Food
Nieuws

We mogen weer uiteten op het terras!

25/05/2021
3 minuten

Eindelijk - na ruim een half jaar niet uiteten te kunnen, mogen restaurants vanaf 28 april weer gasten ontvangen op het terras.

En dat is fantastisch! Het is een stap in de goede richting, en we hopen natuurlijk dat hierna alles snel open mag. Hopelijk duurt het niet lang meer voor we ook weer binnen bij restaurants welkom zijn, en zo de hele restaurantbranche weer aan de bak kan om ons van die onvergetelijk culinaire avonden te bezorgen. Want wat zijn we dáár aan toe...

Voor restaurants is het zeker in het begin passen en meten hoe ze het beste kunnen omgaan met de maatregelen. Wanneer we hierin een beetje begripvol en flexibel naar elkaar te zijn, de maatregelen respecteren en ons gezond verstand gebruiken, kunnen we in deze onzekere tijd zo prettig mogelijk de terrassen bezoeken.

 

Regels overheid uiteten gaan

  • - Alleen de terrassen zijn geopend. Restaurants mogen nog geen reserveringen voor binnen aannemen
  • - Terrassen mogen geopend zijn tussen 12:00 uur en 18:00 uur.
  • - De anderhalve meter moet gehandhaafd blijven, tenzij er kuchschermen zijn ingezet.
  • - Er mogen maximaal 50 gasten tegelijk op het terras van het restaurant zijn
  • - Er mogen maximaal 2 personen aan 1 tafel, tenzij iedereen uit hetzelfde huishouden komt, dan mogen er meer mensen aan 1 tafel
  • - Reserveren bij een restaurant is verplicht - dit kan eventueel ook ter plekke
  • - Vooraf checkt het restaurant met een kort gesprek of je gezondheid in orde is en er geen risico's zijn om tot het terras toe te laten. Ook word je gevraagd vrijwillig je contactgegevens achter te laten indien het restaurant contact met je op moet nemen over een mogelijk besmettingsrisico.

Coronamaatregelen in restaurants

Benieuwd welke coronamaatregelen het restaurant getroffen heeft? Op sommige restaurantpagina's vind je vanaf nu een lijst, waar je kunt zien hoe het restaurant zich voorbereidt op jouw komst. Restaurants kunnen dat zelf aangeven, zodat je weet wat je in het restaurant kunt verwachten.

 

Zelfde huishouden?

Op de pagina waar je je reservering bevestigt, kan het restaurant vragen of jij en je medegasten voor die reservering uit één huishouden komen. Dit helpt het restaurant bij het voorbereiden van je tafel op de avond van je reservering. 

Reserveren op terras

Sommige restaurants geven je de mogelijkheid om een tafel te reserveren op het terras dankzij de zitvoorkeuren die je voortaan kunt doorgeven. Zo weet je dat jouw plekje in de zon verzekerd is. Dit is een nieuw veld, dat ook op de pagina staat waar je je reservering bevestigt. Sommige restaurants geven je zelfs de keuze voor het type tafel. Zo lang de restaurants  alleen gasten mogen ontvangen op het terras, zal je uiteraard altijd op het terras geplaatst worden.

 

Gezondheidsvragen per mail

Voordat je aan tafel plaatsneemt, is het restaurants verplicht je naar je gezondheid te vragen. Deze vragen kan het restaurant pas bij aankomst stellen, maar sinds kort kan je deze vragen ook per mail ontvangen, vóór je reservering. Door op de knop in die mail te klikken, of te reageren op de mail, kan je aangeven hoe het met je gezondheid gesteld is. Dit wordt verder niet door TheFork opgeslagen.

We blijven ontwikkelen

We blijven verder nadenken over hoe we jouw restaurant- en reserveerervaring zo goed mogelijk kunnen maken. Achter de schermen zijn we altijd bezig met de volgende stap. Benieuwd hoe de ontwikkelingen uit deze blog eruit zien? Ontdek het zelf op TheFork!

Ga Naar TheFork

 

Je vindt alle informatie over het coronavirus op de site van de overheid.

Click to share
Copy the link