Registreer mijn restaurant
Help
Wat
Waar

INSIDERFrans Tuin

de Karpendonkse Hoeve

8,4/10
108

Gemiddelde prijs € 60

Eenvoudig en snelDirect bevestigd

Verdien Yums met een reservering via TheFork en profiteer van exclusieve loyaliteitskortingen

Selectie van de MICHELIN-gids 2020

  • Eén MICHELIN ster: verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard!
  • 3 couvert(s) Zeer goede standing. Onze mooiste adressen.

Standpunt van de MICHELIN-gids

De Karpendonkse Hoeve is een instituut dat al sinds 1979 wordt beloond met een Michelin ster. U kunt die rijke geschiedenis haast voelen wanneer u ...

Lees meer op de website van de MICHELIN-gids

Restaurantmenu

Chef-kok Rob van der Veeken
  • Gemiddelde prijs € 60
    Speciaal verzoek
Wagyu 8+, In Miso Gemarineerde Groentjes, Wasabi

Dieetopties

Glutenvrij, Lactose intolerantie, Notenallergie, Pinda-allergie, Vegetarische
Menukaart en keuzemenu’s bekijken

Gebruikersfoto's

We hebben nog steeds geen foto's van onze gebruikers

Maak een reservering bij dit restaurant en deel als eerste je foto's.

Waarderingen en beoordelingen

Zeer goed

8,4/10
Gebaseerd op 108 recensies
Alleen gasten die bij het restaurant hebben gedineerd nadat ze via TheFork hebben gereserveerd, mogen een beoordeling schrijven.
Keuken :8,3/10
Service :8,8/10
Setting :8,1/10
  1. Luc v.
    Luc v.
    • 1 recensie
    9,5/10

    Blij dit te hebben ontdekt. Niet te ver van Antwerpen en verrassend goed. Wij komen zeker een keertje terug. De ganzenlverpastei en het hertekalf waren top ! De bediening was super vriendelijk en professioneel !

  2. Jorgen B.
    Jorgen B.
    • 1 recensie
    5/10

    Restaurant is gewoontjes. Geen culinaire hoogstandjes, gerechten verrassen niet echt. Daarom ook prijs kwaliteit verhouding niet in balans. Niet voor herhaling vatbaar op deze manier. Wel een super aardige en gastvrije bediening!

  3. A.M. Van Spaandonk v.
    A.M. Van Spaandonk v.
    • 1 recensie
    4,5/10

    Het hoofdgerecht viel tegen alsmede de soep van het nagerecht hadden wij ook meer verwacht

  4. Toos V.
    Toos V.
    • 3 recensies
    8/10

    Lange wachttijden tussen de gangen.

  5. Hanneke S.
    Hanneke S.
    • 2 recensies
    7/10

    Vegetarische menu was wisselend van kwaliteit. Met name hoofdgerecht was nogal teleurstellend (biet in bladerdeeg met een zoute saus erbij), niet wat je van een restaurant met een ster mag verwachten. Nagerecht niet mijn smaak, nogal zoet. De amuse was dan wel weer erg lekker.

  6. Sven E.
    Sven E.
    • 4 recensies
    8/10

    Lekker eten. Mooi uitzicht en plek. Personeel kan wat vriendelijker en

  7. Mauricio S.
    Mauricio S.
    • 1 recensie
    10/10

    Lekkere gerechten met goede bijpassende wijn. Bediening erg vriendelijk en het tempo was uitstekend.

  8. WLA A.
    WLA A.
    • 3 recensies
    8,5/10

    Het was rumoerig vanwege de CSI cross country wedstrijd. Het geserveerde stukje lam was meer vet dan vlees. De overige gerechten waren zeer goed.

  9. Lianne d.
    Lianne d.
    • 5 recensies
    9,5/10

    Heerlijk gegeten, bijzondere gerechten geserveerd door kundig personeel die t op een fantastische manier presenteren (goede uitleg). Prachtige bijpassende wijnen aanbevolen. Dikke 10 voor de nieuwe chef-kok en zijn team. De moeite waard, wij komen weer!

  10. LoesK
    LoesK
    • 55 recensies
    9,5/10

    Met het gezin bij dit exclusieve restaurant gegeten. Bediening was correct en prettig. Goede afstemming tussen een professionele houding en persoonlijke aanpak. Sfeer was goed en de uitstraling van de zaak vonden we een beetje gedateerd, maar niet storend. De gerechten waren verrassend en lekker. Mooie smaakcombinaties en goede kwaliteit van de producten. Tijd tussen de gerechten vonden wij prettig en de uitleg over de gerechten en wijnen was accuraat. Zeer fijne avond gehad met verrassend lekker en fijne gerechten.

