De Gouden Leeuw

Jan Smuldersstraat 24 5512 AZ Vessem Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 32
|
31-497591252

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 32
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant De Gouden Leeuw

Hoe kom je er?

  • : Gratis parkeren in de buurt

Openingstijden

Woensdag t/m zaterdag open van 11u tot 22u.
Zondag zijn we geopend vanaf 10u voor de brunch.

In de periode juni tot eind september zijn we ook geopend op dinsdagen.

Services

Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
  • 10
    0
  • 9
    2
  • 8
    4
  • 7
    1
  • < 7
    1
8/8 recensies

Jouw recensie over het restaurant De Gouden Leeuw

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
Wil H.
Meesterproever
(24 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 6 mei 2017
Wij zijn hier voor het laatst geweest om te eten in december 2009.
toen was het erg slecht bevallen vandaar daarna nooit meer geweest.
gisteren toch nog maar een x geprobeerd.
Het is niet tegengevallen.
De bediening was goed.
het eten was lekker.
De keuze was wel erg beperkt.
Groeten Wil
Connie N.
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
9,3 /10
Eten
9
Service
9
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 7 aug. 2016
Wij hebben geweldig lekker gegeten bij de Gouden Leeuw, heerlijke diamanthaas gerookt op de barbecue, unieke smaak. Kabeljauwfilet, pasta gamba, varkenshaas, malse spareribs uit de green egg, lekkere aardappeltjes, bedje van gewokte groenten, iedereen was unaniem tevreden. En een sfeervolle inrichting erbij. Sinds 1 mei is er een nieuwe eigenaar en kok, dit is te merken, ga zo door!
Frank1967II .
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
4 /10
Eten
3
Service
3
Decor
7
  • Datum van je bezoek: 26 jun. 2016
Met stip de slechtste horeca-ervaring sinds jaren. Met 10 mensen gegeten en een samenvatting van de minpunten:
- enorm lang wachten tussen de gangen (> 1uur)
- kinderhoofdgerecht serveren bij het voorgerecht van de volwassenen is niet gelukt
- 1 hoofdgerecht vergeten (is ook niet meer gekomen)
- de wijn kwam toen het hoofdgerecht op was
- nagenoeg alle gerechten lauw (inclusief de frieten)
- 2x ossenhaas à EUR 27,50: gevraagd "rare", gekregen "medium"
- geen dressing op de salades
- kinderijsje serveren bij het hoofdgerecht van de volwassenen is niet gelukt ("erg druk in de keuken")
- bedrijfsleiding laat zich niet zien; de jonge serveerster kan niet omgaan met de klachten
- fles huiswijn ter compensatie gekregen (na het hoofdgerecht), maar wij zijn vertrokken en hebben dessert en koffie elders genuttigd.

Ambiance is verder redelijk, maar verder moet er een hoop gebeuren om dit restaurant naar een enigszins aanvaardbaar niveau te tillen. De prijzen zijn bovendien best behoorlijk.

ronald B.
Meesterproever
(10 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
9
Service
9
Decor
9
  • Datum van je bezoek: 12 mei 2014
Ook wij kwamen met een Groupon voor het vijf gangen menu en waren onder de indruk van de kwaliteit van de gerechten. Heel erg lekker. In combinatie met een heerlijke en zeer betaalbare fles Doppio vino rosso Ripassato, de uitstekende bediening en een mooie sfeervolle inrichting kan ik dit restaurant van harte aanbevelen.
Ad W.
Meesterproever
(269 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,3 /10
Eten
7
Service
7
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 28 mrt. 2014
We kwamen een aanbieding tegen via Groupon en het leek ons leuk adres om eens mee af te wisselen. Eten bij een brouwerij. Het was een dinerbon maar mocht ook tijdens de lunch worden gebruikt, goede service!
Het weer was uitstekend en we besloten met de fiets gaan. Bij aankomst zagen we een karakteristiek gebouw. Een gedeelte met Franse kap dat geschakeld was aan de oude brouwerij waarnaast een lange ronde schoorsteen. Boven de ingang viel een gouden leeuw op. Het uitgebreide terras was opgesteld maar binnen zitten heeft voor ons de voorkeur. We mochten een plaatsje uitzoeken en dit werd er een aan het raam op het westen.
Binnen is het in verschillende ruimtes opgedeeld, centraal een ruimte die is ingericht in grand-café stijl met een grote bar. Links een restaurant gedeelte met open keuken. Rechts het restaurantgedeelte waar we hebben plaats genomen met veel ramen. De plafonds en vloer zijn van donker hout. Evenals de stoelen en tafels die zijn ingedekt met papieren placemats. Als decoratie staan er verschillende grote boeketten met amaryllissen. Aan de muur hangen oude zwart-wit foto's die verwijzen naar de geschiedenis van de brouwerij.

