Gemiddelde prijs € 59
Eenvoudig en snelDirect bevestigd
Deze Jonge Dikkert blaast nieuw leven in een windmolen uit de 17de eeuw. Het is er gezellig tafelen onder de houten balken, het moderne decor zorgt ...
Lees meer op de website van de MICHELIN-gids
Een verborgen pareltje in onze zorgvuldige selectie van topadresjes
In een molen die stamt uit 1672 huist restaurant De Jonge Dikkert. De karakteristieke elementen van Molen de Dikkert zijn mooi verwerkt in het moderne interieur. Mijn favoriet: de prachtige wenteltrap middenin de zaak en de kleine ramen waar zacht licht naar binnen valt. Sinds 1 maart 2019 staat chef Marcel Bonda aan het roer van het bekende restaurant. Marcel heeft elf jaar lang als sous-chef in de keuken van Bord’Eau* gestaan en onder andere onder Richard van Oostenbrugge en Bas van Kranen gekookt. Chef Bonda heeft een voorliefde voor ambacht en maakt de meeste dingen zelf. Ook heeft hij er een neus voor de beste ingrediënten in huis te halen. Zo heeft hij een gerecht met een rode biet dat in Italië urenlang in de grond is gegaard. Beter dan dat krijg je niet. Maar ook alleen het beste vis, vlees en groenten halen het tot in zijn keuken. Zijn culinaire creaties zijn ogenschijnlijk simpel maar goed doordacht en belachelijk goed uitgevoerd. Je kunt hier ongewone combinaties en een mooie balans in smaken verwachten.
Geschreven door: Susam Pang van bySam.nl
Fotografie door: Susam Pang van bySam.nl
foto's
Uitmuntend
Erg goed
Ik heb er al een aantal keer gegeten en de kwaliteit is altijd goed. Top restaurant!
Ze koken de sterren van de hemel: mooi uitgebalanceerde smaken, verrassende ingrediënten en allemaal plaatjes om te zien. Werkelijk top. Wat we minder vinden is dat we geregeld aan een erg klein tafeltje worden geplaatst, terwijl er nog ruimte genoeg is. Soms vragen we een andere tafel, maar gisteren niet. Vervolgens komen er twee dames binnen die ook niet blij zijn met de tafel die hen geboden wordt en wél wisselen. Dan heb ik spijt deze keer niet er iets van gezegd te hebben. Ik begrijp deze policy niet: waarom moet je er om vragen. Wat ook niet fijn was dat er op zo’n harde, luide toon instructie gegeven werd (o.a. bij de bar, over opruimen) aan een nieuwe stagiaire dat het aan tafel duidelijk te volgen was. Doe dat wat discreter, voor alle partijen prettiger. De vrouwelijke sommelier kende haar vak, gaf goed advies en liet voorproeven. De combinatie mooie wijn en uitstekend eten maakt gelukkig.
Heerlijk gegeten in een mooie ambiance. Wordt in ieder geval opgenomen in onze top 10 voor zakelijke diners maar kom zelf ook graag een keertje proeven! Groet, Dorien van Zoggel (namens Jessie van der Linden)
We hebben een heerlijke avond gehad. Jammer dat er maar zes tafels bezet waren, daardoor was het wat stilletjes. Maar de bediening was vriendelijk en adequaat, het eten ronduit fantastisch. Elk gerecht een feest van kleuren, smaken en structuren, waarbij de hamachi met passievrucht-pandan vinaigrette en het lam in twee bereidingen wat mij betreft nog boven de rest uitstaken. Prima keuzes in het wijnarrangement ook. Een aanrader!
In een uitstekende ambiance gegeten. Je smaakpapillen worden overtroffen. Ook de rust van het personeel en het persoonlijk woordje, doen je beseffen dat je in een uitstekend restaurant bent.
Ondanks de nog bijzondere omstandigheden (1,5m afstand, desinfectiegel voor binnenkomst) toch genoten van een heerlijke avond. De gerechten waren smaakvol en mooi gepresenteerd. Daarnaast eengastvrije bediening.
Alles was prima in orde . De manager had zijn uiterste best gedaan om ons gezelschap (ook tijdens deze corona tijd ) zo goed mogelijk te bedienen en de bediening en kookkunst was buitengewoon goed.
Vriendelijke bediening, gepast maar toch snel. Eten en ambiance prima. Aanbeveling zeker omdat je ook heel makkelijk kan parkeren
Een uitstekende prijs- prestatieve verhouding met gewelde bediening. Een adres waar je je graag laat verwennen. We hopen dat kok Bonda nog lang ons zal verwennen.
