Café Bern

Nieuwmarkt 9 1011 Amsterdam Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 29
|
31-206220034
7,4 /10
56 recensies

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 29
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Café Bern

Openingstijden

Maandag t/m Zondag 16:00 - 01:00
- Diner 18:00 - 23:00

Services

 • Restaurant is af te huren (60 maximum aantal personen.)
 • Af te huren , Huisdieren welkom
7,4 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
 • 10
  1
 • 9
  3
 • 8
  13
 • 7
  24
 • < 7
  13
Eten
7,6
Service
7,6
Decor
7,3
Prijs-kwaliteit
Erg gunstig
Geluidsniveau
Rumoerig
Wachttijd
Kort
54/54 recensies

Jouw recensie over het restaurant Café Bern

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
Gerda V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
10
Service
8
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 13 aug. 2018
ik heb hier vanavond met vrienden gegeten en het was heerlijk, ruim voldoende kaasfondue en frisse salades .
wij waren alle drie zeer tevreden over de vriendelijke bediening.
Nanette E.
Meesterproever
(14 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
 • Datum van je bezoek: 2 apr. 2018
Aan het eind van een zonnige middag rondzwerven langs diverse musea en de Amstel, belandden we op de Nieuwmarkt en togen op goed geluk naar cafe Bern: Wellicht hadden ze nog een plekje voor ons. En jawel: aan de bar waren nog twee plaatsen.vrij. We kozen voor twee kaasfondue’s en de Jemenitische salade. Beiden waren heel erg lekker. De bediening was snel en vriendelijk.. De filosofische dialoog met een personeelslid wat aan de hoek van de bar ( begin of einde van de dienst?) was gratis ;)
Jose E.
Meesterproever
(25 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
6
Service
6
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 10 mrt. 2018
Ik kom al dertig jaar met tussenpozen bij Bern en vond de prijs/kwaliteit altijd goed. Vooral de kaasfondue is erg lekker en het is altijd druk en gezellig en leuke mix publiek. Maar de laatste paar keer vind ik het toch wat minder geworden. €17.50 voor een kleine portie kaasfondue met alleen maar stokbrood en voor entrecote met saus (op zich lekker) met ook alleen maar stokbrood, en geen frietjes oid vind ik echt teveel geld. De fondue was een bodempje in de pan, dat kan echt niet voor die prijs. Mijn vriend vond het lekker maar ik zag de verschillen en was wel teleurgesteld. Op deze manier wordt Bern een tourist trap waar in hoog tempo de gerechten doorheen worden gejast en geld verdienen de hoofdzaak is. Heel jammer. Ik geef het binnenkort nog een kans maar zijn de porties dan nog zo klein dan neem ik met pijn in het hart afscheid.
Jacques B.
Meesterproever
(19 recensies)
Gemiddelde cijfer
4 /10
Eten
2
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 3 mrt. 2018
Vroeger was dit beter. Steak met alleen saus en een wat sla voor 17,50. Belachelijk. De steak is zelfs niet van den kwaliteit dat dit de prijs rechtvaardige. Geen patatjes. Geen groente. De kaasfondue is redelijk. Ook 17,50 kom op Bern. Jullie waren ooit een goed concept. Nu een toerist trap.
Marcella N.
Meesterproever
(12 recensies)
Gemiddelde cijfer
3,5 /10
Eten
4
Service
4
Decor
2
 • Datum van je bezoek: 18 sep. 2017
Gisteravond bij Bern gegeten.Eten is stuk minder dan vroeger.helaas!en een heel nare eigenaresse die in je oor gaat schreeuwen omdat ze er niet door kon.Ze maken t zelf erg krap door 3 perdonen aan een klein 2 pers.tafeltje te proppen.Geen succes meer voor ons.!gaan we niet meer heen.
Ina M.
Meesterproever
(83 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
8
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 30 jun. 2017
Na heel veel jaar weer eens gaan eten bij Bern; zoals verwacht en gehoopt the same old. Interessante mix van toeristen, buurtbewoners en studenten. Tempo van bestellen, serveren en afruimen lag behoorlijk hoog en we voelden ons dan ook min of meer verplicht om redelijk bijtijds weer op te stappen maar tegen die tijd had de bediening het zo druk dat afrekenen juist weer heel lang duurde. De kaasfondue als vanouds erg lekker maar machtig en zout (sja, het is kaas...), gelukkig een grote karaf water erbij en een heerlijke jemenitische salade. Het bijgeleverde stokbrood vonden we overigens prima (alhoewel ook weer zout). Leuk om hier weer eens geweest te zijn, prijs-kwaliteitverhouding ok, alhoewel 17,50 voor stokbrood en kaas ook weer niet echt goedkoop is,
