Die Alde Heerlickheijt

Kasteellaan 10 5932 AG Tegelen Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 49
|
31-773738800
8,4 /10
25 recensies

Over het restaurant Die Alde Heerlickheijt

Die Alde Heerlijckheijt is gelegen in de voormalige kelder van het kasteel. Het is een ware culinaire ontdekking. De brede menukaart biedt verschillende specialiteiten op het gebied van de Franse keuken met moderne invloeden.

Er wordt gekookt met verse producten uit Limburg. Het blijft dus ook lokaal. Proef de gerechten en ontdek de gastronomische kwaliteiten van Die Alde Heerlijckheijt. Daarbij komt dat de gastvrijheid hier hoog in het vaandel staat. De bediening is vriendelijk en helpt je graag. Afhankelijk van het arrangement wordt er een drie-, vier of vijfgangenmenu geserveerd. Mocht dit niet helemaal zijn wat je wilt, dan kun je altijd nog kiezen van de uitgebreide à la carte kaart.

Wil je gastvrijheid, Franse specialiteiten en gastronomische kwaliteiten, dan ben je hier aan het juiste adres.

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 49
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)

Drankprijzen

  • € 6,5
    Fles mineraalwater
  • € 4,5
    Glas wijn
  • € 26,5
    Fles wijn
  • € 13,75
    Glas champagne
  • € 77,5
    Fles champagne
  • € 2,95
    Koffie
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Die Alde Heerlickheijt

Hoe kom je er?

  • : Gratis parkeren in de buurt

Openingstijden

Lunch: van maandag t/m vrijdag
12.30 - 14.00

Diner: van maandag t/m zondag
18.00 - 21.30

Services

Zeer goed
8,4 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
  • 10
    3
  • 9
    5
  • 8
    9
  • 7
    6
  • < 7
    2
Eten
8,3
Service
8,7
Decor
8,4
Prijs-kwaliteit
Redelijk
Geluidsniveau
Precies goed
Wachttijd
Redelijk
24/25 recensies

Jouw recensie over het restaurant Die Alde Heerlickheijt

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
8
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 19 jan. 2020
  • Online gereserveerd
Zeer aangename sfeer, lekker eten, vriendelijke bediening! Correcte prijzen voor het aanbod , alsook mooie wijnen op de kaart ...............
I.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 17 jan. 2020
  • Online gereserveerd
We hebben een heerlijk verblijf in het hotel gehad! De ontvangst, diner/ontbijt en overnachting was helemaal naar wens, we komen zeker weer terug!
T.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 10 jan. 2020
  • Online gereserveerd
2 avonden heerlijk gegeten, beide keren het verrassingsmenu, superlekker!!
Bediening ook super aardig en beleefd!!
Kortom echt een aanrader!!
'.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
6
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 10 nov. 2019
  • Online gereserveerd
Het eten was best wel lekker , bij de patrijs kon een lichte jus het geheel opwaarderen . Het dessert 'zwarte kers ' vond ik veel te zoet . Er ontbrak een zuurtje .
Cornelis D.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 30 mei 2019
  • Online gereserveerd
Heerlijk en rustig gedineerd, met leuke vlotte en correcte bediening. Op niveau met een glimlach. Mooi verrassingsmenu met passend wijnarrangement.
Willem Jan J.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 16 mrt. 2019
  • Online gereserveerd
Top prijs-kwaliteitsverhouding in een geweldige ambiance
B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 12 jan. 2019
  • Online gereserveerd
Lekker eten in een rustige en sfeervolle ambiance van de keldergewelven van het chateau Holtmühle.
Vriendelijk en behulpzaam personeel.
Vlotte bediening.
R-MUCK B.
Meesterproever
(42 recensies)
Gemiddelde cijfer
2,5 /10
Eten
2
Service
4
Decor
2
  • Datum van je bezoek: 26 aug. 2018
  • Online gereserveerd
GEVAAR – WARNING:


Chateau Holtmuhle met restaurant Die Alde Heerlickheijt. let op mensen uiterlijke schijn bedriegt van deze geweldige locatie op het Chateau, maar wat een chaos daaromheen en belabberde service en beroerd eten.


Wat een teleurstelling, wat een droefheid, we hadden gekozen voor het 5-gangen menu, met de 'champagne' van het huis, een roze mousserende wijn als aperitief, wat een bocht was dat, zuur etc, een cava van de Aldi was beter geweest.
Amuse, van erwten op een witte plastic lepeltje, niks bijzonders, 10 minuten wachten
Gang 1 - Mediterrane BBQ groenten = een koude terrine van BBQ groenten, men verwacht iets warms van de BBQ met lekkere verse Baba Ganoush, maar krijgt een koude paté achtige groenten met zwarte Baba Ganoush, 20 minuten wachten
Gang 2 - Livar, Limburg & Schol Noordzee, oef, jippie deze twee gerechten zijn lekker, geeft ons vertrouwen in de rest van het verhaal, wat een opluchting, 25 minuten wachten
Gang 3 – Hoofdgerecht, spektakel stuk, mmm nou echt niet we hadden:
Kabeljauw, Noordzee Chinese broccoli ║ Pinda & roos ║ Basmati rijst ║ Oosterse dip = inclusief de botten van de kabeljauw, en smaakloos
Kalf, ‘Peter’s Farm Chutney ‘Roger Verge’ ║ Pimenton ║ Pommes Paolo = filet (lees twee plakjes boterhammenvlees van het kalf) was droog, de jus was zo zout en ingebonden dat de kaken bij elkaar trokken


