Havezathe Hotel-Restaurant Carpe Diem

Langeboomsestraat 5 7046 AA Vethuizen Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 33
|
31-4651424
9,1 /10
10 recensies

Over het restaurant Havezathe Hotel-Restaurant Carpe Diem

Havezathe Carpe Diem het restaurant, gesitueerd in een oude boerderij aan de langeboomsestraat in Vethuizen. Je kunt hier terecht voor een heerlijk ontbijt, lunch of een diner.

Het is een knusse en warme boerderij waar de gastvrijheid centraal staat. Het is belangrijk hoe jij je als gast voelt en dat er aan al jou wensen wordt voldaan. Niet alleen de gastvrijheid is een reden voor een herhalingsbezoek, ook de keuken laat goed zien met de gerechten dat ze met passie en liefde koken. Het is een restaurant waar ze professioneel zijn maar niet stijf.

In de maanden september tot en met mei hebben ze op de woensdag vaak zingende obers. Een enorm leuk concept wat de avond goed aanvult. Het brengt de sfeer naar een nieuw niveau en geeft je dat 'carpe diem-gevoel'.

Havezathe Carpe Diem doet mee aan Wild eten in de Achterhoek, dus serveert t/m eind januari heerlijke wildgerechten.

Reserveer snel bij Havezathe Carpe Diem, je reserveert voor een sfeervolle avond met heerlijke gerechten in een huiselijk ambiance van een oude boerderij in Vethuizen.

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 33
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)

Drankprijzen

  • € 4,25
    Glas wijn
  • € 22
    Fles wijn
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Havezathe Hotel-Restaurant Carpe Diem

Openingstijden

maandag t/m zondag 11:30 - 22:00

Services

  • Mastercard
  • Nederlands gesproken
Uitmuntend
9,1 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
  • 10
    2
  • 9
    4
  • 8
    2
  • 7
    0
  • < 7
    3
Eten
9,5
Service
8,6
Decor
8,8
Prijs-kwaliteit
Gunstig
Geluidsniveau
Rustig
Wachttijd
Kort
11/11 recensies

Jouw recensie over het restaurant Havezathe Hotel-Restaurant Carpe Diem

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
FenM R.
Meesterproever
(15 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 2 aug. 2019
  • Online gereserveerd
Super waardevolle avond aan een hele gezellige tafel.
Met de allergieën werd volop rekening gehouden.
Wij komen zeker terug.
FenM R.
Meesterproever
(15 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
8
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 14 jun. 2019
  • Online gereserveerd
Super avondje uit
Super mooie locatie, midden in de natuur
Super lekker gegeten
Super!
Chris B.
Expertproever
(7 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 13 nov. 2018
Een 5 gangen wild arrangement geboekt met een bijpassend wijnarrangement.
Een gebalanceerd geheel, wat met genoeg tijd tussen de gangen.
Echt genieten zeker voor herhaling vatbaar.
Luna C.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 15 jun. 2018
We zijn hier bij toeval terecht gekomen en hebben hier ook overnacht. Maar vooral het eten was echt ver boven verwachting! Wat een heerlijke gerechten met bijzondere smaken en ingrediënten. Ik zou het 6-gangen verassingsmenu aan iedereen aanraden! Ook een super vriendelijke service gehad van Jeroen en de rest.
Fred S.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
8
Service
4
Decor
4
  • Datum van je bezoek: 27 dec. 2016
Eten top gekookt, door keukenbrigade nog een voldoende. Bediening namelijk grotendeels abominabel. Zeer jonge onopgeleide jongelui. Toen ik vroeg om het voorgerecht te beschrijven, kreeg ik als antwoord:" U heeft toch een kaartje waar het op staat. " Ze begreep blijkbaar niet dat alleen ingrediënten niet voldoende zeggen en bereiding ook bestaat. Nog een opmerkelijk iets, de bospaddestoelen werden op een bord geserveerd en toen iedereen paddestoelen had werd de crème / soep erop gebracht. Duurde minuten! Al met al best prijzig en slechte bediening. Geen tafellinnen? met Kerst! Enkele in de bediening deden wel hun best, oa met andere dessertwijn zoeken. Maar dit kon de blunders in de service niet goed maken. Te duur voor deze kwaliteit, ons zien ze na 2x Kerst, 1 goed, nu echt slecht, niet meer.
Toon B.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 19 dec. 2016
Een heerlijk avondje in Carpe Diem. Gerechten krijgen alle aandacht en zijn met zorg bereid. Uitstekende en vriendelijke bediening maken alles tot een uitstekende laocatie waar het goed vertoeven is.
LekkerEten1984 .
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,8 /10
Eten
7
Service
7
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 16 apr. 2016
Een nachtje geboekt in de Havezate, mede vanwege de veelbelovende menukaart. Onze verwachtingen zijn niet helemaal waargemaakt.

