Hotel Rebecca

Hogereind 39 1793 AE De Waal Nederland Kaart
  • Frans
  • Insider
  • zakenlunch
  • Gault&Millau 2019
  • Biologisch
  • Certificaat van uitmuntendheid TripAdvisor
  • Glutenvrij
  • High tea
  • Kindvriendelijk
  • Lactose intolerantie
  • Notenallergie
  • Pinda-allergie
  • provincie Noord-Holland
  • Streekproducten
  • Terras
  • Tuin
  • Vegetarisch
  • ...
Gemiddelde prijs € 42
|
31-222312745
9,2 /10
39 recensies

Over het restaurant Hotel Rebecca

Gastronomie van Texel

Een wit pand met rustgevend terras op Texel is het decor voor een hele goede lunch of diner! Texel is een heerlijk eiland als je houdt van wandelen over het strand, het vrolijke gefladder van vogels en huppelende lammetjes. Bekroond is het restaurant van Hotel Rebecca waar ze koken met passie en lokale producten. Versere oesters en asperges vind je niet!

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 42
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Hotel Rebecca

Hoe kom je er?

  • : Gratis parkeren in de buurt & Parkeerplaats

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m Zondag 12:00 - 21:00
- Lunch 12:00 - 17:30
- Diner 18:00 - 21:00

Services

  • Mastercard , Pin , Visa
  • Restaurant is af te huren (60 maximum aantal personen.)
  • Af te huren , Huisdieren welkom , Toegankelijk voor rolstoelen , Wi-Fi
Uitmuntend
9,2 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
  • 10
    7
  • 9
    12
  • 8
    14
  • 7
    3
  • < 7
    3
Eten
9,5
Service
9,4
Decor
8,5
Prijs-kwaliteit
Erg gunstig
Geluidsniveau
Precies goed
Wachttijd
Kort
39/39 recensies

Jouw recensie over het restaurant Hotel Rebecca

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
Jannet D.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 20 jan. 2019
Ik heb kort geleden in Hotel Brasserie Rebecca gegeten. En het is een hele fijne ervaring geweest. Als je heerlijk en verzorgt wil eten zou u daar moeten eten. Ronduit een cadeautje en daar kan menig sterren kok niet tegen op. Alleen zou je, om daar te eten, daar een paar dagen overnachten, daar gaan logeren. En dan ook nog daar ontbijten, daar spat het verzorgde weer van af. Een enorme aanrader. Verras jezelf en ga daar eens heen.
Diana B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 19 jan. 2019
In het prachtige de Waal bij hotel brasserie Rebecca verbleven.
Het hotel is erg schoon en de bedden zijn heerlijk. Het ontbijt fantastisch, veel keuze en mooie tafel.
Het 5 gangen diner is een aanrader als je jezelf, of iemand anders, eens lekker culinair wilt laten verwennen. De bijpassende wijnen die erbij geserveerd worden zijn heerlijk.
De passie en de kennis ben ik van onder de indruk, dat kom je nog maar zelden tegen
Bedankt iedereen voor deze geweldige ervaring

