De Rietschans

Meerweg 221 9752 XC Haren Nederland Kaart
31-508510520
5,8 /10
38 recensies

Meer informatie over restaurant De Rietschans

5,8 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
 • 10
  3
 • 9
  3
 • 8
  10
 • 7
  3
 • < 7
  19
Eten
5
Service
5,6
Decor
7,9
Prijs-kwaliteit
Kan beter
Geluidsniveau
Rumoerig
Wachttijd
Kan beter
38/38 recensies

Jouw recensie over het restaurant De Rietschans

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
Marianne O.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
3,5 /10
Eten
2
Service
2
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 3 feb. 2019
Komen net terug van de lunch in de Rietschans. Slechte bediening, lang wachten, kan geen begroeting van af, gevulde wijnglazen afruimen zonder overleg, veel te hoge prijzen voor een matige lunch. De feedback ter plekke gegevens, enige reactie was ' bedankt', en dat was het. Wij komen hier niet weer.
Bea A.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
2,5 /10
Eten
2
Service
4
Decor
2
 • Datum van je bezoek: 25 dec. 2018
1e kerstdag hier geweest om te brunchen; nog nooit zo slecht gegeten voor zoveel geld.
Eten was lauw, weinig keuze uit hoofdgerechten, toetjes “buffet” was 1 groot slagveld; zeer slechte presentatie, sobere kerstversiering, geen kerst muziek op de achtergrond. Koffie en thee zat bij de prijs in maar voor een cappuccino moest even 2,95 betaald worden.
Dit was 1 keer maar noooooit weer. Dat men voor dit eten €38,00 durft te vragen is te erg voor woorden. Jammer van onze 1ste kerstdag.
Je gaat uit eten omdat je wilt genieten en zeker met kerst in een leuke omgeving wilt zitten, was hier erg ver te zoeken!
Gert D.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
4,5 /10
Eten
2
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 8 dec. 2018
8 dec. Het restaurant is prachtig gelegen. Parkeergelegenheid etc prima voor elkaar. We zaten in het “ blauwe gedeelte”. Vervelend was dat er kennelijk een “ feestje” werd georganiseerd en dat de gasten via de hoofdingang binnenkwamen. Deur open, deur dicht. Waarom niet via de zijingang. Ober was vriendelijk en de start van het diner liet niet lang op zich wachten. Het viergangendiner was oké maar niet super. Het hoofdgerecht was hertenbiefstuk. En ja te laat ontdekten we dat de kok verzuimd had om van de beide stukken “de zenuw” weg te snijden, met als gevolg dat het vlees als bedorven/ meelderig smaakte. De kok bevestigde via de ober zijn fout.......Teleurgsteld zijn we het voorstel tot de oplossing/ vergoeding van deze fout.....die kwam er namelijk niet. Tja wil je een beetje een exclusief restaurant zijn dan moet je ook beetje klasse uitstralen. Voor ons een eenmalig bezoek aan de Rietschans.
Kinds .
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
3,5 /10
Eten
2
Service
2
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 3 sep. 2018
Een groot drama, Vrij nieuwe locatie aan het water. Lang gewacht tot de bestelling opgenomen werd. Ober snapte er helemaal niks van omdat er een vegetarische bestelling gedaan werd. Drie obers hebben de bestelling opgenomen, lang op de drankjes gewacht. Van de twee vleesgerechten was een totaal doorbakken en de Ander rauw. Het vegetarische gerecht kwam drie x verkeerd aan tafel en werd toen de rest aan het dessert ongevraagd een totaal ander gerecht voor mijn neus gezet met ingrediënten waar ik allergisch voor ben. Geen excuus. Mooi restaurant keuken nog lang niet op orde, geen aanrader voor vegetariërs geen flexibiliteit orginaliteit eetbaarheid
Gerard Jan B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
4,5 /10
Eten
4
Service
2
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 2 aug. 2018
Besteld 2 maal een hoofdgerecht
Wij mochten hier 55 minuten op wachten!!
Vervolgens extra salade besteld.
Nooit ontvangen, en overigens ook niet betaald.
Eindoordeel: Een zeer slechte ervaring
cunera B.
