Registreer mijn restaurant
Help
Wat
Waar

Belgisch Traditioneel

Aux Armes de Bruxelles

9,1/10
1531
Rue des Bouchers 13, 1000 BrusselBekijk op de kaart

Gemiddelde prijs € 65

Eenvoudig en snelDirect bevestigd

Verdien Yums met een reservering via TheFork en profiteer van exclusieve loyaliteitskortingen

Selectie van de MICHELIN-gids 2021

  • Het MICHELIN bordje: kwaliteitsvolle keuken
  • 2 couvert(s) Goede standing

Standpunt van de MICHELIN-gids

Reis even mee naar het Brussel van vroeger. Dit instituut in de Îlot Sacré charmeert met zijn traditioneel brasseriedecor. Wat een karakter! De ...

Lees meer op de website van de MICHELIN-gids

Restaurantmenu

Chef-kok Cédric Callenaere
  • Gemiddelde prijs € 65
    Speciaal verzoek
Coquille ostendaise (poissons, moules, crevettes, champignons, fromage)
€ 38,5
tomate fraiche, sauce vin blanc, persil
Bouquet de crevettes roses de Madagascar
€ 24,25
Casserole de moules marinières (oignons, céleri, beurre) frites fraîches
€ 29,5

Dieetopties

Streekproducten., Vegetarische
Menukaart en keuzemenu’s bekijken

Gebruikersfoto's

Waterzooi de volaille
Croquettes aux crevettes
Waterzooi de poissons
Trilogie belge
Terrine de foie gras
Sole dugléré
Waterzooi de poissons

+2

foto's

Waarderingen en beoordelingen

Uitmuntend

9,1/10
Gebaseerd op 1531 recensies
Alleen gebruikers die gereserveerd hebben via de platforms of een reserveringsmodule van TheFork-groep en die bij dit restaurant gegeten hebben, kunnen een waardering achterlaten, zonder of met beoordeling. De wereldwijde waardering is gebaseerd op alle waarderingen en beoordelingen. Op dit moment worden echter alleen de beoordelingen weergegeven die in het Nederlands zijn geschreven.
Keuken :9/10
Service :9,1/10
Setting :9,1/10
  1. Erik k.
    Erik k.
    • 1 recensie
    8/10

    Eerste bezoek sedert de nieuwe uitbating. Er is weinig veranderd aan het concept. Wegens de corona , weining volk en een koele sfeer . Vorheen was het wel anders;

  2. Maarten M.
    Maarten M.
    • 1 recensie
    10/10

    Zeer goed Brussels restaurant! Een aanrader met zeer vriendelijke service! Goede kaart met veel keuze en lekker wijnen. Zeer zeker een bezoek waardig!

  3. R O.
    R O.
    • 1 recensie
    9,5/10

    Correcte ontvangst en super attentie voor verjaardag.hele fles lekkere huis champagne! Lekker salade veulemans met veel garnalen en super lekkere garnaal kroket. Vissoep o overheerlijk .entrecote zeer mals Zg frieten. Visschotel ook zoals het hoort.wij komen terug!????

  4. Dirk M.
    Dirk M.
    • 1 recensie
    10/10

    Ik ben blij dat ik dit restaurant heb leren kennen. Zeker een aanrader. Een aangenaam interieur, vriendelijke ietwat grappige bediening en lekker eten. Wat wil een mens nog meer. Ik kom zeker nog eens terug.

  5. Sylviane G.
    Sylviane G.
    • 2 recensies
    5,5/10

    VERWELKOMING DOOR DE MÂITRE D'HOTEL IS VOOR VERBETERING VATBAAR! wAT ZICH LAAT ZICH VOELEN IN DE DE QUOTERING; SERVICE DOOR DE OBER DAARENTEGEN WAS UITSTEKEND!

  6. Patrick V.
    Patrick V.
    • 8 recensies
    10/10

    Vriendelijke gastvrije ontvangst.superleuke bediening en zeer lekker eten . met de privilege kaart gratis aperitief en korting op het eten .volgende keer we komen zal snel zijn

  7. Bert D.
    Bert D.
    • 2 recensies
    10/10

    Dit was niet mijn eerste bezoek.Maar deze keer was ik wel verrast van de vriendelijkheid van de dienster.Haar Nederlands was goed.Het eten was zeer goed.Er heerst een gezellige sfeer.In Brussel een aanrader.

  8. Andre v.
    Andre v.
    • 3 recensies
    6,5/10

    Atmosfeer was oké, echter de bediening rende door te tent. Daar leek geen aanleiding voor te zijn. Dit gaf een onprettig gevoel. Prijs kwaliteit verhouding is niet op orde.

  9. Stijn B.
    Stijn B.
    • 5 recensies
    10/10

    Dit was (alweer) heerlijk, in alle opzichten (bediening, eten, prijs-kwaliteit)... Niks was teveel en in feite deed het nog meer deugd dan voor de coronacrisis hier te zijn!

  10. Geert Pieter D.
    Geert Pieter D.
    • 17 recensies
    10/10

    Voor ons is dit restaurant de beste keuze omdat men er lekker eet (warme borden) en zeer vriendelijke bediening, ook prijs kwaliteit????

