Een verborgen pareltje in onze zorgvuldige selectie van topadresjes
Voor kleine kunstwerkjes op je bord zit je bij restaurant De Kersentuin goed. Sterker nog, zelfs de borden zelf zijn ware kunstobjecten! Tweesterrenchef Stefan van Sprang is als signature chef verantwoordelijk voor de mooie gerechten terwijl chef Patrick Kessler de dagelijkse leiding over het keukenteam heeft. Ondanks dat de gerechten sterrenwaardig zijn, is de Kersentuin een laagdrempelig restaurant waar je kunt snoepen van meerdere kleinere gerechten. Op de kaart staan menu’s, maar je kunt ook á la carte bestellen. De kaart wisselt iedere drie á vier maanden, dus je kunt blijven terugkomen.
Geschreven door: Susam Pang van BySam.nl
Fotografie door: Susam Pang van BySam.nl
Fantastisch
Hoewel de reservering nog schriftelijk werd bevestigd bleek bij aankomst dat het restaurant De Kersentuin al 3 mnd gesloten is. Bizarre ervaring en geen reclame voor de klantgerichtheid van dit gerenommeerde restaurant
Ik vond de gerechten wisselend van kwaliteit. Alles was wel mooi opgemaakt en verzorgd, maar de smaak en kwaliteit was eigenlijk beneden verwachting. Was lang geleden (meer dan 10 jaar) al een paar keer in de Kersentuin geweest en had er zeer goede herinneringen aan. Het is nu verworden tot een doorsnee lobby restaurant van een hotel met matige kwaliteit eten.
Erg lekker eten met heel vriendelijk personeel. We hadden dit restaurant uitgezocht op de gunstige ligging voor ons bezoek aan de Comedytrain. We waren afgegaan op de recensies en dat heeft ons niet teleur gesteld. Vooral het personeel van zowel de bar als het restaurant was erg vriendelijk en attent. Heel erg op de klantengericht, hulde! Het eten was erg lekker, goed in balans en subtiel. Met een prima wijntje erbij was dat een feest. De ambiance was een beetje te veel hotellerig wat onze smaak betreft, maar dat stoorde nergens. Al met al een prettige plek om heel goed te eten.
Niettegenstaande de lage bezetting - het was rotweer en er waren die avond slechts 6 couverts - verliep de service vlekkeloos en met een perfecte timing. De Merlot wijn is ook een aanrader.
Wij komen al jaren met veel plezier naar de Kersentiun en worden vaak aangenaam verrast door leuke , smakelijke en fantasie rijke gerechten. G.J.M. Cremers
Zeer de moeite waard. De gerechten werden decoratief opgediend en alles smaakte voortreffelijk. Vriendelijke bediening en je voelde je gelijk op je gemak
Unieke locatie en een geraffineerde Franse keuken; het best bewaarde geheim in Amsterdam Zuid, een waar culinair instituut!
fijne ervaring, prima keuzemenu voor redelijke prijs. ruime keuze uit goede wijnen per glas, glazen werden goed gevuld.
Wij zijn zeer hartelijk ontvangen. De bediening was top en dito uitleg van de gerechten. Ondanks dat het niet druk was hebben wij een top avond gehad. Wij komen zeker weer een keer terug.
Verbluffend hoog culinair niveau! Zelden zo verfijnd in NL gegeten, vooraf de cocquilles met buikspek smolten op de tong en het hoofdgerecht een lamsschenkel 'pot au feu' van wereldklasse en tot slot prachtig kaasplateau, dit alles met prachtige Franse wijnen.
Nvt
Zeer goede en met smaak gemaakte gerechten. Mooi opgemaakt en goed geserveerd. Bijzonder vriendelijke bediening en de klasse wijnen maakten het geheel tot een perfecte avond.
Mooi rustig restaurant met een fijne kaart, goede wijnkaart en attente bediening. Prijs-kwaliteitsverhouding prima. Ik kom er graag.
Al regelmatig hier gegeten. Deze keer met verwachtingen hierheen gegaan. Helaas was de bediening niet top deze keer; lege glazen, zelf wijn inschenken en niet altijd uitleg over het bord. Dit ook aangegeven, gelukkig werd dit goed ontvangen en als bruikbare feedback gezien. Eten was weer van goede kwaliteit en lekker.
Hernieuwde kennismaking met de Kersentuin. Kwamen hier vroeger vaker vanwege uitstekende kwaliteit. Ook nu weer goede ervaring. Bijpassende wijnen ook prima.
De verwachting waren hoog daar de kersentuin in de lekker 500 gids stond. Gerechten waren qua opmaak top.. temp voorgerecht helaas te koud.. wat tenkoste ging van smaak. De alertheid van bediening mbt afstemming drank en uitserveren gerechten onvoldoende. Jammer. Had anders ervaren kunnen worden met iets meer aandacht
Goed adres, goede, ietwat beperkte, kaart, het geen ook een voordeel kan zijn. Op uitvoering en kwaliteit is weinig aan te merken. De wijnkeuze (Kersentuin wijnkaart) is ruim voldoende en de prijzen voor een dergelijk restaurant, zeer redelijk. Voeg daarbij de gezellige bar voor aperitief of afzakker en het is duidelijk dat we graag terugkomen, ook voor de aimabele bediening!
Top bediening en lekker eten. De sfeer is heel gezellig. Dit is zeker niet de laatste keer dat ik hier heb gegeten. Mijn 2e reservering staat al gepland
Mooie tent, aardige bediening, lekker eten maar geen gezellige sfeer. Restaurant bijna leeg. Het zit aan een hotel en de sfeer proef je. Niet echt gezellig
Naast top gerechten met misschien wel de beste prijs kwaliteit verhouding van Amsterdam Zuid is met name de bediening een vermelding waard. Zeer correct en adequaat team waardoor ik steeds terugkom.
Maandag t/m Zaterdag
- Diner 18:00 - 22:00
Zondag Gesloten
Dijsselhofplantsoen 7, 1077 BJ, Amsterdam, Nederland
Valet parking & Betaald parkeren in de buurt
provincie Noord-Holland, , Amsterdam-Zuid
Van maandag 5 tot en met zaterdag 24 maart staat restaurant De Kersentuin in het teken van Route de Côte d’Azur. Een vijf gangen menu a 49 euro geinspireerd op de klassieke Franse keuken met een moderne "Kersentuin" twist. Reserveer nu o.v.v. "Cote d'Azur"
Europees, Romantisch, COVID-19 veiligheidsmaatregelen, Kerst, Oud & Nieuw, Valentijnsdag
American Express, , ,
Restaurant kan worden afgehuurd voor een privé-evenement (Max. 60 personen)
Af te huren, , , , , Toegankelijk voor rolstoelen, Valet parking, Wi-Fi
Vertel ons meer over jezelf en we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Meer informatie bekijkenLog in op TheFork Manager en neem contact met ons op via de chat.
Log in op TheFork ManagerEenvoudig en snelDirect bevestigd