Groetjes diana
Corrie-ruud R.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 19 jan. 2019
Wat een super restaurant. Zo Heerlijk gegeten ontvangst aan de bar met heerlijke amuses daarna een 5 Gangen menu met fantastiche bijoassende wijnen echt een aanrader zo vriendelijke vakkundig personnel zieje Niet Vaak meer Top voor alles een Dikke 10 alles klopte
Dennis V.
Meesterproever
(100 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 22 jul. 2018
Super avond gehad bij Rebecca. Het
restaurant is 10 minuten fietsen vanaf Den Burg in het leuke plaatsje de Waal. De service van dit restaurant is bijzonder goed. De (jonge) bediening is vriendelijk en uitermate correct zonder te stijf te zijn. De gerechten zijn mooi opgemaakt en er worden veel streekproducten gebruikt. Alles smaakt voortreffelijk. Vooral het verrassingsmenu is een absolute aanrader!
A O.
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 11 jul. 2017
het was onze eerste keer in Texel en we vonden dit restaurant vlak bij onze logeerplek. We hadden niet verwacht om een restaurant van dit niveau hier te vinden. De eerste keer hebben we het verrassingsmenu genomen en dat heeft aan al onze verwachtingen voldaan. Het was zo lekker dat we een paar dagen later nog een keer zijn gegaan.
Andreas N.
Meesterproever
(12 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 20 mei 2017
De eetervaring in hotel Rebecca was een onverwachte maar een sublieme ... Na een lange fietstocht op Texel raakten we verzeild in het dorpje De Waal. Daar liepen we hotel Rebecca binnen , maar , helaas, was de zaak vol, aldus de chef kok. Toen we voor wat gingen drinken, liepen we de patron Michel tegen het lijf. Een ondeugende baas met pretlichtjes in zijn ogen. Hij zei: ,, ik heb maar een mogelijkheid en dat is als je nu met een handstand tegen de muur gaat staan...' Ik toen: , Dat doe ik...' Patron Michel weer: , Ja , maar without hands' Hij lachte wat en zei toen dat hij even ging kijken. Het resultaat een tafeltje voor twee...uitzonderlijk lekker eten.
Sandra V.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 26 dec. 2016
Eerste kerstdag genoten van een geweldig diner. Super lekker en weer warm ontvangen. Wat is het toch fijn om daar kerst te vieren. Dank Michel en staf en we hopen volgend jaar weer!
Martijn D.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 16 okt. 2016
wij hadden gereserveerd en aangegeven dat we met een hond en baby zouden komen, dit was geen probleem! Wij hadden gekozen voor het verrassingsmenu en geen seconde spijt gehad! Alles klopte!
Eduard O.
Meesterproever
(111 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
9
Service
9
Decor
7
  • Datum van je bezoek: 29 jul. 2016
Ter gelegenheid van een familieweekend hier met 7 personen gegeten en dat was prima. Wel een paar weken van te voren gereserveerd en de tafel was zeer ruim gedekt, zo ruim dat ik de andere kant van de tafel niet meer kon horen (mede door de slechte akoestiek bij een vol restaurant waarbij uiteindelijk iedereen met stemverheffing gaat praten, zodat de herrie nog groter wordt...). Dus daarom de tafel wat ingekort, zodat het allemaal wat intiemer werd. Verder heel goed gegeten, a la carte, dus ieder het zijne. De gerechten kwamen ook allemaal snel en gelijk op tafel. Als dessert een kaasplateau van de kaastrolley: waar vind je dat nog...? Mooie gevarieerde kazen, van Texel zelf, maar ook van Engeland en Frankrijk. Dit alles rijkelijk besprenkeld met fraaie wijnen. Naast een leuke wijnkaart bood de sommelier ook inzage in zijn boekje met persoonlijke aantekeningen over diverse wijnen waarover hijzelf na een proeverij erg enthousiast was en waarvan de voorraad beperkt was. Nou dat viel niet tegen. We hebben er een keuze uit gemaakt, en iedereen dronk mee. Kost een paar centen, maar het leidde tot een verhoging van de feestvreugde.
