de Smaeck van Brielle

Wellerondom 7 3231 XV Brielle Nederland Kaart
31-181417076
7,5 /10
36 recensies

Meer informatie over restaurant de Smaeck van Brielle

Services

 • Per boot te bereiken
7,5 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
 • 10
  0
 • 9
  2
 • 8
  16
 • 7
  10
 • < 7
  5
Eten
7,4
Service
7,6
Decor
7,7
Prijs-kwaliteit
Redelijk
Geluidsniveau
Rumoerig
Wachttijd
Kan beter
33/33 recensies

Jouw recensie over het restaurant de Smaeck van Brielle

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
Marianca B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
2 /10
Eten
2
Service
2
Decor
2
 • Datum van je bezoek: 29 okt. 2018
Afgelopen vrijdag een reservering gemaakt. Zaterdag werden we opgebeld met de mededeling dat het niet door kon gaan omdat er een dubbele boeking was gemaakt!
Jammer maar helaas, geen oplossing geen alternatief! Jammer dat jullie dit niet op een wat "vriendelijkere" manier melden en oplossen!
Voor ons geen reservering meer!
Antoniusjansen .
Meesterproever
(53 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 10 jun. 2018
Maar weer eens naar de Smaeck van Brielle getogen met familie. Het was minder druk dan gebruikelijk. Vorige keer waren wij wat minder enthousiast. De kwanititeit prevaleerde boven de kwaliteit. Gekozen voor het 4-gangenmenu. Geen soep ditmaal in het menu. maar wel vito tonello, kreeft in schuim, de runderbavette en een afsluiter met amandeltaart en ijs. Het dessert vond ik wat minder creatief, de rest prima opgemaakt. Kortom, goed gegeten in prettige ambiance. Het tempo tussen de gerechten was sneller dan gewoonlijk.
Sonja T.
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 12 apr. 2018
Gisteravond hier gegeten met 5 personen. Het eten is zonder meer goed. Een karaf water werd zonder morren verstrekt, een pluspunt tegenwoordig. ;-)
Hoewel het niet heel druk was (woensdagavond), vonden we de wachttijden tussen de gerechten aan de lange kant. Er werd wel tussentijds steeds gevraagd of wij nog wensen hadden.
Teun B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 10 mrt. 2018
Afgelopen woensdag met 5 personen gedineerd. Iedereen nam een ander gerecht of menu. We waren alle 5 erg tevreden over de kwaliteit! Bediening was strikt...maar erg vlot. Echt het eerste restaurant in jaren waar de bediening precies weet wie wat besteld heeft. Hulde!
Antoniusjansen .
Meesterproever
(53 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
6
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 2 jan. 2018
Vanavond weer eens gegeten in De Smaeck van Brielle, de evenknie van De Smaeck van Hellevoetsluis. Gekozen voor het 4-gangenmenu voor de schappelijke prijs van 29,50. Het valt op dat de porties groter zijn geworden, maar veel minder culinair worden gepresenteerd en opgediend. Soms smaakt iets beter of minder dan verwacht, de spliterwtenbouillon vonden we geen voltreffer, maar dat is een persoonlijke smaak. We hadden bij het menu ook zeker de mogelijkheid van wild verwacht. De opmaak was vrij gewoontjes, maar bij de beide Smaecken zijn we beter gewend. De bediening kwam ook gehaast, doch niet onvriendelijk, over. Gezien de concurrentie in Brielle is de 'oude' kwaliteit gewenst. Het kan ook aan het tijdstip liggen, maar dat willen later dit jaar nog zeker testen. Hopelijk keert dan de kwaliteit boven de kwantiteit terug.
Donny J.
Meesterproever
(14 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
6
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 29 sep. 2017
Lekker gegeten, ook goede vega gerechten voor m'n vriendin. Niks mis mee. Vond het ook een leuke ambiance. Kom hier wel een keer terug
Roland S.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
4,5 /10
Eten
4
Service
4
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 20 jun. 2017
Drie maal geweest, maar even een tijdje niet meer. Vandaag was de druppel; na een heerlijk voorgerecht een zeer onsmakelijke tournedos gegeten. Met drie personen waren we daar vanavond, alle drie een tournedos. Twee personen hadden vlees met een gelijke structuur, smakend naar kalf. Een persoon had vlees met een andere structuur. Al met al ontevreden met het hoofdgerecht; maar de arrogante kerel die bediende was de overmaat. Jammer, want arrogantie past absoluut niet bij de top-eigenaar van dit restaurant: een duidelijk zeer ervaren, gastvrije, aardige en hard-werkende kerel. Hopend op een verbetering in de keuken en het personeel! Over een tijdje maar weer eens proberen :)
