Launch TheFork MICHELIN Specials
Nieuws

TheFork lanceert de MICHELIN Specials

04/10/2021
4 minuten

MICHELIN-beleving voor iedereen: gastronomische topzaken komen met speciale menu’s

Altijd al gedroomd van een unieke, gastronomische beleving in een toprestaurant? We’ve got you covered. TheFork en MICHELIN lanceren deze week de exclusieve ‘MICHELIN Specials’. Dit zijn unieke aanbiedingen bij geselecteerde MICHELIN, Bib Gourmand en Plate restaurants. Deze exclusieve menu's zijn vanaf nu te reserveren op de website en app van TheFork en de MICHELIN Gids. Met dit initiatief wordt gastronomie van hoog niveau toegankelijk voor iedereen en krijgen gasten de kans om kennis te maken met deze restaurants en hun menukaart.. In samenwerking met restaurant Lars Amsterdam en restaurant Bougainville presenteerden wij dit nieuwe initiatief.

Klaar voor lancering...

Afgelopen week lanceerde TheFork in samenwerking met MICHELIN de MICHELIN Specials tijdens een persevent bij Lars Amsterdam, waar chef Lars Scharp van het gelijknamige restaurant en chef de cuisine Dorus Florus van restaurant Bougainville* samen een MICHELIN Specials menu presenteerden aan de Nederlandse pers.

Het menu bestond onder andere uit een amuse van Caprese (Bougainville), een BBQ Citroen (Lars), vervolgens was het voorgerecht een heilbot met kimchi, kokos en pandan (Lars), Noordzeekrab met kaviaar en gerookte eidooier (Lars). Het hoofdgerecht: een ree met pistache en bacon (Bougainville) met als magische afsluiter een dessert genaamd 'Silence is Golden' (Bougainville). Een verrassingsdessert waarbij de smaaksensaties op ieder niveau werden gerpikkeld en die je absoluut zelf eens moet ervaren, voor het complete verrassingseffect. Alle ohhh's en aaaahh's kwamen voorbij, waarbij het uitzicht op de Amsterdamse Houthavens, het menu van zowel Lars als Bougainville zorgden voor een unieke ervaring om nooit te vergeten. Dineren op hoog niveau wordt nu voor iedereen toegankelijk via de MICHELIN Specials!

Zelf ervaren?

Dat is natuurlijk wat je het liefste wil. Dan zit er maar één ding op - reserveren! Dat kan onder andere bij de restaurants die de lancering van de MICHELIN Specials mogelijk maakten.

Bougainville - Amsterdam

In hartje Amsterdam ( letterlijk op de Dam) zit restaurant Bougainville waar chef-kok Tim Golsteijn en chef de cuisine Dorus Floris aan het roer staan. Laat je verleiden door de internationale keuken en excellente wijnselectie onder leiding van Wine Director Lendl Mijnhijmer, De bediening is jong, speels en zeer gedreven. Samen zorgt dit dynamische trio voor een onovertroffen beleving op alle gastronomische vlakken. Sla vooral het 'Silence is Golden' dessert niet over en je avond is compleet.

Tim Golsteijn, Bougainville Amsterdam (MICHELIN ster): “Samen met mijn team probeer ik gasten op een simpele manier altijd te verrassen. Dit kan door even aan tafel te komen en extra uitleg te geven of door een gerecht een onverwachte draai te geven. Door de ‘MICHELIN Specials’ hoop ik nieuwe gasten ook te verrassen met een culinaire avond uit. Ons doel is om gasten te inspireren om vaker te genieten van een avond uit bij een restaurant uit het hogere segment.’’

Bekijk Restaurant Bougainville op TheFork

Lars Amsterdam - Amsterdam

Lars Amsterdam is een concept ontwikkeld door Lars Scharp en Floor Wiggers. Dit creatieve paar ontmoette elkaar een paar jaar geleden in Restaurant Aan de Poel (**). Samen hebben ze een restaurant in de Amsterdamse Houthavens opgezet waar lekker eten en robuuste gerechten samen gaan. Een huiskamerrestaurant in de Houthavens van Amsterdam. Hoogwaardige producten gecombineerd met de beste service is de filosofie van Lars Amsterdam. Kom binnen, ontspan en laat je inspireren door het team en het fantastische uitzicht.

Lars Scharp, restaurant Lars Amsterdam (MICHELIN plate): ‘‘We hebben een ontzettende mooie locatie in de Amsterdamse Houthavens en willen zoveel mogelijk gasten door heel Nederland laten zien wie wij zijn en hoe we koken. Je merkt soms dat mensen vaker kiezen voor een bekende Italiaan of bistro op de hoek. We zijn trots dat we door deel te nemen aan MICHELIN Specials kunnen bijdragen aan het toegankelijker maken van de gastronomie en een unieke ervaring kunnen bieden waardoor nieuwe bezoekers uiteindelijk vaste gasten worden.’’

Bekijk Restaurant Lars op TheFork

Zelf een MICHELIN Special reserveren?

De exclusieve MICHELIN Special menu's zijn vanaf vandaag te reserveren op de website en app van TheFork en de MICHELIN Gids. Met dit initiatief maken zij gastronomie van hoog niveau toegankelijk voor iedereen en bieden zij gasten de kans om kennis te maken met deze restaurants en hun menukaart. Op deze manier heb je de gelegenheid om een ​​unieke gastronomische ervaring en onvergetelijke herinnering te maken en steun je deze restaurants.

Click to share
Copy the link