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
2
Service
6
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 21 jul. 2018
Sfeervol restaurant op een toplokatie, aan de oevers van het Paterswoldsemeer. Prijzige menukaart dus hooggespannen verwachtingen. Helaas. De prijs-kwaliteitsverhouding is nog slechter geworden dan het eerder al was. Als voorgerecht gekozen bavette met meloen, voor een prijs in de dubbele cijfers. Vervolgens worden 3 stukjes bavette gepresenteerd ter grootte van een dobbelsteen, begeleid door een stukje meloen van hetzelfde formaat. Dat mag nog, als de smaak vervolgens fabuleus is, maar nee, het is eerder smakeloos. Hetzelfde geldt voor het hoofdgerecht, zeeduivel. Droog, smakeloos, met nauwelijks begeleiding op het bord. En dan de bijlagen, een klein bakje frites en een klein bakje salade, te verdelen met zijn vieren. Alleen omdat het uitzicht zo mooi is blijft men zitten. Eerder was het al zo dat de culinaire kwaliteit het niveau van een eetcafe nauwelijks ontsteeg; intussen is het niveau gedaald waarbij waarschijnlijk in een gemiddeld studentenhuis lekkerder wordt gegeten. Al met al, de lokatie blijft fantastisch, maar de keukenbrigade presteert ver onder de maat en de prijzen zijn volstrekt niet in verhouding. Als er niet snel iets verandert vrees ik serieus voor het voortbestaan van de Rietschans.
Johan M.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,5 /10
Eten
2
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 17 jul. 2018
Na een normale ontvangst, eerst de niet gevraagde wijn die al open was op tafel gekregen.Het voorgerecht was vlot op tafel en bediening was vriendelijk. Het hoofdgerecht Tournedos was ondermaats en de wortel met toefje was steenkoud op de mouse gelegd. na 10 minuten was ook de tournedos koud en zijn we begonnen, na 20 minuten kwam een ober voorbij met de opmerking of wij geen frituur , aardappeltjes en salade hebben gekregen Nee dus uiteindelijk kwam dit na circa 30 minuten als nog. Gezien de kwaliteit van dit geheel had dit beter achterwege kunnen blijven. Kortom wat een feestje had moeten worden was een grote teleurstelling!!
Bianca M.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
3 /10
Eten
4
Service
2
Decor
2
 • Datum van je bezoek: 5 jul. 2018
verkeerde tafel ondanks reservering, alcohol aan minderjarigen geschonken, oneetbare risotto, onprofessioneel personeel. gemiste kans
Marco M.
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
10
Service
2
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 24 jun. 2018
Al vaker een bezoekje gebracht aan de Rietschans. Fantastisch uitzicht over het meer. Eten meer dan uitstekend. Bedieningsmedewerkers laten nog wel wat steekjes vallen. al met al een fijne plek om op een zomerse dag te komen dineren.
Wia D.
Meesterproever
(26 recensies)
Gemiddelde cijfer
5,5 /10
Eten
2
Service
8
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 23 jun. 2018
Mooi restaurant, mooie ligging aan het water. Vriendelijk personeel alleen mag alerter.
Met 4 pers. gegeten. Eerst een drankje besteld op het terras. Ik dacht, rosé huiswijn.
Deze was nog duurder dan een keuzewijn €4.50/5.50. Plaatsgenomen aan gereserveerde tafel. 15 min. gewacht totdat iemand dacht, wilt u nog de kaart, ja dus....Gelezen op de website(dezelfde dag) aspergekaart, lekker, op verheugd. Helaas die hadden ze niet meer(derde week juni). Nou ja, dan maar de huisgerookte zalm, helaas ook niet meer. Dan maar de tomatensoep. Erg waterig. Andere voorgerechten zoals tonijn waren goed. Hoofdgerecht de sliptongetjes gedaan. €23.75, lekker, verder niets op het bord. Overige hoofdgerechten o.a. sukade waren goed. We waren al halverwege en hadden nog geen bijlagen. 2 x gevraagd en kregen uiteindelijk 1 klein bakje patat en 1 klein bakje salade (4 pers.) Sorry,maar dit staat niet in verhouding tot de prijzen. Daar moet op z'n minst een warme groente bij en wel op tijd. 1 gast was met een grote groep eerder geweest en zei, het dessert is geweldig. Dus alle vier die genomen. Ik denk dat het die dag erg druk is geweest. De lemoncurd en rabarber waren miniem en smakeloos, waterig. Kwam in een soepbord (ijs half gesmolten) en leek niet op het dessert wat onze gast weken daarvoor had gegeten. Uiteindelijk excuses en een drankje gratis. Als je dan uitrekent dat we gemiddeld drie drankjes (ook fris) hebben gehad en we p.p. €60.- hebben betaald staat dit niet in verhouding. Voor ons niet weer!