Rogier D.
Expertproever
(5 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
8
Service
8
Decor
4
 • Datum van je bezoek: 11 jun. 2017
Alleen aan de wc merk je dat Bern is verbouwd. Verder ziet het er precies hetzelfde uit. We vragen ons alleen af of de tafels niet vervangen hadden kunnen worden. Het hoeft er niet nieuw uit te zien, maar lelijk oud is niets om trots op te zijn (in een gedateerde lichte kleur gelakt, met brandplekken van de fondue-pitjes — of waren het sigaretten?). Afijn. De wijn is lekker, de entrecote is een goed stukje vlees. De manier waarop het geserveerd wordt houd ik niet van; je moet het zelf in de saus leggen welke op een pitje staat te borrelen. Het stokbrood voelt en smaakt goedkoop, de hoeveelheid is te groot waardoor je er snel teveel van binnenkrijgt en dat komt de maaltijd niet ten goede. Het is niet gemakkelijk om deze plek aan te raden, daar is het simpelweg niet verfijnd genoeg voor. Ik ben vóór een simpele keuken die niet veranderd, maar dan moet die simpliciteit wel tot in de details goed uitgewerkt zijn. Deserts hebben we achterwege gelaten omdat ik niet zo'n zoetekauw ben. Wij vinden dat de recensie in het Parool te positief is over deze plek. In plaats van vastklampen aan tradities (heet dat niet conservatief?) zouden de eigenaren best iets kunnen verbeteren aan de details van deze plek, zonder dat het haar ziel kwijt raakt.
Martin B.
Meesterproever
(26 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 5 mei 2017
Na een lange borrel vanmiddag op de Nieuwmarkt om 18.00 gereserveerd bij Cefé Bern voor 2 personen.
We bestelden 2 kaasfondue en 1 entrecote. De drankjes werden vlot geserveerd en na een minuut of 10 werden de sla en het stokbrood gebracht en tegelijk de branders. Het zag er prima uit. 5 minuten later kwam de ober de entrecote en de kaasfondue brengen. De entrecote zag er heerlijk uit, in plakjes gesneden en licht voorgebakken waarna we deze zelf mochten afbakken in een heerlijke saus. De kaasfondue geurde ook heerlijk, maar we schrokken van de kleine hoeveelheid. Enfin, gewoon begonnen met eten en dan zien we wel. Wij hebben heel veel kaasfondues gegeten in ons leven, maar zo lekker als deze bij Bern hebben we nog nooit geproefd. Ook de entrecote was botermals en smaakte overheerlijk in de superlekkere saus. Na ca 40 minuten was alles op en vroegen we maar om de rekening, zodat we nog een eerdere trein konden pakken. Ik vertelde de ober hoe lekker het was maar dat we toch wel teleurgesteld waren in de zeer magere portie kaasfondue voor 2 personen. Hierop keek hij wat vreemd, en vertelde toen dat de kaasfondue voor 1 persoon bestemd was. Door een misverstand had de dame die de bestelling opnam begrepen dat we allebei 1 gerecht wensten, zodat er ook maar 1 kaasfondue was doorgegeven aan de keuken. Dat maakte me heel blij, want dat betekent dat ik heel snel weer ga eten bij Cafe Bern. Het is een eetcafe en alles is er vrij basic, maar toch gezellig. En je komt uiteindelijk voor het eten en dat kan ik gerust culinair noemen. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat je maar 1,5 uur mag blijven. Als je voor 18.00 uur reserveert moet je zorgen dat je om 19.30 klaar bent. Nou is dat zeker goed te doen omdat het eten snel geserveerd wordt, maar het doet wel enigszins afbreuk aan een relaxed hapje gaan eten. Natuurlijk zou je langer kunnen blijven zitten als het niet druk is, maar in de regel is dat blijkbaar niet de bedoeling.
Al met al, heerlijk gegeten!
Ron D.
Meesterproever
(192 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 1 sep. 2016
Na een aantal jaren hier weer eens teruggekeerd. De eenvoudige kaart is nog steeds eenvoudig en niet echt groot, maar voor ons is het altijd het zelfde recept: Entrecote Bern, Nu ook weer heerlijk. We hebben genoten van de overheerlijke saus.
De bediening is amateuristisch, maar ach, je weet dat je in een eetcafé terug komt. Alleen de ruimte is echt volgestouwd met tafels en stoelen, waardoor je heeeeeeel weinig bewegingsruimte hebt, en je stoel constant tegen je achterbuurman aanstoot.
Maar voor een prijs die zij vragen, moet je niet al teveel eisen stellen.
Een volgende keer kom ik toch weer graag terug voor zo'n lekker stukje vlees.

