Valentijnsdag restaurants
Inspiratie

10x Valentijnsdag-proof restaurants

01/02/2023
4 minuten

Het is bijna Valentijnsdag! De één kijkt vol verwachting uit naar de dag van de liefde, voor de ander is het een doodgewone dinsdag. Wat je ook van Valentijnsdag vindt, een extra reden om uit eten te gaan is nooit verkeerd, toch? Waar het uitzoeken van een cadeau voor je date, partner of beste vriend(in) best lastig kan zijn, zit je met een avond romantisch uiteten altijd goed. Liefde gaat (hoe cliché ook) toch echt door de maag…

Waar neem je je favoriete persoon dit jaar mee naartoe? TheFork selecteert 10 romantische restaurants die speciaal voor Valentijnsdag een Valentijnsdagmenu hebben samengesteld. Voor meer inspiratie, check het complete aanbod op TheFork!


La Bruschetta - Amsterdam

La Bruschetta in Amsterdam
La Bruschetta - Amsterdam

 

Op naar de hoofdstad, waar de keus met Valentijnsdag natuurlijk het allergrootst (en allermoeilijkst!) is. Op IJburg zit sinds enkele jaren restaurant La Bruschetta, waar de chef met liefde Italiaanse specialiteiten op je bord tovert. Italië en romantiek is natuurlijk al een topcombinatie, maar het prachtige uitzicht vanuit het restaurant over het water is hier de absolute kers op de taart! Het Valentijnsmenu bestaat uit 3 gangen en kost € 39,50 pp.

Bekijk op TheFork

 

Gastronomia Villani - Den Haag

Een rondje wandelen door de gezellige binnenhaven van Scheveningen en vervolgens aanschuiven bij Gastronomia Villani, prima idee voor een date toch? Bij dit gezellige Italiaanse restaurant staan júist geen pizza’s op de kaart maar wordt de focus gelegd op heerlijke vis- en vleesspecialiteiten. Pasta hoef je gelukkig niet te missen en is in vele varianten op de kaart aanwezig. Voor Valentijnsdag is een romantisch 5-gangen menu voor € 59,50 pp samengesteld.

Bekijk op TheFork

 

Oase - Breda

Oase in Breda
Oase - Breda

In het hart van Breda ligt restaurant Oase - een passende naam voor een restaurant die een verademing is in het drukke stadsleven. Verwacht hier een stijlvolle inrichting met bar in ‘roaring twenties’ stijl, uitstekende cocktails en dito menukaart, de perfecte plek om de liefde te vieren dus! Op Valentijnsdag serveert men hier een 5-gangen menu voor € 52,- pp.

Bekijk op TheFork

 

Pillars Bar & Kitchen - Rotterdam

Het Marriot Hotel in Rotterdam is gehuisvest in een iconische toren en is perfect bereikbaar vanaf het Centraal Station. Op de begane grond vind je hier sinds kort Pillars Bar & Kitchen, een restaurant annex wijn- en cocktailbar. Heerlijk dineren met Valentijnsdag doe je hier met een 4-gangen menu mét glas bubbels vooraf, € 49,50 pp. Maak je date compleet en reserveer een kamer in het hotel!

Bekijk op TheFork

 

BeachClub O - Noordwijk

BeachClub O in Noordwijk
BeachClub O - Noordwijk

Een Valentijnsdiner bij BeachClub O is perfect te combineren met een strandwandeling, dit restaurant ligt namelijk op het strand en is het gehele jaar geopend. Dineren doe je onder een glazen dak, terwijl je uitkijkt over de golven, romantischer kan haast niet! Op de menukaart staan uitstekende gerechten uit de Mediterraanse keuken, het Valentijnsmenu bestaat uit 4 gangen en kost € 49,- pp.

Bekijk op TheFork

 

Vermeer - Amsterdam

Vermeer in Amsterdam
Vermeer - Amsterdam

Je date in de watten laten leggen op MICHELIN-niveau? Restaurant Vermeer gaat deze Valentijnsdag speciaal open op dinsdag en serveert een 6-gangen tasting menu (inclusief rosé bubbels om de avond feestelijk te starten) voor € 110,- pp. Meesterchef Chris Naylor zal een onvergetelijke indruk achterlaten door zijn verfijnde gerechten - dit wordt zo’n avond waar je nog wel even over napraat!

Bekijk op TheFork

 

Azaka - Amersfoort

Bij Azaka combineert men de Caribische en Europese keuken, waardoor verrassende smaakcombinaties ontstaan en de sfeer automatisch relaxed is. De ideale remedie tegen die gezonde spanning die soms bij daten komt kijken! Oké, de cocktailselectie komt hierbij ook goed van pas… Het Valentijnsmenu bestaat hier uit 3 gangen en kost € 85,- pp

Bekijk op TheFork

 

Het Prentenkabinet - Leiden

Het Prentenkabinet in Leiden
Het Prentenkabinet - Leiden

Bij het Prentenkabinet heeft men verstand van romantiek. Een klassiek ingericht restaurant met moderne invloeden, maar mét die witte tafellakens waar we zo van houden. Elk jaar stelt men een zorgvuldig gekozen Valentijnsdagmenu samen, de editie van 2023 bestaat uit: 4-gangen verrassingsmenu, een glaasje bubbels vooraf, een karafje wijn én koffie en friandises. De prijs? Voor het complete menu betaal je € 129,50 per twee personen.

Bekijk op TheFork

 

Restaurant Ivory - Nijmegen

Restaurant Ivory is een begrip in het Nijmeegse en vierde onlangs haar 10-jarige jubileum. Hier wordt op hoog niveau gewerkt met seizoensgerechten, gecombineerd met passende wijnen. Jij en je date worden in de watten gelegd door het ervaren team en genieten van een avond in dit stijlvol ingerichte restaurant. Voor Valentijnsdag stelde men een 6-gangen menu samen voor € 59,- pp.

Bekijk op TheFork

 

Oli Mazi - Utrecht

Oli Mazi in Utrecht
Oli Mazi - Utrecht

De Griekse keuken is nog steeds ongekend populair in Nederland - en dat snappen wij. Bij Oli Mazi in Utrecht doet men het net even anders. Geen traditioneel Griekse inrichting, maar een modern interieur met veel gezellige hoekjes. De keuken omschrijft men zelf als ‘modern Grieks’ en de gerechtjes zijn bedoeld om te delen, perfect voor je date-night met Valentijnsdag! Het Valentijnsdagmenu bestaat uit een amuse, 4 shared dining gerechtjes en een gedeeld romantisch dessert (€ 59,50 pp).

Bekijk op TheFork

 

Zelf op zoek naar het mooiste tafeltje voor twee?

Jij weet natuurlijk als geen ander wat de perfecte setting voor een diner voor jullie is. Vervolg je zoektocht hier op TheFork.

 

Click to share
Copy the link