We startten met een Beerze bier de 5.5. Een licht geel bier met lichte smaak. Hierbij werden bruine sneetjes brood uitgeserveerd met kruidenboter en dunne plakjes droge worst.

Het voorgerecht is met coquille, gebakken, een carpaccio met een brunoise van rode biet, mayonaise van groene appel/citroen, espuma van citroen, gelei van cider en Brand Up 52 bier en een kletskop van kaas. Goede smaken die goed combineren en een prima eerste ronde, voor ons beide de topper van de middag.
De tweede gang is een pittige currysoep met Beerze tarwebier met hierin handgepelde grijze garnalen en afgewerkt met een gelei van rode biet. De soep is mooi hoog op smaak en de garnalen waren goed te proeven, de gelei gaf een verrassend accent.

Tijd voor een andere begeleider en het werd kriekenbier van Mystic. Het heeft iets weg van kersenlimonade met een pure kersensmaak. Uit de keuken een op de huid gebakken eendenborstfilet met blaadjes rucola, saffraan risotto en gelei van rode biet. Dit was voor mij de misser van de dag en hier kon het lekkere kriekenbier niets aan veranderen helaas.

Voor het hoofdgerecht schakelden we over naar het paradepaardje van de Beerze bieren, de Bold 10.5 Tripel Hop. Duidelijk iets krachtiger dan de eerste, aangenaam fruitig en redelijk licht. Op het bord huisgerookte entrecote met saus van Beerze Bold, seizoensgroenten en ook hier mocht de bieten gelei niet ontbreken. Hoewel ik geen liefhebber ben van bief moet ik zeggen dat deze entrecote een prima cuisson had en een fijne smaak. Het garnituur was erg basic en aardig om mee af te wisselen. De saus was goed en het bier combineerde erg goed bij de entrecote. Het gebruikte vlees is van de Blonde d'Aquitaine die “om de hoek” rondloopt en graast aan de oevers van de rivier de Beerze.

Het dessert was leuk gepresenteerd in een klein weckpotje. Een pudding van drop en munt met hierop crumble van pistache, quenelle room en een tak munt. In de deksel een bolletje ijs van Mongozo Banaanbier met een schijfje gedroogde sinaasappel. Verder op het bord een blokje gekonfijte gember en een gelei van drop. Goede maar niet indrukwekkende smaken, een aardige afsluiter.

Bediening was vriendelijk, de gerechten werden goed uitgelegd en het liep allemaal soepel door. Prijs-kwaliteitsverhouding is zeer goed, menu kost 25,- en de bieren zijn 3,- per glas, de Bold 10,50/75cl.
Kortom een leuk adres om eens gerechten met bieren te combineren want buiten de zelf geproduceerde bieren zijn er nog volop andere bieren te verkrijgen. Neemt niet weg dat ze ook goede wijnen hebben voor bij de iets luxere a la carte gerechten. Wij hebben in ieder geval een leuke middag beleefd.
Willemien K.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 17 jan. 2014
De Gouden Leeuw is een mooi sfeervol restaurant in het centrum van het groene Vessem in de Kempen. Heerlijke binnentuin voor voorjaar/zomer. En gezellig terras aan voorzijde.
Bij de entree is een mooie bar, en een eetcafe achtig gedeelte. Ook voor feesten/partijen een zaal/ en kelder.
Een paar weken geleden het 3 gangen menu gegeten. Heerlijk verse vis gerecht met groente e.d. opgemaakt. Goede kwaliteit eten, niet al te duur. Proef eens een van de lekkere bieren. Beerze bier, eigen recept. De bediening is prettig. Een locatie om aan te raden.
Martijn ter B.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,3 /10
Eten
8
Service
9
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 17 sep. 2013
Prima restaurant, we hadden een 7 gangen diner hier via Groupon. Heerlijke gerechten en ook normaal grote porties. Met name de kerriesoep hier is geweldig.
Een bijpassend bierarrangement met bieren deels uit eigen brouwerij maken het af.
Richard H.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8,8 /10
Eten
9
Service
9
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 16 aug. 2013
Heerlijk gegeten en genoten van de heerlijke streekproducten (met een verhaal). Het personeel was ook zeer gastvrij en had kennis van zaken. Het pand is sfeervol met een mooie tuin, restaurant en een ware bierkelder voor feesten en partijen. Het eigen bier (Beerze) maakt het restaurant helemaal af! Heerlijk en eerlijk eten tegen een eerlijke prijs.
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.