Mr. Chef Amsterdam

Waterlandplein 302 1024 Amsterdam Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 45
|
31-685119111

Over het restaurant Mr. Chef Amsterdam

Heb je altijd al willen weten hoe een chef prachtige en heerlijke gerechten maakt? En zou je je fantasie volledig de vrije loop in willen laten gaan en toch een heerlijke gerecht klaarmaken? Dat kan! Mr. Chef introduceert zich in Amsterdam en wel met een heel unieke project.

Door de intergratie van de Marokkanen in de 60ste en 70ste jaren van de 20ste eeuw is de Nederlandse keuken met een snelle vaart veranderd. In een Nederland dat slechts kookte met zout en peper, brachten de Marokkanen verschillende specerijen en kruiden met zich mee. De Nederlanders waren verbaasd om te zien hoe de Marokkanen kookte met aardewerk zoals de tajine. Amsterdam veranderde sinds de komst van de 1e generatie Marokkanen. Na de gezinshereniging en de kinderen van de Marokkaanse families zich dieper in de Amsterdamse samenleving begon te wortelen, ontstond er een gehele nieuwe kookstijl waarin de Marokkaanse en Nederlandse keuken zich samensmolten. Mede dankzij deze samensmelting is Mr. Chef in de 21ste eeuw ontstaan. En nu is Mr. Chef een van de grotere namen in Amsterdam dat zich bezighoudt met het koken van moderne Marokkaanse gerechten. Maak dus deel uit van deze nieuwe Amsterdamse ervaring waarin u zelf in een van onze locaties modern Marokkaanse gerechten leert maken. Niet alleen krijgt u standaard kooklessen maar onze ervaring zorgt er ook voor dat je volledige kennis krijgt van de Marokkaanse specerijen en ingrediënten die je gebruikt. Maar ook verschillende kooktechnieken leert. Natuurlijk zou het geen ervaring zijn als je alleen zou leren koken, daarom krijg je ook een stukje geschiedenisles over welke impact de Marokkaanse intergratie in Amsterdam voor de Nederlandse keuken heeft gehad.

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 45
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)

Drankprijzen

 • € 2
  Halve fles mineraalwater
 • € 1
  Fles mineraalwater
 • € 2,5
  Koffie
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Mr. Chef Amsterdam

Hoe kom je er?

 • Openbaar vervoer
  Vanaf Amsterdam centraal station kunt u bus 33 nemen. en uitstappen op de halte: volendammerweg en vanuit daar is het 2 minuten lopen naar het restaurant. De restaurant is gevestigd in het gebouw van de bibliotheek op de eerste verdieping.
 • : Er zijn ruim parkeerruimtes beschikbaar. parkeren is betaald!

Openingstijden

Zaterdag & Zondag 17.00 - 21.00 uur

Services

TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.