dus meteen daar naartoe gereden. Toen we aankwamen was het vol. Gevraagd hoe lang het zou duren, en binnen het uur zou wel een tafel vrij komen. Na een uur teruggekomen en bleek de helft al uitverkocht. Door de kok werden we op de "specials" buiten de kaart geattendeerd. Langoestine, Buffelmozzarella, Bluefin tonijn. WOW! Wat een krachtige smaken. Gerechtjes die niet zouden misstaan op de kaart van een sterrentoko, kregen we hier in een relaxte tempo achter elkaar geserveerd. Heel bijzonder concept, de kok noemde het, lunchroom 2.0. Nayolie voegen we snel toe aan ons lijstje "FAVORIETE ZAKEN". Klein minpuntje, geen achtergrond muziek of iets dergelijks.
Ellahilke .
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,3 /10
Eten
10
Service
10
Decor
7
  • Datum van je bezoek: 16 mrt. 2016
Eindelijk gegeten bij Nayolie, had er al hele goede verhalen over gehoord. De proeverij (moet je wel reserveren), het was de overtreffende trap dus superieure kwaliteit van de producten, smaak en creativiteit. Goede bediening en Kelvin legt alles uit en is zeer enthousiast, ik heb altijd vragen want ik ben nieuwsgierig naar wat ik eet. Ik kom terug, op zeker!
Siem18 .
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
9
Decor
9
  • Datum van je bezoek: 26 feb. 2016
"Dinner by Kelvin Lin" was echt een feest voor de smaakpapillen en een genot voor het oog. Magic Chefkok Kelvin heeft een heerlijk 5 gangen menu in elkaar gegoocheld. Het hele menu is een heerlijke reis van verschillende smaken die goed op elkaar zijn afgestemd. Kelvin geeft ook bij elke gang uitleg waarom hij voor deze samenstelling heeft gekozen. Wij waren er voor het eerst en zijn er nu nog van onder de indruk. We komen zeker terug.
De lunch is ook zeker een aanrader ! Heerlijk, puur en een verwennerij voor de smaakpapillen.
MARGREET B.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,3 /10
Eten
10
Service
10
Decor
7
  • Datum van je bezoek: 26 jun. 2015
Al meerdere keren hier fantastisch geluncht en nu ook een keer op de "besloten" vrijdag avond met zijn zevenen gedineerd. Bijzondere gerechten zonder opsmuk of allerlei onnodige versieringen. Ook de ingredienten welke door Kelvin worden gebruikt zijn stuk voor stuk puur, anders maar zeker in balans. De gerechten zien er niet alleen geweldig uit, op mooi servies, maar de bijzondere smaak combinaties zijn buitengewoon. De bijpassende wijnen waren, alhoewel niet goedkoop 8 euro per glas, ook allemaal zorgvuldig geselecteerd en zeker een aanrader. Bij het diner en de wijnen krijg je veel uitleg en alle ruimte om ook vragen te stellen. Hier wordt gewerkt met passie en enthousiasme en dat merk en proef je aan alles. Wij gaan regelmatig uit eten en hebben ook verschillende sterren restaurants bezocht maar nog nooit zo lekker en anders dan anders gegeten als hier. Wij komen hier terug!!!! Kelvin en team bedankt voor de fantastische avond.
Ron N.
Meesterproever
(30 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
9
Decor
9
  • Datum van je bezoek: 29 mei 2015
Iedere vrijdagavond serveert sterrenchef Kelvin Lin een exclusief vijfgangendiner in deze lunchroom. Wat een geweldige ervaring! Na een aantal heerlijke amuses (o.a. texturen van komkommer, rillette van pekingeend, Thaise viskoekjes), komen vijf prachtige gerechten uit verschillende Aziatische keukens voorbij, stuk voor stuk pareltjes zowel qua presentatie als qua smaken. Denk bijvoorbeeld aan kabeljauw met tom ka kai, loempia van jonge groenten met kimchee of langzaam gegaard wagyurund. Ook het bijpassende wijnarrangement is prima, enige puntje is dat de Chardonnay daarin een beetje oververtegenwoordigd is met maar liefst drie glazen (zij het soms slechts gedeeltelijk). Dat de chef zichzelf ook heeft gespecialiseerd in de patisserie wordt nog eens duidelijk bij de friandises, ook hier alle lof!
