De Swaen

De Lind 47 5061 HT Oisterwijk Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 49
|
31-135230940
8,3 /10
26 recensies

Over het restaurant De Swaen

Het enthousiaste team van De Swaen maakt het u graag naar de zin. Frans Knaapen leidt met verve zijn zwarte brigade. Jong, gedreven, passie en gastvrij zijn sleutelwoorden voor De Swaen. De witte brigade wordt gekenmerkt door creativiteit en flexibiliteit. Tezamen vormen ze een ervaren en goed op elkaar ingespeeld team.

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 49
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)

Drankprijzen

  • € 2,2
    Koffie
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant De Swaen

Hoe kom je er?

  • : Betaald parkeren in de buurt

Openingstijden

Wij zijn geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur. De keuken is op woensdag t/m zaterdag tot 21.00 uur geopend. Op zondagen kunt u tot 20.00 uur binnenlopen. Voor gezelschappen openen wij op maandag en dinsdag ook onze zaak.

Services

Zeer goed
8,3 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
  • 10
    1
  • 9
    8
  • 8
    6
  • 7
    3
  • < 7
    6
Eten
8,6
Service
8,5
Decor
7,4
24/24 recensies

Jouw recensie over het restaurant De Swaen

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
Paul V.
Meesterproever
(32 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 13 sep. 2018
Op zaterdagavond hier gegeten met collega’s. 14 personen en 1 kind van 2. Vooraf het menu doorgekregen omdat A la Carte niet mogelijk was. Daarop gereageerd dat er mensen waren die geen vis aten en gevraagd om een kinderstoel. De kinderstoel was er niet en afwijken van het menu bleek lastig. Uiteindelijk toch erg lekker gegeten. De gerechten waren uitstekend van smaak en de borden prachtig opgemaakt. Het duurde alleen wel erg lang. Ik ga het wellicht nog een keer proberen met 2, of 4, personen.
Koen W.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 10 aug. 2017
Geweldig gegeten, mooi lunch menu en een zeer prettige bediening door Marlijn. Zij wert wat gastvrije bediening is. Top.
SammieP .
Meesterproever
(15 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
10
Service
8
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 10 mrt. 2017
Lunch met vier personen; erg lekker!
Producten van hoge kwaliteit en nette bediening. Gerechten zijn relatief hoog in prijs maar dit is het wel waard.
Restaurant heeft een mooi terras en ziet er binnen ook netjes uit; wel een oud gebouw maar redelijk opgeknapt.
Toiletten zouden wel wat meer aandacht mogen hebben; niet qua hygiëne maar deze zijn wel heel oud...
mvanleest .
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
9
Decor
5
  • Datum van je bezoek: 26 jul. 2016
We hebben de dagmenu lunch gebruikt met heerlijke witte wijn. Was perfect, ook de bediening en de entourage op het mooie terras waren goed. Even binnen gekeken hoe dat er uitzag......... Brrrr. Moet wel heel veel aan gedaan om hier in de toekomst nog nieuw publiek te trekken, is echt uit de tijd, dit kan niet heden ten dagen.
Margauxlisabeth .
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
9
Service
9
Decor
9
  • Datum van je bezoek: 22 mei 2016
Super! Ieder bordje was afgewerkt en erg verfijnd van smaak, een ware ervaring! Zowel voor je lunch als diner kan je hier terecht. De bediening is immer vriendelijk en erg charmant. Een top team in een top pand. Wij komen zeker terug.
Lex J.
Meesterproever
(16 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
7
Service
5
Decor
7
  • Datum van je bezoek: 30 apr. 2016
Redelijke avond gehad bij de Swaen. Door de recensies hadden we veel hoop. Het is redelijk goed gemaakt. We kozen het seizoen menu. Vooraf hadden we makreel. Dit was erg lekker. Zeker met de grapefruit. Daarna aspergesoep. Was prima maar niks bijzonders. Hoofdgrecht kalf. Dit was goed maar ook niet bijzonder. Na vanilleijs met kersen en chocolade. Best lekker maar veel te zoet. Qua eten dus ok. We hadden er bijpassende wijnen bij. Dit was wel veel moeite, gezien het zuchten van de eigenaar. Bij het nagerecht zelfs geen passende wijn gekregen. De bediening wist ook niet veel te vertellen over de gerechten en besteedde niet veel aandacht aan je. Al me al redelijk maar zeker ze prijs niet waard.
Patricia V.
Meesterproever
