Bitter en Zoet

Hospitaallaan 16 9341 AH Veenhuizen Nederland Kaart
Gemiddelde prijs € 32
|
31-592385002
8,6 /10
110 recensies

Over het restaurant Bitter en Zoet

Alle ingrediënten voor een geslaagde maaltijd

Restaurant Bitter en Zoet kweekt jouw maaltijd op eigen, Drentse bodem. Wat niet uit de moestuin of boomgaard komt, wordt zo puur en eerlijk mogelijk ingekocht. Het is een gezellig komen en gaan van gasten die in het hotel verblijven, een bezoek aan de sauna hebben gebracht of eropuit geweest zijn in de Drentse natuur. Er is zelfs een bakkerij die biologische broden en onweerstaanbare bonbons maakt en verkoopt. Meer heb je niet nodig!

Restaurantprijzen

Gemiddelde prijs per menu
€ 32
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen, exclusief drank)

Drankprijzen

  • € 4,25
    Glas wijn
  • € 21,5
    Fles wijn
  • € 2,3
    Koffie
Prijzen en menu's kunnen veranderen. De prijzen houden geen rekening met eventuele kortingen en zijn inclusief BTW.

Meer informatie over restaurant Bitter en Zoet

Hoe kom je er?

  • Openbaar vervoer
    Neem vanaf station Assen buslijn 14 richting Drachten-Leeuwarden en stap uit bij halte Gen. van den Boschweg. vanfa hier is het 10 minuten lopen naar Bitter en Zoet.
  • Kom je met de auto?
    Neem op de A28 afslag 33 en volg de routeborden richting Norg. Neem in Huis ter Heide de afslag Veenhuizen en volg dan de borden naar Bitter en Zoet.
  • : Parkeerplaats (gratis)

Openingstijden

Maandag t/m zondag 08:00 - ca. 22:00
- Ontbijt 08:00 - 10:00
- Lunch 12:00 - 17:00
- Diner 17:30 - 21:00
- High Tea 12:30 - 16:30

Services

Fantastisch
8,6 /10
Alleen gasten die via TheFork hebben gereserveerd en hun reservering zijn nagekomen, kunnen een recensie plaatsen.
  • 10
    19
  • 9
    25
  • 8
    44
  • 7
    11
  • < 7
    11
Eten
8,7
Service
8,4
Decor
8,5
Prijs-kwaliteit
Redelijk
Geluidsniveau
Precies goed
Wachttijd
Redelijk
94/110 recensies