Karel J.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
8
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 3 mei 2017
Bij de smaeck van Brielle de lunch genoten. Vooraf oesters, goede kwaliteit en temperatuur, maar een bordje, vorkje en servet ontbraken. Salades goed gevuld en erg lekker, maar wat was er aan de hand met de service? De servetten moesten we zelf halen, om water 3 x vragen en het kaarsje werd ook pas na een verzoek aangestoken!! Goede keuken, de bediening is vriendelijk maar er was geen enkele liefde in de entourage te bespeuren, zo jammer!! De keuken was bezig met de voorbereidingen voor het diner en het voelde alsof de lunch er even bij gedaan moest worden. Beste restauranthouder, lees de resencies eens goed door dan zie je ook dat andere gasten hier iets over opmerken en doe er iets aan!! Jammer dat je hierdoor je eigen restaurant degradeerd! Uit eten is een compleet plaatje, niet enkel een goed gerecht serveren!!
Krijn67 .
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 29 apr. 2017
Heerlijk het asperge menu gegeten,
Top,goede prijs, kwaliteit verhouding
Bediening en kwaliteit van het eten was super
Hans P. V.
Meesterproever
(41 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 29 okt. 2016
Lunch op zaterdagmiddag bij de Smaeck van Brielle. Wij hadden koffie, witte huiswijn en schaal- en schelpdierensoep met brood. Nou, voor smaak ben je aan het goede adres! De soep werd geserveerd op een bord met vlees van schaal- en schelpdieren erin en daarna werd de soep uit een theepot royaal geschonken. Een ware smaakexplosie was het resultaat. Een simpele suggestie is wel om bij de soep naast een lepel ook een mesje ie geven voor de roomboter op het brood, het lukte zonder ook wel, maar met is toch makkelijker met. Spontaan besloten we te reserveren voor het diner, ook getriggerd door de interessante kaart. Helaas, volgeboekt. Er waren er dus meer die dit smaakpareltje ontdekt hadden. We zijn toen maar een tijdje op het terras in het zonnetje blijven zitten met een glas goede huiswijn. Een volgende keer gaan we het zeker weer proberen en boeken we eerder.
The B.
Meesterproever
(34 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
8
Service
7
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 15 jul. 2016
Gisteren met 3 personen voor het eerst hier gegeten. Eerst buiten, heerlijk op het pleintje op het terras ontspannen met een glaasje en wat lekker brood vooraf. Genieten. We kozen alle 3 voor het 4 gangendiner voor €29,50. Voorgerecht heerlijke ham met meloentartaar, gevolgd door kervelsoep met zalm. Leuk eerst wordt de zalm opgediend en daarna de soep bijgeschonken. Erg leuk tafereel. Daarna diamanthaas met heerlijke groenten. Als afsluiter een heerlijk dessert. We hebben genoten! De smaeck van Brielle; deze keuken kent zijn vak. Prachtig gewoon. De bediening deed eveneens haar best, maar schoot tekort helaas. Fles witte wijn op tafel zetten zonder koeling? Gin tonic in longdrinkglas? Limoncello lauw serveren? Toch deed iedereen zijn best en was heel erg vriendelijk. Dus erg leuke avond gehad! We komen zeker terug!
Martin N.
Meesterproever
(18 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,3 /10
Eten
9
Service
7
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 10 jul. 2016
Gisteren heerlijke lunch genoten op het buitenterras op deze voor ons zeer bekende locatie. Locatie is werkelijk schitterend en ademt veel historie ( In naam van Oranje). Bediening is vriendelijk echter uniforme kleding zal meer "allure" aan deze zaak geven. De lunch was voortreffelijk, sandwich tonijnsalade en sandwich Brie met honing waren werkelijk subliem. Wij moesten er wel even op wachten maar het was het absoluut waard. Kortom...een aanrader!!!
juliegarside .
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 14 mei 2016
Hier met vijf mensen gedineerd waarvan twee jongere mensen die als volwassene eten. Het eten zelf was goed voorbereid en smaakte lekker. Porties aan de kleine kant; kom dus niet met een te grote trek eten.

