Hendrik van Maurick

Maurick 3 5261 NA Vught Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 60
|
31-732048028
9,4 /10
127 recensies

Over het restaurant Hendrik van Maurick

Sprookjes bestaan wel

Verscholen in de natuur op een eilandje in rivier de Dommel. Daar staat ineens een verbluffend kasteel compleet met ophaalbrug, hoog prijkende torens en rood-witte luiken. De stijlvolle inrichting, met een moderne knipoog, past uitstekend bij de indrukwekkende kaart. Met kerst of voor een bruiloft is dit tevens een waar genoegen. Waan je in een sprookje!

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 60
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)

Drankprijzen

  • € 5
    Fles mineraalwater
  • € 4,5
    Glas wijn
  • € 22,5
    Fles wijn
  • € 11
    Glas champagne
  • € 2
    Koffie
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Hendrik van Maurick

Hoe kom je er?

  • : Gratis parkeren & Parkeerplaats

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zaterdag
- Diner vanaf 18:00
Dinsdag t/m vrijdag
- Lunch vanaf 12:00
Zondag Gesloten

Services

Uitmuntend
9,4 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
  • 10
    70
  • 9
    42
  • 8
    14
  • 7
    0
  • < 7
    3
Eten
9,5
Service
9,2
Decor
9,4
Prijs-kwaliteit
Redelijk
Geluidsniveau
Rustig
Wachttijd
Redelijk
107/129 recensies

Jouw recensie over het restaurant Hendrik van Maurick

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
Corinne B.
Meesterproever
(11 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
6
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 22 jun. 2019
  • Online gereserveerd
Bediening mag hartelijker!
Restaurant
Geachte mevrouw,

Vriendelijk bedankt voor u reactie.
Vervelend om te horen dat u niet tevreden was over de service, ons oprechte excuses hiervoor.
Wij waarderen het enorm dat u deze feedback met ons wilt delen.
Is het mogelijk om met u telefonische contact op te nemen om hier wat specifieker op in te gaan, zodat we hier in de toekomst nog beter op kunnen toezien?

Ik verneem graag van u.

Met hartelijke groet,

Jennifer Takkenberg
Maître-Sommelier
Ingrid V.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 20 jun. 2019
  • Online gereserveerd
Fantastische presentatie van het eten en vriendelijk personeel. Misschien iets te formeel. Het houten bankje voor de tas van de dame werkt niet echt (te laag en beter tas op de groene bank te hebben). Misschien ook iets te welwillend in het begin om brood met pata negra (wat overigens erg goed was) of oesters aan te bieden zonder dat we wisten hoe het werkte en we nog geen menu hadden gezien. Liever zien we eerst het menu. Het toetje was absoluut fantastisch. De smaak van de vleesgerechten kon wellicht iets scherper zijn, maar de kwaliteit van het vlees en de presentatie was geweldig. Wijnarrangement bij het menu was ook erg goed.
Restaurant
Geachte mevrouw,

Hartelijk bedankt voor het plaatsen van een reactie.
Fijn om te horen dat u zo heeft genoten van het eten, de wijn en het vriendelijke personeel.
Wij waarderen het enorm dat u deze feedback met ons wilt delen en zullen dit met ons meenemen en intern bespreken met het team.

Met vriendelijke groet,

Jennifer Takkenberg
Maître-Sommelier
Erna V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 6 apr. 2019
  • Online gereserveerd
Heerlijk gegeten !
Restaurant
Geachte mevrouw van der Doelen,

Vriendelijk bedankt voor u reactie!
Fijn om te horen dat alles zo naar wens is geweest.
Wij hopen u graag nog eens te mogen ontvangen op Kasteel Maurick.

Met hartelijke groet,

Jennifer Takkenberg
Maître-Sommelier
Max D.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 3 apr. 2019
  • Online gereserveerd
Perfect !
Restaurant
Geachte meneer de Vries,

Vriendelijk bedankt voor u reactie.
Fijn om te horen dat alles zo naar wens is geweest.
Wij hopen u graag nog eens te mogen ontvangen op Kasteel Maurick.

