NASTRIUM

Mierloseweg 130 5707 AR Helmond Nederland Kaart
31-492541818
9,5 /10
13 recensies

Meer informatie over restaurant NASTRIUM

Uitmuntend
9,5 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
  • 10
    8
  • 9
    5
  • 8
    1
  • 7
    0
  • < 7
    0
Eten
9,7
Service
9,1
Decor
9,3
Prijs-kwaliteit
Redelijk
Geluidsniveau
Precies goed
Wachttijd
Redelijk
14/14 recensies

Jouw recensie over het restaurant NASTRIUM

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
Wim V.
Meesterproever
(55 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 19 jan. 2019
Met vrienden uit Eindhoven hier gegeten. Wij namen 5 gangen menu. Vooraf de verschillende amuses om je smaak te activeren. Daarna knolselderij, tong, zwezerik, hert en dessert. Alles heel smaakvol. Echt genieten. Daarbij goede witte wijn uit Zuid-Afrika, rode uit Spanje. Wij waren echt weer onder de indruk. Wat een kwaliteit. Bediening erg vriendelijk. Kortom aanrader.
Saskia S.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 25 dec. 2018
Nu al een aantal keren geweest! Een mooi oud pand met een hele fijne sfeer, niet te sjiek! Warm ontvangst!
Iedere keer is het weer een beleving!! Uitstekende bediening, vriendelijk! Altijd persoonlijke aandacht van de chef wat wij erg leuk vinden!
Het eten is iedere keer weer een verrassend en van hoog niveau, vooral het oosterse tintje vinden wij erg smaakvol!!
Erg lekkere wijnen, de sommelier weet dan ook precies rekening te houden met onze smaken, echt top!!
Voor ons is dit ons favoriete restaurant, een echt aanrader!!
Hans D.
Meesterproever
(26 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
8
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 1 dec. 2018
Nastrium is een zeer goed restaurant en een Michelin ster waard. Een paar keer zeer goed gegten. Nu was het misschien wat minder wow. Waar het aan ligt, kunnen we niet goed aangeven. De meeste gerechten waren fantastische smaaksensaties. Maar de gerechten hadden wat minder afwisseling dan anders.
De service is best goed, maar zou beter kunnen. Een voorbeeld: bij het inscheken van de wijn werd door de serveerster wat gemorst en dat werd niet schoon gemaakt. De bediening heeft nog niet de perfectie die bij dit soort restaurants hoort.
Een algemene opmerking, die overigens niet alleen voor Nastrium geldt: als je met 12 mensen eet en dan een extra rekening van 50 Euro krijgt voor tapwater naast de gewone wijnen e.d. dan komt dat slecht over. maak dan de gerechten iets duurder. De Nederlandse horeca kan wat dat betreft nogal wat leren van veel andere landen
Jules H.
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 18 okt. 2018
Wat een enorm aangename verrassing, dit restaurant. Mooi pand, niet te sjieke sfeer gelukkig, maar vooral: geweldig eten - en drinken. Alles was erg lekker, maar zeker de amuses, de eigen variatie op gin tonic en een klutsei met whiskey waren hoogtepunten.
Lala_ .
Expertproever
(7 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 18 okt. 2018
Top avond gehad. Goede service (hang wel even de jassen op van mensen die later binnen komen), aardige bediening. Het eten is echt heerlijk. Met twee vriendinnen gedineerd bij de Backyard. Prijstechnisch heel vriendelijk en in ruil daarvoor heerlijk eten. We hadden gekozen voor een plateau met vooraf een aantal losse gerechten. Alle gerechtjes waren stuk voor stuk ontzettend smaakvol met de juiste Indonesische invloeden !
Jandams .
Meesterproever
(21 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 30 sep. 2018
Een jaar na dato weer te gast bij dit vrij nieuwe restaurant en de progressie is evident: lekkere, mooi in balans zijnde gerechten voor een perfecte prijs-kwaliteit (€ 32,50 voor een 6-gangenmenu van middelgrote gerechten is top !). Personeel functioneert (nu) volwassener en de chef bezoekt iedere tafel. Zeer, zeer goede uitleg van de sommelier met kennis van zaken. Chapeau !!
Jeanne B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 27 apr. 2018
Geweldig! Het eten en bediening was uitstekend. Dit was de 3de keer bij Nastrium, we hebben een verrassende avond gehad. Ze hebben zich met dit menu echt overtroffen.
Hans D.
Meesterproever
(26 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 24 mrt. 2018