Met Valentijn heerlijk gegeten, het is altijd genieten. Bijzondere amuses, top bediening. ????????
Bijzonder aangename sfeer en vriendelijke attente bediening. Alle gerechten van het molenmenu waren heerlijk en ook de amuses waren tongstrelend
Helaas hadden wij pech met de service. Het begon heel goed, er werd gezegd dat er rekening gehouden zou worden met de twee zwangeren door de keuken wat betreft het eten. Alleen toen het eten op tafel kwam, kregen de zwangeren rood vlees en moesten we het terug laten sturen naar de keuken. Tevens moesten we telkens erg lang wachten om drank te kunnen bestellen en kwam de wijn vervolgens pas toen het hoofdgerecht al bijna op was. Daarna kwamen er bonbons bij de koffie, maar waren we niet gewaarschuwd dat er drank in zat terwijl ze wasten dat er twee zwangeren waren. Ook toen we weg gingen, werden we als enige niet ‘uitgelaten’ of vriendelijk gedag gezegd. We vonden het erg jammer van de service, want hier is de prijs niet naar! Wel was het eten erg lekker en de gerechten mooi. Maar toch had de slechte service een domper op het diner.
Nvt
Voor het eerst wezen eten bij dit gerenommeerde restaurant in de molen De Dikkert; we worden hartelijk ontvangen en zijn gelijk onder de indruk van de sfeervolle ambiance:veel hout en juiste verlichting. De tafels zijn prettig ingedeeld waardoor je niet te dicht op de ander zit. Er bleek een airconditioning boven de tafel te waaien maar op verzoek werd deze uitgezet, heel fijn. De bediening is heel vriendelijk en beleefd. Er staat veel vis op de kaart, verder hert, tournedos en eend. Voor de vegatariër wordt het lastig.. We krijgen een paar heerlijke amuses die gelijk de toon (en verwachting) zetten. En die kwaliteit hebben de overige gerechten ook: ceviche van dorade en rouleau van eend, gevolgd door twee mooie plakken zeer malse tournedos met eendenlever en truffel (dit gerecht is met 38 eur echter wel wat overpriced voor hetgeen je krijgt) . Bij navraag of de kaas al uit de koeling is gehaald is het antwoord ja, maar bij het serveren blijkt deze alsnog koud. Wel uitgebreid met zes soorten kaas, begeleid met stroop, chutney en vijgencompote en walnotenbrood. Ook de thee (die zo bleek later bij een andere tafel te zijn geserveerd en daarom even duurde) werd vergezeld met heerlijke bonbons en mini sticky toffee cake. Kortom, een heel gezellig, sfeervol restaurant met kwalitatief goed eten.
Heerlijk eten en bijzonder. Service goed sfeer oké was wat rustig maar niet storend. Om et al heerlijk avond uit.
Was weer prima
Prettige, warme sfeer. Vriendelijke en zeer goede bediening! Fantastisch eten, kortom: een aanrader!
We hebben erg mooie gerechten gegeten die voortreffelijk smaakten. Koken is eecht een kunst.
Vriendelijke ontvangst, lekker eten.
Dinsdag t/m Vrijdag
- Lunch 12:00 - 15:00
- Diner 18:00 - 22:00
Zaterdag
- Diner 18:00 - 22:00
Zondag
- Lunch 13:00 - 16:30
- Diner 17:00 - Aanvangen tot 19:30
Zomersluiting 2020:
19 juli t/m 10 augustus
Amsterdamseweg 104a, 1182 HG, Amstelveen, Nederland
Gratis parkeren in de buurt
Tongstrelende gangen
"Kundig personeel en tongestrelende gangen" is een opmerking die vaak gezegd is over De Jonge Dikkert. De Jonge Dikkert is een restaurant dat eigentijdse gerechten voorschotelt in een verrassend ontspannen ambiance. Een gulle invulling van gastvrijheid, verpakt in een oer-Hollandse zaagmolen uit 1672. Uniek dus! Zeker genieten dus bij De Jonge Dikkert!
, , Europees, Romantisch, Terras, , COVID-19 veiligheidsmaatregelen, Kerst, Oud & Nieuw, Travelers' Choice 2020, Valentijnsdag
American Express, , ,
Restaurant kan worden afgehuurd voor een privé-evenement (Max. 60 personen)
Af te huren, ,
Vertel ons meer over jezelf en we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Meer informatie bekijkenLog in op TheFork Manager en neem contact met ons op via de chat.
Log in op TheFork ManagerEenvoudig en snelDirect bevestigd