En de winnaar is...
Nieuws

En de winnaar is...

25/05/2021
2 minuten

Winnaar TheFork Restaurants Awards bekend

31 Nederlandse sterrenchefs hebben hun favoriete, nieuw geopende restaurant genomineerd voor TheFork Restaurant Awards. Het publiek heeft gestemd en tijdens een groot sitdown in Het Sieraad in Amsterdam is de winnaar uitgeroepen. Frenchie in Haarlem mag zichzelf het beste nieuwe restaurant van 2019 noemen! 

Nederland op de kaart

Joyce Teune, B2B Director TheFork: ‘We reizen naar Italië en Spanje voor een geweldige pasta of paella, maar Nederland wordt culinair nog vaak over het hoofd gezien. Zo onterecht als je kijkt hoeveel mooie restaurants hier elk jaar openen. We hebben veel om trots op te zijn! Met TheFork Restaurants Awards willen we Nederlandse restaurants internationaal op de kaart zetten en nieuwe zaken een steuntje in de rug geven’ 

Van Noord tot Zuid

TheFork heeft de Restaurant Awards in het leven geroepen om opkomende culinaire pareltjes in de spotlight te zetten. Alle genomineerde restaurants zijn geopend in de periode tussen januari 2018 en februari 2019. Ook beperkten we ons niet tot de Randstad. De lijst met genomineerde restaurants ging van Noord tot Zuid. Stuk voor stuk aanstormend talent en gastronomische restaurants, dat is zeker, maar die nog niet onder de sterrenzaken vallen. 

De totale uitslag

De top 10 werd één voor één op het podium geroepen voor hun 'moment of fame'. Deze tien winnaars vind je hieronder - de andere genomineerden staan op site voor de awards.
1. Frenchie - Haarlem - genomineerd door Dennis Kuipers 

2. Vandal - Rotterdam - genomineerd door Fred Mustert

3. The Lemon Tree - Deventer - Martin Kruithof

4. Frunk - Brunssum - genomineer door Michel van der Kroft

5. Kook Atelier - Den Burg (Texel) - genomineerd door Jef Schuur

6. The Green Rose - Arnhem - genomineerd door Mike Cornelissen

7. Bar Alt - Amsterdam - genomineer door Egon van Hoof

8. Fico - Utrecht - genomineerd door Tonny Berentsen

9. Restaurant Smink - Wolvega - genomineerd door Dennis van den Beld

10. Restaurant Doyy - Eindhoven - genomineerd door Soenil Bahadoer

Het proberen waard!

Wat Frenchie, Bar Alt, The Green Rose en Frunk gemeen hebben? Ze zijn allemaal via TheFork te reserveren - net als veel andere genomineerden! Je vindt alle restaurants uiteraard op TheFork.

 

Click to share
Copy the link