  11. Hans D.
    Hans D.
    • 27 recensies
    8/10

    We hadden een lunch met vrienden. 3 gangen. Het is een klassieke keuken. De gerechten waren mooi en de smaken zijn prima. We zaten gezellig in de serre. De service is goed. De entourage in de serre ook. De prijs is hoog vergeleken met andere restaurants in de omgeving met minimaal de zelfde kwaliteit. Echter het is prima hier.

  12. Angelique v.
    Angelique v.
    • 56 recensies
    8/10

    Beetje een dubbel gevoel: het eten is heerlijk! De bediening erg vriendelijk en spontaan. Maar....... de uitstraling van een sterrenzaak heeft het NIET! Vergane glorie; het voelt alsof er is geprobeerd alles een beetje op te frissen zonder dat het iets mag kosten: oude tafels onder de gesteven lakens en een terras van europallets?! En 2 verschillende steakmessen vinden wij eigenlijk niet kunnen op dit niveau. Ook hebben wij verschillende keren zelf om nog een drankje moeten vragen. Moet het dan terugverdiend worden op de wijn? Een "aanbevolen gla(a)s(je)" kost € 8,50! Al met al een leuke avond gehad maar er zijn restaurants die het complete plaatje wel voor elkaar hebben zonder Michelin-ster en een stuk goedkoper........

  13. Geoffry F.
    Geoffry F.
    • 11 recensies
    8/10

    7 gangendiner gegeten in dit restaurant. De gerechten waren mooi bereid en je kreeg bij elk gerecht uitleg erover. Personeel die er werkte vroegen ook netjes bij elke gang of het smaakte en de uitleg over elke wijn was ook goed. Interieur zag er netjes uit. Wij hebben een hele leuke avond gehad.

  14. Geoffry F.
    Geoffry F.
    • 11 recensies
    8/10

    7 gangendiner gegeten in dit sterrenrestaurant. Alle gerechten waren mooi opgemaakt met bij elk gerecht uitleg erover. Bediening hielp je keurig en kwam bij elk gerecht vragen of goed was. Ze wisten ook bij elke wijn te vertellen waar het vandaan kwam en welke druif het was. Het interieur zag er goed uit met een hele mooie serre.

  15. Sharon M.
    Sharon M.
    • 3 recensies
    7/10

    Het interieur van het restaurant is zeer gedateerd en oogt oudbollig, op sommige plekken zie je kapotte lampen en schilderijen die niet recht hangen. Daarentegen was het eten lekker maar niet sterwaardig. De bediening was wel top! Uiterst vriendelijk en glazen werden netjes op tijd bijgevuld. Ongedwongen sfeer. Al met al fijne avond gehad.

  16. Ben-en-Wendy H.
    Ben-en-Wendy H.
    • 102 recensies
    6,5/10

    Hier gebruik gemaakt van het 8 gangen proeverij diner vis Vakantieveilingen.nl. Schitterende locatie in Eindhoven met prachtig uitzicht vanaf de hoektafel in de serre. Serre/restaurant straalt niet (meer) de luxe uit van een sterrenrestaurant. Vieze ramen en vloer en gescheurde luxaflex. Ontvangst was vriendelijk maar met een nogal nadrukkelijke aanwezige eigenaresse. Eerste twee gangen zeker met * waardig, andere gangen smaakten goed maar waren totaal zonder verrassingen die je wel aantreft bij andere restaurants met jonge chef koks. Het geheel was Michelin * onwaardig. Toch wel redelijke avond gehad maar meer dan 4 uur tafelen is wel erg lang. Hadden echt iets meer verwacht van dit restaurant. Jammer !!

  17. Jan r.
    Jan r.
    • 9 recensies
    6,5/10

    Na goede en minder goede recensies te hebben gelezen wilde we zelf de proef op de som nemen. Via vakantie veilingen een 7 gangen menu gekocht. Ik had gemaild om dit als lunch te gebruiken, En men was akkoord. Aangekomen bij het restaurant was het alleen mogelijk om een 5 gangen lunch menu te nemen. De porties wilde ze wat groter maken en wij gingen akkoord. Het eten en het wijnarrangement was redelijk. Het was niet bijzonder en van groter porties hebben wij niets gemerkt. Het zitten en het uitzicht vondenemer wij wel erg leuk. Met het betalen van de rekening was wel rekening gehouden dat wij ipv 7 gangen 5 gangen hadden gehad. De koffie met friandises was niet gerekend. Al met al hadden wij wel een leuke middag maar prijs kwaliteit was maar net een voldoende. Mvg Jan Raats

