de KASerne

Willemspoort 5211 JK Den Bosch Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 35
|
31-738900273
8,8 /10
8 recensies

Over het restaurant de KASerne

Het restaurant heeft een stoere, simpele kaart waar je kunt kiezen uit verrassende en gezonde gerechten. De gerechten worden op ambachtelijke wijze bereid met streekproducten en waar mogelijk zoveel mogelijk biologisch. De kaart is compact en zodat we om de twee weken iets nieuws en verrassends kunnen bieden.

Iedereen moet zich er thuis kunnen voelen. Tijdloos en geen gehaast; we gaan mee met de flow van de dag, passend in het ritme van onze gast. Is de afspraak uitgelopen en wil je later op de avond nog iets kleins eten of ben je op zoek naar een goed gesprek? Schuif gerust aan! Er zijn meerdere sferen in de KASerne; van rustig eetgedeelte tot borrelen op het terras, in de KAS of aan de gezellige bar. Zo heb je alle vrijheid om voor de sfeer te kiezen waar jij op dat moment zin in hebt. Respect voor natuur en milieu; dat zal de wapenspreuk zijn van dit restaurant.

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 35
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)

Drankprijzen

  • € 4,9
    Fles mineraalwater
  • € 3,95
    Glas wijn
  • € 9,5
    Glas champagne
  • € 2,5
    Koffie
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant de KASerne

Openingstijden

Geopend van dinsdag t/m zaterdag. 07:00u tot 22:00u

Services

Fantastisch
8,8 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
  • 10
    1
  • 9
    5
  • 8
    2
  • 7
    0
  • < 7
    1
Eten
9,3
Service
8,1
Decor
8,5
9/9 recensies

Jouw recensie over het restaurant de KASerne

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
Pascal R.
Meesterproever
(46 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 12 jan. 2019
Met een aantal vrienden hier gegeten. We werden met een warm ‘welkom’ ontvangen. Hebben heerlijk a la carte gegeten. Smaken waren subtiel op elkaar afgestemd. Qua bediening prettig alleen ging het gedurende de avond wel steeds langer duren tussen de gangen waardoor we op het eind nog moesten haasten. Maar de ervaring was prima. Ook de entourage is mooi.
Barte V.
Meesterproever
(20 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
8
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 25 mei 2018
Het eten was heerlijk, een dikke 10 voor de kok. Binnen zag het er ook prachtig uit. Vanwege het mooie weer aten we buiten, uitzicht daar was niet top
yfketeerink .
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
8
Service
2
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 13 apr. 2018
Onze optie ter gelegenheid van onze gouden bruiloft gewoon terzijde geschoven zonder overleg.
Een grotere groep krijgt voorrang!!!
Ingo R.
Expertproever
(9 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 1 aug. 2017
We wonen in het centrum van 's-Hertogenbosch en fietsten hier toevallig langs. Even de kaart bekijken, enthousiast werd ons verteld dat er ook een compleet vegetarisch menu is. Dat is in het bourgondische 's-Hertogenbosch soms nog wel eens met een lantaarntje zoeken. Maar goed, met mijn verjaardag hier heen getogen voor een diner voor twee. Uiterst vriendelijke ontvangst. Mooi gebouw van binnen, stoere constructie, luxe uitstraling. En dan het eten en drinken, we kozen uiteraard voor het compleet vegetarische menu bastion met daarbij een niet zo uitgesproken maar wel lekkere fles Weisburgunder van de zeer uitgebreide wijnkaart. Start was met een heerlijke amuse, van sinaasappel, wortel en een crème van 43. Mooi begin. Daarna drie hartige gerechtjes, lekker, maar naar ons idee in een iets te hoog tempo. En het vierde gerechtje was zoet, stikstofbereiding groene kruiden met limoenrasp en yoghurtijs, een stukje doe-het-zelf werk voor ons, het vijzelen, maar subliem. Vervolgens nog een hartig gerechtje, de bonen waren een beetje flauw, de heldere tomatenbouillon was weer erg lekker. Het nagerecht, een parfait op een bijzondere wijze bereid, smaakte ons ook weer erg goed. Al met al een heerlijk avond gehad met attente en erg enthousiaste mensen in de bediening. Een aanrader.
Emmy B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 14 mei 2017
Het restaurant is zeer gezellig en stoer ingedeeld. Er is goed gebruik gemaakt van het originele pand. Leuk!
Het eten was zeer goed. Kalfshaas met zwezerik en paddenstoelenrisotto smolt op de tong en ook de entrecote was subliem.
Het team is jong maar heeft goede kennis van hun producten en denkt goed met je mee. Adviseerde bv een andere rode wijn bij de entrecote dan bij de kalfshaas en dat bleek absoluut de goede matchen te zijn.