En u raad het al, we moesten 40 minuten wachten op een kaasplankje met voor elk jawel 3 stukjes kaas erop, niks geen Limburgse kazen, een was smaakloos, de ander een soort brie en dan een jawel een smaakvol kaasje uit Friesland
Gang 4, de kazen, waarop ontzettend lang gewacht moest worden
Gang 5, inmiddels waren we nu al langer dan 3 uur in het restaurant en eigenlijk weinig trek meer, laatste gang:
Aardbeien, Limburg
Mascarpone ║ Gesuikerde citroen ║ Bretons zanddeeg, jawel hoor twee piep kleine, fletse en gekwetste aardbeien, de gesuikerde citroen was er vandoor gegaan, was er niet, en ja die aardbeien, ver te zoeken in het Limburgse landschap.


We hadden nog de illusie om alles na te spoelen met een glaswijn en een whisky, maar ook daar moesten we een halfuur opwachten, in totaal 4 uur in deze Alde = oude restaurant, stoelen versleten, kun je zeker geen 4 uur opzitten en Heerlickheit is hier niet te vinden, wat een lui -chef’s menu, bizar.


Het eten was beroerd, volgens mij was er geen chef in de keuken aanwezig, maar iemand die de stoomoven kan bedienen en een pannetje met jus kan verwarmen.


De bediening van het restaurant (let wel 14 gasten in totaal die avond) was continue afwezig, omdat er ook nog een grote groep zat in een ander gedeelte, die al het bediend personeel naar in beslag nam als ik goed geteld heb 6 man/vrouw sterk.


Dus als u een heerlijke avond wilt doorbrengen met elkaar en minstens 3 tot 4 uur tijd heeft om lekker bij te kletsen, op den duur ongemakkelijke stoelen en af en toe een hapje te eten krijgt perfect, anders moet u dit ‘restaurant’ links laten liggen.