De bediening was verder alleraardigst. Het decor is magertjes, wel een ruime eetgelegenheid, maar wat kaal en aan de akoestiek moeten ze nog wat doen. Overigens goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, en dat mag ook wel eens gezegd worden.
Van Der Druif E.
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
7
  • Datum van je bezoek: 21 jul. 2016
Afgelopen week 2 nachten bij hotel Rebecca geweest.
Ontvangst was keurig, ontbijtbuffet ontbrak aan niets. Ruime keus.
Mooi terras waar wij savonds konden dineren, wij hadden het bib-menu, gerechten zagen er mooi uit en smaakte super!
Beetje jammer vond ik een meerprijs van €8,50 bij de kaas, zoveel meerprijs heb ik nog nooit gezien. Dat weerhield mij echter niet om de kaas te nemen. Ik kreeg 5 ruime stukjes kaas.
De service tijdens het diner was ook weer goed.
De ruime kamer was redelijk gedateerd maar prima bedden en genoeg ruimte.
Wij hebben het erg naar ons zin gehad op Texel en bij hotel Rebecca!
Rob V.
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,8 /10
Eten
5
Service
4
Decor
5
  • Datum van je bezoek: 9 jul. 2016
Met onze zoon en dochter hier een lang weekend gelogeerd. Bij aankomst een lunch voor vier bestelt. Mochten we niet in restaurant nuttigen. In de bar moest dat. De ober vroeg ik "gaat dat wel lukken, vier borden en glazen op een tafeltje van 40cm rond?" Nou zei deze ober uiterst nonchalant "dat gaan we dan maar eens proberen he"! De glazen moesten we in de hand houden en de borden werden half op tafel gesmeten. Dat ze nog net niet vielen was te danken aan onze snelle handjes. Kortom, zo hoort het NIET! Van het restaurant en de bar hebben wij tijdens ons verblijf na deze ervaring geen gebruik meer gemaakt. Overigens staat het restaurant hier boven alles. Met veel ster allure denkt men hier een top restaurant te hebben. Maar met een pak en mantelpakje maak je nog steeds niets waar als je zo met je gasten omgaat. Overigens betaal je voor een diner met een paar drankjes al gauw €50,00 p/p
Dan mag je echt meer verwachten dan dit. De chef-kok ziet je als gast niet staan, alsof je lucht bent loopt hij met een flair van heb ik jou daar langs je.
Kortom, jammer maar het is het allemaal net niet. De tip voor dit hotel? Ga met je gasten anders om dan wij het hebben beleeft. Als je eigen ober zo omgaat met gasten, praat eens met hem. Biedt oplossingen ipv negeren. Jullie stagiaire Mica kon nog excuses aanbieden, deze stagiaire weet tenminste hoe het hoort! Kan de staf staf nog van leren.
Adam W.
Expertproever
(9 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 8 apr. 2016
Mijn vrouw en ik zijn net terug van een weekend Texel en we verbleven bij Rebecca.
De sfeer, de kamers en het personeel zijn geweldig - vriendelijk, gastvrij en open - de kamers en de ambiance rustiek, ongedwongen en kalm.
Kortom, als je tot rust wilt komen moet je daar zijn.

