De Meesterproef

Waalbandijk 14 6541 AJ Nijmegen Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 39
|
31-242020002
8,3 /10
135 recensies

Over het restaurant De Meesterproef

Bijzonder uit eten

In dit stoere pand, ontworpen door de Nijmeegse architect Oscar Leeuw, kun je in industriële sfeer genieten van heerlijke gerechten en een goed glas wijn. Bij De Meesterproef wordt gekookt volgens oude ambachten en daarbij gebruikt de chef voornamelijk lokale producten. Ze pekelen, roken en maken hun eigen worsten, mosterd, jams en chutneys. Wil jij een avondje bijzonder uit eten? Kies dan voor dit robuuste restaurant aan de Waalbandijk!

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 39
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)

Drankprijzen

  • € 4
    Glas wijn
  • € 20
    Fles wijn
  • € 2,25
    Koffie
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant De Meesterproef

Hoe kom je er?

  • : Gratis parkeren in de buurt & Parkeerplaats

Openingstijden

Maandag t/m zondag 12:00 - 00:00 uur

Services

Zeer goed
8,3 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
  • 10
    12
  • 9
    33
  • 8
    39
  • 7
    24
  • < 7
    28
Eten
8,3
Service
8,2
Decor
8,2
Prijs-kwaliteit
Redelijk
Geluidsniveau
Precies goed
Wachttijd
Redelijk
132/136 recensies

Jouw recensie over het restaurant De Meesterproef

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
Joost D.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
8
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 30 mei 2019
  • Online gereserveerd
Fantastische bediening, erg leuk hoeveel er over de wijn verteld werd - mooie producten, Brood was heerlijk maar moesten we om vragen. Gestoomde forel was wat aan de kleine kant in verhouding tot de andere voorgerechten. Hoofdgerechten heerlijk maar (deze) steak van de week was niet de meest malse. Originele gerechten op de kaart en inspirerende menukaart - dank voor een heerlijke avond!
Robert S.
Proever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
6
Service
4
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 27 mei 2019
  • Online gereserveerd
Ik had gekozen voor de aspergerisotto. Daar had ik spijt van, omdat ik het meer op een rijsttoetje (gekookt in melk) vond lijken dan op een risotto. Van de asperge heb ik niets teruggevonden, al had ik me daarop verheugd!
Verder was alles oké. Een heerlijk voorgerecht gehad!
Angelique K.
Expertproever
(7 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
8
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 17 mei 2019
  • Online gereserveerd
passie, kennis en enthousiasme is het allerbelangrijkst als je met klanten te maken hebt en dat hebben ze hier!
Sjaan O.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 27 apr. 2019
  • Online gereserveerd
Service was meer dan goed, vriendelijk personeel, mooi uitzicht en tof interieur, appen was het vlees wat doorbakken helaas. Dan maken ze het bij de Black Fox zelf toch echt net wat beter klaar.
Paula S.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
6
Service
8
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 9 mrt. 2019
  • Online gereserveerd
Voorgerechten redelijk. De ingelegde citroen drukt de smaak van de heerlijke gerookte zalm helemaal weg. De lam rillettes met de chutney was een mooie combinatie. Bij het hoofdgerecht was de steak van de week gecombineerd met een bearnaisesaus. Helaas was de bearnaisesaus te zuur. Het rook naar azijn. Niet in balans. Kok gaf ter compensatie zelfgemaakte ketchup. Van zuur naar zoet. Vlees met ketchup blijft er dan over. Beetje simpel. De bouillabaisse hoog op smaak. Jammer alleen dat de mosselen een beetje taai waren en de overige schelpdieren voor de helft leeg. Kwaliteit In verhouding tot de prijs was daardoor minder. je mist ook iets om te soppen in je bord. Vanwege de schelpen wil je ook de vingers wel schoonmaken. Waar was een kommetje met citroenwater of doekje? Tot slot een dessert met panna cotta die geen panna cotta was maar eerder een mousse.Wij snapte de toevoeging van bessenjam niet in relatie met de overige toevoegingen zoals de dulche en het heerlijke crème fraiche ijs.
Angelique K.
Expertproever
(7 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 19 feb. 2019
  • Online gereserveerd
Verrassende gerechten, leuke bediening, misschien iets te druk voor 2 personen personeel
Dick S.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
10
Service
2
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 17 aug. 2018
Al enkele keren hier wezen eten. De kaart bevat gerechten waarvan je niet goed weet wat je je erbij moet voorstellen. Hoewel alles toch wel uitgeschreven is op de kaart. De smaken zijn verrassend. We hebben deze keer als voorgerecht de Rillette van lam en de Witlof met geitencrème. De hoofdgerechten waren de Knolselderij, de Eendeborstfilet en de Buikspek. Zeer lekker. Het enige minpunt was die ietwat lange wachttijd. Die wachttijd werd nog langer bij het dessert. Te gek liep de wachttijd op na het bestellen van de koffie. Meer dan een half uur zitten wachten op een kopje koffie, een Irish Coffee en een glas thee! Dit tot twee maal toe aangegeven. De reactie was: 'Ja, dat is zo. Maar het was druk op het terras.' Zo druk was het naar mijn idee niet. De zaak was zelfs vrij leeg. En het is toch de bedoeling om het alle gasten naar de zin te maken? Jammer. Het nodigt niet uit om nog eens te gaan.
44Hugo .
Meesterproever
(21 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 12 aug. 2018
STRALEND OPTREDEN IN DE VERGANE GLORIE


