Catharinahoeve

Rozendijk 17 1791 PC Den Burg (Texel) Nederland Kaart
31-222312156
7,5 /10
38 recensies

Meer informatie over restaurant Catharinahoeve

Hoe kom je er?

 • : Gratis parkeren in de buurt

Openingstijden

Maandag t/m Zondag 12:00 - 21:00

Services

7,5 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
 • 10
  1
 • 9
  4
 • 8
  6
 • 7
  8
 • < 7
  13
Eten
8,1
Service
6,9
Decor
8,2
Prijs-kwaliteit
Gunstig
Geluidsniveau
Precies goed
Wachttijd
Kort
32/32 recensies

Jouw recensie over het restaurant Catharinahoeve

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
Aernout D.
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
6 /10
Eten
6
Service
2
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 4 aug. 2018
Leuke boerderij met aandacht voor details. We moesten wel erg lang wachten (1,5 uur) voordat ons eten arriveerde. Meerdere mensen hoorden we hierover, dus geen uitzondering. Het is er druk, maar voor een pannenkoek betaal je ook geen wereldbedrag. De bediening probeert er het beste van te maken, kan het ook niet helpen.
Aad D.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 7 jul. 2018
Wij, een groep lichamelijk beperkten met begeleiders, hebben hier pannenkoeken gegeten. Reserveren was mogelijk en men was zeer bereidwillig. Zelf een optreden van 2 begeleiders, met muziek, was in een vol restaurant mogelijk. Hartelijk dank dat jullie zo meehielpen aan een geslaagde avond.
wilfred V.
Meesterproever
(17 recensies)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
4
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 29 mei 2017
Leuk voor de allerjongste kinderen verder wat ons betreft niet echt een aanrader. De kaasloempia's en het brood als starter was eigenlijk prima. De schnitzel was erg vet en de saté van mijn partner was tamelijk droog. Pannenkoek van ons zoontje was oké maar zelf bak ik ze lekkerder.
Luisa .
Meesterproever
(12 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 2 mei 2017
Toen we binnen kwamen werd meteen gezegd dat er een wachttijd van 1 uur is voor een tafel vrij komt.
Gezien het al wat later was, en we niet zo lang wouden wachten, hebben we 3 pannenkoeken voor meenemen besteld. In de tussentijd konden we bij de vuur wachten en ons kleine mannetje was boven op de speelzolder bezig. Duurte niet lang en
de Texelse pannenkoek en een met Texelse ham en schapenkaas was klaar en nog een kinderpannenkoek.
Ze smaakten goed.
Komen zeker nog een keer terug.
Roel D.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
5,5 /10
Eten
4
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 8 mrt. 2017
Voor mijn zoon gingen we op zoek naar een pannenkoekenrestaurant op Texel.
De keuze viel voor de Catharinahoeve, eenmaal daar mochten we een plek uitzoeken en kregen we de menu kaart.

Qua eten hebben we gekozen voor:
- Hongaarse pannenkoek
- Lamsgehakt pannenkoek
- Appel/spek pannenkoek

Over het eten waren we niet tevreden. De spek was aangebrand/zwart en dit was ook met de kaas op de Hongaarse pannenkoek. De lamsgehakt was erg droog en niet met de pannenkoek mee gebakken, dit was er als een los prakje op geserveerd, mogelijk hoort dit maar voor mij voelde het als twee losse gerechten op één bord.

Uiteindelijk besloten geen dessert te nemen maar nog wel wat te drinken. De verse munt thee bestond uit twee stokjes wat uiteindelijk vrij summier was.

Bij het afrekenen kregen we alleen te horen wat het bedrag is. Geen 'was alles naar wens' of 'heeft het gesmaakt'.

