Gratis service • Reservering direct bevestigd
Reserveer gratis • Ontvang directe bevestiging
Fine food art, zo luidt de culinaire belofte van chef Lars Scharp en gastvrouw Floor Wiggers. Een veelbelovende omschrijving die bord na bord wordt ...
Lees meer op de website van de MICHELIN-gids
Een verborgen pareltje in onze zorgvuldige selectie van topadresjes
Als dit restaurant nog niet op je foodbucketlist staat, dan moet hij er heel snel op. De locatie, het waanzinnige uitzicht, de knappe gerechten, de sublieme wijnen, het in het oog springende interieur…alles aan dit restaurant in de Houthavens is fenomenaal. In de open keuken creëren chef Lars Scharp en zijn team culinaire kunstwerkjes. Verwacht hier mooie smaaksensaties en creatieve gerechten. En dat allemaal in een ontspannen setting. Zin in een glas wijn? Maître Floor Wiggers vertelt zo gepassioneerd over de wijnen die ze voor je inschenkt dat je glas druivensap nog lekkerder smaakt. Eenmaal geïnstalleerd in je comfortabele stoel zorgt dit topteam ervoor dat je niets tekort komt en dat is zeker geen straf. Lunchen bij Restaurant Lars en geen zeeën van tijd? Geen probleem, desgewenst serveren ze hun lunchmenu binnen 1,5 uur.
Geschreven door: Susam Pang van bySam.nl
foto's
9-10
7-8
5-6
3-4
1-2
Wim S.24 maart 2023 • 7 recensies
10/10Ontzettend heerlijk gegeten. Zeer smaakvolle gerechten, goede proporties. Uitstekende bediening, vriendelijk, steeds precies op tijd. Mooi uitzicht over de open keuken en over het IJ.
Xandra K.24 februari 2023 • 35 recensies
10/10Fantastisch eten ; echt heerlijke combinaties zowel qua smaak als structuur; erg goede en aardige bediening en een bijzondere locatie aan de havens
Ingrid F.8 februari 2023 • 2 recensies
10/10Warm welkom en heerlijk gegeten.
M. W.8 februari 2023 • 1 recensie
8/10Gisteravond heerlijk en gezellig diner met vriendelijke bediening en smakelijke gerechten. Meerprijs voor drie kleine stukjes Wagyu een beetje over de top. Als wijnliefhebber/kenner doet het pijn om een mooie spaanse witte Rueda "Belondrade" die inkoop €49 is op de rekening te zien voor €145. Een beetje marge op wijn mag maar €100 per fles is niet netjes.
Michel v.24 december 2022 • 1 recensie
7/10Amuse Hollandse Garnalen was teleurstellend. Tweede amuse Foie Gras was meer als verwacht.. Vanaf dat moment werden de gangen daadwerkelijk mooi opgebouwd. Uitmuntend waren de gerechten Ree en Konijn. Helaas was het verrassend redelijk rustig in het restaurant. Eerlijk gezegd iets te rustig. Bediening is kundig, maar had wel met iets meer soul mogen zijn. Jammer was dat er geen passend wijnarrangement bij dit 5 gangen kerstmenu was. In overleg met sommelier goede wijnen uitgezocht. Al met al had ik iets meer verwacht voor dit nieuwe Michelin ster restaurant.
3 foto's bekijken
Dimphy v.16 december 2022 • 14 recensies
10/10Heerlijk eten, geweldige bediening en prachtig uitzicht.
Jack B.9 december 2022 • 4 recensies
8,5/10Uitstekend restaurant op een mooie plek in de Houthavens. Misschien iets meer geschikt voor zakendiners dan voor intieme etentjes, maar wij voelden ons met zijn tweetjes ook goed thuis. Prima wijnkaart.
Lars Z.8 december 2022 • 1 recensie
9,5/10Blijft een enorme aanrader. Mooie plek en fantastisch eten. Value for money is het zeker. Een restaurant met een ster en die is zeker welverdiend.