Minder weergeven
liesbeth01 .
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
5,5 /10
Eten
4
Service
4
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 8 jun. 2018
De plek is prachtig, het eten en de bediening was goed. Vanwege die goede ervaringen heb ik een paar minder goede ervaringen voor lief genomen, natuurlijk in de hoop dat het weer beter zou worden. Helaas was dit niet het geval, en ik heb dus na een wéér tegenvallende lunch besloten om hier voorlopig niet meer naar toe te gaan. Kwaliteit, prijs/prestatie en service zijn niet op niveau. Ik hoop nog steeds dat het tij keert, dan kom ik weer terug. Ik wens De Rietschans wijsheid en succes.
John R.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,5 /10
Eten
2
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 13 mei 2018
Recent gegeten in de Rietschans, kortom alles was slecht. Er schijn t een nieuwe kok te zijn gekomen wat absoluut geen aanrader is. Deze moeten gelijk weer afscheid van nemen want de kaart is zeer beperkt met het meeste vis en geen vlees en flexibiliteit is totaal niet aanwezig.
Super kleine porties voor grote prijzen en een zeer matige kwaliteit.
De vorige kok was stukken beter en veel flexibeler.
Sun B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
3,5 /10
Eten
2
Service
4
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 4 mrt. 2018
Vandaag geluncht in de Rietschans. Sfeervol ingericht met ruime plekken waar je ook prima met kinderen terecht kan. De kaart schept verwachtingen, er staat namelijk oa. kreeft op de kaart en daarnaast nog een heel aantal gerechten met vis. Ik bestel de rijk gevulde vissoep met witvis, garnalen en chorizo. Wat er komt is een diep bord met 2 garnalen en 2 puntjes van nog geen cm aan witvis. Aan tafel wordt de soep erop geschonken. Zo dun als bouillon, lauw en nergens chorizo te bekennen. Eenmaal de rekening blijkt er niks bekend te zijn over het feit dat ik heb gezegd een andere verwachting te hebben van een rijk gevulde vissoep terwijl ik het toch duidelijk heb gezegd tegen de dame in de bediening. Tijdens het afrekenen zeg ik het daarom nogmaals waarop de medewerker die afrekent maar liefst 10% van de prijs van de soep haalt, wat een service. Een gemiste kans.
Geertje J.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 3 mrt. 2018
Voortreffelijk ontvangen. Op zaterdagavond konden we last minute om 19 uur nog een tafeltje reserveren. Er was een drukke dag geweest door het schaatsen, maar daar was niets van te merken. Professionele bediening, met net dat stukje extra door uitleg over de gerechten en wijnadvies. Heerlijk gegeten, goede wijn en er was een fijne warme sfeer. Ook bij het vertrek een persoonlijke noot, erg leuk. Een aanrader!
Kadetbeschuit S.
Meesterproever
(19 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 26 dec. 2017
Kerstdiner 26.12.2017 gegeten in de restaurant Rietschans. Kerst keuze menu was prima en werd op reservering naam aangeboden. Verplichte 4 gangen waren goed en gevarieerd . De Duro rode wijn was uitstekend en laag in tannine. Totale prijs / kwaliteit verhouding aan de hoge kant. Volgende keer wat olie / azijn op de salade s.v.p.
Ton P.