Al bij al kom ik hier zeker niet terug!
fam. H.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
8
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 25 feb. 2017
Toplocatie met heerlijk en ruim voldoende eten. Leuk dat men gebruik maakt van lokale producten! Snel vol dus mogen wachten rondom de openhaard behoord tot de mogelijkheden. Kindermenu was niet karig. De boerensnitzel en spareribs smaakvol. Ruime hoeveelheid bijgerechten. Kinderspeelzolder is errug leuk. Vriendelijk en attent personeel. Wij komen zeker terug!
T. V.
Meesterproever
(28 recensies)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
4
Service
4
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 30 okt. 2016
In de herfstvakantie togen we met 3 personen richting dit restaurant. In 2011 hadden we hier al een keer eerder gegeten en toen was het goed.
Reserveren is niet mogelijk.
Bij binnenkomst werd netjes aangegeven dat het erg druk was en de wachttijd ongeveer 30 minuten bedroeg. We konden wachten bij de schouw, waar het vuur brandde. We besloten te wachten en kregen een soort van ufo mee. Na ongeveer een uur begon deze ufo te knipperen en te trillen ten teken dat er een tafeltje voor ons vrij was.
We schoven aan en een vriendelijke jongeman bracht de kaarten. Ik vertelde een allergie te hebben voor kaas en alle zure sauzen zoals dressings, dit zou worden doorgegeven.
Het voorgerecht: 2x gebakken champignons met knoflook en olie en een mandje stokbrood met kruidenboter.
De champignons waren veel te rijk bestrooid met peper. De knoflook was ver te zoeken. Kwaliteit ver beneden peil. Gelukkig kregen we van onze derde tafelgenoot een stukje brood met boter, hadden we toch nog de knoflooksmaak.
Hoofdgerecht: 1x Spare-ribs, 1x boerenbiefstuk, rare en 1x lamstrio.
De spare-ribs waren op smaak en daar is alles mee gezegd, het lamstrio was redelijk. Eén stukje een beetje droog. De biefstuk was rare besteld, doch medium bereidt. Daar ik het zonde vind om vlees direct terug te sturen, het wordt dan gelijk weggegooid, eerst geproefd. Het vlees was nog sappig en te eten. Wat voor mij echt roet in het eten gooide, was één der bijgerechten. Lof met ham en kaas!! Ik had toch duidelijk aangegeven dat ik allergisch voor kaas ben??
Bij de salade was tijdens het bestellen gevraagd de dressing apart te serveren ivm de allergie. De saus ontbrak volledig.
Op de kaart staat dat men zich aan de wettelijke allergieën houdt. Kaas staat daar niet tussen, maar is wel degelijk een wettelijke allergie. Kaas valt onder de zuivels ... toch?
Voor het nagerecht kregen we plots iemand anders aan tafel. Ik merk dit op en zeg: "Hé, andere bediening? De jongeman is er niet meer?" Op een botte toon werd geantwoord dat we het nu met haar moesten doen, de jongeman was naar huis.
We bestelden ons nagerecht en daarna ging ik afrekenen.
Ik moest naar de kassa om te kunnen pinnen. Daar stond een wat oudere dame. Er werd niet gevraagd of alles naar wens was geweest en er werd gewezen naar de pinautomaat. Ik pinde en wenste de dame voor straks welthuis. Op pinnige toon snauwde ze dat dat nog wel even ging duren.
We zijn heen gegaan en hebben besloten hier niet meer te komen. We voelden on als gast niet echt gewaardeerd. Het leek meer op een soort van 'tourist trap'
YoJa36 V.
Meesterproever
(42 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
6
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 16 sep. 2016
Met mijn vrouw na een heerlijke fiets/strand dag hier gegeten voordat we weer de boot naar Den Helder pakken. We wisten niet waar we in terecht zouden komen. Er was op het buitenterras nog een tafeltje vrij in de schaduw. (was een tropische dag) Na een radler te hebben gedronken.
Hebben wij het eten besteld bij Greet, de makreel salade (niet slecht maar ook niet erg bijzonder) dit was ook niet de bedoeling liever een pannenkoek besteld en de gebakken schol (goed). Nagerecht nog een radler en een carmelia (klein) lekker.
Aangezien het een doorweektste dag is en geen schoolvakantie is het niet druk met kinderen en in de speeltuin. De bediening bij ons was goed en gastvrij, maar we merkten wel dat bij sommige tafels de mensen wel lang moesten wachten. Voor ons was het in ieder geval geslaagd en komen wellicht nog een keer terug om de pannenkoeken te eten.
Folkert F.
Meesterproever
(51 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,8 /10
Eten
7
Service
7
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 25 aug. 2016
Verwacht geen hoogstandjes op culinair gebied. Het is een echt familie restaurant. Veel kinderen, veel honden, speeltuin. Derhalve rumoerig en onrustig. Het eten is goed, maar niets bijzonders. 2 soorten aardappelen en als groente sla en rode bieten. Dat laatste zou je niet verwachten bij temperaturen van 25 tot 30 graden celsius.
Bediening correct. Binnen ziet het restaurant er oudbollig hollands uit. Stevig buitenmeubilair en geen wiebelende tafels op het terras. Dat is op zich knap werk met een toch wat oneffen ondergrond. Men kan niet reserveren, waardoor men het risico loopt om zeker bij grotere gezelschappen geen tafel te kunnen bemachtigen.
Monique F.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,3 /10
Eten
3
Service
4
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 24 aug. 2016
Ik heb nog nooit zulke slechte pannekoeken gegeten als hier. Denk dat ik er een raam mee had in kunnen gooien, zo hard doorbakken was de kaas. Mijn zoontje kreeg het niet weg. Toen hebben we wel een nieuwe gehad. Was ook niet geweldig. Mijn vriend had een 2e drankje besteld, nooit gekregen. Al met al écht zonde van het geld.... Wel een speelparadijs voor kindjes
Eline V.
Expertproever
(7 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
7
Service
5
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 19 jul. 2016
De pannenkoeken waren erg lekker! Zeker de Texelse-, BBQ- & Mexicaanse pannenkoek zijn een aanrader. De sfeer was fijn, we hebben heerlijk in de serre gezeten met ondergaande zon. De rest van het restaurant heeft een echt 'pannenkoekenhuis-ambiance'. Helaas liet de service wel wat te wensen over, we moesten steeds zelf vragen of we nog een drankje mochten en om de dessertkaart vragen, jammer van de algemeen goede ervaring.
Erik-Simon1960 B.
Meesterproever
(11 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,3 /10
Eten
8
Service
9
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 13 jun. 2016
Een heerlijke kaas uien pannenkoek gegeten in de Catharinahoeve, de belegen kaas afkomstig van de Texelse kaasboerdrij Wezenspyk smelt niet zoals jonge kaas, en is daarom wat krokanter, dit vind ik persoonlijk erg lekker, je proeft ook de kwaliteit van de boerenkaas en deze is zeer smaakvol.
Wat erg opvalt zijn de dames van de bediening, zij bewegen zich geruisloos door dit grote restaurant, zijn zeer attent en alert en meer dan vriendelijk.
Deze boerderij die nu al 50 jaar een restaurant is ervaar je zoals een pannenkoeken restaurant moet zijn, gezellig en een beetje oubollig, het gehele plaatje klopt.