Het eten - wij hebben het verassingsarrangement geboekt met een 3-gangen en een 4-gangen menu en twee overnachtingen inclusief ontbijt en 1 hele dag gebruik van fietsen - was erg goed. Ik vond de smaken verfijnd, en (ook) gedurfd. Ik was aangenaam verrast door de creativiteit en expertise van deze chef-kok. Mijn complimenten Michel!

Het personeel (de bediening en de chef/eigenaar zelf) is ronduit geweldig.
Het zijn stuk voor stuk professionele/vakkundige en vriendelijke mensen met oprechte interesse in het vak en daar om de gast te helpen en vertroetelen zo goed het kan.

Als er tekortkomingen rondom het eten zijn - en in mijn beleving zijn dat de wijnen, die meer durf en/of creativiteit behoeven (maar als ik meer conservatief zou zijn zou ik daar compleet naast kunnen zitten) - dan moet je muggeziften om hier niet te genieten.

Ik vond de prijs-kwaliteit verhouding perfect - €175 pp. zou ik al betalen voor het eten voor de twee dagen en nu kregen we er 2 overnachtingen, ontbijt en fietsen bij.

Wij komen hier zeker weer als we weer eens Texel bezoeken
Sandra V.
Meesterproever
(26 recensies)
Gemiddelde cijfer
5,8 /10
Eten
6
Service
6
Decor
5
  • Datum van je bezoek: 8 apr. 2016
Het hotel wordt nu verbouwd. Tijdens verbouwing hadden ze waarschijnlijk beter dicht kunnen blijven. Het was er stoffig en vies en deur ging steeds open voor mensen die aan het werk waren. Erg onrustig. Onze lunch was verder aardig. Maar voor een restaurant met duidelijke ambitie ver onder niveau dat ik verwachte. Mijn garnalenkroketten waren op zich smaakvol maar helemaal kapot en zacht. Op deze manier kun je zon gerecht echt niet serveren. Zoals gezegd tijdens verbouwing maar beter dicht gebleven, want dit nodigt niet uit om hier nog eens te komen.
LaMar227 .
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
9
Service
9
Decor
9
  • Datum van je bezoek: 2 apr. 2016
Wij hadden een fijne, sfeervolle avond bij Rebecca. Het Bib Gourmand menu voldeed helemaal aan onze verwachtingen. Heerlijke voorgerechten als "proeverij van oesters komkommer/bieslook/oosters" en gemarineerde zalm/ tomaat/ zure room/ avocado/ ui, en als hoofdgerecht hadden we perfect gebraden rundersukade en mooie kabeljauw. De bijpassende wijnen maakten het geheel compleet. Complimenten ook voor de uitstekende bediening, precies zoals wij het graag zien.
We hebben genoten en komen zeker terug.
Rombom .
Meesterproever
(70 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 18 sep. 2015
Op een fietstochtje zijn wij hier aangestoken. Na een jus d'orange en een koffie hebben we onze lunch besteld: bisque met waddengarnalen, een caesarsalade met zalm en een kaasplankje (6 soorten, o.a. Texelse kaas met lamsoor, en bleu de Wolvega) waarbij een compôte van wortel met gember. We dronken witte huiswijn en Texels dubbel. Tot slot nog een espresso.
Het eten was voortreffelijk, zowel qua smaak als qua presentatie. De bediening was meestentijds met andere dingen bezig (merkwaardigerwijs waren wij de enige lunchgasten) maar verder zeer adequaat en op de juiste momenten aanwezig.
Dominique M.
Meesterproever
(16 recensies)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
5
Service
5
Decor
5
  • Datum van je bezoek: 11 jun. 2015
We hebben de drie gangen menu genomen, die wij zeer prijzig vonden naargelang de hoeveelheid die we te eten kregen. Het zijn allemaal zeer afgemeten porties en vooral verrassende maar niet altijd de beste combinaties, eerder de haute cuisine van een aantal jaar geleden, waar je nog met honger van tafel ging.
Je krijgt een potje popcorn als hapje vooraf, wat je niet echt verwacht in een restaurant, eerder in een café...
Schandalig dat je hier het brood extra moet betalen, dat hebben we nog nooit in een ander restaurant meegemaakt. Hier laten ze zich echt aan kennen.
De prijs die je in het totaal achteraf betaald is me dunkt hoog genoeg dat er wel een stukje brood af kan denk ik.. We hebben voor de drie gangen menu en een 5-tal glazen wijn in het totaal 125€ moeten betalen.
De ober die ons bediende was nogal hautain en wist het allemaal beter, hij liet ons niet echt op ons gemak voelen en we voelden dat hij ons liever kwijt dan rijk was, ze begonnen dan ook alle tafels af te ruimen als we nog aan ons dessert zaten, dit geeft niet echt een welkomgevoel.
Wij komen hier niet meer terug, er zijn genoeg lekkere restaurantjes op Texel, waar men zeer gastvrij is en het totaal anders aanpakt.
Robert W.
Meesterproever
(38 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,8 /10
Eten
10
Service
10
Decor
9
  • Datum van je bezoek: 6 mei 2015
Met m'n vriendin een paar dagen Texel en we sliepen bij Rebecca, en als daar dan ook gepassioneerde koks in de keuken staan natuurlijk ook eten! helaas waren ze dinsdag avond gesloten en besloten we om er woensdag middag uitgebreid te gaan lunchen. De chef had beloofd om er een feestje van te maken en dat heeft de chef zeker waar gemaakt!