Ook het ontbijt 's ochtends was echt prima. Geen buffet maar een gezellig dienblad vol keuzes met echt vers brood, zelf gemaakte croissants, cruesly en vers fruit. Wilde je meer kan was dat geen probleem.

Echt een aanrader!
Helwin T.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
8
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 30 apr. 2017
Beste restaurant van '-Hertogenbosch! Mooi, eerlijk voedsel. Verfijnde gerechten. 4-gangen verrassingsmenu gekozen met bijpassend wijnarrangement. Uitstekend op elkaar afgestemd. Bediening was jong en redelijk onervaren, maar enthousiast en goed begeleid door ervaren krachten. Kortom: absolute aanrader!
Burbo .
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 5 feb. 2017
De KASerne! Wat een toptent! Na een dagje Den Bosch (meest bourgondische stad van Nederland) in dit heerlijke restaurant neergestreken, en het was uitzonderlijk goed! Mooie, smaakvolle gerechten + dito wijn en voortreffelijke service. Je betaalt wat, maar je krijgt meer! :)
Richard S.
Meesterproever
(13 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,3 /10
Eten
8
Service
8
Decor
9
  • Datum van je bezoek: 22 jul. 2016
Als verrassing ben ik vandaag meegenomen naar de KASerne, het nieuwe hotel - restaurant in de Willemspoort. Waar? Nou, op het terrein van het voormalig transferium tegenover het Koning Willem I College.
De creatieve naam KASerne komt nog niet helemaal tot zijn recht, maar op korte termijn zal er een grote kas aan het voormalige kazernegebouw gebouwd worden.

Zowel mijn vriendin en ik zijn dol op nieuwe restaurantjes ontdekken en helemaal als ondernemers er iets anders van weten te maken dan de standaardinrichting en indeling. Zelf ben ik een groot fan van creatief hergebruik van oude panden en KASerne slaat de spijker op zijn kop. Het oude militaire gebouw is mooi gerenoveerd met de oude betonnen dakconstructie goed zichtbaar.
De bar staat strategisch in het midden, het grootste deel van de eetzaal bevindt zich achter de bar en aan de zijkant steken nog delen van de "keuken"containers naar binnen. Ook de toiletten zijn trouwens in een container gebouwd. De hele look is industrieel met mooie lichte materialen en de grote ramen aan de voorzijde laten veel licht naar binnen.
Na de lunch bekijken we nog 1 van de hotelkamers en die zijn goed doordacht en stijlvol ingericht. Speciale aandacht krijgt de douchekraan, die voor de dames buiten de waterstraal is gemonteerd. Dus geen natte haren meer bij het opendraaien van de warme kraan. ;-)

Maar vandaag is het bijzonder mooi weer en lunchen we buiten op het grote terras. Het is rustig en we kunnen kiezen uit een plekje in of uit de zon, aan een klein tafeltje of 1 van de grote tafels. Ruimte en keuze genoeg.

De lunchkaart is verrassend, met meer dan genoeg keuze uit zo op het oog mooie gerechtjes. We nemen allebei een broodje, mijn eega de "spelt" en ik de "pain polar". En we delen de "avocado", één van de zogenaamde "samengestelde gerechten".

De spelt is een mooi geroosterd broodje met reepjes lauwwarme sukade met daarop een laag boontjes en piccalilly. Als draadjesvleesliefhebster is mijn eega is zeer lovend over haar lunchgerecht. En als ik mag proeven, moet ik dat beamen. De combinatie van het "zoete" vlees en de zurige piccalilly is niet te versmaden. Heerlijk.
Ook de pain polar is top. Dit flat bread is heerlijk belegd met verse makreel en ansjovis met een lekkere mayonaise.
En als kers op de taart de heerlijke avocadosalade. Opgemaakt als een taartje een bodem van avocadopuree met daarop allerlei groenten. Een lust voor het oog en tong.

Samen met een lekkere lichte rosé en een goede kop koffie (sterke espresso met een kannetje kokend water om je eigen americano te kunnen maken) een uitstekende lunch. Totale kosten: € 45,-.

Als dit het voorland is voor het diner, dan gaan we bij KASerne nog mooie tijden beleven.
.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
9
Service
9
Decor
9
  • Datum van je bezoek: 2 jun. 2016
Ontzettend genoten van een 6-gangen-diner verrast door de Chef-Kok! Mooie gerechten, prachtig gepresenteerd, heerlijke wijnen! Gewoonweg een prachtig en stoer hotel en restaurant met ervaren, gastvrij en vriendelijk personeel!
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.