Nastrium wordt steeds beter qua kwaliteit. Hij kookt echt op Michelin sterren niveau. We hadden een vijfgangen menu die stuk voor stuk smaakwatervallen waren. Alleen het lamsboutje was wat slechter vlees, maar de bijlagen waren ook hier geweldig.
Als enige commentaar op het eten hadden wij dat de porties wel erg klein waren, vooral de tong en het dessert.
De amuses waren heerlijk. Het koffieservies was niet bijzonder.
De prijs van het water (6 Euro per fles) was wel erg hoog.
De wijnen waren heel goed en de prijs van een 5-gangen bobarrangement was met 20 Euro alleszins redelijk.
Kortom: advies voor Michelin, ga zelf ook een hier eten.
Paul S.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
8
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 18 mrt. 2018
Voor het eerst bij Nastrium gegeten. Een aanrader voor iedereen die op hoog culinair niveau wil eten. Verrassende gerechten met heerlijke Oosterse tinten. Goede wijn erbij in een ruim opgezette ambiance. Vlotte bediening die hier en daar wat attenter mogen zijn maar hun enthousiasme straalt eraf. Een aanwinst!
Hans D.
Meesterproever
(26 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 12 nov. 2017
Een zeer goede ervaring bij een nieuw restaurant dat Helmond alweer op de kaart lijkt te gaan zetten als gastronomisch hoogtepunt. De gerechten waren heel mooi opgemaakt en hadden zachte verfijnde smaken die goed bij elkaar passen. De tartaar was heerlijk. De twee visgerechten ook. De eend had misschien iets beter vlees kunnen hebben, maar de smaak was geweldig. Het dessert was wat klein, maar smaakte prima.
De chef speelt misschien nog wat te veel op safe, maar dat is begrijpelijk met een nieuw restaurant waar je je klantenkring nog niet goed kent. In de amuses was wat mee durf te zien met Oosterse smaken. Ik ga ervan uit dat het die kant later ook op zal gaan als de klanten wat meer gewend zijn.
De wijnen waren uitstekend en de sommelier vertelde er uitstekend over.
De bediening was soms nog wat onwennig en op het einde liep de logistiek even wat minder, maar ook dat is begrijpelijk bij een nieuw restaurant.
Het is een goed idee om wat meer koks in de bediening te betrekken. Ze waren enthousiast over wat ze gemaakt hadden en terecht.
De chef zelf kwam alleen aan het begin bij de amuses aan tafel. Het zou leuk geweest zijn om hem ook aan het einde nog eens te zien al was het maar om onze complimenten in ontvangst te nemen.
Al met al heel geweldig.
Jandams .
Meesterproever
(21 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 30 okt. 2017
Voor de 1e keer bij Nastrium in de Backyard gedineerd en wij kozen voor het 7-gangenmenu: voor € 29,50 voorwaar een zeer mooie prijs-kwaliteit van kleine gerechtjes met veel Aziatische invloeden. Bijna alle gerechten waren mooi op smaak met af en toe een flinke oosterse touch maar wel in evenwicht. een absolute misser: makreel met rendang combineert echt niet en bovendien had de makreel een levertraansmaak. Jong bedienend personeel mist nog duidelijk ervaring maar functioneerde naar behoren. Jammer dat de chef selectief is met het bezoeken van tafeltjes, een beginnersfout die hem wordt vergeven. Jammer ook dat (elke tafel !) moest vragen om brood, dat hoort ongevraagd op tafel gezet te worden.
Kortom: een restaurant met potentie maar met nog een aantal schoonheidsfoutjes.
Ad W.
Meesterproever
(269 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 6 okt. 2017
De droom van patron cuisinier Djailany van de Laarschot wordt waargemaakt. Al 18 jaar in het vak en dan een eigen restaurant op de locatie die hij als jongen al in gedachten had. Vernoemd naar de Oost-Indische kers, een ingrediënt waar hij graag mee werkt.
De ligging is prima, makkelijk te bereiken met een eigen parkeerplaats. De rechter vleugel van het mooie 19e eeuwse pand is verdeeld in twee delen met ieder een eigen concept. Links achterin “the Backyard” met een laagdrempelig concept. In de oude woonkamer het restaurant met erachter een private dining-ruimte. Een sfeervolle inrichting waarin de oude elementen bewaard zijn gebleven. Het hoge balkenplafond, houten lambrisering, glas in lood ramen en de twee schouwen. Ook de verlichting is in stijl met kristallen kroonluchters. De ronde tafels zijn keurig met fijn linnen ingedekt en de moderne fluweel beklede kuipstoelen zitten comfortabel.