(34 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,8 /10
Eten
10
Service
9
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 7 apr. 2016
Heerlijke plek voor een kwalitatief goede lunch en dito diner. Hier gegeten met de restaurantweek, aandacht voor zowel smaak als opmaak van de gerechten, zeer vriendelijke bediening en het terras ziet er perfect verzorgd uit.
Freek S.
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,8 /10
Eten
3
Service
7
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 6 apr. 2016
Na een aantal keren hier lekker gelunched te hebben, viel het vandaag enorm tegen. Ik had een combinatie van 3 kleine gerechtjes, waarbij in het broodje zalm ik 2 haren trof. Dit was echt onsmakelijk. Er werd eerst een kopje koffie aangeboden, maar dat vond ik niet in lijn met de 2 haren. Ik heb daarom gevraagd of het gerecht van de rekening kon. Dat verzoek werd gelukkig gehonoreerd.
Aart V.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
4
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 13 mrt. 2016
Na een heerlijk valentijnsdiner, besloten we deze keer om een lunch te doen op het terras van de Swaen Oisterwijk. Helaas viel dit enorm tegen, we bestelden de powersalade, een grote hoeveelheid sla, met cherrytomaten en rauwe zalmstukjes, dit aangekleed met een soort ei, en een groene pasta. Het was met alle respect echt niet lekker. Gezien de prijs hadden we als lunch meer verwacht. Te veel doorgeschoten naar de haudaine kant in onze beleving
Jan H.
Meesterproever
(10 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,3 /10
Eten
9
Service
10
Decor
9
  • Datum van je bezoek: 1 mrt. 2016
Na een bezoek aan de tentoonstelling van Jheronimus Bosch op 1 maart met z'n zessen gegeten bij De Swaen in Oisterwijk. Het was erg rustig in het sfeervolle restaurant, maar de gastheer was er niet minder voorkomend door. Een paar veranderingen aanbrengen in het driegangen menuutje, dat met 30% korting werd aangeboden, bleek geen enkel probleem. Het voorgerecht van kabeljauw en krab (zonder de vis voor een van de eters) was subtiel maar toch mooi van smaak. Het hoofdgerecht van, naar keuze, op de huid gebakken griet als de sappige kalkoenborst was in beide gevallen top en het klassieke dessert van creme brulee met een bolletje ijs precies voldoende om de gaatjes te vullen. De bediening was uiterst attent en de scherp geprijsde Gruner Veltliner die werd geschonken paste uitstekend bij zowel voor- als hoofdgerecht. Met een aperitief vooral en koffie toe bedroeg de rekening per persoon nog geen €38. Alles bij elkaar een dikke pluim voor dit restaurant dat meer aanloop verdient dan er op deze avond was!
Delionking .
Meesterproever
(10 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,3 /10
Eten
9
Service
8
Decor
7
  • Datum van je bezoek: 23 okt. 2015
Hier met vrienden gegeten en ons lekker een verassingsmenu laten bezorgen. Allemaal heerlijke originele goed bereide gerechten en verrassend goede bijpassend wijnarrangement. Bediening prima maar zou wel iets " enthousiaster" mogen.
Hotello_Es .
Meesterproever
(37 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 12 sep. 2015
Dit keer eens a la carte gegeten. Met 4 personen heerlijk gegeten, iedereen maakte een andere keus en alles was lekker. De gastheren letten op ieder detail en alles loopt op rolletjes.
Ebel C.
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,8 /10
Eten
7
Service
7
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 8 aug. 2015
Ons 40 jarig huwelijk gevierd op de plek waar wij elkaar ontmoet hebben. Buiten gegeten,voortreffelijk.
Alleen het spreekwoord,,ze eten mij arm maar drinken mij rijk,, wordt iets teveel in de praktijk gebracht,tempo mag omlaag. Ook een kwast verf binnen en wat meer orde is wenselijk.
Nicole V.
Meesterproever
(30 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
9
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 16 apr. 2015
Gister mijn verjaardag hier gevierd tijdens de lunch op een prachtig terras. Vakkundige, vlotte en vriendelijke bediening. Uitgebreide lunchkaart. Echt een terras met allure. Dat merk je aan kleine details zoals de huiswijn die in mooie glazen geserveerd wordt met bijvoorbeeld een chardonnay in bijbehorende Bourgogne glas. Wij moeten hier een uur voor rijden maar dat gaan wij graag weer een keer doen!
Ad R.
Meesterproever
