Assagi Amsterdam
Assagi Amsterdam
Inspiratie

Uiteten met kerst? Dit zijn de restaurants met een speciaal kerstmenu

06/12/2022
5 minuten

Kerstmis is de tijd voor families om samen te komen, te genieten van heerlijke gerechten en samen nieuwe herinneringen te maken. Voor velen is het traditie om gezellig samen te koken en anderen gaan liever samen de deur uit. Er zijn er ook genoeg die beide opties combineren en zo volop genieten van beide kerstdagen. 

 

Hoe dan ook, is uiteten met kerst altijd even gezellig net als thuis. En soms zelfs wat makkelijker. Je kunt dit jaar de traditie van uit eten voortzetten, of samen met jouw familie iets nieuws proberen en met de feestdagen gaan dineren. 

 

Ongeacht hoe ver of dichtbij jullie van elkaar zijn, we hebben een lijst van restaurants die open zijn met kerst, en speciale menu’s hebben waar jullie van kunnen genieten. Er is voor eenieder wel iets en de restaurants zijn er helemaal op voorbereid om jou met jouw gezelschap, te ontvangen. 

 

  1. Assaggi, Amsterdam

Assagi is helemaal klaar voor de feestdagen en hebben zelfs hun oudejaarsavond menu gereed. Maar zij die met de kerst heerlijk willen genieten van romige pasta, vis of vlees kunnen bij Assagi terecht. Zij hebben een 5-gangen kerstmenu voor €75, met gerechten waar je zeker meer van zal willen. Reserveer snel, want de plekken raken snel vol.  

 

TheFork beoordeling: 8.8, Openingstijden: 12.00 - 23.00, Accepteert Yums 

 

Boek Assagi, Amsterdam 

 

  1. DenC, Dik & Cunnigham, Amsterdam

Bij dit knus huiskamerrestaurant kun je terecht voor Franse klassiekers. Hier maakt chef patron Johan Dik, alles zoveel mogelijk zelf. Dus is versheid gegarandeerd. Hun kerstmenu van €149,50 omvalt een all-in menu met aperitief, 6 glazen wijn, water, koffie en huisgemaakte zoetigheden. En niet te vergeten een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. 

 

TheFork beoordeling: 9.4, Openingstijden: 17.30 - 00.00 

Boek DenC, Dik & Cunnigham, Amsterdam 


 

  1. Herbs Garden, Amsterdam

Heeft iedereen zin in de internationale keuken? Dan is Herbs Garden de plek. Hun kerstmenu, ter waarde van €52,50, bevat een amuse, starter, in-between, hoofdgerecht en dessert. Genoeg om van te genieten, dus! 

 

TheFork beoordeling: 8.4, Openingstijden: 12.00 - 17.00, 18.00 - 23.00 

 

Boek Herbs Garden, Amsterdam 

 

  1. Mr Black and The White Ox, Utrecht

Mr Black andThe White Ox begrijpt hoe druk het kan zijn met de feestdagen en heeft hun kerstmenu over de twee dagen verspreidt. Je kunt bij hen terecht voor een kerstdiner op eerste kerstdag. Die kost €79 en heeft genoeg om van te kiezen. Wil je liever tweede kerstdag de deur uit? Dan hebben zij kerstbrunch vanaf 11.30 voor €32,50. 

 

TheFork beoordeling: 8.5, Openingstijden: 11.00 - 23.00, Accepteert Yums  

 

Boek Mr Black and The White Ox, Utrecht 

 

  1. ‘t Jagertje Food & Wine, Den Haag

Bij ‘t Jagertje Food & Wine, gaan ze tot in details. Hun kerstdiner is een 7-gangen menu, inclusief een wijnarrangement, welkomstdrankje, water, koffie, amuses en nog veel meer. En dat allemaal voor €149. De gerechten zijn allemaal een verrassing, maar worden toegelicht aan tafel wanneer die worden geserveerd. 

 

TheFork beoordeling: 9.1, Openingstijden: 17.30 - 22.00, Accepteert Yums  

 

Boek ‘t Jagertje Food & Wine, Den Haag 

 

  1. Het Wapen van Leiden, Leiden

Het jonge en enthousiaste team van 't Wapen heeft een passie voor eerlijke, verse producten en ambachtelijk bereide gerechten. Dat zorgt voor een regelmatig wisselende menukaart en iedere week een nieuwe weekspecial. Met hun kerstdiner geniet je voor €46,50 van die verse producten, allemaal speciaal gekozen voor hun 3-gangen keuze menu. 

 

TheFork beoordeling: 8.8, Openingstijden: 11.00 - 22.00, Accepteert Yums  

 

Boek Het Wapen van Leiden, Leiden 

 

  1. Restaurant Noor Bloemendaal, Bloemendaal

Heb je zin in een gezellig avondje uit met de kerst, met lekker eten én goede wijn? Reserveer dan direct een tafeltje bij Restaurant NOOR in Bloemendaal. Voor €74.50, geniet je al van hun heerlijke 5-gangen kerstmenu. En je kunt er een bijpassende glas wijn bij doen per gang voor €8. 

 

TheFork beoordeling: 9.2, Openingstijden: 17.00 - 22.00, 12.00 - 22.00

 

Boek Restaurant Noor Bloemendaal, Bloemendaal 

 

  1. Olliver’s Soulkitchen & Bar, Haarlem

De gerechten bij Olliver’s Soulkitchen zijn niet zoals je ze gewend bent. In hun basis zijn ze wel herkenbaar, maar met Olliver’s twist, kom de soulkitchen helemaal tot zijn recht. Waaronder ook het ‘Culinaire kerst’, een special 5-gangen kerstmenu voor €75. De gerechten zijn een verrassing en worden pas toegelicht aan tafel. 

 

TheFork beoordeling: 9.2, Openingstijden: 10.00 - 22.00 

 

Boek Olliver’s Soulkitchen & Bar, Haarlem 

 

  1. Amber Garden, Amstelveen

Amber Garden is de chique, luxueuze versie van een Chinees restaurant. Authenticiteit is hier geen loos woord, zo is geroosterde pekingeend een specialiteit. Voor €99 genieten jullie volop van hun kerstmenu, omvat met genoeg keus. Garnalen of kip als starter, of eend of tofu als hoofdgerecht, er is genoeg variatie om iedereen blij te maken. 

 

TheFork beoordeling: 9.3, Openingstijden: 16.30 - 22.30, 12.00 - 22.30, MICHELIN

 

Boek Amber Garden, Amstelveen 

 

  1. Grieks Restaurant Creta, Hoofddorp

Even wat anders met de kerst? Probeer dan de authentieke Griekse gerechten van restaurant Creta. Met hun kerstmenu van €55, zorgen zij ervoor dat je van alles een beetje kunt proeven. Pompoen soep, Griekse salade, Mixed Grill, Lava cake, allemaal om van te smullen! 

 

TheFork beoordeling: 8.9, Openingstijden: 17.00 - 21.30, YUMS X2 

 

Boek Grieks Restaurant Creta, Hoofddorp 

 

Wil je anderen restaurant opties bekijken? Ga naar thefork.nl voor meer restaurant keuzes tijdens de feestdagen. 

 

Click to share
Copy the link