Als aperitief een Vinho Verde 2016 van Solar de Serrade die erg goed beviel. Het eerste hapje was al meteen een voltreffer. Een krokantje met een gado gado dip die tot op de bodem werd leeg gelepeld. Gevolgd door de guacamole 2.0, een taco met crème van avocado afgewerkt met een stukje jalapeno en rode ui, erg lekker.
In een glazen schaaltje een lauw warme sardientje op een bedje van gekruide aardappel afgewerkt met een schuim van knoflook. Het sardientje was behoorlijk hoog op smaak en combineerde erg goed met de knoflook en kruiden.
De rendang volgens oma’s recept mocht natuurlijk niet ontbreken. Als basis slanke noedels met erop de runder rendang afgewerkt met een schuim van kokos en sereh waarover gedroogde sambal, ernaast een ijspastille van zoetzure komkommer. Smaaksensatie, dit blijft indrukwekkend!


De eerste wijn werd keurig, redelijk uitgebreid gepresenteerd. Een biodynamisch gemaakte Grüner Veltliner, “Der Tom” van het huis Tom Dockner, aangenaam aroma met tonen van groene appel en lente bloesem, fris in de mond met een elegante afdronk. Chef Djailany presenteerde zelf het gerecht. Kort gegaarde makreelfilet met erop een rolletje van rettich gevuld met groene asperge en kletskopje van sesam, ernaast een dotje crème fraise met plakje radijs en schijfje Oost-Indische kers, aan tafel afgewerkt met een licht gekruide ponzu. Allemaal verfijnde smaakjes die prima in balans waren waarbij de wijn naadloos aansloot. (9,5)


Verder met een complexe Spaanse Verdejo, een fles met beperkte oplage van slechts 20.000 flessen per jaar, waarvan ik de maker niet meer weet helaas. Uit de keuken een stukje sappige scholfilet met erop dungesneden Helmondse palingfilet afgelakt met hoisin voor de oosterse twist. Ernaast een platte schijf pannacotta van mierikswortel waarin een lopende gel van appel en bleekselderij, en een quenelle gemaakt van yoghurt met een emulsie van de graten van paling. Het geheel werd aan tafel afgewerkt met een vinaigrette van dille en karnemelk. Redelijk complex maar zeer verfijnd met een lichte hoofdrol voor de heerlijke paling. (9,7)


Over naar rood met de Zuid Afrikaanse Mr.P van Iona gemaakt van Pinot Noir, transparant rood met tonen van kersen, aardbei en een aardse toets, heerlijk. Op een gouden bord met zwarte spiegel een stuk langzaam gegaarde, gepekelde varkensprocureur die in een oosterse jus nog even afgebakken was, erop een langzaam gegaarde gamba, ernaast een geweldig lekker gekruide wortelcrème en quenelle heerlijke atjar. Het geheel was afgewerkt met een kroepoekje van spek en een foam van chimichurri. Dit gerecht demonstreert de ervaring van de chef. Allemaal geperfectioneerde smaken die ook nog eens heel mooi combineren, super! De wijn was keurig in balans, complimenten. (9,8)


Voor bij het pièce een Zuid Afrikaanse familie blend 2015 van het huis Joostenberg, redelijk stevig met de fruitige Syrah op de voorgrond, verfijnde houttoets en een zachte afdronk. Uit de keuken maiskip, stukken van de bout aan twee zijden krokant gebakken, met stukken krokant gebakken zwezerik, cepes, aardappel mousseline, toef bearnaise, takje gebakken broccoli en ui. Aan tafel afgewerkt met geschaafde zwarte truffel en een hele verfijnde truffel saus. Hoewel kip zeker niet een van mijn favoriete ingrediënten is was ik hierdoor toch aardig verrast. Stevige textuur, bijna zwart gebakken en hierdoor hoog op smaak. Heerlijk met de truffel saus waarvan ik maar geen genoeg kon krijgen. De wijn sloot naadloos aan, genieten! (9,7)


De dessertwijn was een Spaanse Moscatell d'Emporda van het huis Carriguella, mooie frisse Muscat toets, niet te zoet, subtiel bittertje en toetsje alcohol. Uit de keuken een strakke presentatie. Een amandel taartje met toefjes gel van duindoornbes, verse framboos, toefjes gel van framboos, quenelle vanilleroomijs, aan tafel afgewerkt met zeste van de hand van buddha voor het aangename aroma. Een mooie smakencombinatie. (9,5)


Als afsluiter nog een heerlijke espresso van Giraffe met een viertal lekkere friandises.


Bediening was zeer goed tot uitstekend verzorgd door het jonge team ondersteund door de chef. Heel gezellig en correct, we voelde ons helemaal in de watten gelegd.


Prijs-kwaliteitverhouding was uitstekend.


Samengevat kunnen we stellen dat we onder de indruk waren. Het restaurant is pas net geopend met twee hele jonge brigades en het presteert al helemaal op topniveau. Vorige week in Parijs gegeten bij vijf restaurants uit de top 200 lijst van Europa. Nastrium is in onze beleving vergelijkbaar met de beste twee. Helmond heeft er een topper bij. Ik zeg, ga het beleven.
Wim V.
Meesterproever
(55 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 1 okt. 2017
Voor de eerste keer hier gegeten. Wij kozen het zesgangen menu met bijpassend wijnarrangement. Vooraf vier amuses allen zeer smaakvol. Daarna het menu waarbij zowel de vis als vleesgerechten uitstekend waren. Bediening was prima, een klein foutje werd zeer goed hersteld. Genoten en zeker een aanrader.
Chris V.
Meesterproever
(258 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 15 sep. 2017
Aan de rand van Helmond ligt dit nieuwe restaurant. (Voorheen was hier 'De Raymaert' gevestigd). Duidelijk een zaak met ambities'. Klassiek en maar vlotte inrichting. De zaak is onderverdeeld in twee delen, 'Nastrium' het restaurant en food bar achterin.


Ruime opzet, je zit dus niet op schoot bij de buren. Prettige en keurig jonge bediening. Goede toelichting bij de kaart en de gerechten. Originele gerechten, duidelijk met Indonesische invloeden hier en daar, uitstekend van smaak. Het bijbehorende wijnarrangement mocht er ook zijn.


Voor deze sfeer en kwaliteit een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding.
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.