De Schelde

Koningin Julianastraat 35 4401 CZ Yerseke Nederland Kaart
31-113571307

Meer informatie over restaurant De Schelde

Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
 • 10
  0
 • 9
  0
 • 8
  0
 • 7
  3
 • < 7
  7
10/10 recensies

Jouw recensie over het restaurant De Schelde

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
Frank T.
Meesterproever
(11 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,5 /10
Eten
6
Service
2
Decor
4
 • Datum van je bezoek: 6 nov. 2017
Een paar weken geleden ben ik met een vriend weer eens mosselen gaan eten bij De schelde. Ik was beperkt in mijn tijd dus vroeg ik vooraf of het wel verstandig zou zijn om een driegangen menuutje te bestellen. Er werd mij verzekerd dat dit geen probleem zou zijn.


Dankzij het mooie weer konden we buiten zitten maar de sfeer werd danig vergald doordat de buren van de woning ernaast hun bomen luidruchtig aan het snoeien waren met een kettingzaag. Goed, daar kan het restaurant niets aan doen maar het bevorderde de gezelligheid nu niet bepaald.


Het voorgerecht werd vlot op tafel gezet maar daarna ging het mis, goed mis. Er stopten een aantal toeristenbussen voor de deur en binnen de kortste keren zat de zaak vol. Onze tijd drong dus we gingen tot tweemaal toe vragen waar ons hoofdgerecht bleef. Toen de mosselpannen op tafel werden gezet hadden we nog welgeteld 20 minuten om die soldaat te maken. Toch hadden we allebei begrip voor de situatie want het was nu eenmaal onverwachts erg druk geworden. Minder begrip hadden we voor de hoeveelheid peper die er aan de mosselen toegevoegd was, veel en veel teveel.


We besloten om het nagerecht maar niet meer te laten komen want we moésten echt weg en ik ging afrekenen. Tot mijn verbazing werd ons het complete menu in rekening gebracht, inclusief nagerecht.
"Ja, kan gebeuren" was de lauwe reactie toen ik daar een opmerking over maakte. Ik had geen zin in ruzie en ik had haast, dus ik heb gewoon betaald maar één ding is zeker: nooit meer naar De Schelde!


Geen drama, Yerseke heeft eetgelegenheden zat die ook nog eens betere kwaliteit te bieden hebben zoals ik onlangs tot mijn genoegen mocht ervaren.
Kees H.
Meesterproever
(176 recensies)
Gemiddelde cijfer
5,8 /10
Eten
6
Service
5
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 18 aug. 2016
De gebakken paling was redelijk, maar meer ook niet. Kleine stukjes. Frites met een veel te grote kom mayonaise en gemengde sla, die weinig fantasievol was bereid. De bediening (jonge meisjes), liep vaak wat doelloos rond. Bij het brengen van een wit wijntje, bleef het glaswerk van de Bitter Lemon staan. Voor de gast was nauwelijks aandacht. Al met al matige ervaring.
Robert S.
Meesterproever
(24 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,8 /10
Eten
7
Service
7
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 28 apr. 2016
Als je niet van poespas houdt, een gedateerde inrichting wel charmant vindt, geen last hebt van de no nonsens stijl van bedienen, accepteert, dat de café-achtige ambiance van de zaak tot café-gedrag kan verleiden, je je niet stoort aan 60-er en 70-erjarenmuziek dan heb je een prima avond in de Schelde. De fruits de mer was van prima kwaliteit, de Pouilly fumé een goede keuze. Het is geen omgeving voor een intiem diner, maar voor de afsluiting van het tennisseizoen uitstekend.
Letty V.
Meesterproever
(27 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
7
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 7 jun. 2015
Hier de lekkerste mosselen van Nederland, ooit gegeten. Op de terugweg van Belgie, gestopt in Yerseke en omdat we mosselen wilde eten, hier beland. We kwamen in een gezellige tuin, het was bloedheet en daar kwamen de pannen met mosselen en heerlijke frietjes. We hebben genoten!
Frank T.
Meesterproever
(11 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
7
Service
9
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 16 jan. 2015
Feestdagen nauwelijks achter de rug maar toch weer zin in lekker eten. Hup, voor de tweede keer naar De Schelde.

Kreeft was wederom lekker, tafelgenoot bleek tevreden met gegrilde oesters. Mosselen waren wat minder van kwaliteit dan de vorige keer maar dat kun je het restaurant niet aanrekenen, het seizoen is immers over zijn piek heen.

Complimenten voor de héérlijke frieten met Belgische mayonaise. Ik eet haast nooit friet maar deze kwaliteit is werkelijk onweerstaanbaar.

Prima ontvangst in een op vrijdagavond nogal luidruchtig cafégedeelte van de zaak, maar geen negatieve kritiek hoor... de drukke conversaties aan de bar maakten de sfeer alleen maar gezelliger.
Nicole V.
Meesterproever
(21 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 6 aug. 2014
We komen al jaren tijdens het mosselseizoen bij De Schelde in Yerseke, hier hebben ze de beste gebakken mosselen. Heerlijk gewoon! Ik heb familie en vrienden ook aangestoken, want als ik ze uitnodig mee te gaan zitten ze al in de auto. We moeten meer als een uur rijden, maar dat hebben we er graag voor over. Het personeel is super aardig. Als je er wilt eten, reserveer dan tijdig, want het is er bijna altijd druk. Dit restaurant is een aanrader.
Beps B.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
7
Service
7
Decor
5
 • Datum van je bezoek: 4 okt. 2013
We zijn goed gecompenseerd na een slechte ervaring.
Hierna is met zorg het eten klaargemaakt. Het is buiten zeer gezellig eten, binnen wat minder. Bediening doet haar best om alles op de kleine tafeltjes te krijgen. Eten is lekker voor die prijs.
Marina D.
Meesterproever
(35 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,3 /10
Eten
7
Service
7
Decor
4
 • Datum van je bezoek: 9 mei 2013
De inrichting is inderdaad gedateerd. Maar je komt uiteindelijk voor het eten. Het voorafje met paling is erg goed. Ik heb nergens eerder zulke zachte paling gegeten. Zelf gerookt en uit de Oosterschelde. Vervolgens heb ik ook gebakken paling als hoofdgerecht besteld maar die was minder. Deze was behoorlijk vet van de boter en er zat niet zoveel smaak aan. Bediening is wel vriendelijk. De tarbot was goed maar niet overweldigend.
monars .
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,3 /10
Eten
6
Service
7
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 26 okt. 2012
Omdat we in dit restaurant 10 jaar geleden uitstekende Oosterscheldekreeft hadden gegeten zijn we weer langs gegaan voor lunch toen we in de buurt waren. Vooraf kreeftensoep: was uitstekend, lekker pittig en gevuld met stukken kreeft. De halve kreeft van het andere voorgerecht was klein maar lekker sappig. Jammer van de fabrieksmayo. Tussengerecht van 3 gegrilde oesters waren ok, hoewel ik persoonlijk liever geen kaas op mijn oesters heb. Hoofdgerecht van sliptongetjes was redelijk ,maar de gebakken paling was eigenlijk niet te eten: vet, waterig en smakeloos.
P K.
Meesterproever
(171 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,8 /10
Eten
7
Service
8
Decor
5
 • Datum van je bezoek: 23 okt. 2012
De Schelde lijkt meer een restaurant voor grote groepen te zijn.
Inrichting fantasieloos. De bediening is vriendelijk en alert.
Het eten, uiteraard vis, was redelijk maar niet meer dan dat. De slibtong was wat droog.
Meer een eetzaak dan en restaurant.
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.