Epicure D.
Meesterproever
(52 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,3 /10
Eten
10
Service
10
Decor
7
  • Datum van je bezoek: 1 mei 2015
De grote vraag is moet je deze parel bekender maken? of stiekem voor jezelf bewaren? Slechts twaalf personen kunnen hier, 1 keer per week, op vrijdag, aanschuiven voor een compleet 5 gangen diner waar Aziatische (Chinese, Thaise, Indonesische en Koreaanse) ingrediënten en gerechten de boventoon voeren. Overdag is deze zaak een lunchroom en dat merk je helaas bij binnenkomst. Het voelt allemaal nog wat kaal aan. Je schuift aan een lange tafel direct naast wild vreemden en dat maakt het soms wat ongemakkelijk, tenzij je met mindalikes aan tafel zit. Voor de helft van de tafel gold dat in ons geval. Het draait bij Nayolie om smaak, gulle porties en perfectionisme in de uitvoering van de gerechten. Er is geen kaart, dus het kan goed zijn dat de gerechten die wij proefden niet meer worden aangeboden. De chef kok komt aan tafel om de gerechten en de filosofie erachter toe te lichten, inclusief een toelichting op de erbij geserveerde wijnen (wijnarrangement) De vijf gangen waren met daar bovenop de amuses en friandises waren stuk voor stuk van top kwaliteit. Hoogtepunt was een rode curry van gereduceerde visbouillon met garnalen, gegarneerd met flinterdun gesneden gedroogde garnalen. Door de warmte leek deze topping tot leven te komen, wat voor een sensatie aan tafel zorgde. Verder was een perfect en langzaam gegaarde moot kabeljouw, eveneens in een Thaise curry, ook een van de toppers. Het dessert bestond o.a. uit ijs van soja. De chef gaf daarbij aan dat hij zoveel mogelijk lactose probeert te vermijden i.v.m. lactose intolerantie die veel voorkomt in Azië. Bij de koffie kregen we een proeverij van huisgemaakte patisserie (merengue citroen taartje, chocolade brownie met noten, en een suiker en lactose vrije chocolade taartje) uit de lunchroom. Alles uitstekend van kwaliteit en kraakvers. De chef wordt bijgestaan door zijn zeer vriendelijke vrouw en een andere behulpzame dame in de bediening. Ze vormen een goed team, want ondanks de kleine ruimte lijkt alles vanzelf te gaan. Voorschoten mag in haar handen knijpen met deze absulote topper. Wij komen terug.
Rudolph63 .
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 13 apr. 2015

Wat een leuke en hippe lunchroom heeft Voorschoten erbij. Advies! Reserveer van te voren, want het zat voor een maandagmiddag helemaal vol. Voorheen Broodje Beter Belegd. Het is verbouwd en ziet er van binnen erg sfeervol en warm uit. Met z'n 4en hier geluncht, echtgenoot en vriendin namen de proeverij en ik en zoon, sandwich pastrami en tonijn. Proeverij werd op leisteen gepresenteerd en zag er niet alleen zeer spannend uit, maar smaakte ook nog eens ongekend goed. De sandwiches zijn aardig aan de formaat (maar hapt lekker luchtig weg) en worden vers afgebakken in de oven met Parmezaanse kaas, rozemarijn en olijfolie/zeezout, hierdoor lekker crispy en warm. Dit weggespoeld met een witte Jasmijn thee uit wijnglas????!! Totale andere maar positieve beleving van de thee. Alles wordt hier zelf gemaakt, zo ook hun eigen patisserie. Na eerst een paar minuten het aanschouwd te hebben en foto's gemaakt te hebben, toch maar geproefd en wat een smaken! Wisten niet dat suikervrij, glutenvrij zo smakelijk kon zijn. Schijnt dat er ook op reservering diner mogelijk is, maar wij komen eerst terug om de rest van de sanwiches uit te proberen.
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.