Het is nogal in de mode in de grote steden om van verlaten industriële complexen levendige bedrijfsterreinen te maken, bezet door horeca, kunst en cultuur, grafische sector, mode etc.
Zo is het ook bij het vrij grote Honig complex aan de Waal in Nijmegen. Ooit het domein van de voedsel gigant. De soms bizarre eeuwenoude gebouwen zijn nu gevuld met levendige, vaak jonge ondernemers.
Het restaurant De Meesterproef is er een voorbeeld van. Je gaat een metalen trap op en komt dan in een oude industriële hal waar koks tussen de oude voorwerpen achter het fornuis zitten.
Er is ook een terras tussen enorme containers in met een houten plankier. Daar gaan we zitten, met een fraai uitzicht op de rivier, de wespen trotserend.
We nemen de lunchgerechten Kabeljauw, Buikspek, Gegrilde bloemkool en de Ruben Sandwich. Met roasted pork. Sommige schotels zien er bijna ouderwets uit met gekookte aardappels (sommige iets te hard) en doperwten. Ze smaken goed. Als toetje nemen we de New York Cheesecake en de Friandises met koffie. Voortreffelijk.
Ook over de bediening hebben we niets te klagen.Nadat de laatste wesp dronken van geluk in het laatste restje witte wijn spartelt, gaan we naar huis.
Tamara H.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 23 jul. 2018
Spontaan bezoek, leuke ambiance met een prachtig uitzicht! Heerlijk gegeten en gedronken, mooie pure gerechten en tot aan de laatste hap genoten. Tot een volgende keer!
Yaiza T.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 13 jul. 2018
Echt heerlijk gegeten. Met een 2 jarige werden we zeer welkom ontvangen. Kinder menu voor de kleine was eens wat anders dan friet met frikandel. De kleine heeft een heerlijk stukje kabeljauw met verse groenten en gebakken aardappelen gehad. Lekker gezond en je zag dat er net zoveel aandacht aan was besteed als de eendenborst die wij hadden. Terras was een fijne plek met mooi uitzicht over het water. Komen hier zeker terug. chapeau!
Anne-Greth V.
Meesterproever
(11 recensies)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
4
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 29 apr. 2018
Samen met een vriendin hier wezen high tea'en. Het restaurant ligt aan het water en ook binnen hadden we hier zicht op. Het heeft een industriele uitstraling, weer eens wat anders en zeker niet ongezellig. Ik werd vriendelijk ontvangen en we kregen netjes een uitleg van hoe het in zijn werk zou gaan. We konden van een (beperkte) thee kaart leuke verschillende thee kiezen. De eerste gang is een hartige waarbij je drie kaasjes krijgt, met een lekkere compote erbij en een drietal sandwiches. Het brood is lekker, maar vrij dik gesneden en dat in combinatie met het gebrek aan zout van het beleg (zalm, ei en vlees), maakt dat je bijna niets anders dan het brood proeft. Zonde en achteraf wou ik dat ik om het zout had gevraagd. De zoete gang bestond uit voor ieder een scone met ik meen hangop, maar we misten echt de jam, high tea zonder jam is toch een beetje raar. Verder was de kokosmakroon erg lekker en ook de brownie was prima. Het simpele stukje chocolade met nootjes en de smakeloze pannacotta maakte dat het gewoon net geen goede high tea was. Zeker niet verrassend zoals ze zelf zeggen: niet qua smaak en niet qua wat je krijgt. Voor een high tea zou ik hier niet terugkomen.
John D.
Meesterproever
(47 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
8
Service
6
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 11 mrt. 2018
Eten is goed maar niet uitmuntend, decor leuk beetje hip. Service zeer vriendelijk open en eerlijk. De moeite waard om te bezoeken.
Restaurant
Dag John,

Bedankt voor je review, leuk om te lezen dat je een leuke avond hebt gehad met goede service van de bediening!