Met hartelijke groet,

Jennifer Takkenberg
Maître-Sommelier
Wim B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 29 mrt. 2019
  • Online gereserveerd
Om terug te komen!
Restaurant
Geachte meneer Bastijn,

Vriendelijk bedankt voor u reactie!
Fijn om te horen dat alles zo naar wens is geweest.
Wij hopen u graag nog eens te mogen ontvangen op Kasteel Maurick.

Met hartelijke groet,

Jennifer Takkenberg
Maître-Sommelier
Karin B.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 30 jan. 2019
Mooie zaak met super sympathieke chef-kok met liefde voor het vak en gasten. Zeer mooie locatie en is gewoon een leuke avond uit. Hier komen we vaker.
Restaurant
Geachte mevrouw Bernardus,

Vriendelijk bedankt voor u reactie!
Fijn om te horen dat alles zo naar wens is geweest.
Wij hopen u graag nog eens te mogen ontvangen op Kasteel Maurick.

Met hartelijke groet,

Jennifer Takkenberg
Maître-Sommelier
Riekie S.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 26 jan. 2019
  • Online gereserveerd
Was top.
Ook super leuk dat de chefkok aan tafel het menu kwam toelichten en de mogelijkheden. Erg flexibel in het aanpassen van het menu naar jou wensen
Restaurant
Geachte mevrouw Snelders,

Hartelijk bedankt voor u reactie!
Fijn dat het allemaal naar wens is geweest.
Wij hopen u graag nog eens te mogen ontvangen op Kasteel Maurick.

Met vriendelijke groet,

Jennifer Takkenberg
Maître-Sommelier
Ferdy K.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 26 jan. 2019
  • Online gereserveerd
In het geheel bekeken was het voor ons een super ervaring. Ieder gerecht verraste ons door de zeer geconcentreerde smaken.
Zeker een aanrader!
Restaurant
Geachte meneer Klinckenberg,

Hartelijk bedankt voor u warme reactie!
Wij vinden het erg leuk om te horen dat u uw verblijf in ons restaurant Hendrik van Maurick als fijn heeft ervaren.
Daarnaast zijn wij erg blij en trots dat ieder gerecht u heeft verrast.

Wij hopen u graag nog eens te mogen ontvangen op Kasteel Maurick.

Met vriendelijke groet,

Jennifer Takkenberg
Maître-Sommelier
Astrid T.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 19 jan. 2019
  • Online gereserveerd
echt een aanrader komen zeker nog eens terug!!
Restaurant
Geachte mevrouw Tromp,

Hartelijk bedankt voor het plaatsen van een reactie over restaurant Hendrik van Maurick!
Wij zijn erg blij om te horen dat het allemaal zo naar wens is geweest en dat u graag bij ons terug komt.

Graag tot een volgende keer op Kasteel Maurick.

Met vriendelijke groet,

Jennifer Takkenberg
Maître-Sommelier
Gijs H.
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 18 jan. 2019
  • Online gereserveerd
Geweldige locatie, hele mooie gerechten
Restaurant
Geachte meneer Huizinga,

Vriendelijk bedankt voor uw leuke review!
Wij zijn erg blij en trots om te horen dat u de gerechten als fijn heeft ervaren en dat u heeft genoten op onze locatie.

Graag tot een volgende keer!

Met hartelijke groet,

Jennifer Takkenberg
Maître-Sommelier
Arno V.
Meesterproever
(22 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 16 jan. 2019
  • Online gereserveerd
We hebben fantastisch gegeten! De bediening is keurig, beleefd en kundig. De presentatie was op de eerste twee gangen ronduit goed, de smaken zelfs bovengemiddeld goed. Op het hoofdgerecht vond ik de presentatie (dun gesneden steak op een basis van sucade) wat minder. De smaken bleven echter waanzinnig. Al met al een heerlijke avond gehad voor een eerlijke prijs. Arno
Restaurant
Beste meneer van Loon,

Leuk dat u de tijd heeft genomen om een review te plaatsen, hartelijk bedankt!
Wij zijn erg blij te horen dat u genoten heeft van de service en het eten bij restaurant Hendrik van Maurick.