Laatste opmerking, eerlijk is eerlijk, bij het verlaten van dit hotel hebben we onze droevige teleurstelling besproken met de receptie, en is alles keurig opgelost mbt kosten, maar dit neemt niet weg dat de teleurstelling wel erg groot was zowel in het eten als de bijbehorende service.
Mbt service de gastheer probeerde zo zijn best te doen, maar de schuld ligt bij het niet goed managen van dit soort zaken, er hoort nl altijd een gastheer of vrouw aanwezig te zijn in het restaurant, muv tussendoor de gerechten te halen etc. Idem in de ochtend tijdens het ontbijt en een goedemorgen/dag kost niets.
Stelletje chagrijnen bij Chateau Holtmuhle (muv de receptie) incl restaurant Die Alde Heerlickheijt, diep en diep triest, een unieke plek zoals deze moet een vibe hebben van gastvrijheid, kooktalent, inspiratie en blijdschap, helaas niks van waar….
Billy M.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
6
Service
10
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 14 jul. 2018
  • Online gereserveerd
Moesten door omstandigheden eten in de Orangerie, jammer en veel te warm, ramen konden blijkbaar niet open.
Super bediening.
Twan V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 6 jun. 2018
  • Online gereserveerd
Bij binnenkomst was het even onduidelijk waar we ons konden melden voor het gereserveerde diner.
We zijn toen maar naar het terras gelopen en hebben daar een fijn plekje gezocht in de mooie en zeer rustgevende kasteeltuin,
Na een tijdje kwam er een zeer vriendelijke jonge man onze bestelling opnemen, We hebben in alle rust ons aperitiefje kunnen nuttigen en zijn na een tijdje naar binnen gegaan voor het diner. Jammer genoeg konden we niet buiten dineren, maar binnen was het ook heerlijk zitten in een mooi restaurant. We hebben genoten van een geweldig diner met werkelijk verrukkelijke gerechten, die zeer mooi waren opgediend. De bediening was zeer goed : zeer vriendelijk, maar ook formeel (precies zoals wij het graag zien en denken we ook hoort bij dit soort gelegenheden). Onze complimenten voor een ieder!
Jennifer O.
Expertproever
(7 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
10
Decor
4
  • Datum van je bezoek: 4 jun. 2018
  • Online gereserveerd
Het eten was goed te noemen en de wijnen heel lekker en vakkundig geadviseerd door een jonge sommelier. De ambiance van dit restaurant is, zoals helaas vaker te zien bij hotels, weinig sfeervol. Ze zouden hier veel meer aan kunnen doen om de prachtige locatie van het kasteel uit te buiten. De wachttijden op alle gerechten van amuse tot hoofdgerecht waren te lang.
Staf D.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
10
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 12 mei 2018
erg lekker gegeten.
de wijn van st martinus is een aanrader
heel vriendelijke bediening.
en bij mooi weer lijkt het me op terras helemaal top
Jennie V.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
10
Service
6
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 29 jan. 2018
  • Online gereserveerd
Heerlijk eten! Ontvangst was wat minder, we hebben bij binnenkomst best een tijdje staan wachten tot er iemand ons gezien had.
Marloes R.
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
8
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 27 dec. 2017
  • Online gereserveerd
We konden vanwege de feestdagen helaas niet a la carte eten, maar het voorgestelde menu (keuze uit 3, 4 of 5 gangen) was uitstekend en het wijnarrangement paste er goed bij. De porties waren ruim, voor ons was het 4-gangen menu precies goed.
Al B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
6
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 21 dec. 2017
  • Online gereserveerd
We zaten te wachten en te wachten, Er kwamen gasten na ons , maar werden eerder geholpen. En het door mij bestelde voorgerecht zalm werd door een ander voorgerecht n.l fazant geserveerd.
Salco H.
Expertproever
(9 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 10 nov. 2017
  • Online gereserveerd
in gezellige omgeving heerlijk gegeten. attente en vriendelijke bediening. wijnarrangement is een aanrader.
Isy V.
Meesterproever
(21 recensies)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
6
Service
6
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 12 jun. 2017
Nette ontvangst, ruime zaal, tikje stijfjes. Het bord was mooi opgemaakt, lekker, maar zeker niet speciaal. Ook de huiswijn was nogal gewoontjes. Prijs-kwaliteitverhouding ligt behoorlijk scheef.
Christel P.
Meesterproever
(64 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
9
Service
9
Decor
9
  • Datum van je bezoek: 26 mrt. 2016
wonende in Tegelen zijn wij met vrienden voor de 1ste gaan eten bij het Chateau. maar zeer zeker niet voor de laatste keer. Wat een verassing: Ontvangst, bediening, sfeer en vooral het menu, geweldig!
wij kozen voor een 4 gangen menu, met als voorafje de gerookte zalm, de oester op oosterse wijze of de gerookte paling. de rooksmaak overheerste jammer genoeg.
als amuse kregen we een glaasje met pompoen op verschillende manieren bereid: erg verrassend en lekker.
daarna de bitterbal van champignon.
als voorgerecht had ik de
Tonijn
Sashimi ?tofu ? sushi komkommer ? zeewier.
wat een smaak explosie, dit was voor mij het hoogtepunt van het menu.
de witte huiswijn complimenteerde het geheel.
als tussen gerecht gekozen voor:
Schelvis & Octopus
Paella ? chorizo ? artisjok ?Piquillio.
schelvis was perfect gegaard. smaak goed.
hoofdgerecht:
Kabeljauw
Macadamia ? Chinese broccoli ? gember ? basmati rijst
wederom de vis perfect gegaard en op smaak gebracht. verrassing was de crème van macadamia.
dessert:
Passie
Bretons zanddeeg ? bittere chocolade ? steranijs (ijs)
perfecte afsluiter voor een heerlijke avondje uit.
dit was zeer zeker niet de laatste keer dat we hier gegeten hebben.

Richard B.
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
9
Decor
9
  • Datum van je bezoek: 17 dec. 2015
We hebben ons 5 jarig huwelijk bij deze vestiging van Bilderberg gevierd. Het diner was heerlijk!

Vooraf hadden we Livar ham en zalm. De ham was goed, de gerookte zalm was overheerlijk, waarbij ook de presentatie een feestje was. We kregen een heerlijke bitterbal van paddestoel als amuse. Het voorgerecht was een romige risotto voor mijn vrouw en heerlijke gamba's voor mij, het hoofdgerecht was Livar varkensvlees als plakje en als rookworst met zuurkool. Als toetje had de ober een leuke verrassing geregeld met de chef om ons te feliciteren met onze feestdag. Bij elk gerecht genoten van een bijpassende wijn waarbij de ober ons elke keer wat leuks over de wijn wist te vertellen. De smaak van elke wijn paste uitstekend bij het gerecht.

Al met al is ons bezoek aan dit restaurant zeer positief!
Theo P.
Meesterproever
(28 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
7
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 12 nov. 2015
Voorgerecht bestaand uit een kleintje bouillon, filet Americain en tartaar lekker, niet spectaculair.
Hoofdgerecht van kloostervarken: smakelijk gegaard vlees en een lekker stukje rookworst. Vond de groenten iets te gaar en weinig kleurbalans.
Prima bescheiden kaasplankje.
Aan de opmaak is erg veel aandacht besteed.
Bediening zeer attent.
Kwaliteit van de huiswijnen wit en rood is goed. De verstrekte hoeveelheid per glas is minder gastvrij dan het personeel.
Wel één van de betere hotelrestaurants op een schitterende locatie met prima sfeer.
  • 1
  • 2
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.