Team de Meesterproef
Hans J.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
6
Service
6
Decor
2
  • Datum van je bezoek: 23 dec. 2017
4.50 voor een fles plat kraanwater!!
5.50 voor een glas gewone chardonnay!!!
best lekker gegeten hoor, niet bijzonder maar met een vieze nasmaak vertrokken
Joep W.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 22 nov. 2017
We hebben gisteravond fantastisch gegeten met 6 personen. Voortreffelijke smaken, zeer originele en verrassende combinaties van smaken
Restaurant
Dag Joep,

Fijn om te lezen dat jullie zo'n leuke avond bij ons hebben gehad, dankjewel!

Team de Meesterproef
Harry E.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 22 nov. 2017
Vandaag met mijn partner een 5 gangen verassingsmenu gegeten zeer verrassend en erg lekker.
Ook de uitleg van de gerechtenten en de wijnen waren erg goed zeker voor herhaling vatbaar. :)
Restaurant
Bedankt voor je positieve review Harry, hopelijk zien we je snel weer een keertje!
Shanice C.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
8
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 21 nov. 2017
Via een Social Deal hier terechtgekomen voor een 5-gangen-diner, maar wat een ontzettend positieve verrassing was dit! Met een veganistisch dieet (van tevoren aangegeven en nog een keer gebeld, maar denk eigenlijk niet dat dat nodig is geweest) heb ik óverheerlijk gegeten! Mijn gerechten deden op geen enkele manier onder ten opzichte van de niet-vegan gerechten: zo veel liefde en aandacht als dat er in deze gerechten zat ben ik niet vaak tegengekomen. Extreem positieve ervaring. Fijne streekproducten, fijne wijnen, leuke inrichting en omgeving, en erg kundige bediening. Echt helemaal niks op aan te merken: een schoolvoorbeeld van hoe vegan koken ook kan als er een beetje creatieve kok in de keuken staat! TOP
Restaurant
Hoi Shanice,

Wauw, super fijn om te horen dat je zo positief bent over onze veganistische gerechten, dit vinden de mannen uit de keuken vast erg leuk om te lezen. We doen altijd erg ons best om voor iedereen iets lekkers te maken, ook bij een bepaald dieet of levenswijze, dus het is goed om te horen dat het jou zo goed bevallen is.

Floor - Team de Meesterproef
Wilma V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 18 nov. 2017
Genoten van culinair hoogstandje in een bijzonder leuk ingericht pand ! Lof voor het klantvriendelijke personeel : zonder reservering toch een tafeltje geregeld !
Restaurant
Dag Wilma,

Bedankt voor de mooie woorden, ik geef je complimenten door aan onze medewerkers!

Floor - Team de Meesterproef
Franky D.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 4 nov. 2017
  • Online gereserveerd
Lekker gegeten, prijs/kwaliteit is in orde, bediening door de jeugdige medewerkers was tip top.
Was alleen een beetje zoeken om de locatie te vinden.
Restaurant
Dag Franky,

Goed om te horen dat jullie hebben genoten bij ons, ik geef je complimenten door aan het team!

Floor - Team de Meesterproef
Herman K.
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 30 okt. 2017
  • Online gereserveerd
Prima ontvangst, goede adviezen en accurate bediening!
Restaurant
Dag Herman,

Bedankt voor je mooie woorden, fijn dat jullie een leuke avond hebben gehad bij ons!

Team de Meesterproef
Jan V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
2 /10
Eten
2
Service
2
Decor
2
  • Datum van je bezoek: 22 okt. 2017
Goedkope ingrediënten . Voorgerecht komkommer met yoghurt, tussengerecht wortel, broccoli soep, hoofdgerecht, snippertje eenden borstfilet, nagerecht was goed. De wijn was bedorven. Absoluut niet voor herhaling vatbaar
Restaurant
Dag Jan,

Wat jammer dat je geen leuke ervaring bij ons hebt gehad, dat is altijd vervelend om te horen. Wij streven ernaar om veel met groenten en verse producten te werken omdat wij vinden dat deze producten juist erg leuke gerechten kunnen opleveren, helaas is dit bij jullie niet zo in de smaak gevallen.

Vriendelijke groet,

Floor - Team de Meesterproef
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.