Graag tot een volgende keer.

Met vriendelijke groet,

Jennifer Takkenberg
Maître-Sommelier
Helma W.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 30 nov. 2018
  • Online gereserveerd
Heerlijke avond!
Ada V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 27 okt. 2018
  • Online gereserveerd
De gerechten in ons 5 gangen diner waren origineel en goed op elkaar afgestemd. Het kasteel biedt een mooie ambiance en de service was top.
Restaurant
Beste Ada,
Bedankt voor uw leuke review. Fijn te horen dat u genoten heeft van het diner en de service. Graat tot een volgende keer! Met hartelijke groet, Niek van Lieverloo en Klaas van Leengoed
Dick B.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 23 okt. 2018
Via VVAA geboekt, kamer en diner. Fantastisch gegeten! Bijzonder smaakvol. Bijpassende wijnen ook prima. Voor herhaling vatbaar.
Marjolein J.
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 5 okt. 2018
  • Online gereserveerd
Gisteren genoten van het menu van de chef, met daaraan voorafgaand geweldige amuses, heerlijke smaakcombinaties en verrassende mondbeleving. De chef komt aan tafel en legt vol passie en enthousiasme het menu uit. Bij de gastvrouwen, -heren spat de liefde voor het vak ervan af. Kortom GEWELDIG!!!!
Ad W.
Meesterproever
(270 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 25 aug. 2018
Alweer voor de vierde keer naar het kasteel waar verschillende veranderingen zijn doorgevoerd. Het terras van het restaurant is naar de achterzijde verplaatst, ligt nu aan de waterkant met uitzicht op de natuur, mooi. Helaas voor ons was het weerbericht niet goed genoeg. Belangrijker is de uitbreiding van het keukenteam (inmiddels 14 personen) met een aantal ervaren mannen. Dit was mogelijk omdat de keuken van het restaurant nu ook ondersteuning bied aan de banqueting.


We kregen onze vertrouwde ronde tafel aan de open haard. Als aperitief een Italiaanse Allegro Chardonnay van Mare Magnum die goed beviel. Ik besloot net als partner nu ook voor een middag met visbereidingen. De wijnkaart mochten we ook even inkijken, er is inmiddels een vaste opslag per fles wat de betere wijnen aantrekkelijker maakt, prima.


Een trio hapjes verscheen, keurig gepresenteerd. IJsje van popcorn in een hoorntje van krokante komijnekaas gevuld met een crème van wortel, mooi hoog op smaak. Krokante taco met toefje hangop, mais, ananas en bruine bonen, verrassend fris met mooie koriander toets. Op een krokantje een gemarineerd tomaatje gevuld met bleekselderie saffraan en basilicum, lekkere pure smaken en sappige textuur.


De amuse kwam in een cocktailglas. Salade van bloemkool, met haricots vertes en stukjes groene appel afgedekt met lobbige piccalilly bestrooid met een fijne crumble van cassave. Luchtig met mooie textuur en prima piccalilly toets, heerlijk.


De eerste begeleider werd keurig door Sander Scheltinga gepresenteerd. Gärtling Grüner Veltliner 2016 van Nigl, lekker fris met tonen van groene appel. Uit de keuken een gestapeld gerecht gepresenteerd door chef Niek. Als basis een Japanse mayonaise waarin een zevental Japanse pepers (kimizu), afgedekt met plakken sashimi van hamachi, plakjes in ponzu gemarineerde coquille, hart van komkommer gemarineerd in sambai, gepofte wilde rijst waartussen gemalen nori en een rolletje van shisoblad waarin glasnoedels, aan tafel afgewerkt met een Japanse saus. Mooie verfijnde smaken, zachte texturen met subtiele Aziatische smaak accenten, heerlijk. De wijn vulde het gerecht aan met zijn aroma en verfijnde zuren. (9,75)