Allereerst de inrichting van het restaurant en de kamers. Het lijkt erop alsof de eigenaars geen keuze konden maken tussen een aantal stijlen: een landelijke stijl of de semi hippe barok stijl die 10 jaar geleden 'in' was of een Aziatische stijl gezien de accessoires die overal staan. Dit vloekt allemaal met elkaar en maakt het net niet af. Het restaurant doet een beetje zaal-achtig aan. En kunstbloemetjes op zo'n landelijke locatie midden in de natuur... Jammer.

We begonnen de avond met een aperitief in de opkamer, bij de haard en met fantastisch uitzicht op de weilanden. Wij zagen de zo'n ondergaan, een prachtig schouwspel.

Dan het eten. Vooraf had ik de paling met garnaaltjes, mijn tafelgenoot het voorgerecht met de groene asperge. De gerechtjes waren mooi opgemaakt als ware kunstwerkjes. Ook de smaken waren goed op elkaar afgestemd. De portionering was echter ondermaats, zelfs voor een zeer luxe restaurant. Een boerenbroodje met boter, olie en zout was welkom geweest. Als hoofdgerecht hadden we het lamsvlees en de varkenswang. Hier waren de porties erg royaal, haast te veel van het goede. Er lagen drie stukjes lamsvlees op het bord, het ene was malser dan het andere. Erg goed van smaak en dat gold ook voor de varkenswang. Erbij kwamen gebakken aardappelen en een hele lekkere salade. Geen standaard salade maar een originele, o.a. met papadums ipv croutons.

Als dessert kozen we voor het kaasplankje, met hierop oa een kaasje van een nabijgelegen boerderij en een hele lekkere pittige uit een Spaanse grot. Jammer dat hierbij niet een Port werd aanbevolen. Het zoete dessert, van Valrhona chocolade op drie manieren, was prima. Alleen de sponscake was te droog. De mousse en de krokante crunchy bonbon waren heerlijk, met mango en passievrucht als frisse tegenhangers van de zoete chocolade.

Na bestelden we cappuccino. Erbij serveerde men bonbons waarvan vooral de fudge van witte chocolade met limoen is blijven hangen, die was heel goed van smaak.