Aanzienlijk verbeterd is de wachttijd tussen de gangen. In het verleden hebben wij bijvoorbeeld bijna een uur op het hoofdgerecht moeten wachten en bijna drie kwartier op een nagerecht dat alleen geassembleerd moest worden en niet gekookt. Een echte verbetering dus.

Niet verbeterd is de bewaar- en serveertemperatuur van de rode wijnen. Dit restaurant moet een voorziening treffen om de hun rode wijnen op de juiste temperatuur te bewaren. Bij "kamer temperatuur" wordt niet bedoeld "omgevingstemperatuur" vooral als het boven de twintig graden is. Ook zie ik liever kleine flesjes water of andere frisdrank aan tafel geopend en niet reeds geopend op het dienblad.
Doreen P.
Meesterproever
(10 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,3 /10
Eten
8
Service
8
Decor
5
 • Datum van je bezoek: 16 apr. 2016
Heerlijk gegeten, 4 gangenmenu voor €29,50. Daarna koffie en thee zeer goed verzorgd met zelfgemaakte koekjes. Enig minpunt is de slechte akoestiek, des te drukker het werd kon je je tafelgenoten bijna niet meer verstaan
Charissa K.
Meesterproever
(45 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
7
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 2 apr. 2016
De Smaeck van Brielle stond al een tijdje op m'n lijstje voor een diner, maar vandaag aangeschoven voor de lunch. De zaak is opgesplitst in 2 delen; het deel van de mooie open keuken is gedateerd en donker, het andere deel is modern en licht. De lunchkaart zag er smoezelig en oud uit. Erg zonde! Ondanks de op het eerste oog "standaard" lunchgerechten, worden deze bijzonder geserveerd én op lekker brioche brood! Wij zijn voor de lauwwarme geitenkaassalade gegaan en sandwich krabsalade. Erg smaakvol allebei. Het donkere deel van de kaart en de onverzorgde menukaart maken het geheel minder bijzonder en dat is erg zonde. Ik begrijp de keuze niet van deze splitsing. Het bedienende personeel was erg vriendelijk en beleefd, maar nog wat onervaren; niet alle drankjes zijn bezorgd helaas. Niet de ervaring die ik had gehoopt, maar wil nog graag een keer terug voor het diner.
Breeman .
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,3 /10
Eten
7
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 5 mrt. 2016
We komen al heel lang bij de Smaeck, maar hebben wel het een en ander zien veranderen. Kleinere porties en zo goed als geen bijgerechten/garnituur meer. Hierin onderscheidde de Smaeck zich echt met andere restaurants, lekkere geroerbakte verse groentes, een aardappelgratin of quiche, tomaat uit de oven bij het prima stuk vlees of vis. Nu helaas een kaal voorgerecht (tonijn) en hoofdgerecht diamanthaas met puree en boontjes, bij andere gerecht op de kaart wortelpuree. Wel makkelijk gepureerde groenten maar daar wordt ik niet vrolijk van... Bij de tournedos een fantasieloos bakje met slablaadjes..Zou het bezuiniging zijn of ligt het aan de kok.... Hoop van harte dat er weer aandacht aan besteed wordt. Verder was het vlees van prima kwaliteit en perfect gebakken, maar je mist gewoon wat lekkere bijgerechten, het eten wordt op deze manier erg saai..
GHHeijden .
Expertproever
(7 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,8 /10
Eten
9
Service
8
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 13 feb. 2016
Met z'n vijven heerlijk gegeten in de Smaeck van Brielle. In zo'n sfeervol historisch pand zit je eigenlijk direct op je gemak. De bediening was plezierig en deed erg z'n best te zorgen dat de gerechten vlot na elkaar werden opgediend. In onze groep aten twee personen vegetarisch. Ze hebben heerlijk gegeten, maar er viel voor hen geen hoofdgerecht te kiezen. Er staat maar een vegetarisch hoofdgerecht op de kaart. Heel attent dat de bediening hen adviseerde bij de keuze van het voorgerecht en daarbij wel variaties aan kon bieden. Wij kozen de carpaccio en de varkenshaas. Wat een heerlijke gerechten. Een van ons at kalf en een pomodorisoep als voorgerecht. Ook hij was erg te spreken over de gerechten. Als nagerecht genoten we van Creme Brulee en Bananen dessert. Een aanrader vinden we dit restaurant. Puntje ter verbetering: wij zien graag een glaasje water bij de espresso en een kan water op tafel bij het hoofdgerecht.
Patty H.
Meesterproever
(12 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
9
Service
7
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 14 nov. 2015
Heel erg lekker eten voor een hele goede prijs. Zeker aan te raden. Gezellig knus restaurant met prima bediening. Vooral de lunch kaart is aan te raden.
Tom C.
Meesterproever
(26 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
9
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 1 nov. 2015
ik heb hier een tijdje geleden gegeten en ik moet zeggen dat het heerlijk was
het decor ziet er goed de bediening is aardig en beleeft.
ik had de heerlijke Rundercarpaccio waar echt van genoten heb.
daarna had ik de Trio van kalfssucade, kalfslende en kalfsbitterbal
die ook echt heerlijk was.
als dessert had ik de Bananen dessert wat een geweldige afsluiter was van een heerlijk dineer.
een echte aanrader
Antoniusjansen .
Meesterproever
(53 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
9
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 24 okt. 2015
Gisteravond met vrienden gegeten bij De Smaeck van Brielle. Het menu genomen voor 29,50 voor 4 gangen. Het is niet kwantitatief maar kwalitatief dik in orde. Voorheen was het dessert een verrassing, nu is het bekend. Na het zalmtaartje en de pastinaaksoep ( lekker zout) het vleesgerecht gekozen: wild zwijn. Tot slot een goed smakend dessert. We genieten meestal in Brielle en vandaag was dat niet anders.
 • 1
 • 2
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.