Henk M.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 19 mei 2016
Heerlijk gegeten tijdens ons weekje op Texel.
Gezellige sfeer en prima bediening.
Het enige minpunt vonden wij dat er ook honden werden toegelaten dit vonden wij niet echt hygiënisch.
Frank O.
Meesterproever
(13 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,3 /10
Eten
7
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 26 apr. 2016
Catharinahoeve bij ons al jaren vaste prik vanwege de kindvriendelijkheid. Tevens hoeven wij niet vooraf de lactosevrije pannenkoeken te reserveren voor onze kinderen met een lactose intoleratie. Zelf eet ik altijd de lamstrio, heel erg lekker. Leuke speelzolder voor de kids.
Bediening altijd attent en ondanks behoorlijke drukte (voorjaarsvakantie) snel en vooral vriendelijk geholpen.
Cari V.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,3 /10
Eten
5
Service
7
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 27 mrt. 2016
Leuke pannenkoekenboerderij vlakbij de Koog en het strand, echter het eten viel tegen. Veel voorzieningen voor kinderen zoals leuke binnen en buitenspeelplaats, kleurplaat, en ruime keuze aan kinderpannenkoeken. Helaas, zoals in eerdere recensies ook aangegeven, was de pannenkoek slecht: te dik, verbrand en niet gaar. De sliptongetjes waren wel vers en goed gebakken, maar de garnituren ook weer niet bijzonder. Jammer van de leuke (kindvriendelijke) locatie!
Mark H.
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 2 mrt. 2016
Afgelopen week twee keer gegeten, eerst een keer geluncht en vandaag nog eens terug gekomen voor diner. Twee keer super tevreden! Vriendelijke en deskundige bediening, en het eten wordt al snel na de bestelling op tafel gezet.

