Restaurant Deus Cantina
Inspiratie

TheFork tipt de 10 leukste lunchadressen door heel Nederland!

29/11/2021
3 minuten

Lunchen zal komende tijd het nieuwe dineren zijn, en waarom zou je niet eens lekker uitpakken midden op de dag? Vergeet die saaie Nederlandse lunches met het welbekende broodje kaas en laat je eens in de watten leggen met een driegangen menu bij je favoriete restaurant. Als je er toch bent, dan ook maar meteen een flesje wijn erbij?

Wij deden even een rondje langs te velden en geven je 10 toptips voor een toplunch.

 

Utrecht

Dagje winkelen in Utrecht? Strijk dan zeker even neer bij Ubica, in het hart van de stad. Vanuit deze gezellige zaak heb je een prachtig uitzicht op de Domtoren! Vanaf 10.00 uur tot aan je einde-middag borrel kun je hier terecht. Nacho's en bitterballen, anyone?

Bekijk op TheFork

 

Leiden

Lunchen in Griekse stijl? Dat is weer eens wat anders! Bij Rodos Good Taste in Leiden kun je tijdens de lunch je tafel vol laten zetten met 'mezedes', Griekse tapas om te delen. Hier geen reguliere Griekse inrichting maar juist strak, modern en sfeervol. Een echte aanrader als je in Leiden bent!

Bekijk op TheFork

 

Amsterdam

Aan de Amsterdamse Herengracht vind je Deus Cantina, waar je luncht en bruncht in een relaxte surf-vibe. Denk grote planten, coole accessoires en een open keuken waar je de chefs aan het werk kunt zien. Ook voor een goede borrel kun je hier terecht, en hey, dan proost je toch gewoon wat vroeger?

Bekijk op TheFork

Groningen

Brasserie Midi in Groningen is je go-to voor een uitgebreide driegangen lunch. Reserveer vroeg en breng een heerlijke middag door op een van de comfortabele stoelen bij deze sfeervolle brasserie in de binnenstad.

Bekijk op TheFork

 

Rotterdam

Altijd al eens bij een sterrenzaak willen lunchen? Wij tippen Joelia, By Mario in Rotterdam! Het driegangen lunchmenu is er zo een waar je nog wel even over napraat. Goede tip voor je verjaardag, een bijzondere gelegenheid of gewoon omdat je jezelf dit af en toe eens moet gunnen...

Bekijk op TheFork

 

Maastricht

Tja, zeg Maastricht en je zegt bourgondisch. Over uitgebreid lunchen hoef je de Limburgers niets te vertellen... Als we dan móeten kiezen, gaan we voor JEF Gastrobar in het hippe Wyck. Van bites tot een uitgebreid menu, hier zit je gewoon goed.

Bekijk op TheFork

 

Haarlem

Vooges Centraal is een een begrip in het Haarlemse en dat is logisch, het sfeervolle pand zit direct naast het station. Van je koffietje in de ochtend tot aan de lunch, borrel en diner kun je hier terecht. Als het straks weer kan, kun je je avond hier ook regelmatig afsluiten met een DJ en een dansje!

Bekijk op TheFork

 

Den Bosch

Net als Maastricht is ook Den Bosch een stad van bourgondiërs. Hier schuiven wij graag aan bij DISCH in de Kerkstraat voor een romantische lunch-date. DISCH snapt wat sfeer is en laat dit ook terugkomen in haar menukaart, waarop veel gerechtjes staan om te delen.

Bekijk op TheFork

 

Eindhoven

In het centrum van Eindhoven is Geronimo Fine Food & Wine je nieuwe lunch-spot. Zoals de naam al zegt, eet je hier culinaire gerechtjes om te delen en maak je je lunch compleet met een goede fles wijn! Liever cocktails? Met maar liefst 18 opties kunnen jij en je vrienden allemaal vast wat vinden...

Bekijk op TheFork

 

Den Haag

Oh la la, Franse vibes vind je in de Annastraat bij Café de Florèz! Inmiddels een paar jaar geopend en stiekem al best wel een klassieker in het Haagse. Van Blueberry pancakes tot Frans georiënteerde gerechten, hier zit je sowieso goed. Leuk feitje over het interieur, in het midden van de zaak staat een roze bloesemboom. Erg 'instagrammable'!

Bekijk op TheFork

 

Smaakt dat naar meer?

Op TheFork kun je zelf op zoek naar het ideale lunchrestaurant. Druk hier om je zoektocht te beginnen!

Click to share
Copy the link