Mad'ras
Inspiratie

Ontdek 6 heerlijke Indiase restaurants

21/12/2023
2 minuten

De Indiase keuken is een waanzinnig avontuur van smaken. Met een enorme regionale diversiteit, van het pittige zuiden tot het romige noorden en vele bekende streetfood sensaties zoals pani puri en chaat. Menigeen is al fan van de bekende curries en tikka's. De Indiase keuken is bij uitstek een keuken met fantastische vegetarische of veganistische opties en daardoor echt geschikt voor iedereen om van te genieten.

Indiërs kunnen behalve goed koken, ook zeker gezond eten. Gember, kurkuma, knoflook - niet alleen lekker, maar ook goed voor je! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Ayurveda-invloeden die de Indiase keuken gezond en gebalanceerd maken. Maar goed, to the point, want inmiddels heb je vast al een beetje trek gekregen. We tippen je hier vast een aantal van de beste en lekkerste Indiase restaurants om te proberen, en stuk voor stuk met een uitstekende beoordeling van gasten op TheFork.

 

Indiaas Restaurant Mayur - Amsterdam

Al decennia een Indiaas begrip in Amsterdam. Chef Pramod Sharma serveert traditionele Noord-Indiase gerechten op hoog niveau. Ontspan in een prachtige setting in hartje Amsterdam

 

Mad'Ras - Den Haag

Nog niet zo lang open, maar nu al lovende recensies van gasten. Een echte culinaire, Indiase ervaring in het centrum van Den Haag.

 

India Poort - Hilversum

Vanaf 1986 te vinden in Hilversum, waar Chef Moynul originele en traditionele Indiase gerechten op tafel zet. Die gerechten mogen er zijn, want het restaurant wordt gewaardeerd met een 9.5 door gasten van TheFork!

 

Annapurna - Amsterdam

Vernoemd naar een van de hoogste bergen van Nepal. De keuken is authentiek Indiaas en Nepalees met de meest populaire en smaakvolle gerechten. 

 

What's up India - Rotterdam

Een familierestaurant met authentieke Indiase gerechten op de kaart, waar ook de bekende klassiekers niet ontbreken. Te vinden in hartje centrum, vlakbij de Witte de With.

 

The Vegan Indian - Amsterdam

Een veganistisch Indiaas restaurant konden we niet laten ontbreken. Naar eigen zeggen mag je vooral het zoete amandelbrood en mangodrankje 'Lassie' niet overslaan. 

 

Click to share
Copy the link