Restaurant Bøg - genieten van New Nordic Cuisine
Inspiratie

Restaurant Bøg - genieten van New Nordic Cuisine

25/05/2021
3 minuten

Op donderdag 12 december organiseerde TheFork de derde editie van de INSIDER Food Tour, ditmaal in Den Haag. Bij de INSIDER Food Tour gaan we langs bij twee van onze toprestaurants binnen de INSIDER-selectie. Als eerst ging TheFork bij INSIDER Bøg in de Prinsestraat langs. 

Scandinavische invloeden

Als je binnenkomt bij Restaurant Bøg zie je al meteen de Scandinavische invloeden. Het interieur is clean, stijlvol en geїnspireerd op de ‘New Nordic Cuisine’: strak gedekte houten tafels, blauw gekleurde muren en natuurproducten zoals hout en steen die de uitstraling tot een rustgevend geheel maken. Twee enthousiaste jonge chef-koks Luc Rensen en Thomas van Voorst bestieren de keuken van Bøg. Samen hebben zij eerder al veel ervaring opgedaan in verschillende (sterren)restaurants. Luc vertelt: ‘We hebben samen gekookt in de Stadstuin in Breda. Ik ben hier op een gegeven moment weggegaan en Thomas bleef hier nog een aantal jaar werken. Nu bij Bøg werken we na al die jaren weer voor het eerst samen.’

Peter Nørre Sørensen is de eigenaar en gastheer van Bøg en is van oorsprong Deens. Vijf jaar geleden begon Peter dit spannende horeca-avontuur. Zijn voorliefde voor de New Nordic Cuisine was hierin de basis. Het gebruik van pure producten, een stijlvol Nordic design die terugkomen in zowel het servies als de aankleding van het restaurant, maken restaurant Bøg een bijzondere toevoeging aan de restaurants in Den Haag.

De keuken van Bøg 

Bij Bøg kun je kiezen uit twee 5-gangen menu’s , waarvan één vegetarisch en de ander bestaat uit vlees en vis. Bøg werkt voornamelijk met biologische producten en daarbij spelen lokale groenten de hoofdrol in de ontwikkeling van het menu. Passie voor ambacht is een van de belangrijkste elementen die je terugziet bij Bøg. Van huisgemaakt knäckebröd tot zelfontwikkelde dennenazijn. ‘Als een gast bij ons komt eten willen wij dat niet alleen het eten een bijzondere ervaring is, maar de service en het contact met ons is ook belangrijk. Wij leggen graag uit wat de oorsprong van een gerecht is. Daarom komen wij zelf als chef aan tafel en dan het liefst met een huisgemaakt brood inclusief een verrassende gerookte roomkaas of zelf ontwikkelde boter, waar je niet vanaf kunt blijven als je eenmaal geproefd hebt.’, vertelt  Thomas enthousiast. 

Omdat de kaart iedere twee maanden wisselt, zijn Thomas en Luc constant op zoek naar inspiratie. Deze kan overal vandaan komen. Luc vult aan: ‘Afgelopen zomer hadden we bijvoorbeeld een dessert van rimpelrozen, deze groeien in de zomer aan het strand, maar niet veel mensen weten hoe heerlijk deze kunnen smaken en op deze manier verras je de gast op een leuke manier.’

Het is duidelijk dat Bøg een bijzonder restaurant is, eentje die je bezocht moét hebben. Een terechte INSIDER op TheFork.nl! Ben je benieuwd geraakt naar restaurant Bøg? Bekijk Bøg via TheFork!

Over TheFork INSIDER-selectie

TheFork INSIDER-selectie is een exclusieve restaurantselectie die tot stand komt door een vermelding in een van de culinaire gidsen (zoals die van Michelin en GaultMillau) en/of een uitstekende beoordeling. Een dynamische selectie die steeds het meest actuele aanbod van toprestaurants in verschillende steden laat zien. 

Een INSIDER restaurant moet voldoen aan de volgende criteria:

– Het restaurant heeft een recensiecijfer >8 met minimaal 25 recensies én een of meerdere Michelinsterren, een Bib Gourmand of een vermelding in de GaultMillau-gids.
– Het restaurant heeft een recensiecijfer >9 met minimaal 25 recensies en een minimale menuprijs van €35,-

We zijn met de INSIDER Food Tour ook langs geweest bij Tommy’s & Zuurveen, klik hier om het blog over dit restaurant te lezen!

 

Click to share
Copy the link