De bediening was plezierig, gemoedelijk en correct. Al met al een prima restaurant, met een paar verbeterpunten. Iets meer oog voor detail en voor beleving, dan zou het een toprestaurant kunnen worden.
Jaap S.
Meesterproever
(52 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
9
Decor
9
  • Datum van je bezoek: 30 okt. 2015
We hebben onlangs een 3 daags wild-arrangement bij Carpe Diem geboekt. We hebben dus 2 nachten overnacht, inclusief tweemaal een vier gangen wildmenu. We waren zeer tevreden over het hotel en het restaurant. De (wild)menu's waren zeer afwisselend en van goede kwaliteit. Zo kregen we de eerste avond: hertcarpaccio, soep van fazant, en een mooi gerecht van wild zwijn. De tweede dag: paté van ree, bouillon van paddenstoelen en een goed stuk hert. Vrijwel alles was behoorlijk op smaak. De bijbehorende wijnen waren goed gekozen. De bediening is uiterst vriendelijk. Het restaurant op de oude deel ziet er erg mooi uit.
Therecia V.
Meesterproever
(18 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 24 apr. 2015
We hebben hier gedineerd en overnacht. Het restaurant ademt een gezellige sfeer uit. We zijn begonnen met de coquiles, erg lekker, perfect bereid. Vervolgens heb ik de aspergesoep genomen, top. Mijn partner had als hoofdgerecht een heerlijk zacht gegaard stoofpotje van lamsnek. Ik heb de asperges op klassieke wijze genomen. Deze waren zeer goed bereid met nog een beetje bite. Dit was de eerste keer dat we hier gegeten hebben, maar zeker niet de laatste keer. We vonden dit een aanrader.
- -.
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
9
Decor
9
  • Datum van je bezoek: 29 mei 2014
Gisteren 29 mei gegeten in de verbouwde boerderij. Het restaurant ziet er prachtig uit en de bediening is zeer gastvrij en ongedwongen. We kozen voor het viergangen verrassingsmenu en bijpassend wijnarrangement.
We begonnen met een voorgerecht van zalmtartaar, gemarineerde zalm en gerookte forelmousse. Heerlijk! Daarna tongschar op een bedje van linzen. De linzen waren wat sterk van smaak voor de tongschar, maar het geheel was niet onverdienstelijk. Een van de tafelgenoten hield niet zo van vis en kreeg kalfswang bij zijn linzen. Een heerlijke combinatie.
Vervolgens lamslende met een heerlijk garnituur van roseval en spitskool die licht aangemaakt was met kerrie. Fijn dat van de groenten geen bijzaak werd gemaakt.
Als dessert kregen we een kaasplankje met smaakvolle kazen of een dessert van chocolademousse met ananas, Ofschoon de bijpassende dessertwijn heerlijk was, was de combinatie met de chocolade en de zuren van de ananas (moeilijk gerecht voor wijn) niet optimaal. De 10-years old Port combineerde fantastisch met de kazen.
Al met al een restaurant om aan te bevelen.
Angelique C.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,5 /10
Eten
4
Service
2
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 13 jul. 2013
Het diner was een ramp. Het begon eigenlijk al met de aioli die bij het brood geserveerd werd: deze smaakte niet, zoals het hoort, naar onder andere knoflook en mosterd, maar smaakte zoet. Het deed ons vooral aan wat zoetige slasaus denken. We kozen voor een 4 gangen menu van de chef: het voorgerecht was qua smaak prima (alhoewel warme vis op een koude salade niet bevorderlijk is voor de kwaliteit van die salade) maar ik trof er 2 graten in aan waarvan er 1 zo dik was dat ik echt een probleem had gehad als ik die doorgeslikt had. Daarna iberico met anijs-eekhoorntjesbrood. Het vlees was op zich goed gebakken maar het was veel, het zag er onaantrekkelijk uit, maar vooral: het smaakte ontzettend weeïg. Smaken kunnen verschillen natuurlijk maar wij vonden het echt niet lekker. Ook vonden we de wijn erbij - we hadden voor een wijnarrangement gekozen - totaal niet passen, een vrij harde rosé. Het derde gerecht was goed gebakken reefilet in een saus, zo werd gezegd, van port en vanille. Vanille is op zich een spannend idee en ik schat dat dat goed zou kunnen werken met wild maar niet als het overheerst: deze saus smaakte totaal niet naar port met een hint van vanille, het smaakte naar bakkersroom. Ook dit gerecht vonden we echt niet lekker. De bijgerechten pasten ook totaal niet bij wild: salade met feta bij ree met vanille is echt een vreemde combinatie. Het toetje was een perentaartje met spijs, bovenop een - overduidelijk niet zelf gemaakte - kletskop en een bolletje vanille-ijs. Het was geen echt slecht gerecht maar voor een restaurant met overduidelijke pretenties moet alles aan een gerecht zelf gemaakt zijn; en het mag simpel zijn maar mag dan geen slordigheden bevatten, zoals bijvoorbeeld een klont spijs alleen in het midden van het taartje zodat je de ene hap geen spijs proeft en de volgende hap een hele lading. De dessertwijn was erg lekker.

Heel slecht omgesprongen met onze klachten: eigenaresse bejegende ons zeer respectloos en maakte ons eigenlijk uit voor zeurpieten. Kortom: veel pretenties, maar niet waargemaakt en slechte service.
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.