Smullewitsch .
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
4,3 /10
Eten
6
Service
1
Decor
4
 • Datum van je bezoek: 29 jun. 2016
Vroeger kwamen we graag bij Bern, het was een begrip in de buurt en ver daar buiten. De kaart bleek in tientallen jaren totaal niet veranderd. Nog steeds dezelfde zeer eenvoudige kaart, waar je bepaald geen chef de cuisine voor hoeft te zijn om dit klaar te maken. Dit voorkwam niet, dat we uren moesten wachten.
Stuitend was echter, dat ze nu zo'n knieval hebben gemaakt voor schreeuwende Amerikaanse toeristen en een abominabel slechte service brengen van jong personeel zonder enkel idee wat service bieden inhoudt. Het is echt geld verdienen wat de klok slaat. Ik heb last van een bepaalde allergie; in eerste instantie was de jongen zo aardig er voor te zorgen dat datgene waar ik allergisch voor ben uit de salade vervangen zou worden, maar daarna kreeg ik een standje met de mededeling van de kok erbij, dat dit echt een eenmalige uitzondering betrof! Foei toch, hoe durfde ik! Toen ik een naar zijn eigen zeggen "sous-chef" hierop aansprak zag ik dat hij het daarna tegen een arrogant personeelslid doorkletste onderwijl onze kant uitkijkend. Ongelooflijk onprofessioneel. Onnodig te zeggen, dat je je hier niet echt welkom voelt (met of zonder allergie) En wat jammer, dat ze zich ook niet aan hun woord hielden en ik gewoon nog kleine stukjes in de salade terugvond. Je mag dus blij zijn als je de tent levend kunt verlaten als je last hebt van voedselintoleranties of allergieën. Ik denk derhalve dat mijn uitstapje naar café Bern ook eenmalig blijft. Het is een nietszeggende over het paard getilde tourist trap geworden.
Youkali V.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 2 jun. 2016
De jemenitische salade is heerlijk! Bijzonder want het is een typische midden-oosten gerecht, ken het uit Libanon.
De fondue is okay, mag wat groente bij.
Mabel A.
Meesterproever
(29 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
6
Service
8
Decor
8
 • Datum van je bezoek: 15 mei 2016
Ik kom hier al zeker 10 jaar. Altijd één van mijn favorieten geweest. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik de portie kaasfondue een tikkeltje aan de kleine kant (eigenlijk net te weinig) vond en de prijs iets aan de hoge kant. 17 euro voor een lekkere kaasfondue is niet per se heel duur, maar voor alleen kaas en stokbrood in mijn optiek wel. Ik zou zeggen: oordeel zelf.
Nicole T.
Meesterproever
(28 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,3 /10
Eten
8
Service
7
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 17 jan. 2016
Genoten van de kaasfondue maar vooral van de entrecote Bern, da's een aanrader en reden om nog eens terug te komen!
Interieur is n tikkie ouderwets......
Nathalie K.
Meesterproever
(35 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 27 dec. 2015
Bern is een Amsterdams instituut. Na de verbouwing oogt alles nog even krakkemikkig als voorheen, maar de kaasfondue en zeker ook de entrecôte, zelf te bereiden op een hete plaat, smaken prima. Salade erbij absolute noodzaak. Het fruit in de toetjes is helaas niet vers, maar dat wordt dan wel weer tevoren gemeld. De kaart is uiterst beperkt en al eeuwen onveranderd. What you see is what you get. Ongedwongen sfeer en vriendelijk personeel. Zal vast nog heel lang blijven bestaan.
Sarah R.
Meesterproever
(17 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,3 /10
Eten
8
Service
7
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 8 dec. 2015
Lekkere steak pepersaus met een goed glas rode wijn is hier gewoon super lekker. Het is niet hip en de bediening is niet super snel, maar wel heel erg lief. Daarom vind ik het hier zo leuk. Ik kom snel weer eten :)
Sophie D.
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
7
Service
8
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 2 dec. 2015
Bij binnenkomst op een woensdag avond was het rustig. Met maar 6 gasten en het ontbreken van muziek is de stemming wel wat vreemd. Zodra het er echter drukker werd, werd het steeds gezelliger. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en reageerde zeer goed op mijn noten en pinda allergie. Het eten is eenvoudig maar goed, alhoewel 17 euro pp voor een kaasfondue wel wat aan de hoge kant is. Voor een eenvoudige maar goed maaltijd is Bern met haar ongedwongen en gezellige sfeer een aanrader.
Philo H.
Expertproever
(6 recensies)
Gemiddelde cijfer
7,3 /10
Eten
7
Service
8
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 11 nov. 2015
Lekker kaasfondue aan de bar gegeten. Daarvoor ben ik hier al vaker geweest. Bern is een gezellige plek, het Texels bier is heerlijk. Kortom: ik kom zeker weer een keer.
Martin K.
Meesterproever
(193 recensies)
Gemiddelde cijfer
7 /10
Eten
7
Service
7
Decor
7
 • Datum van je bezoek: 11 nov. 2015
Kaasfondue is iets wat ik een of twee keer in het jaar eens doe maar nog nooit geprobeerd bij Cafe Bern. Het eetcafe schijnt een begrip te zijn en blijkbaar elke avond vol te zitten, zo ook op woensdagavond. Het cafe rook natuurlijk erg naar kaas maar heeft een leuke knusse inrichting.