We gingen verder in mediterraanse stijl. Op de huid gebakken corvina filet met crispy huidje, antiboise waartussen stukjes chorizo, tortellini van geitenkaas, structuren van artisjok en kleine tomaatjes. Lekkere pure smaken, mooie chorizo toets en een goed accent door de frisse geitenkaas. Ernaast een deels op hout gefermenteerde Chenin Blanc 2017 van Remhoogte die de gang compleet maakte. (9,5)


Italiaans wit gemaakt van Grillo en Zibbibo 2015 van het huis Eughenès, mooi aroma, sappig in de mond en een klein bittertje in de afdronk. Op het bord een aparte presentatie. In een royale portie schuim van wortel met een vleugje kardemom heilbot filet op een crème van knolselderie waarnaast stukken kreeft gelakt met knoflookboter, afgewerkt met gelakte worteltjes en avruga kaviaar. Cuisson van de vis en kreeft beide net ietsje te ver. Met de smakencombinatie was niks mis mee, de wijn was keurig in balans. (9,4)


Onze topper van de middag was een lekkere dikke tarbot filet gegarneerd met mossel, oester en lint van venkel op een bedje van aardappel mousseline in een heerlijke stokvissaus met groene kruiden olie, aan tafel afgewerkt met een flinke portie avruga. In het glas een dikke Viognier 2016 van La Rabasière om het feestje compleet te maken, genieten! (9,8)


De dessertwijn was een versterkte Zuid-Afrikaanse Hanepoot Jerepigo van Badsberg, mooi aroma in de mond rond en krachtig. Uit de keuken een mooie presentatie. Structuren van braam en bosbes, witte chocolade en citroen met ijs en spongecake van basilicum. Veel smaken en texturen, met voor mij net ietsje teveel witte chocolade wat het gerecht wat zwaarder maakte dan nodig is. De wijn sloot met zijn aroma keurig aan, in de mond vond ik hem wat te alcoholisch. (9)


Als afsluiter een krachtige espresso met een viertal lekkere friandises.


Bediening was uitstekend verzorgd, Sander Scheltinga als vertrouwde sommelier en Niek van Lieverloo die de presentatie van de gerechten verzorgde en de puntjes op de i plaatste, alles in een hele gezellige sfeer.


Prijs-kwaliteitsverhouding vond ik zeer goed tot uitstekend.


Samengevat kunnen we stellen dat het weer een geslaagde middag was. We zien de stijl van de gerechten veranderen. Compactere presentaties met een klassieke Franse basis en het gebruik van luxe ingrediënten, waarbij de focus ligt op smaakcombinaties en smaakbalans, de invloeden uit andere werelddelen blijft bestaan. Ernaast een keurige wijnselectie en een correcte bediening op een speciale locatie. Wij blijven fan.
Nathalie D.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 17 aug. 2018
  • Online gereserveerd
Genoten van een heerlijke avond uit. Op alle fronten super.
Johannes V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
8
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 16 aug. 2018
  • Online gereserveerd
Een prachtige ambiance met voortreffelijk eten; de bediening is vlot en met kennis van zaken.
Anneke B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
6
Service
8
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 16 aug. 2018
  • Online gereserveerd
we zaten op het terras met uitzicht op de vijver,wat een prima plaats was.De stoelen zaten redelijk.Amuses vonden we er mooi uitzien maar matig van smaak.Voor-en hoofdgerecht was goed maar de eendenborst aan de dure kant.De bediening was zeer vriendelijk.Zelf Himalayazout raspen was onhandig en het was fijn geweest als tussendoor de broodkruimels opgeschuierd zouden worden.
C. E. M. V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 17 jul. 2018
  • Online gereserveerd
Het was één feest!
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.