Meesterproever
(58 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
10
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 7 aug. 2017
afgelopen zaterdag met z'n zessen bij De Rietschans wezen eten. Als Westerlingen een weekendje Groningen bij broer en schoonzus. Deze namen ons mee naar deze voor ons onbekende lokatie. Nieuw, ruim en prachtig gelegen aan het meer. (eerlijk is eerlijk het mooie weer verhoogd de sfeer wel). Wij proberen als wij zo samen zijn er echt een avondje uit van te maken. Nou dat is gelukt. We hadden een jarige en een zg. "kleine" jongen bij ons. Het bedienend personeel pikte dat direct op en het werd mede daardoor een zeer geslaagde avond. De voorgerechten waren heerlijk. De hoofdgerechten ook prima (voornamelijk de visgerechten) De porties van het duo visje een beetje aan de krappe kant, zeker in vergelijking met de tong of de schol die geserveerd werd. Na een vriendelijke opmerking toen er gevraagd werd of alles naar wens was, werd er even later nog wat extra mootjes gebracht, Prima opgelost. De toetjes (waarvan eentje natuurlijk met vuurwerk hahaha) waren ook ruim. De bijpassende huiswijn was ook goed van smaak. Zoals gezegd het bedienend personeel deed z'n uiterste best om het ons naar de zin te maken. Dat is gelukt, we hebben heerlijk gelachen en gegeten!! bedankt!!
cunera B.
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
6
Service
4
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 21 jul. 2017
De Rietschans is een prachtig ingericht restaurant op een absolute toplokatie. En toch stelt het keer op keer teleur. Het eten is te duur geprijsd voor de geleverde waar. Er is zoveel personeel dat men langs elkaar heen werkt, steeds een ander persoon aan je tafel. Er staan enkele gerechten op de kaart waar geen prijs bij staat, maar waarbij de prijs ook niet door de bediening gemeld wordt als men het bestelt. Achteraf wordt men dan onaangenaam verrast. Na binnenkomst krijg je een tafel toegewezen die meestal niet overeenkomt met je eigen eerste keus, ook al zit het restaurant niet vol. Sommige klanten krijgen een extra kaart (in dit geval een kaart met Oester gerechten), maar dat wordt niet aan iedereen aangeboden. En als je weg wilt en om de rekening hebt gevraagd zou je die normaal gesproken wel binnen een kwartier mogen verwachten, maar dat is om onduidelijke redenen niet haalbaar. Al met al maakt het restaurant de verwachtingen vooralsnog niet waar en zijn er teveel verbeterpunten.
Bauke V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
8
Service
4
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 17 jul. 2017
Een paar keer gegeten bij dit restaurant. Het eten is meestal goed maar de bediening laat soms erg lang op zich wachten.
Conhanssen H.
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,5 /10
Eten
4
Service
4
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 16 jul. 2017
Vanmiddag voor het eerst geluncht bij de Rietschans. De zaak ligt natuurlijk prachtig aan het water. Maar verder viel het ons nogal tegen. Wij zijn niet erg verrukt van de architectuur: groot, pompeus, niet verrassend voor een nieuw pand. De inrichting is qua kleur en vormgeving rommelig. Het was niet overdreven druk en wij voelen ons dan wat verloren zitten. De bediening was snel. Maar het eten was niet om over naar huis te schrijven. We hadden beiden een lunch van de chef: vis en vegetarisch. Beiden plankjes waren wel heel gewoon. De (vier) smaken waren vlak, de ene soep (paprika) was te ver afgekoeld, de andere (krab) uiterst zout. De geitenkaas leek zo uit de koeling te komen en was erg hard. Geen genot. Het is natuurlijk een grote zaak, maar we hopen dan toch een beetje op een attente bediening. De zes verschillende mensen die we aan tafel kregen deden hun werk geroutineerd. De meneer die kwam vragen of alles naar wens was liep al weer door voordat we een antwoord hadden kunnen geven... Het moge duidelijk zijn: het is niet ons restaurant. Wij zoeken meer intimiteit en aandacht en een verrassender keuken. En wat ik elders las: een eetcafé voor de prijs van een gerenommeerd restaurant.
Dick S.
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
6
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 30 mei 2017
Leuke avond gehad op een plek op het buitenterras aan het water. Prima bediening die uitgebreid de tijd nam voor onze vragen. De entourage had veel van een strandtent. Niets mis mee maar wij vinden daar iets lagere prijzen beter bij passen. Prettig was dat al bij het bestellen werd gezegd dat het even kon duren vanwege de drukte. Het eten was oké. De extra schaaltjes bij het wat karig gepresenteerde hoofdgerecht waren wat fantasieloos. Niet erg verrassend. De smaak was echter goed. Aan het eind van de avond was er nog wat miscommunicatie. Men dacht per abuis dat we wilden afrekenen. Nog een tip: maak op het buitenterras een rookhoek. Ook als het buiten is, is rooklucht van de buren niet fijn als je eet.
 • 1
 • 2
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.