Valentines Day
Inspiratie

Eindelijk - Valentijnsdag in een restaurant

08/02/2022
3 minutes

We hebben er even op moeten wachten, maar dit jaar kunnen we Valentijnsdag eindelijk weer vieren in een restaurant! Piekeren over een cadeautje voor je geliefde hoeft dan ook niet meer, met een avondje romantisch uiteten zit je altijd goed. Ben je single? Vier de dag van de liefde dan gewoon met je vrienden, je ouders of je oma en trakteer hen op een culinaire avond. Maak er iets extra feestelijks van door je diner te beginnen met een glaasje bubbels of een lekkere cocktail en vive l'amour!

Waar je moet zijn? Bij TheFork vind je romantische restaurants in overvloed. Hierbij enkele tips voor 14 februari!

Amsterdam

Beleef een tropische Valentijnsdag in het College Hotel in Amsterdam! Hier zit sinds kort het Caribische restaurant Mondi, waar je soulfood met Franse twist en een tikkie Amsterdamse bravoure kunt verwachten. In het prachtig ingerichte restaurant (denk botanische sfeer, gezellige zitjes én een heuse kroonluchter) geniet je van fine shared dining. Nog geen zin om naar huis te gaan? Boek een kamer en neem de dag erna gewoon vrij!

Bekijk op TheFork

 

Rotterdam

Bij restaurant JAQ in Rotterdam is een speciaal driegangen Valentijnsmenu samengesteld (te reserveren van 12 – 14 februari), inclusief een glas bubbels en een foto in de photobooth, om jullie romantische dinertje te vereeuwigen. Dit stijlvolle restaurant (met bar van New Yorkse allure!) bevindt zich in het Hilton Hotel, waar je een overnachting kunt winnen! Bij je reservering ontvang je een slotje, die je in de ‘love tree’ kunt hangen, net als bij de bekende brug in Parijs! Aan het eind van het weekend wordt de winnaar gekozen, fingers crossed dus…

Bekijk op TheFork

 

Den Haag

De Fransen weten wat romantiek is en bij Restaurant Sans begint Valentijnsdag dan ook al op 10 februari! Vanaf dan (tot en met de 17e maar liefst) worden jij en je date in de watten gelegd met een speciaal samengesteld viergangenmenu. We zagen direct dat hun befaamde oesters hierin zijn opgenomen, en Valentijnsdag + oesters, dat kan niet missen….

Bekijk op TheFork

 

Haarlem

In de Haarlemse Warmoesstraat (zijstraat van de Grote Markt!) zit het gezellige Metzo, onze tip voor Valentijnsdag. Op het menu staat een afwisseling aan gerechten uit de Mediterranee en de wijnkaart is er uitgebreid. Het is maar goed dat Valentijnsdag in de winter is, want Metzo heeft een open haard en oh, wat houden wij hiervan.

Bekijk op TheFork

 

Utrecht

In een van de 13e -eeuwse werfkelders aan de Oudegracht in Utrecht vind je Cantina Di David. Bij binnenkomst in het restaurant weet je al dat je een mooie avond te wachten staat door de met wit linnen gedekte tafels, sfeervolle verlichting en de authentieke bakstenen muren. Hier geniet je van Italiaanse fine dining met moderne twist en uitstekende wijnen. Bij mooi weer heeft dit restaurant ook een prachtig terras aan de gracht, maar als we eerlijk zijn, zitten we hier toch echt het liefst binnen!

Bekijk op TheFork

 

Leiden

In het centrum van Leiden zit Voilà C’est Ça. Anders dan de naam doet vermoeden, staan er zeker niet alleen Franse klassiekers op de kaart! Neem plaats aan een van de gezellige tafels in dit knusse restaurant en jullie date night kan beginnen. Onze tip: vraag om een tafeltje boven in de zaak (slechts enkele beschikbaar!) en beleef de sfeer optimaal vanaf de vide!

Bekijk op TheFork

 

Iets anders in gedachten?

Jij weet als geen ander hoe de perfecte date eruitziet. Daarom vind je op TheFork ongetwijfeld hét restaurant dat perfect op jouw afspraakje aansluit. Let's go!

Click to share
Copy the link