De kaasfondue was lekker en had ook een lichte biersmaak. De entrecote die we erbij kregen paste er goed bij. De huiswijn was wat vlak van smaak. Al met al voor kaasfondue misschien een leuk adres.
Colette L.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
6,5 /10
Eten
7
Service
6
Decor
6
 • Datum van je bezoek: 4 nov. 2015
Vanwege de welbekende kaasfondue voor Cafe Bern gekozen. De fondue was erg goed op smaak, maar ik vond het wel karig dat er alleen stokbrood bij zat. Voor geen vleeseters is het dan slechts een optie om een wat salade bij te bestellen, die tevens ook wat eenvoudig waren. De sfeer is wel erg gezellig, met zo'n dampende pan op tafel. Maar al met al, vond ik de prijs wat te hoog voor wat Cafe Bern uiteindelijk te bieden heeft.
C E.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
3,5 /10
Eten
3
Service
5
Decor
3
 • Datum van je bezoek: 18 okt. 2015
Vanavond geveten in Café Bern, bekend om zijn goede kaasfondue !!
De kaart is ingekort met een klein aantal gerechten waaronder de kaasfondue á € 17,-- per portie pp.
Na enig wachten wordt de pan met schuimende Kaafondue trots en pontificaal op tafel gezet. Nog nooit gezien, schuimende kaasfondue. De verwachtingen zijn evengoed hooggespannen. Helaas blijkt de verwondering over een schuimende kaasfondue bewaarheid te worden. Hier is mee gerommeld om het pannetje op te leuken. De kaasgonfue is DUN en ZUUR, en lijkt in de verste verte niet op waarom wij naar Café Bern zijn gekomen, namelijk, een heerlijke kaasfondue. Een kant en klaar pakje uit de winkel smaakt nog beter !! Opmerkelijk, niemand van de bediening vraagt of het heeft gesmaakt !! Ook na het afrekenen geen dankuwel en tot ziens !! Men is te druk met het reservingen boek. Al met al een zeer trleurstellende ervaring.
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.