Na een kleine wandeling over de slufter (aanrader voor vakantiegangers op Texel) kwamen we aan bij Rebecca, we werden uitstekend ontvangen door gastheer en sommelier Sebastiaan. eenmaal aan onze tafel kregen we alvast wat te knabbelen, heerlijke popcorn met zeewier en als aperitief een heerlijke prosecco met passievrucht en basilicum. Mijn tafelgenoot wou graag een alcohol vrije cocktail en ook hier werd veel aandacht aan besteed.

De chef, Michel had voor ons een leuk lunch menu in gedachten en we besloten om ons te laten verrassen. Dit is zeker gelukt we begonnen met 2 kleine vegetarische gerechten normaal is dit niet echt mijn ding maar dit waren heerlijke gerechtjes. Het eerste gerechtje was verschillende structuren van rode biet met schuim van pierre robert. (perfecte combinatie) het 2e gerechtje waren snijbonen met parmezaanse kaas en een gekookt eitje.

Het derde gerechtje gingen we over naar de schaal/schelp dieren. Wat een feest dit was het favoriete gerecht van m'n tafelgenoot en geef haar groot gelijk. Heerlijke gebakken langoustines, deze waren van uitstekende kwaliteit mooie grote langoustines en vol van smaak, daarbij zaten kokkels kreeft en een heerlijke saus van schaal/schelpdieren.

Het volgend gerecht was mijn favoriet! Vet volle dikke smaken, Heerlijke krokant gebakken zwezerik met bloedworst, escargots, doperwtje en asperges.
Vervolgens op naar het hoofdgerecht. mijn middag kon al niet meer stuk maar dan krijg je als hoofdgerecht een stukje gebakken diamant haas zo mals als boter met spinazie en asperge. en een jus, Subliem. we hebben ons bord schaamteloos leeg gelikt.

Als afsluiter een heerlijk fris dessert met aardbeien en merinque. Het dessert was mooi gepresenteerd in een glas.
Bij al deze mooie gerechten werden heerlijke wijnen geserveerd en werden ze vol passie uitgelegd, helemaal top!

David .
Meesterproever
(27 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
9
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 22 feb. 2015
Vooraf hadden we gehoord dat Rebecca een beetje vergane glorie was. Niets is minder waar, het is waarschijnlijk verbouwd, want het is een prachtig restaurant. Zo mooi als het was, zo aardig was de bediening. Erg vriendelijk en geïnteresseerd. Niet lang van geheugen want ze stelden meermalen de vraag bij de small talk, maar toch gewaardeerd.

Het eten was de grootste verrassing van de avond. Lekker en trendy. Mooie smaken op het bord en mooi gepresenteerd. Vooral de langoustines en ganzenlever mousse deden het erg goed.
Patrick D.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
9
Decor
9
  • Datum van je bezoek: 9 jan. 2015
Hele fijne plek om heerlijk te eten!
Een ware smaak sensatie!
Het "bib menu" is ook zeker de moeite waard!
Service is prima
Tannis L.
Meesterproever
(14 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,8 /10
Eten
10
Service
8
Decor
7
  • Datum van je bezoek: 17 okt. 2014
Intiem hotel restaurantje waar je vooral moet zijn om heerlijk te eten.
Met z'n tweeen 4 gerechten bestelt
Een salade, erg mals en naturel , heerlijk
Een Sushimi van Zalm, erg verfijnd, top
Ragout met bladerdeeg, erg lekker, kan niet beter
Langoustine , super, helaas was het er maar 1 kreeftje
Daarbij olijven, brood, aioli, water, wijn
en een bonbon bij de koffie, alles van topklasse.
Je kunt in Hotel Rebecca dus ook overnachten in simpele kamers, wel een lekker bed.
Met een heerlijk ontbijt ( de bedienende vrouw in de ochtend spoorde niet helemaal, ze deed suiker in mijn koffie en roerde ook nog eens)
  • 1
  • 2
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.