Food
Nieuws

Nieuwe aflevering FoodForkast - is het menu van de toekomst vleesvrij?

25/05/2021
2 minuten

Nieuwe aflevering FoodForkast - is het menu van de toekomst vleesvrij?

Er is een nieuwe aflevering van de FoodForkast podcast! In de vierde aflevering bespreken Joyce Teune (directeur TheFork Nederland) met Jos Timmer, Wim de Beer en Ron Simpson het menu van de toekomst.

Je beluistert de podcast hier op Spotify, of bekijkt hem hier op YouTube

 

Een vleesvrije toekomst in het restaurant?

Alleen de tijd kan ons leren hoe de menukaart over 20 jaar uitziet. Maar wat kunnen we er nu al over zeggen, gebaseerd op trends en ontwikkelingen die we vandaag de dag waarnemen?

De setting van de podcast kon niet passender. In Restaurant de Kas in Amsterdam, waar Jos en Wim eigenaar en chef zijn, worden de gasten omringd door de hoogste kwaliteit groenten. De twee hebben zich ontwikkeld tot de absolute top van de wereld als het gaat om groen en verantwoord koken. In maart ontvingen ze hier zelfs een Green Star voor van de MICHELIN Gids, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt in Nederland. Daarbij brachten ze samen een boek uit, 'Van het land op het bord', met portretten en recepten van lokale producenten van De Kas.

 

Ook (horeca)ondernemer Ron Simpson schuift aan, die als geen ander in staat trends te ontdekken en te schatten hoe onze consumptie zich de komende jaren zal ontwikkelen.

Benieuwd tot welke conclusies ze komen? En of we over een tijd inderdaad alleen nog vegetarisch zullen eten als we uiteten gaan? Luister het eerste van twee delen over het menu van de toekomst!

Naar TheFork

 

Click to share
Copy the link