  18. Ad W.
    Ad W.
    • 272 recensies
    10/10

    Het vinden van een passende chef-kok, kende nog een onverwachte hindernis. De serie “De nieuwe garde” op npo 3 legt het verhaal erachter bloot. Leuk te vernemen dat een van onze favoriete chefs deze uitdaging op zich heeft genomen. Dus meteen maar gereserveerd voor een lunch op de vrijdag middag. Het was mooi zomer weer, het terras was keurig ingedekt. We namen plaats onder het luifel met uitzicht over de plas, fijn in de schaduw terwijl een briesje voor verkoeling zorgde, toppie. Als aperitief een mousserende Duitse Riesling van het huis Siener (speciaal gebotteld voor het restaurant) die erg goed beviel. We starten met een makaron van zoethout, erop een toefje crème van foie en een krokantje van drop. Een fijne beleving met verschillende smaak overgangen, mooi. Verder met een sandwich geïnspireerd op de caprese. Krokantjes van tomaat, ertussen mozzarella en crumble van zwarte olijf, afgewerkt met een toefje basilicumcrème, verrassend lekker. Als laatste een kroketje gevuld met panchetta, erop drie toefjes gel van nootmuskaat en laurier, mooi krokant en lekker hartig. De amuse ronde bestond uit een tweeluik. Gepresenteerd op eigen schelp, sashimi van coquille besprenkeld met een sinaasappel olie op een crème van wortel. Heel delicaat met mooie smaak balans en prima combinerend met de Riesling. Op het witte bord gepofte amarant met quenelle ijs van piccalilly, aan tafel afgewerkt met een groene kruiden saus. Zomerse smaakjes, dit lepelde we met veel plezier weg. De eerste begeleider werd uitgebreid met een goed verhaal. Pinot Grigio 2014 uit Uruguay van het huis Garzon, mooie lichte kleur, heerlijk aroma, in de mond strak droog met tonen van steenfruit en mineraliteit. Uit de keuken drie bereidingen met Noordzeekrab. Op een wit bord een cilinder krabsalade, heel puur, erop een schuim van appel, ernaast rolletjes komkommer en chipjes van meloeskes gekruid met vadouvan , heel verfijnd. In het donker schaaltje een marshmallow van kingkrab op een bedje van Noordzeekrab die in een krabben bisque lag, lekker hoog op smaak. Als laatste nog een krokant gebakken wonton gevuld met Noordzeekrab, genieten. De wijn sloot bij de laatste twee bereidingen naadloos aan mede omdat deze hoger op smaak waren. Doordat ik de salade als laatste at was de wijn al ietsje te warm en hierdoor net wat te krachtig geworden. Voor ons beide de topper van de middag. (9.7) Ook de tweede wijn was bijzonder. Een Oostenrijkse Gumpoldskirchner Tradition 2015 van Johanneshof Reinisch gemaakt van de inheemse Rotgipfler en Zierfandler. Mooie goud gele kleur, in de mond tonen van peer, honingmeloen en een wat ronde afdronk. Uit de keuken een tentakel van octopus op een bedje van zwarte lintpasta in een hartige bouillon gekruid met vadouvan met zilte groentjes (lamsoor, zeekraal) en mosselen. De tentakel was zacht van textuur en delicaat van smaak. De zilte tonen en de bite van de zeekraal kwamen naast de pasta op de voorgrond, erg lekker. De wijn was een alleman vriend en sloot keurig aan. (9,4) Over naar rood met een Rosso di Montalcino van het huis Luciani, verrassend lichte kleur, heerlijk aroma, een mond vol met kersensap en een fluweel zachte afdronk, heerlijk. De eigenaresse presenteerde zelf het eerste gedeelte van het hoofdgerecht. Zacht gegaarde, in appelstroop gelakte duivenborstfilet, ernaast een cilinder van quinoa, gebakken cantharellen, quenelle crème van kikkererwt, partjes gemarineerde meiknol en bekende bolletje van snijboon, aan tafel afgewerkt met een heerlijke sjalottensaus (kannetje helaas weer terug naar de keuken). De cuisson van de borst was top en door het huidje hoog op smaak. De nieuwe Chef kwam met extra bijlagen. Lepeltje van foiemousse, quenelle semifreddo van foie op een bedje van gemalen hazelnoot, een gekonfijt pootje van de Bresse duif en de pommes paolo die eigenlijk op het eerste bord had moeten liggen. Beide foie bereidingen waren een delicatesse. Het boutje was ietsje stevig van textuur, dit werd lekker kluiven. De heerlijke wijn sloot naadloos aan. (9.6) De dessertwijn was een licht mousserende Brachetto van Gatti Piero, transparante rode kleur met in het aroma tonen van framboos en rozenblaadjes, in de mond soepel en fruitig met een ronde afdronk. Op het bord een mooie presentatie. Als basis heerlijk gemarineerde aardbeien met ernaast een bombe van aardbei, erop krokantjes en makarons van aardbei. Ernaast een madeleine gemaakt van stracciatella in een dun jasje van chocolade op een bedje van crumble van chocolade met ernaast een toef ganache van chocolade. Mooie pure smaken en goede texturen die prima combineren met de frisse tonen van de wijn. (9.4) Als afsluiter nog een prima espresso en viertal smakelijke friandises. Bediening was uitstekend verzorgd. Weliswaar veel verschillende gezichten aan tafel, alle met passie voor het vak en een flinke dosis gezelligheid, prima. We voelden ons weer helemaal in de watten gelegd. Prijs-kwaliteitverhouding was zeer goed tot uitstekend. Dit was weer een hele fijne beleving. We zijn erachter gekomen dat de ambities inmiddels duidelijk naar beneden zijn bijgesteld. Deze waren sky high, dat was overigens wel een aardige publiciteitsstunt. Nu is het behoud van de ster de eerste uitdaging, iets wat mijn inziens niet zo’n probleem zal zijn. De stijl van koken was ditmaal nog een combinatie van drie chefs. Dit zal op relatief korte termijn de signature van de nieuwe chef worden. Een klassieke basis met keurige bereidingen en goede smaken. Wij komen terug en De Karpendonkse Hoeve blijft favoriet.