De pannenkoek (kaas/spek) voor lunch van de week was precies zoals je een pannenkoek mag verwachten in een restaurant. Groot, goed belegd en met diverse "toppings" om het af te maken. Helemaal niks op aan te merken!

Voor het diner vandaag had ik de gemarineerde varkenshaas sate. Varkenshaas vind ik altijd erg lekker, maar ik heb nog nooit een varkenshaasje op met zo veel smaak als bij de Catharinehoeve. Heerlijk! Enige opmerking is dat de garnituren (bloemkool en een salade) niet heel speciaal waren, maar de varkenshaas maakte dat meer dan goed. Als dessert had ik ijs met warme kersen en slagroom, ook erg lekker maar misschien iets te veel ijs en slagroom.

Bij beide bezoeken was het gezellig druk. De grote open haard in het midden van de boerderij geeft veel sfeer en, ja, warmte. Bij mijn volgende bezoek aan Texel kom ik zeker terug!
Richard M.
Expertproever
(8 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,5 /10
Eten
1
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 24 feb. 2016
Prima setting. Zeer vriendelijk personeel, maar de keuken kan geen tomatensoep maken (waterig en op een sliert uienring na weinig groenten, laat staan tomaat te ontdekken) en al helemaal geen pannekoek. Zoals andere recensies al aangeven is de pannekoek aangekoekt aan de onderkant en van binnen klef en niet gaar. Zonde! Lees in een eerdere recensie dat het commentaar van de kok was: 'dat komt door het beleg en dan worden de pannekoeken te dik.' Serieus? Al die andere pannekoekhuizen kunnen het wel, maar niet bij Catharinahoeve. Zonde, want de uitstraling is heel gezellig en het personeel heel vriendelijk. Tijd voor een kok die kan leren van feedback, zou ik zeggen.
Ed V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
9
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 28 nov. 2015
Sfeervol restaurant gevestigd in een voormalig boerderij, waar de atributen van de boerderij door de jaren heen de sfeer verhogen. Voldoende parkeergelegenheid met een sfeervolle entree. Het eten is er zeer goed, zowel de pannekoeken als de overige gerechten worden sfeervol opgediend Plaatselijke wijnen met een goede smaak. Uitstekende, correcte en allerte bediening. Nette prijzen voor zeer goed eten. Een echte Texelse aanrader!
Fredenzo V.
Meesterproever
(12 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,5 /10
Eten
3
Service
3
Decor
9
 • Datum van je bezoek: 8 okt. 2015
Toch maar een recensie plaatsen .
Wij eten hier altijd een pannenkoek met ons gezin en ouders
Meestal lekker en soms ietsjes minder.
Echter die keer in oktober was het niet goed.
We moesten wat langer wachten op onze pannenkoeken maar tijdens het eten bleek dat
de pannenkoeken niet gaar en klef van binnen waren. Wij hebben driekwart laten staan en aangeven, ook bij het afrekenen .
Helaas niets mee gedaan.
Het zat ons toch niet lekker. Een leuk weekend met een teleurstellende afsluiting. De eigenaresse benadert en zij vond het vervelend en zegde toe het in orde te maken. We hoorde helaas daarna niets. Tijd later een keer contact gezocht en ze waren zo druk geweest. Of we zsm nog een keer onze gegevens wilde geven dan los ik het met u op. Helaas ondanks alle toezeggingen nooit meer wat gehoord.
Jammer wij komen hier al jaren en dit geeft een wrang gevoel als vaste klant.
Rob C.
Expertproever
(7 recensies)
Gemiddelde cijfer
4,5 /10
Eten
3
Service
5
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 5 sep. 2015
We hadden vandaag zin in een pannenkoek en vanwege het onvoorspelbare weer en indoor faciliteiten kozen we voor de Catharinahoeve. De indoor speeltuin is mooi en netjes en leuk voor kleine kindjes. De pannenkoeken waren echt niet goed, veel te dik en in een te hete pan gebakken. Donker aan de buitenkant, niet helemaal gaar van binnen. Aan het personeel laten weten, dikke pannenkoek is te wijten aan het beleg, wij snappen dat pannenkoeken met beleg iets dikker zijn, maar dit was echt te! Het eten was echt een teleurstelling, jammer.
 • 1
 • 2
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.