Legend

Van Hogendorpstraat 61 2242 KX Wassenaar Nederland Kaart
31-705179362
9,5 /10
8 recensies

Meer informatie over restaurant Legend

Services

 • Mastercard , Pin
Uitmuntend
9,5 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
 • 10
  4
 • 9
  0
 • 8
  3
 • 7
  2
 • < 7
  0
Eten
9,5
Service
9,5
Decor
9,4
Prijs-kwaliteit
Erg gunstig
Geluidsniveau
Precies goed
Wachttijd
Kort
9/9 recensies

Jouw recensie over het restaurant Legend

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
Mario M.
Meesterproever
(133 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 5 dec. 2018
Een zaak met zo'n prettige sfeer en zulke hartelijke bediening dat iedereen zich er al snel thuis voelt. De mensen van 'Legend' zorgen niet alleen voor gezelligheid, maar ook voor verzorgd, lekker en zelfs verfijnd eten. Neem het subtiele sausje bij de garnalenpasteitjes vooraf (€5). Maar de grootste surprise van onze pakjesavond was de komst van de ti pan van cha sieuw (€17). De geur als de vlam in die pan gaat, legendarisch!
Mario M.
Meesterproever
(133 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 24 apr. 2018
Hoe vaak we er inmiddels ook zijn geweest, een bezoekje aan dit eethuis voelt nog altijd als een feest. De verrassing is dat je hier geen verrassingen te wachten staan, tenzij constante kwaliteit een verrassing mag heten. De bediening is altijd stralend en persoonlijk. De rosé smaakt steevast lekker. En het eten is elke keer even goed. Deze keer gekozen voor de wan tan soep (€4,50) en ti pan mixed grill (€18,50). Goed gemaakte Irish Coffee (€4,80) toe. Een vaste waarde in Wassenaar.
Mario M.
Meesterproever
(133 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 16 okt. 2017
Nee, het is geen legende, 'Legend' is een bijzonder goede Chinees. Voor een deel van de oude stempel, dus 'nasi goreng, bami, saté' zoals het liedje van lang geleden wil. Maar uit de keuken komen lekkere dingen. Vooraf smullen we nu eens van wan tan soep (met veel groente) en dan weer van dim sum. Bij de hoofdgerechten vallen onder meer de ti pan schotels op, vele mogelijkheden met vlees, garnalen, eend, zalm. Die geur wanneer voor het opdienen de vlam in de ti pan-pan gaat! En dan blinkt 'Legend' ook nog eens uit door de sympathieke en betrokken bediening. Geen wonder dat we steeds weer terugkomen.
Aad N.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 19 aug. 2017
Kwaliteit uitzondelijk goed zeer heet opgediend heel goede en vriendelijke bediening,redelijke prijs, prettige sfeer
aanrader. wij zijn al wat ouder en wat gewend maar dit voert de boventoon, klassa
Mario M.
Meesterproever
(133 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
9
Service
9
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 18 mei 2016
Hartelijke bediening en heerlijk eten, dat is de ogenschijnlijk simpele formule van Legend. Geen geforceerde vernieuwingen, maar ook nooit tekenen van slijtage. Gewoon een 'Chinees' zoals een 'Chinees' bedoeld is, maar dan allemaal met nét dat gewenste tikje verzorging en verfijning. Je kunt er rekenen op smakelijke soepen, de Wan Tan (€4,50) met veel knapperige groente is een favoriet van me. Een hele lijst met Ti Pan schotels, goed voor een oplaaiend brandje en een heerlijke geur. De door mij uitverkoren Ti Pan Mixed Grill (€18,50) met mals vlees en veel ui, was een voltreffer. Goede rosé en met aandacht bereide Irish Coffee.
Food4us .
Meesterproever
(14 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,3 /10
Eten
7
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 12 dec. 2015
Zoals je verwacht, Chinees ingericht. Het eten is echter van prima kwaliteit. Buiten de gebruikelijke gerechten staan er ook exclusievere gerechten op de kaart. Het restaurant word gerund door mamma en haar dochter die alles doen om het hun gasten naar de zin te maken.
Mario M.
Meesterproever
(133 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
9
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 1 okt. 2015
Vanwege het doorsneedecor denk je misschien het ergste, maar wat je hier op je bord krijgt is en blijft bijzonder. Een Chinees waar je zonder vrees heen kunt, na een bezoek aan Legend hebben we de nacht nadien nooit last van dat nare ve-tsingevoel. Een zéér ruime kaart, maar wij kiezen vaak voor favorieten als de wan tan soep (€4,50), een pittig soepje met precies goed bereide groentes. Daarna ti pan ap (€18,50), een op spectaculaire wijze opgediend eendgerecht, knap gedaan, voorzien van een lekkere saus. Uitstekende bediening, met een eigenaresse (herkenbaar aan de fraaie jurk en de gulle glimlach) die haar vak als weinig anderen verstaat.
Mario M.
Meesterproever
(133 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,3 /10
Eten
9
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 10 jan. 2015
Met een spectaculaire vuurshow meldde zich een van de hoofdschotels op het toneel: ti pan van garnalen met tausi-saus (€21) Een ander hoofdgerecht verscheen juist discreet deftig: eend met champignons, prachtig gesneden vlees, het bord elegant opgemaakt, de saus apart geserveerd (€16,50). Maar ondanks dit verschillende begin bleken beide gerechten heel subtiel te smaken, onvervalste Chinese gastronomie. Het korstje van de eend! De fantastische garing van de garnalen, paprika in twee kleuren erbij. Nauwelijks minder verfijnd was het voorgerecht, wo tip, vleespasteitjes (€5). Zo’n verfijnde keuken verwacht je misschien niet in deze omgeving, als je op de kaart afgaat een standaard Chinees-Indisch restaurant, maar het gebeurt dus wel, zomaar in een Wassenaarse winkelstraat. Slim kiezen dus en er staat je een heerlijk avondje te wachten, ook al dankzij de hartelijke bediening.
Mario M.
Meesterproever
(133 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 1 aug. 2014
Zo'n adres waar je nooit wordt teleurgesteld. Dat komt door de hartelijke en persoonlijke bediening, maar zeker ook door het betrouwbare eten. De kaart biedt alle bekende Chinees-Indische mogelijkheden (en nog meer, zelfs wat Thaise gerechten), maar het loont de moeite voor het avontuur te kiezen. Favoriete voorgerechten van mij zijn de wantan-soep en de dimsums. Bij de hoofdgerechten vallen onder meer de geurige ti-pan schotels en de garnalengerechten in de smaak. Maar deze keer vloog er een eend op mijn bord, voorbeeldig bereid, mals van binnen, krokant van buiten, met (apart geserveerde) citroensaus. De Irish Coffee hier (met echte Jameson-whisky) is de op één na beste die ik ken. De beste, dat is nog altijd die van thuis. Zo voelt het bij Legend trouwens ook een beetje, als thuis.
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.