Wanda M.7 december 2022 • 15 recensies
10/10Excellent food ! 100%
Ian G.16 november 2022 • 1 recensie
10/10Een voortreffelijke avond. Om te beginnen werden we door Lars zelf heel vriendelijk verwelkomd. We hebben het vegetarische menu gekozen. Iedere gang een avontuur maar altijd perfect in balans, zowel qua smaak als textuur. En prachtig gepresenteerd. Ook een geweldige plek om te zitten: heel ruim opgezet met weids uitzicht over de haven. Een absolute aanrader en we gaan zeker terug.
Sasja R.4 oktober 2022 • 2 recensies
10/10Super lekker gegeten, fijne sfeer en personeel. Vrijblijvende ambiance in een ster*zaak. We waren er op een dinsdagavond en de zaak was gezellig afgeladen. 5 gangen met winepairing was een succes.
Ernanio M.22 mei 2022 • 5 recensies
10/10Michelin Star Quality meal.
9 foto's bekijken
Jessica R.19 mei 2022 • 1 recensie
10/10Super!
Bjorn D.11 mei 2022 • 1 recensie
10/10Perfect
Christian J.5 mei 2022 • 7 recensies
8,5/10Maten var av absolut högsta kvalitet. Vin menyn mycket väl avstämd. Personalen verkade ha väldigt mycket att göra, vi observerade att andra gäster fick mer uppmärksamhet.
Henricus H.10 april 2022 • 5 recensies
9/10Sfeervol restaurant, lastig te vinden maar als je het gevonden hebt verrassen ze met een prachtig menu. Wij waren er voor de lunch en ons werd in eerste instantie alleen de diner kaart ( 5 of 6 gangen) gepresenteerd. Bij navraag toch 4 gangen mogelijk. Beetje vreemd.
Dries v.9 april 2022 • 1 recensie
10/10Lokatie perfect en makkelijk parkeren Eten heerlijk en smaak vol ( alle gangen) Service smooth en vriendelijk. Kijk uit naar de volgende keer! Dries van Luijk.
Raoul S.25 maart 2022 • 1 recensie
10/10Heerlijk eten, goede service en zeer mooie locatie
Jacco J.25 maart 2022 • 1 recensie
8,5/10Leuk restaurant, prima 4 gangen menu als lunch. Bediening erg attent en persoonlijk, complimenten daarvoor!
Kees V.18 maart 2022 • 1 recensie
10/10Een van de beste plekken in Amsterdam! Fantastische keuken en met Floor als gastvrouw een garantie voor een topavond! Absoluut top 5 in Amsterdam en verre omgeving!
Danzigerkade 179, 1013 AP, Amsterdam, Nederland
Buslijn 48
Wij zitten op de eerste verdieping van het Moxy Hotel. U kunt via de buitentrap omhoog of met de lift vanuit het hotel en/of de parkeergarage.
Parkeergarage Houthavens
Genomineerd voor TheFork Restaurants Awards 2019
Lars A'dam is een horecaconcept ontwikkeld door Lars Scharp en Floor Wiggers. Dit creatieve koppel ontmoette elkaar enkele jaren geleden bij Restaurant Aan de Poel **. Zij creëren samen een restaurant waarbij je een combinatie vindt van fine-dining en robuuste gerechten. Een huiskamer restaurant gevestigd in de Houthavens van Amsterdam.
Lars begon zijn koksopleiding bij onder andere Paul Fagel en Robert Kranenborg. De Franse keuken is zijn passie, maar in zijn gerechten zijn ook Aziatische invloeden terug te vinden. Het werken met dagverse producten van de hoogste kwaliteit staat voorop.
Floor is gestart bij Ron Blaauw en heeft haar passie voor gastronomie opgedaan in verschillende gerenommeerde restaurants. Haar liefde voor gastvrijheid is aanstekelijk en inspirerend. “Als gasten zich thuis voelen in ons restaurant is dat het allergrootste compliment.”
Producten van hoge kwaliteit gecombineerd met de beste service is de filosofie van Lars A'dam. Kom binnen, ontspan en laat je inspireren door het team en het fantastische uitzicht!
, , MICHELIN Sterrenrestaurants, , Gastronomisch, Lunch, Met vrienden, Romantisch, Terras, Kerst, , Oud & Nieuw,
Vertel ons meer over jezelf en we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Log in op TheFork Manager en neem contact met ons op via de chat.