(44 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
9
Service
9
Decor
9
  • Datum van je bezoek: 1 feb. 2015
In "Het pareltje" (aparte ruimte in het restaurant) 90ste verjaardag gevierd met een vijf gangen brunche. Heerlijke gerechten, zeer goed van smaak en mooi opgemaakte borden. Vriendelijke en attente bediening.
Hotello_Es .
Meesterproever
(37 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 26 dec. 2014
Op uitnodiging van mijn schoonouders 2e kerstdag hier mogen genieten! Het was super en alles paste goed bij elkaar. Omdat we een bob hadden hebben we ook het wijnarrangement erbij genomen. De zaak zat volgens mij helemaal vol en de drukte eiste zijn tol. De bediening kwam wat gehaast over en ik miste wat "speciale" aandacht. Niet dat dat echt nodig is, zeker niet met een gezelschap, maar ik dacht te merken dat 2 extra handjes de boel wat beter had doen lopen. We waren eigenlijk ook vrij kort aan het tafelen wat ik persoonlijk voor de kerstdag wel jammer vond.
Nicole V.
Meesterproever
(30 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,3 /10
Eten
9
Service
9
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 28 okt. 2014
Afgelopen dinsdag hier per ongeluk terecht gekomen. Prachtig weer en er was nog een tafel vrij op het terras. Heerlijke, gezellige sfeer. Mooie tafels, witte soort van berenvelletjes op de stoelen... erg leuk. Prima lunchkaart met een grote variatie aan gerechten. De gerechten worden op mooi serviesgoed geserveerd, prachtige wijnglazen! Zelden heb ik zo'n allure op een terras gezien en dat terwijl er normale prijzen gehanteerd worden. Normale gerechten van een tosti, prima salades tot eendenlever en van alles en nog wat. Zelfs als je een simpele tosti besteld, krijg je er gewoon een linnen servet bij, bakje ketchup, sla. Wij gaan zeker terug komen. Wij moeten er een uur voor rijden maar dat is het zeker waard!
M B.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
5
Service
5
Decor
5
  • Datum van je bezoek: 8 sep. 2014
Met de huidige brigade wordt de voorgeschiedenis met Cas Spijkers volledige verloochend.
We hebben daar op 8 september gegeten. Restaurant binnen is een puinhoop. Zijkamer wordt als opslag gebruikt, bakken met slangen en andere attributen liggen gewoon in het zicht. Muur kan her en der een likje verf gebruiken. Achter in de zaak is een kamertje achter schermen het kantoor, als je naar de toilet loopt komt dit in zicht, wat een puinhoop.
Kir Royal werd uitgeserveerd met geoxideerde en/of kurk in champagne, dit is niet opgemerkt door de ober. De creme brulee van ganzenlever smaakte naar kaas. Proeverij van kalf was prima maar niet spectaculair. De jonge bediening is onervaren maar welwillend, oudere bediening heeft zijn beste tijd gehad. Blamage!
Brigitte M.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 6 sep. 2014
Het is echt een avondje uit.Als je bij de Zwaan gaat eten.Alles is prima klaargemaakt is erg lekker en het ziet er prachtig uit.Het zijn allemaal stuk voor stuk prachtig plaatjes op het bord, voortreffelijke bediening, uiterst correct, heel beleefd maar ook met gevoel voor humor.Ga zo door en jullie zien ons gauw weer.Brigitte Frank Chantal Bob en Rob
Ad W.
Meesterproever
(269 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
9
Decor
9
  • Datum van je bezoek: 13 mrt. 2014
De Swaen is een restaurant met een lange geschiedenis en waar enkele van mijn favorieten werkzaam zijn geweest. Zelf was ik er nog nooit geweest. De restaurantweek bood een goede gelegenheid. Het weer was als een heerlijke lentedag en het flinke terras zag er aantrekkelijk uit. Toch hadden we de voorkeur voor een plaatsje binnen om zo geen last te hebben van rokers. We waren hierin overigens wel de enige.
Het restaurant is strak ingericht met voornamelijk vierkante tafels waarvan er een met een linnen loper was ingedekt. Een wand is rood en op de vloer ligt een donker tapijt wat sfeer verhogend is. Een lange hoge gebogen bank verdeeld de ruimte om zo de loop naar het terras te camoufleren, keurig.
Het eerste nieuws was niet zo goed, Frans Knaapen de maître was 's morgens met de ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd, improviseren dus. De partner van Frans nam het over en ze werd ondersteund door een jongen van de zwarte brigade die hielp bij het presenteren van de wijnen.

