De lekkerste moederdag pavlova van topchef Lars Scharp
Nieuws

De lekkerste moederdag pavlova van topchef Lars Scharp

25/05/2021
2 minuten

TheFork zet graag alle bijzondere vrouwen in het zonnetje. Moederdag is natuurlijk de uitgelezen dag om net dat kleine beetje extra aandacht te geven aan alle belangrijke vrouwen in ons leven! Om dit te vieren deelt Topchef Lars Scharp een heerlijk dessert, zodat we zelf voor Moederdag aan de slag kunnen gaan.

‘Gelukkig mag ons restaurant Lars in Amsterdam weer bijna open! In deze periode van quarantaine kook ik veel thuis samen met mijn kinderen en dan met name comfort food gerechten, waar ze tijdens het koken stiekem al af en toe van proeven. Voor Moederdag ga ik mijn partner Floor extra verwennen met haar favoriete dessert: Pavlova! Gemakkelijk te bereiden en óh zo lekker! Bon appetit!’

Lars Scharp, Restaurant Lars Amsterdam

Benodigdheden

- 6 grote eieren   

- 300 gram fijne kristalsuiker  

- Een bakje rood fruit

- Poedersuiker 

- Slagroom 

- Vanillestokje of Vanille aroma  

- Bakpapier 

Bereiding  

Scheid het eiwit van de eieren. Het eigeel heb je niet nodig. Zorg dat de kom waar de eiwitten in opgeklopt worden goed vetvrij is. Het schuim is goed zodra het mooi glad is en je de hele kom boven je hoofd kunt omdraaien zonder dat het eiwit eruit valt. 

 

Bedek de bakplaat met bakpapier. Verdeel het eiwitschuim over het bakpapier. Dit kan in 1 bodem verdeeld worden. Maak je liever kleine gebakjes dan kun je ook in mindere hoeveelheden verdelen. Zorg ervoor dat je op de torentjes van je eiwit, ruimte laat om het fruit tussen te leggen. 

Bak het eiwitschuim in 50 minuten op 150 graden af. Kijk af en toe naar de schuimpjes, maar doe de oven tussendoor niet open. Als de buitenkant hard is en de binnenkant zacht en taai dan is de merengue goed.  

 

Bekleed het schuimgebak als ze zijn afgekoeld met opgeklopte, ongezoete slagroom.  Meng het verse rode fruit met vanille uit een vanillestokje of vanille aroma. Ik vind het altijd het lekkerste als het fruit niet gesneden is. Maak de Pavlova af met poedersuiker. 

Tip: Wil je een verrassende twist? Combineer rood fruit bijvoorbeeld met basilicum, citrus of verveine. Je kunt ook verschillende smaakmakers toevoegen aan het eiwitschuim zoals bijvoorbeeld cacaopoeder of venkelzaad. 

Dank aan Lars Scharp van restaurant Lars.

We zien graag het resultaat van jouw Pavlova! Deel jouw resultaat via Instagram en gebruik de volgende hashtags:

#thefork_nl #moederdagpavlova #larsamsterdam

Click to share
Copy the link