TheFork Festival
Inspiratie

Get TheFork Out en ga met TheFork Festival de stad ontdekken!

21/04/2022
5 minutes

We kunnen weer op stap en dat moeten we vieren! De lente is begonnen, de straten en terrassen stromen vol én we gaan weer uitgebreid uiteten. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is om vrolijk van te worden - op 21 april is TheFork Festival gestart, waarbij je bij meer dan 100 restaurants 50% korting krijgt op het eten! Dat wordt dus zeker een paar extra gerechten bestellen én je houdt nog ruimte in je portemonnee voor een mooie fles wijn!

Zeven weken lang (t/m 5 juni) kun je jouw stad op culinair gebied herontdekken. Maak dus gebruik van deze kans om nu éindelijk eens dat leuke tentje op de hoek te reserveren! Echt even uitpakken? Reserveer dan een MICHELIN Special* bij een restaurant uit de MICHELIN gids, waar je tijdens het Festival geniet van een topmenu voor een zacht prijsje. 

Oef, en dan nu die keuzestress... wij tippen vast wat favorieten!

 

De Wijnkaart - Amsterdam

Soms (oké, vaak!) heb je gewoon zin in een avond met een goed glas wijn. Het team van De Wijnkaart vertelt je alles over hun lekkere wijnen uit Oost-Europa, waar men al eeuwen met succes wijn maakt. In combinatie met hun fijne menukaart (waarbij zelfs aan de kinderen is gedacht) én een zonnig terras is De Wijnkaart één van onze aanraders voor Amsterdam!

Bekijk op TheFork

 

Maharani - Den Haag

Curry, tandoori, naan brood - raad je het al? Juist, je waant je een avond in India als je aanschuift bij Maharani op het Haagse Noordeinde. Trigger je smaakpapillen en maak (opnieuw) kennis met het beste dat de Noord-Indiase keuken te bieden heeft. Zoals het de meeste Indiase restaurants betaamt, is er ook voor vegetariërs ruime keus. Ga hier dus zeker even langs!

Bekijk op TheFork

 

Brasserie Jaffa - Utrecht

In een historische villa, net buiten het centrum van Utrecht, vind je Brasserie Jaffa. Hier staan Mediterrane gerechten op het menu, die je (met een beetje geluk) in hun zonnige tuin kunt verorberen. Ook binnen zit je meer dan gezellig, er zijn vele knusse hoekjes en romantische plekken gecreëerd waardoor Brasserie Jaffa zowel een geschikte plek is voor een avond met je vrienden als met je lover!

Bekijk op TheFork

 

Panzero Italian StrEat Food from Puglia - Rotterdam

Eindelijk weer een vakantie naar Italië op de planning dit jaar? Geniet vast van wat extra voorpret bij Panzero - hier bestel je authentiek street food uit Puglia! Verzamel je vrienden (maar niet teveel, dit restaurant is er één in de categorie klein maar fijn...) en laat je tafel maar vol zetten met deze hapjes. Zuid-Italië, here we come!

Bekijk op TheFork

 

Door naar de MICHELIN Specials* - en pak je bucketlist er maar bij, want hier zitten weer vele unieke adressen tussen! Het complete aanbod vind je uiteraard terug op TheFork.

 

Bridges - Amsterdam - MICHELIN Special*

In het prachtige Hotel The Grand aan de grachtengordel in Amsterdam vind je restaurant Bridges. Hier wordt gekookt in klassiek Franse stijl met een 'brug' naar internationale invloeden. Visliefhebbers zijn hier (meer dan!) aan het juiste adres, in het 6- of 7- gangenmenu zul je dan ook veel overheerlijke visgerechtjes terugvinden. Bridges behoort wat ons betreft tot de 'musts' in het Amsterdamse culinaire!

Bekijk op TheFork

 

La Forca - Haarlem - MICHELIN Special*

De Italiaanse keuken is toch wel een van onze favorieten. Als een restaurant dan óók nog eens in de MICHELIN gids staat, dan hoeven we niet verder overtuigd te worden en klikken we direct op die reserveerknop! La Forca zit in hartje Haarlem en combineert wisselende gerechten met vaste klassiekers. Wekelijks wordt er een lading zwarte truffels uit Italië bezorgd en dat is nu precies wat wij zo graag terugzien op ons bord!

Bekijk op TheFork

 

Parkheuvel** - Rotterdam - MICHELIN Special*

Wist je dat er in Nederland slechts 18 restaurants met twee sterren zijn? Parkheuvel in Rotterdam is er één van en mag daarom niet ontbreken op je bucketlist. Hier neemt topchef Erik van Loo je mee in zijn culinaire wereld en geniet je elke gang weer van ware kunstwerkjes op je bord. Ken je die restaurantbezoeken waar je nog maanden over napraat? Een avond bij Parkheuvel zal precies dat teweegbrengen.

Bekijk op TheFork

 

Catch by Simonis - Den Haag - MICHELIN Special*

Catch is een begrip in het Scheveningse - menig gast rijdt graag een stukje om voor de bekende kreeft, oesters, sushi en eigenlijk al het lekkers uit de zee! Binnen waan je je in een hippe club, buiten is een pracht van een terras aanwezig met uitzicht op de binnenhaven van Scheveningen. Tijdens TheFork Festival reserveer je een fantastische lunch voor een leuke prijs - wij adviseren snel een tafeltje te boeken want Catch is áán.

Bekijk op TheFork

 

Smaakt dat naar meer?

Houd onze newsletters, social media, TheFork app en uiteraard de website in de gaten voor het laatste nieuws én het complete aanbod van TheFork Festival. Get TheFork Out!

Ga naar TheFork

* MICHELIN Specials: Een selectie aan restaurants met een MICHELIN-waardering die een bestaand menu tegen een gereduceerd tarief bieden

Click to share
Copy the link