Jouw recensie over het restaurant Bitter en Zoet

Vanaf 18 februari 2019 kun je alleen een beoordeling schrijven als je via TheFork hebt gereserveerd en in dit restaurant hebt gegeten. De reservering kan gemaakt worden via de TheFork-app, website of via onze partnerwebsites en TheFork reserveringsmodule op de website van het restaurant.
Sue F.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 6 sep. 2019
  • Online gereserveerd
Héérlijk combinatie van smaken! Wij kozen voor de 3- gangen van het moestuin menu en waren er niet teleurgesteld.
Mooi ambiance en keurig bediening.
Rita L.
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
8
Service
8
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 4 aug. 2019
  • Online gereserveerd
Prachtig restaurant met een originele kaart en passende en heerlijke wijnen bij de gerechten. Ik verheug me al op de volgende keer, al was het alleen al voor de amuses.
G.J. B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 31 jul. 2019
  • Online gereserveerd
Wij vonden het diner, de wijn en de bediening zeer goed.
We hebben geen suggesties.
Marjan V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 21 jul. 2019
  • Online gereserveerd
Vegetarisch menu was overtreffend goed!
Eens geen geitenkaas of gevulde portobello.
Een zeer smaakvol menu!
Jan H.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
10
Service
6
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 8 jul. 2019
  • Online gereserveerd
Eten was erg goed. Bediening duurde af en toe wat lang. Ambiance goed; maar ik heb sfeervollere zaken gezien. Water voor kleine fles was EUR 2,75. Eten met lokale ingrediënten was super, we hebben groentemenu gehad.
René B.
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 5 jul. 2019
  • Online gereserveerd
Gastvrij ontvangst; ook de bediening was erg vriendelijk, met bij elke gang een goede uitleg. Elke gang was heerlijk en mooi opgemaakt. Ook de geadviseerde wijnen pasten er goed bij. Kortom een prima avond!
Mieke V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
10
Service
6
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 6 jun. 2019
  • Online gereserveerd
We hebben genoten van het heerlijke eten.
Mariette B.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
10
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 19 mei 2019
  • Online gereserveerd
Bityter en zoet precies zoals het moet!
N M.
Meesterproever
(19 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 10 mei 2019
  • Online gereserveerd
Heerlijk gegeten. Het lente menu bestaande uit 5 gangen. Veelal met streekprodukten. We hadden het wijnarrangement erbij. Heerlijk.Top bediening
Jja M.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 3 mei 2019
  • Online gereserveerd
prachtig eten, goede wijnadviezen
Marianne V.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
8,5 /10
Eten
10
Service
8
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 30 jan. 2019
  • Online gereserveerd
Heerlijk gegeten. Goede smaakcombinaties en vriendelijke, adequate bediening.
Metje V.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 21 nov. 2018
  • Online gereserveerd
Eten was voortreffelijk. Wel kleine porties. Er mag wel ietsje meer op het bord komen te liggen.
Joop V.
Meesterproever
(56 recensies)
Gemiddelde cijfer
8 /10
Eten
8
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 23 okt. 2018
Wij kwamen hier voor een lunch. Prachtige locatie, zeker voor een histofiel, en ook een mooie zaak. De grote open ruimte met veel glas biedt uitzicht op de voormalige kolonie. Bediening was attent, het was ook erg rustig. Salades met geitenkaas waren erg lekker, maar voor 15 euro mag dat ook wel. Prijzen zijn maar net aan in orde.
Ronald D.
Fijnproever
(3 recensies)
Gemiddelde cijfer
4 /10
Eten
2
Service
6
Decor
6
  • Datum van je bezoek: 6 okt. 2018
We hebben met een flinke groep familieleden gegeten in Bitter en Zoet in Veenhuizen, maar het eten viel enorm tegen. We kochten een verrassingsmenu van 5 gangen, maar eigenlijk waren er maar 2 gangen acceptabel. De amuses waren niet erg bijzonder en flauw van smaak, en ook de ravioli van kip in bouillon met granaatappel was niet goed op smaak gebracht. Bovendien was de kip in de ravioli nog koud (of de opgegoten bouillon niet heet genoeg); de ravioli was blijkbaar niet vers gemaakt. De gebakken scholfilet smaakte prima, afgezien van het feit dat de rest van de ingrediënten er qua smaak totaal niet bij pasten (maar ja, dat is slechts onze mening). Het hoofdgerecht, de rosé gebraden tamme eend, was de grootste teleurstelling. De hele tafel vond dit gerecht (inclusief pompoen en andere ingrediënten) véél te zout en vrijwel oneetbaar, alhoewel de eend zelf wel redelijk goed gebakken was. Volgens de ober was de eend "hoog op smaak" gebracht, maar hij heeft er vermoedelijk weinig kaas van gegeten want "hoog op smaak" betekent toch echt iets heel anders dan "veel te zout". We zouden graag nog wat langer van onze nieren gebruik willen maken... Dan was er nog een gerecht met bieten op "tig" manieren bereid. Qua smaak paste het allemaal prima bij elkaar, want veel meer dan rode bieten proefde je niet.. We hadden liever een gerecht gezien waar de bieten werden gecombineerd met andere bijpassende smaken.
Het dessert was daarentegen prima, met mousse, ijs, "verse" vruchten en crumble.


De bediening was erg traag ondanks het feit dat het niet druk was, en er zat steeds 45 minuten tussen de verschillende gangen wat het allemaal erg langdradig maakte. Daarbij vroeg men ons vrijwel nooit of we nog iets wilden drinken (afgezien van de flessen wijn die op tafel stonden), en verschillende mensen werden vergeten, dus ik eindigde de avond met enorme dorst, ook vanwege de enorme hoeveelheden zout in het hoofdgerecht. Ook werd er nooit gevraagd of er ook mensen waren met allergieën of aversies tegen bepaalde ingrediënten.


