Bistro Berlage
Inspiratie

Top 5 van de leukste restaurants in Amsterdam

09/11/2023
2 minuten

In dit blogartikel geven we je vijf tips voor de leukste  Amsterdamse restaurants.  Van verborgen juweeltjes langs de grachten tot innovatieve trendy hotspots, waar het om meer gaat dan alleen het opdienen van overheerlijke maaltijden. Stuk voor stuk bieden ze een unieke combinatie van heerlijke gerechten en ambiance. Kom met ons mee naar deze vijf populaire restaurants in onze hoofdstad.

 

Restaurant Bellezza

Bij Bellezza ga je op avontuur langs alle smaken van de wereld. Gedurende 140 minuten word je meegenomen door de verschillende ruimtes van een verborgen pakhuis in Amsterdam, waar de chef je verrast met een 7-gangen menu, aangevuld met audiovisuele componenten. Mocht dit nog niet spannend genoeg klinken: je sluit het diner ook nog af met een hemels dessert tussen de engelen!

 bekijk op thefork

 

Grand Café Restaurant 1e Klas

Een icoon met een weelderig vintage interieur in het Centraal Station van Amsterdam. Laat je tijdens het ontbijt, lunch of diner terugvoeren naar de hoogtijdagen van het reizen. Op het menu staat een scala van traditionele Nederlandse en internationale gerechten met een eigentijds accent. 

bekijk op thefork

 

Restaurant Bistro Berlage

Restaurant Bistro Berlage in Amsterdam bevindt zich in de iconische Beurs van Berlage.  Het moderne interieur met een eigentijds vleugje artistieke flair vult de historische omgeving perfect aan. Op het menu staat een combinatie van de Franse en Nederlandse keuken, waarbij verse ingrediënten van het seizoen schitterend gepresenteerd worden. Perfect voor een (zaken)lunch of een romantische avond.

bekijk op thefork 

 

Oriole Garden Bistro

Oriole Garden Bistro in Amsterdam is een verborgen juweeltje met een magische ambiance. In deze in een tuin verborgen bistro ben je omringd door lantaarns en weelderig groen. De gerechten laten je een reis maken naar het mediterrane gebied, en zien er net zo goed uit als ze smaken. Strijk neer voor een lichte lunch, gezellig diner of voor de mediterrane traditie Aperitivo. 

bekijk op thefork 

 

Restaurant Oslo Beers

Vernoemd naar de hoofdstad van Noorwegen en net zo veelzijdig, internationaal en bruisend. Gelegen aan de Sloterkade kun je hier de hele dag terecht voor een kop koffie, ontbijt, lunch, een uitgebreid diner of voor de grote verscheidenheid aan speciaalbieren. In het midden van de zaak bevinden zich zelfs drie taptafels waar je je eigen (speciaal)bier kunt tappen! De keuken wordt aangevoerd door Chef Sofyan die samen met zijn team een veelzijdige kaart heeft samengesteld. Denk aan steak tartaar,  Carpaccio, een burger of een hele dorade. Alle vlees- & visgerechten worden ook nog eens bereid in de Big Green Egg! 

bekijk op thefork
 

Click to share
Copy the link