  11. Steph D.
    Steph D.
    • 7 recensies
    10/10

    Fantastisch old school food, tot in de puntjes verzorgde klassieke keuken. Bediening is heel vriendelijk. Prijzen worden geafficheerd als heel duur maar het menu is uitgebreid met betaalbare gerechten en kinderen eten gratis. Aanrader voor wie houdt van de klassieke Franse keuken.

  12. Jan P.
    Jan P.
    • 1 recensie
    8/10

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  13. Mark B.
    Mark B.
    • 3 recensies
    6,5/10

    Ik koos voor een suggestie op de kaart: kabeljauw met witloof en sinaasappelsaus. Verrassend, maar in negatieve zin. Dus houdt u bij de traditionele gerechten in dit restaurant.

  14. Pieter K.
    Pieter K.
    • 1 recensie
    9/10

    We hebben de mosselen marinières gegeten. Deze waren overheerlijk. Ook op de bediening viel niets aan te merken. 1 van de beste adressen in de Beenhouwersstraat.

  15. Anne S.
    Anne S.
    • 1 recensie
    8,5/10

    Mooi traditioneel restaurant met uitstekende bediening. Prima gerechten. Goede plek achter de Grote Markt. Aanrader als je eens echt degelijk Belgisch wilt eten.

  16. Joseph D.
    Joseph D.
    • 1 recensie
    9,5/10

    Erg smakelijk belgische-stijl eten en drinken zonder franjes. Personeel en bediening was voorkomend, vriendelijk en hulpvaardig. Interieur is verzorgd en gemoedelijk.

  17. Maarten v.
    Maarten v.
    • 2 recensies
    9/10

    De klassieker en het lievelingsrestaurant van wijlen mijn vader. Het is allemaal gerenoveerd zonder aan de originele sfeer afbreuk te doen. Mooie - tevens zeer klassieke - kaart. Het is niet goedkoop, maar ik vind de prijzen redelijk voor de kwaliteit (en natuurlijk ook de locatie). De bediening was vlot en vriendelijk en uitstekend te noemen. Mijn mosselen waren absoluut perfect gekookt, niet te kort en geen halve minuut te lang. Moules à la Provencale staat helaas niet meer op de kaart en ik vond persoonlijk de saus van de mosselen met Spaanse Pepers aan de vettige kant. (Was het misschien vroeger ook en ben ik er niet meer aan gewend, maar ik denk het niet). Enfin, volgens mij kun je niet mis gaan als je hier gaat eten.

  18. Claude D.
    Claude D.
    • 1 recensie
    10/10

    RAS

  19. Koen V.
    Koen V.
    • 1 recensie
    10/10

    Typisch Belgisch-Brussels restaurant van hoge kwaliteit. Vlees is van hoge kwaliteit, de bijgaande sausen zijn zeer lekker. Probeer zeker de crêpes Comédie française.

  20. Stijn B.
    Stijn B.
    • 5 recensies
    9/10

    Alles zat top -- bediening, atmosfeer en het grootste deel van het eten -- alleen was de entrecote duidelijk van mindere kwaliteit (goed klaargemaakt maar mogelijk uit de diepvries of een minder vers of goed stuk).

Alle recensies bekijken

Meer informatie

Openingstijden

OPEN NON STOP van maandag tem zondag van 12u00 tot 23u00 (vrijdag en zaterdag tot 23u30)

Routebeschrijving naar het restaurant

Rue des Bouchers 13, 1000, Brussel, België

Openbaar vervoer

Métro - De Brouckere (M1 et M5)

Routebeschrijving

Interparking Monnaie, Ecuyer et Grand Place

Over het restaurant

En 1958, le restaurant connait le début d’une période faste avec l’Exposition Universelle qui a fait de Bruxelles le centre du monde pendant 6 mois.

Au début des années 1970, Jacques Veulemans, un des fils de Calixte, crée à l’extérieur du vénérable établissement, dans la Petite rue des Bouchers le « Comptoir des Armes », un bar à tapas à la belge.

Il y travaille entre autres avec son épouse, Madame Suzanne et son fils Laurent.

Le tout Bruxelles s’y retrouve pour boire le coup et y déguster les classiques de la maison, en petites portions, tout en faisant la zwanze une bonne partie de la nuit.

Les « Armes de Bruxelles » connaissent alors deux décennies fastes, contribuant à la réputation festive de l’Îlot sacré, destination gastronomique de la capitale.

En 2006, la famille Veulemans revend l’affaire. Le restaurant vit alors quelques années agitées avant d’être repris en 2018 par Rudy Vanlancker, propriétaire de Chez Léon, un proche de la famille Veulemans depuis toujours.

Une sorte de réveil pour cette vieille dame endormie depuis 2006.

Kenmerken

, , , Europees

Services

, ,

Restaurant kan worden afgehuurd voor een privé-evenement (Max. 10 personen)

Af te huren, , , , , Wi-Fi

Ben je een restauranteigenaar?

Registreer je restaurant

Vertel ons meer over jezelf en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Meer informatie bekijken

Al een klant

Log in op TheFork Manager en neem contact met ons op via de chat.

Log in op TheFork Manager

Eenvoudig en snelDirect bevestigd