  19. s V.
    s V.
    • 5 recensies
    9,5/10

    Op 2e kerstdag voortreffelijk gegeten, prima ontvangst en leuke, correcte bediening. Heel fijn dat het eten een bite heeft: herkenbare groente en niet zoals in veel (ster)restaurants allerlei knap gemaakte zalfachtige structuren van onherkenbare groentes. Vooral zo houden! Kleine opmerking: de stoelen kunnen wel een touch up gebruiken: de kussens van de stoelen zijn erg dun in het midden en dat zit niet fijn als je een aantal uur aan tafel zit.

  20. ptkemperman
    ptkemperman
    • 8 recensies
    8,5/10

    Ontvangst was bijzonder hartelijk. Hoewel het bedrijf bekend staat als erg 'traditioneel', vonden wij de bediening erg gastvrij en ongedwongen. De gerechten waren stuk voor stuk mooi opgemaakt en bijzonder smakelijk. We hebben er dan ook een hele goede ervaring aan over gehouden.

Alle recensies bekijken

Meer informatie

Openingstijden

Maandag 18:00 - 21:00

- Diner 18:00 - 21:00

Dinsdag t/m Vrijdag 12:00 - 21:00

- Lunch 12:00 - 14:00

- Diner 18:00 - 21:00

Zaterdag 18:00 - 21:00

- Diner 18:00 - 21:00

Zondag Gesloten

Routebeschrijving naar het restaurant

Sumatralaan 3, 5631 AA, Eindhoven, Nederland

Routebeschrijving

Parkeerplaats

Kenmerken

, , , MICHELIN Sterrenrestaurants, Europees, Terras, Travelers' Choice 2020

Services

American Express, , ,

Restaurant kan worden afgehuurd voor een privé-evenement (Max. 200 personen)

Af te huren, Toegankelijk voor rolstoelen, Wi-Fi

Restaurants rond "de Karpendonkse Hoeve"

Afghaans

Bamiyan

Score:8.9

Eindhoven

€ 29 (gemiddelde prijs)

Eindhoven

€ 27 (gemiddelde prijs)

Mediterraans

Eindhoven

€ 25 (gemiddelde prijs)

Turks

Saygili

Score:8.7

Eindhoven

€ 25 (gemiddelde prijs)

Internationaal

Eindhoven

€ 25 (gemiddelde prijs)

Italiaans

L'Azzuro

Score:8.1

Eindhoven

€ 25 (gemiddelde prijs)

-50%

Aziatisch

Eindhoven

€ 35 (gemiddelde prijs)

BBQ/Grill

Eindhoven

€ 33 (gemiddelde prijs)

  • Insider

Internationaal

INSIDER

Eindhoven

€ 39 (gemiddelde prijs)

-30%

  • Insider

Italiaans

INSIDER

Eindhoven

€ 45 (gemiddelde prijs)

Ben je een restauranteigenaar?

Registreer je restaurant

Vertel ons meer over jezelf en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Meer informatie bekijken

Al een klant

Log in op TheFork Manager en neem contact met ons op via de chat.

Log in op TheFork Manager

Eenvoudig en snelDirect bevestigd