Al met al lijkt het er een beetje op dat dit restaurant "interessant" probeert te doen met hun gerechten en tientallen bereidingswijzen van dezelfde ingrediënten, maar het is het geld niet waard. De kunst van koken is m.i. vooral om zo krachtig mogelijke smaken te ontwikkelen door zo weinig mogelijk ingrediënten te combineren, maar dat snappen ze hier niet helemaal. Het is allemaal veel te gecompliceerd gemaakt. Veel te veel ingrediënten die in de meeste gevallen niet goed bij elkaar pasten.... Het voelt als beginnende koks die een sterrenrestaurant proberen na te doen.
De opmaak van de borden was daarbij overigens uitstekend!


Dit was de eerste keer en ook direct de laatste keer vrezen we.....
Bas M.
Fijnproever
(2 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 18 sep. 2018
  • Online gereserveerd
Erg goed gegeten in dit goede restaurant in Veenhuizen. Vooraf gekozen voor een ceviche van heek en als hoofdgerecht voor een gebakken scholfilet. Ik heb er erg van genoten.
Marjolein S.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
5 /10
Eten
4
Service
4
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 1 sep. 2018
Wij hebben hier vaker gegeten, maar vinden de kwaliteit van het eten achteruit gaan! Een uur wachten op je bestelling, terwijl er slechts drie andere tafels bezet zijn, is ook geen pluspunt.
Jammer van deze mooie locatie.
Anja W.
Proever
(1 recensie)
Gemiddelde cijfer
9,5 /10
Eten
10
Service
8
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 24 aug. 2018
  • Online gereserveerd
Originele gerechten, sympathieke en verrukkelijke amuses, prachtige locatie. Een echte aanrader.
Angelique B.
Meesterproever
(46 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 19 aug. 2018
  • Online gereserveerd
We kwamen hier voor de derde keer voor een diner en opnieuw waren we onder de indruk van de gerechten. Als voorgerecht kozen we de kippenbouillon en de courgettesoep. Heerlijk! Een van ons eet veganistisch en als voorgerecht was er zoetzure tomaatjes. Alle voorgerechten werden gemarkeerd als heerlijk. Als hoofdgerecht het Bosvarken en het Fries rund rosé gebakken. Het veganistische hoofdmenu was zoete aardappel. De yoghurt was vervangen voor tomatensaus. Alle hoofdgerechten waren mooi opgemaakt, er is echt oog voor detail. Nagerechten waren de appel met granny smithijs in calvados, de Duindoorn met aardbei en een kaasplankje. Stuk voor stuk heerlijk. Alle gerechten voor met stijl geserveerd en er wordt per bord uitgelegd wat er in zit en hoe het bereid is. Bij ieder gerecht wordt een wijn aanbevolen en die passen er ook inderdaad heel goed bij. Al met al hebben weer heerlijk gegeten. Wanneer we Veenhuizen weer aandoen staat Bitter en Zoet absoluut op ons to-do-lijstje.
Angelique B.
Meesterproever
(46 recensies)
Gemiddelde cijfer
10 /10
Eten
10
Service
10
Decor
10
  • Datum van je bezoek: 17 aug. 2018
  • Online gereserveerd
we zijn hier al verschillende keren geweest om te dineren en we zijn nu voor de tweede keer geweest voor een slow tea. Opnieuw onder de indruk van de samenstelling en de smaak. Fijne omgeving, een prachtig ruim opgezet restaurant. Geweldige akoestiek als je een gehoorprobleem hebt. Sanitaire voorzieningen groot en schoon. Reserveringen worden snel bevestigd en bij de geringste twijfel krijg je een berichtje om nadere informatie. Een prima restaurant om een fijne dag of avond te hebben. Als ik in de buurt zou wonen kwam ik nog vaker...
Jan W.
Fijnproever
(4 recensies)
Gemiddelde cijfer
9 /10
Eten
10
Service
8
Decor
8
  • Datum van je bezoek: 5 aug. 2018
  • Online gereserveerd
Heerlijk gegeten, verse producten uit eigen tuin. De gerechten werden bijzonder smaakvol gepresenteerd, kleine kunstwerkjes. Alle lof voor de kok.
TheFork maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren, de prestaties van de sites te meten en de retargeting van advertenties te regelen. Door de site te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie of verander je instellingen.