Als aperitief een witte wijn, Sauvignon Blanc en Gros Manseng. Lekker licht en fruitig. Hierbij een bladerdeeghapje en een kerrie cakeje. Dat werd gevolgd door een amuse in een glaasje. Een stukje gemarineerde tonijn met een dip en verse groentjes.

De eerste begeleider werd beknopt gepresenteerd, een Quintaluna Rueda 2011 van het huis Ossian, met tonen van appel en kruisbes. Uit de keuken een langwerpig goed gevuld bord met zeefruit, zeegroenten, structuren van quinoa en komkommer en een ponzu dressing. De smaken zijn goed maar niet verrassend, de coquille springt erbovenuit met zijn zoete korst en sappige kern. De afwisseling in structuren was prima uitgevoerd.

De tweede begeleider kwam uit uit de Douro streek. Een Aneto Branco 2011, een rijkere wijn met heerlijke vanille toets. Op het bord een keurig gebakken stukje heilbot met hierop een quenelle Moluga (nep kaviaar). Hiernaast gepureerde aubergine, partjes van gefrituurd artisjok hart, gepoft tomaatje en het geheel is afgewerkt met basilicum olie en een schuim van parmezaan. Mediterraanse smaken die mooi combineren en voor voldoende afwisseling zorgen bij de sappige vis. De Moluga was verrassend goed van smaak evenals de schuim. De wijn was een prima begeleider. Dit was onze favoriete ronde van deze middag.

Voor het hoofdgerecht was een Argentijnse Tikal Natural 2011 geselecteerd, gemaakt van Malbec en Syrah, mooie diepe kleur, fruitig aroma, vol en tanninerijke afdronk. Goed om even te vermelden dat ik het rund gerecht heb laten wisselen door een vrije keuze uit de keuken. Dit werd een hoender filet met geschaafde Bianchetti truffel, krokante aardappel, quenelles knolselderijpuree, knolletjes, champignons en een jus van laurier. Ernaast nog een hoorntje met kipsalade en truffel. De hoender vond ik ietsje droog en het velletje was wat taai, jammer. De combinatie met de wijn was niet helemaal optimaal daar de wijn over de hoender heen ging. Ik had nog van het stoofvlees geproefd, dat combineerde duidelijk beter.

De dessertwijn was van het huis Tschida, een Auslese van Muskat Ottonel 2012. Een heerlijk frisse dessertwijn met in het aroma tonen van muskat en abrikoos. Op het bord een keurige presentatie. Een balk van cheesecake ernaast een quenelle roomijs met passievrucht op een crumble en een “compote” van tropische fruit met hierop een schuim van limoenblad en kokos. Hele mooie smaken die prima combineren met de wijn.

Bediening was ondanks de improvisatie goed verzorgd. De partner deed het op een gezellige informele wijze en ze gaf je een thuisgevoel, leuk. De jonge man uit de keuken had duidelijk een hobby met wijn want hij wist ze op een leuke wijze te presenteren.
Prijs-kwaliteitsverhouding is goed, vier gangen lunchmenu 34,50, aperitief 4,30 en begeleidende wijnen tussen de 5,50 en 6,50.
De gerechten waren iets minder verfijnd dan we gewend zijn en iets groter van formaat. Wel hebben we genoten van deze gezellige middag. Als afsluiter nog het “goede” nieuws dat de Frans Knaapen de maître gedotterd was maar nog wel enkele dagen rust nodig had, wat voor iemand in de horeca geen eenvoudige opgave is.
  • 1
  • 2
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.